Teraz jest 31 lipca 2014, o 01:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 29 sierpnia 2011, o 19:31 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 września 2009, o 16:41
Posty: 2973
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice
Znalazłem jedną rzecz, którą można poprawić. Włączamy timeshift na jakimś kanale (np. polsat). Przełączamy na np. tvn i zamiast timeshift się wyłącza. IMO przy zmianie kanału powinno pauzować obraz z timeshift (ale dalej rejestrować) i gdy wrócimy na wspomniany polsat dalej używać timeshift. Dlaczego tak wymagam? Załóżmy, że jest fajny film na obu kanałach. Na jednym włączamy timeshift i możemy w spokoju oglądać drugi (w czasie przerw na reklamy oglądać to co się nagrało).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 29 sierpnia 2011, o 20:03 

Dołączył(a): 18 sierpnia 2011, o 22:42
Posty: 23
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz
słyszałem że znika ze sprzedaży bo nie spełnia normy ( brak spdif i wyjścia stereo) może ktoś to potwierdzić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 29 sierpnia 2011, o 20:26 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 września 2009, o 16:41
Posty: 2973
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice
Nie, nie znika.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 29 sierpnia 2011, o 21:12 

Dołączył(a): 18 sierpnia 2011, o 22:42
Posty: 23
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz
całe szczęście inaczej znikneło by jakieś 99% tunerów bo nie spełniają norm , ciekawe czy będą robili nagonki w sklepach?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 29 sierpnia 2011, o 21:20 

Dołączył(a): 16 sierpnia 2011, o 14:19
Posty: 18
Odbiornik: Signal HD-507
Nadajnik - obiekt nadawczy: Święty Krzyż
Zastanawiam się - bo nie mam gdzie sprawdzić - czy ta różnica w odbiorze między DVB-T a analogiem widoczna jest też przy korzystaniu z innych tunerów - proszę o info w tej sprawie.

Mnie trochę przeszkadza ta różnica. Do póki nie ruszy MUX1 z Kielc, będę musiał przełączać pomiędzy HD-507 a analogiem, a wtedy ta zmiana jasności jest widoczna.

Czekam na przesyłkę lepszej jakości kabla (ja używam kabla SCART-RCA) może to coś zmieni. Ale może być też tak, że to kwestia odbiornika TV.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 29 sierpnia 2011, o 21:56 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwietnia 2009, o 00:17
Posty: 5332
Lokalizacja: Gliwice
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
rupertvelbob napisał(a):
Zastanawiam się - bo nie mam gdzie sprawdzić - czy ta różnica w odbiorze między DVB-T a analogiem widoczna jest też przy korzystaniu z innych tunerów - proszę o info w tej sprawie.

Wszystkie tunery na Mstar na pewno będą dawały taki sam sygnał, ale ja jednak twierdze że to nie wina tunera a telewizora, bo u mnie nic takiego nie zaobserwowałem.
Czy jeśli do tego telewizora podłączysz coś innego - DVD, tuner SAT to ten problem nie występuje?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 10:16 

Dołączył(a): 23 kwietnia 2011, o 13:42
Posty: 3666
Różnica między dvb-t a analogiem jest widoczna. Analog jest głośniejszy i taki ciemniejszy, a cyfra cichsza i przy rgb bardzo jasna, przy cvbs wygląda jak analog z lepszymi kolorami. Pewnie od tv zależy sporo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 15:28 

Dołączył(a): 28 marca 2011, o 17:57
Posty: 102
W dniu jutrzejszym opublikowana zostanie nowa wersja oprogramowania dla odbiornika HD-507. Uwzględniono w niej dwie najczęściej zgłaszane przez użytkowników poprawki:

- dodanie żółtego koloru czcionki dla napisów
- zmianę reakcji odbiornika na dłuższe wciskanie klawiszy numerycznych na pilocie; poprawka ta przysłuży się szczególnie starszym użytkownikom odbiornika.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 16:09 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lipca 2011, o 14:14
Posty: 43
Odbiornik: Signal HD-507
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów *G. Św. Marcina*
Wow!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 16:17 

Dołączył(a): 1 lipca 2011, o 13:42
Posty: 1210
A czy przewieszanie przy zmianie przez nadawcę 16:9 <-> 4:3 jest poprawione? Strasznie to wkurzające, nieraz trwa kilka sekund.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 16:26 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwietnia 2009, o 00:17
Posty: 5332
Lokalizacja: Gliwice
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
giaur500 napisał(a):
A czy przewieszanie przy zmianie przez nadawcę 16:9 <-> 4:3 jest poprawione? Strasznie to wkurzające, nieraz trwa kilka sekund.

