Teraz jest 21 sierpnia 2014, o 14:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 133  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: brak dźwięku na TVP 1, 2
PostNapisane: 2 października 2010, o 13:35 
robcio napisał(a):
Uprzejmie zawiadamiam, że telewizory Loewe nie mają dźwięku na TVP1 i TVP2 z nadajnika DVBT Srem. Reszta kanałów dział OK- zgłaszało ten problem kilkunastu użytkowników.
Nie pomaga wyszukiwanie, usuwanie itp.
Żadnych opcji zmiany ścieżki dźwiękowej nie ma, a zamiast fonii cisza!!!
A jeszcze tydzień temu wszystko działało bez zastrzeżeń.

Ja również od jakiegoś czasu nie mam dźwięku na TVP1 i TVP2, pozostałe kanału OK!
Odbieram w okolicy Skoków - Sony Bravia z MPEG2, mam włączony dongel dekodera pomiędzy kabel anteny a wejście USB tunera satelitarnego telewizji N. :cry:


Góra
  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 2 października 2010, o 14:12 

Dołączył(a): 10 stycznia 2010, o 18:51
Posty: 21
czy ktoś z Emitela może raz jasno i wyraźnie odpowiedzieć na pytanie czy (i ew. kiedy) zostanie wznowiona emisja tvp w ramach mux1 z mocą 100kW? bo ten mux3 z uwagi na niską moc tnie strasznie (odbieram w Ostrowie Wlkp.)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 2 października 2010, o 23:20 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 02:00
Posty: 244
Lokalizacja: Poznań
Odbiornik: Samsung LED 32"

& PC dongle
RTL2832U + R820T
Instalacja antenowa: wewnętrzna+przedwzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Śrem
TVN7 ruszy z MUX2 jak dostanie koncesję od UKE na nadawanie naziemne... a reszta pewnie w styczniu.

MUX1 nie prędko ruszy ze Śremu...

Co do MUX3 i TVP HD
Najlepiej wyglądał jak leciał jako 720p 50fps. Teraz to 1080i wygląda gorzej moim zdaniem.
Sceny dynamicznie zdecydowanie lepiej wyglądały na 720p.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 00:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2009, o 14:29
Posty: 157
Lokalizacja: Poznań-Kiekrz
Odbiornik: Sony W5500, V4500, Ariva 120C, 200C, FK7000, Pace PVR HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Śrem
Można by rzec ... szkoda, że nastał 30 września... . Był sobie MUX-1 i testowy MUX-3. Zdążyłem się już do tego przyzwyczaić. Było całkiem nieźle. I nagle taka kaszana. :cry: :x

Ten TVP HD na 720p faktycznie był o wiele ładniejszy. :(

P.S. Może ktoś wie kiedy ruszy EPG w MUX-3 ??? :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 01:12 

Dołączył(a): 9 lutego 2009, o 20:45
Posty: 339
Czyli potwierdza się teoria, że sygnał 720p50fps niesie więcej danych niż 1080i25fps. Ciekawe jak układa się strumień obecny TVP HD do tego co był w 720p. Wszystkie TVP HD z sat idą w 1080i i każda platforma ma go na oddzielnie (Orange/Cyfra/n-TnK/TVP z Astry) więc jak TVP dosyłała 720p do Śremu. Z tego co w Satkurierze sprawdzali, to TVP HD nierówny TVP HD. Dzięki użytkownikom ze Śremu, którzy wrzócili fragment nagrania, porównałem sobie z tym co dawała Cyfra - perfekcja vs pikseloza kaszany. Nie miałem okazji widzieć tego kanału z Orange, ale podobno oni dawali większy średni strumień niż niemieckie HD z Astry na MŚ.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 10:11 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 02:00
Posty: 786
Lokalizacja: Luboń/k Poznania
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,SONY Z5500,40NX720,VU+ULTIMO2xDVB-S2/DVB-T,C
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem
p.saw napisał(a):
Można by rzec ... szkoda, że nastał 30 września... . Był sobie MUX-1 i testowy MUX-3. Zdążyłem się już do tego przyzwyczaić. Było całkiem nieźle. I nagle taka kaszana.


Jaka kaszana ? Po prostu by poprawnie stabilnie odbierać MUX3 trzeba zainstalować zewnętrzną antenę najlepiej typu Yag-Uda.
20KW z ok 70metrów niżej zawieszonego systemiku wymaga w większej odległości poprawnie wykonanej instalacji antenowej. Z moich obserwacji jednak wynika ,że w promieniu ok 50 km od RTCN można ogladać bez problemu nawet na antenach typu siatka.Oczywiście antena musi być skierowana na RTCN Śrem i najlepiej by ta antena pozbawiona była wzmacniacza hehe ;)
Jesli ktoś kupuje nową antenę to najlepiej kupić Yagę

Oczywiście MUX1 na k23 ze szczytu i z mocą 100 KW był optymalny. Zobaczymy kiedy Emitel zreanimuje nadajnik MUX1.A byłoby to wskazane nie tylko ze względu na jego większy zasięg lecz również na TVP3 Poznań,którego w MUX 3 nie ma :cry:
Fajnie byłoby gdyby WTK zagościła na multipleksie 1.Zastanawiam się czy ten nadawca lokalny ma takie plany?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 11:14 
Witam
JA mieszkam w Szamotułach
Spokojnie oglądałem 14 programów
Po zmianach zostały mi 4 i 4 piszczące
Do tej pory sygnał na 28 dobry, a teraz sygnału brak.
Antena DVB_T opticum tuner usb do n-box?
Czy moc na kanale 28 została zmniejszona??


Góra
  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 13:21 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:59
Posty: 52
Lokalizacja: Drawsko Pomorskie, RTCN Rusinowo Piła/Wałcz, Antena Siatkowa ze wzmacniaczem na multiswitchach,
Odnośnie TVP HD i innych kanałów dosył jest robiony za pomocą światłowodów. Nie wiem czemu dużo osób uważa, że istnieje tylko dosył satelitą, który z resztą jest bardzo niepewny ze względu na pogodę i burze w oszarze stacji Uplinkowych


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 13:43 

Dołączył(a): 9 lutego 2009, o 20:45
Posty: 339
Nikt nie pisał, że jak w MUX3 przeszli na 1080 to od razu z któregoś z 4 transponderów z satelity, tylko post był pytaniem dlaczego zrezygnowano z 720p na rzecz 1080i. Wygląda, skoro wcześniej się dało 2 różne parametry wpuścić w 2 różne media, to nagle ktoś zabrał jedno urządzenie, żeby wpuszczać to samo?? A TVP HD z tych kilku źródeł jakościowo jest naprawdę różne. Ciekawe czy Polsat to jakoś rozwiąże aby mieć ten kanał i czy bezproblemowo będą go mogli sobie wpuścić- swoje kanały C+ sprzedali, n liczy, że wezmą Polsat za free z DVB-T(tunery combo), a Polsat bez odpowiednich tunerów zostanie na lodzie.

PS.:
Jarosław Bałuka napisał(a):
Podstawową drogą dosyłu sygnałów TVP do nadajników jest droga naziemna.


Cytuj:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Fakty_i_mity_na_temat_HDTV_1080p-1081/strona/3094.html
1080i60: 62.208.000 pikseli na sekundę
720p60: 55.296.000 pikseli na sekundę
1080i60 (a także 1080p30) dostarcza tylko 12% więcej pikseli na sekundę niż 720p60. Dlatego też większość ludzi nie jest w stanie odróżnić nadania 1080i od 720p - ponieważ ich oczy i mózg widzą praktycznie tę samą liczbę pikseli na sekundę.
Jedynie gdy wyświetlane są nieruchome obrazy lub niewielkie zmiany w scenie zauważalna jest poprawa 1080i w stosunku do 720p w nadaniu HDTV. Jeśli skupicie wzrok na szybko przesuwającym się obrazie, 720p będzie wyglądać tak dobrze, lub nawet lepiej, niż 1080i. To właśnie dlatego ten format jest wybierany do relacji sportowych.
Dodatkowo należy wziąć pod uwagę, że progresywna metoda jest lepsza od tej z przeplotem. Po pierwsze, skanowanie progresywne nigdy nie wywołuje efektu migania, a także nie zachodzi potrzeba przeprowadzania procesu składania obrazu. Przeciwnie, sygnały z przeplotem zawsze wymagają procesu składania obrazu na pewnym etapie, albo przez nadawcę sygnału, albo przez jego odbiorcę.