To jest nie do ruszenia. Taka konstrukcja mstara.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 18:56 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 września 2009, o 16:41
Posty: 2973
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice
Tylko 2 zmiany - lepszy rydz, niż nic. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 18:58 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwietnia 2009, o 00:17
Posty: 5332
Lokalizacja: Gliwice
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
qwerty napisał(a):
Tylko 2 zmiany - lepszy rydz, niż nic. :)

Liczyłem że jeszcze dołożą 16/9 Pillarbox i to w sumie byłoby już wtedy wszystko co sie da wycisnąć z tych mstarów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 19:01 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 września 2009, o 16:41
Posty: 2973
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice
Ja bym dodał (poprawił) jedną rzecz. Jak jest dodawany kanał niech doda go na końcu listy, zamiast "przetasowywać" listę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 21:00 
Ja kupiłem signala przedwczoraj ale dopiero dzisiaj miałem czas go podłączyć i wygląda mi na to, że mam uszkodzony przekaz obrazu na TV poprzez złącze scart. Po hdmi wszystko hula bez najmniejszego problemu a na czterech różnych telewizorach(kineskopowe i plazma,LCD) poprzez eurozłącze niestety obraz skacze i miga pod kątem 45 stopni, zmiana ustawień na pal/secam/ntsc oraz rgb/ svcb czy jakoś tak, to samo z rozdzielczością żadna 480/576/ 720/1080 nic nie daje.Jutro idę do sklepu wymienić na inny egzemplarz.Nie znalazłem w necie drugiego takiego przypadku.
Powtarzam po eurozłączu nie da się użytkować obraz skacze i przewija się a na złączu HDMI francja elegancja obraz żyleta, dźwięk to samo.
Urządzenie oczywiście musi być użytkowane na złączu scart.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 1 września 2011, o 08:39 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 września 2009, o 16:41
Posty: 2973
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice
Docisnąłeś mocno? U siebie w telewizorze musiałem wycinać kawałek obudowy przy scart, bo signal w tym miejscu jest za szeroki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 1 września 2011, o 08:58 
Tak wiem, jest faktycznie trochę za szeroka wtyczka ale dociskałem to nie pomaga. Wykluczam bo sprawdzałem wtyczkę w gnieździe na 5-ciu telewizorach. Thomson,Deawoo,Panasonic, Nokia, Samsung. Sprawdzałem piny w scarcie czy nie są powyginane lub wciśnięte, czasami potrafią się "wbić" jeśli się na szybko wkłada w gniazdo.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 1 września 2011, o 12:26 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwietnia 2009, o 00:17
Posty: 5332
Lokalizacja: Gliwice
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
Wygląda na walniętą sztukę, zdarza się przecież.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 1 września 2011, o 19:57 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwietnia 2009, o 00:17
Posty: 5332
Lokalizacja: Gliwice
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
Nowe oprogramowanie do Signal HD-507

W dniu dzisiejszym Dipol na swoim serwerze udostępnił nową wersję oprogramowania.

Zmiany:
- dodanie żółtej czcionki napisów
- zmiana reakcji odbiornika na dłuższe wciskanie przucisków numerycznych na pilocie (wygodniejsze dla osób starszych)


UWAGA!
Ponieważ Signal HD-507 występuje w dwóch wersjach przed wgraniem oprogramowania sprawdzić swoją wersję!
oprogramowanie v1 - dla odbiorników z S/N DP100... oraz DP1010...
orpogramowanie v2 - dla odbiorników z S/N DP1012... oraz DP11...

Sprawdź numer seryjny swojego odbiornika!

Link do serwera Dipol: http://down.dipol.com.pl/Tv_Sat/A99250/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Signal HD-507
PostNapisane: 1 września 2011, o 20:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 września 2009, o 16:41
Posty: 2973
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice
Rano wgrałem. Mogliby spowolnić przełączanie podczas używania strzałek góra-dół.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB

Copyright © TP EmiTel sp. z o.o. 2008

Start | Mapa Strony | Informacje Prawne