Niestety art tłumaczony z angielskiego i tyczył się standardu ATSC, a nie DVB-T.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 15:32 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 02:00
Posty: 786
Lokalizacja: Luboń/k Poznania
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,SONY Z5500,40NX720,VU+ULTIMO2xDVB-S2/DVB-T,C
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem
karroru napisał(a):
Witam
JA mieszkam w Szamotułach
Czy moc na kanale 28 została zmniejszona??


Wygląda na to ,że się cośik faktycznie im pierdzieli na k28 MUX3 bo ja również obserwuję wachania mocy na mierniku. W tej chwili mam Level 86% a norma stała to level95%. Dla porównania sygnał z 100 KWatówki to Level = >97%
A może przylatuje coś w analogu na k28 zakłóca i daje taki :cry: efekt??? Ale raczej nie bo Quality mam ciągle niezmiennie 94% tylko level doznaje wachań :ugeek:



@jajo zapomnij o światełku. Sygnał po RTCNach dosyłany jest cyfrową radiolinią w naszym przypadku to (chyba) ten RADIO WAVES. Piszę chyba bo on został zainstalowany najpóżniej w czasie 2 letnich testów DVB-T :

Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/219 ... 04729.html

Wieczorem przy czasie właduję filmik z wszystkimi systemikami antenowymi zainstalowanymi na RTCN Śrem.


Ostatnio edytowano 3 października 2010, o 16:33 przez RAPIOTR, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 16:12 

Dołączył(a): 13 marca 2010, o 19:03
Posty: 26
Lokalizacja: RTCN Poznań / Śrem
Jeśli chodzi o bitrate TVP HD 1080p, to w zasadzie nie zauważyłem jakiejkolwiek zmiany w porównaniu do 720p. Zaczyna się od ok. 4,4Mb/s (min), kończy się na ok 9,5Mb/s (max). Ale również potwierdzam poprzednie opinie że 720p robiło jakoś lepsze wrażenie... Nie jest to wprawdzie ogromna różnica, no ale zawsze.

Cieszę się że MUX2 nadawany jest w VBR, i w tej chwili obecne w nim programy są lepszej jakości niż za czasów MUX1. Zobaczymy jak to się zmieni po włączeniu dodatkowych kanałów...
Acha, i jeszcze odnośnie sygnału.. na Winogradach, jeszcze nigdy nie miałem tak silnego sygnału jak z MUX2 :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 16:38 

Dołączył(a): 22 grudnia 2009, o 23:10
Posty: 669
Lokalizacja: Warszawa Targówek (Bródno)
Odbiornik: Samsung P2370HD, Not Only TV LV5TDelux
Instalacja antenowa: Thomson ANT-85 lub kawałek druta.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa PKiN/Raszyn
TVP HD nie jest w 1080p, a 1080i.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwięku na TVP 1, 2
PostNapisane: 3 października 2010, o 19:12 
kiks napisał(a):
Ja również od jakiegoś czasu nie mam dźwięku na TVP1 i TVP2, pozostałe kanału OK!
Odbieram w okolicy Skoków - Sony Bravia z MPEG2, mam włączony dongel dekodera pomiędzy kabel anteny a wejście USB tunera satelitarnego telewizji N. :cry:


Mam ostatnio ten sam problem. Do odbioru używam TV Samsung LE40B550 (tam jest dźwięk OK), a także komputera z zainstalowanym MythTV. Pliki mpg nagrane z TVP1 i TVP2 odtwarzane są bez dźwięku.

Dane z MediaInfo Polsat:
Kod:
General
ID                               : 2
Complete name                    : \\Mediaserver\livetv-recordings\2105_20101003154710.mpg
Format                           : MPEG-TS
File size                        : 78.2 MiB
Duration                         : 2mn 59s
Overall bit rate                 : 3 653 Kbps

Video
ID                               : 102 (0x66)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format version                   : Version 2
Format profile                   : Main@L3.0
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 4 frames
Format settings, GOP             : M=1, N=48
Codec ID                         : 27
Duration                         : 2mn 59s
Bit rate                         : 3 279 Kbps
Maximum bit rate                 : 4 131 Kbps
Width                            : 720 pixels
Height                           : 576 pixels
Display aspect ratio             : 4:3
Frame rate                       : 25.000 fps
Standard                         : PAL
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : Interlaced
Scan order                       : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.316
Stream size                      : 70.2 MiB (90%)
Color primaries                  : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM
Transfer characteristics         : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G
Matrix coefficients              : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM, IEC 61966-2-4 601

Audio
ID                               : 103 (0x67)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 2
Codec ID                         : 4
Duration                         : 2mn 59s
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 192 Kbps
Maximum bit rate                 : 216 Kbps
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Video delay                      : -942ms
Stream size                      : 4.11 MiB (5%)
Language                         : Polish

Menu
ID                               : 101 (0x65)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Duration                         : 2mn 59s
List                             : 102 (0x66) (AVC) / 103 (0x67) (MPEG Audio, Polish) / 105 (0x69) ()
Language                         :  / Polish
Maximum bit rate                 : 4606400


Dane z Mediainfo dla TVP1:
Kod:
General
ID                               : 3
Complete name                    : \\Mediaserver\livetv-recordings\2101_20101003181801.mpg
Format                           : MPEG-TS
File size                        : 12.3 MiB
Duration                         : 32s 438ms
Overall bit rate                 : 3 173 Kbps

Video
ID                               : 102 (0x66)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format version                   : Version 2
Format profile                   : Main@L3.0
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 4 frames
Codec ID                         : 27
Duration                         : 32s 380ms
Bit rate                         : 2 854 Kbps
Maximum bit rate                 : 3 620 Kbps
Width                            : 720 pixels
Height                           : 576 pixels
Display aspect ratio             : 4:3
Frame rate                       : 25.000 fps
Standard                         : PAL
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : Interlaced
Scan order                       : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.275
Stream size                      : 11.0 MiB (90%)
Color primaries                  : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM
Transfer characteristics         : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G
Matrix coefficients              : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM, IEC 61966-2-4 601

Audio
ID                               : 104 (0x68)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 2
Codec ID                         : 129
Duration                         : 32s 280ms
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 160 Kbps
Maximum bit rate                 : 180 Kbps
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Video delay                      : -1s 337ms
Stream size                      : 630 KiB (5%)
Language                         : Polish

Menu
ID                               : 101 (0x65)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Duration                         : 32s 438ms
List                             : 102 (0x66) (AVC) / 104 (0x68) (MPEG Audio, Polish) / 105 (0x69) ()
Language                         :  / Polish
Maximum bit rate                 : 4025600


Wydaje mi się, że kanały TVP1 i TVP2 mają błędnie wpisany typ kodeka 129, zamiast 4, które powinno być przy dźwięku MPEG-2. Kodek 129 wskazuje na dźwięk AC3, który nie jest nadawany.

Proszę o sprostowanie, jeśli się mylę.


Góra
  
 
 Tytuł: PROBLEM Z ODBIOREM TV NAZIWMNEJ-SKOKI-WĄGROWIEC
PostNapisane: 3 października 2010, o 19:31 

Dołączył(a): 3 października 2010, o 18:51
Posty: 8
Moje pytanko: co się zmieniło w nadawaniu sygnału TV naziemnej ze Śremu.
Na kanale 39 i 28 nadal brak sygnału. Nie mogę sobie z tym poradzić i proszę o pomoc.
Opis mojej instalacji:
1-Antena kierunkowa (Antena telewizyjna UHF 19-elementowa Dipol 19/21-69) z symetryzatorem, 2-wzmacniacz antenowy na kablu (AF-0160/18) 3-zasilacz 4-telewizor z MPEG-4 lub na innym TV - ferguson FT 8300 Do tej pory było wszystko OK. na poprzednim 23 kanale.
A odległość od nadajnika to ok. 70 kilometrów(SKOKI)-co robić? Dzisiaj pół dnia walczyłam i nie dałam rady. Może jest ktoś ze Skoków, Wągrowca lub okolic i zna odpowiedz.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 19:34 
Jan. napisał(a):
Jeśli chodzi o bitrate TVP HD 1080p, to w zasadzie nie zauważyłem jakiejkolwiek zmiany w porównaniu do 720p. Zaczyna się od ok. 4,4Mb/s (min), kończy się na ok 9,5Mb/s (max). Ale również potwierdzam poprzednie opinie że 720p robiło jakoś lepsze wrażenie... Nie jest to wprawdzie ogromna różnica, no ale zawsze.
no i nie ma się co dziwić - jeśli wyższa rozdzielczość przy podobnym Bit-rate, to kompresja jest silniejsza, więc i jakość obrazu mniejsza... cudów zasadniczo nie ma - a poza tym pełne HD w przyzwoitej jakości to gdzieś 10...15Mb/s w mpeg-4 w zależności od kontentu, więc tym bardziej nie ma się co stresować.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: PROBLEM Z ODBIOREM TV NAZIWMNEJ-SKOKI-WĄGROWIEC
PostNapisane: 3 października 2010, o 19:56 

Dołączył(a): 28 września 2010, o 18:02
Posty: 36
Lokalizacja: Goszcz
Odbiornik: Samsung 40B650
Instalacja antenowa: ATX-91 (niestety pod dachem) + wzm.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Mikstat
Pisalem wczesniej ale tez mam problem. Fakt ze jest to 90 km ale MUX1 odbieralem a obecnie MUX2 bez sygnalu.
Wyglada na to ze 100kW MUX2 to nie to samo co 100kW MUX1


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DVB-t Poznań
PostNapisane: 3 października 2010, o 20:04 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 02:00
Posty: 786
Lokalizacja: Luboń/k Poznania
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,SONY Z5500,40NX720,VU+ULTIMO2xDVB-S2/DVB-T,C
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem
RTCN Poznań/Śrem --anteny i południowe okolice masztu. W oddali widać północne rubieże Śremu ;) .Film nagrany jeszcze przed instalacją systemu fm dla Radia Emaus kilka miesięcy temu :

http://www.youtube.com/watch?v=5_9XjNw18QA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PROBLEM Z ODBIOREM TV NAZIWMNEJ-SKOKI-WĄGROWIEC
PostNapisane: 3 października 2010, o 20:08 

Dołączył(a): 3 października 2010, o 18:51
Posty: 8
Gori napisał(a):
Pisalem wczesniej ale tez mam problem. Fakt ze jest to 90 km ale MUX1 odbieralem a obecnie MUX2 bez sygnalu.
Wyglada na to ze 100kW MUX2 to nie to samo co 100kW MUX1

:( I bardzo mi się to nie podoba-ale nie jestem sama z tym problemem. Może nam ktoś opisze jak instalacja ma wyglądać-co muszę zmienić.Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PROBLEM Z ODBIOREM TV NAZIWMNEJ-SKOKI-WĄGROWIEC
PostNapisane: 3 października 2010, o 20:13 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 02:00
Posty: 786
Lokalizacja: Luboń/k Poznania
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,SONY Z5500,40NX720,VU+ULTIMO2xDVB-S2/DVB-T,C
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem
Instalacja antenowa jak najbardziej poprawna.Może w torze między anteną a telewizorami jest zwrotnica ,która wycina kanał 39 i 28 ???.
Na marginesie:--- przestroiliście odbiorniki ;) ?. Najlepiej wykasować pamięć i puścić wyszukiwanie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PROBLEM Z ODBIOREM TV NAZIWMNEJ-SKOKI-WĄGROWIEC
PostNapisane: 3 października 2010, o 20:27 

Dołączył(a): 3 października 2010, o 18:51
Posty: 8
Nie mam zwrotnicy. A jest taka opcja , że symetryzator mógł się uszkodzić. A może zasilacz musi być mniejszy czy większy.
:roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 133  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB

Copyright © TP EmiTel sp. z o.o. 2008

Start | Mapa Strony | Informacje Prawne