Teraz jest 28 lipca 2014, o 06:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pcmcia do 42lg7000
PostNapisane: 17 lutego 2009, o 00:39 
Witam,

nabylem szczesliwym trafem 42lg7000
Znajduje sie pare kilometrow od anteny tv na piatkowie w Poznaniu. Telewizor odbiera w dtv 3 programy (TVN, TV4 i Polsat) - jak rozumiem z paczki mpeg2. Znajduje tez inne w hd, ale nie umie zdekodowac. Jaka karte w slot pcmcia moge zakupic aby dzialaly wszystkie programy? Czy ktos ma sprawdzony, dzialajacy model? ktos wspominal na watku, iz ma karte, dzieki ktorej ofbieral cala paczke mpeg4 na analogicznym modelu, ale nie znikal jakis znaczek hd serwis. Czy problem ten wynika z karty pcmcia czy tez ten tv tak ma?
Jako opcje rozwazam nabycie jakiegos dekodera zewnetrznego. Do pokoju z tv mam doprowadzone dwa kable: z naziemnej i z pojedynczego konwertera z talerza.

Jestem laikiem, ktory poczytal troszke, wiec bardzo prosze o pomoc specjalistow. Na forach znalezc mozna wiele wypowiedzi, z ktorych wiekszosc to jakies teoretyczne rozwazania lub zgadywanki. tymczasem u Panstwa przewaza wiedza merytoryczna.

Bede naprawde wdzieczny za wszelka pomoc.

ps. Uprzejmie prosze tez wlascicieli tego lub podobnego modelu o kontakt odnosnie podlaczania pc.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Pcmcia do 42lg7000
PostNapisane: 17 lutego 2009, o 00:57 

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 02:00
Posty: 381
Lokalizacja: Kraków - Prądnik
Odbiornik: Thomson DTI2011
Instalacja antenowa: Telmor Digit
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica
a to może ta informacja coś pomoże:
viewtopic.php?f=3&t=363&p=3189&hilit=telewizor+lg#p3189


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pcmcia do 42lg7000
PostNapisane: 17 lutego 2009, o 01:00 
bardzo bym prosil o podanie Pana Jaroslawa modelu modulu, ktory byl stosowany.
Czy udalo sie rozwiazac jakos problem z okienkiem?


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Pcmcia do 42lg7000
PostNapisane: 17 lutego 2009, o 01:07 
sprocket napisał(a):
Jaka karte w slot pcmcia moge zakupic aby dzialaly wszystkie programy?

Najlepiej osobno tuner DVB-T (np. Ferguson 8200 HD)


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Pcmcia do 42lg7000
PostNapisane: 20 kwietnia 2011, o 06:35 
Witam
W Internecie kupiłem moduł do konwersji MPEG-4 na MPEG-2
http://www.telewizja-cyfrowa.com/modul_ci.html
ale coś chyba jest nie tak. Mam telewizor LG model 42LG7000. Włożyłem moduł do gniazda CI, wyszukałem ponownie kanały. Znalazł mi podstawowe na TV i kilka na DTV ale o ile te na TV działają, to te na DTV nie działają. Nic się nie zmieniło z przed stanu bez modułu. Na kanałach z DTV widać tylko czarny ekran i przemieszczający się szary prostokąt z napisem Service HD. Wygląda że telewizor nie wykrył tego modułu chociaż, jak jest napisane w instrukcji, moduł jest Plug & Play. Dlaczego nie mogę wyświetlić kanałów DVB-T. Proszę o pomoc.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Pcmcia do 42lg7000
PostNapisane: 20 kwietnia 2011, o 08:54 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 02:00
Posty: 2730
Lokalizacja: Kraków-Olsza
Odbiornik: Samsung UE37D6500
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica
Problem znany w starszych TV LG. Konieczne jest wgranie nowszego oprogramowania, dzięki któremu w przypadku wykrycia strumienia MPEG-4 telewizor odblokuje możliwość dekodowania wizji przez moduł PCMCIA. Najlepiej skontaktować się z serwisem http://www.lg.com/pl/tv-audio-video/tel ... LH7000.jsp


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG 42LH7000
PostNapisane: 21 kwietnia 2011, o 13:17 

Dołączył(a): 5 sierpnia 2009, o 23:59
Posty: 620
Lokalizacja: Legnica
Stosujesz się do instrukcji Software_Upgrade_Guide.pdf na pamięci USB utwórz folder LG_DTV i do tego katalogu wgraj software przed wgraniem oprogramowania dla bezpieczeństwa wyłącz wszystkie urządzenia które pobierają dużo prądu takie jak bojler czajnik żelazko itp. Podłącz pamięć USB do TV wgraj oprogramowanie i czekaj aż sam się włączy (ok. 10-20 minut) Jeśli wyłączysz telewizor z prądu w czasie wgrywania uszkodzisz telewizor
http://www.lg.com/uk/support/product/su ... =documents
Instrukcja wgrywania po Polsku
http://www.lg.com/lgecs.downloadFile.ld ... &TC=DwnCmd


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG 42LH7000
PostNapisane: 24 lipca 2011, o 13:44 
witam

Mam tez telewizor 42 lg 7000 i zastanawiam sie czy lepiej kupić moduł czy zewnętrzny dekoder do odbioru dvb-t np WIWA HD 100 cena jest taka sama proszę o porade gdyż nie znam się.

Czy ten telewizor z nowym softem działa na module ktoś może to sprawdził czy odbiera mpeg 4.

pozdrawiam

robert


Góra
  
 
 Tytuł: Re: LG 42LH7000
PostNapisane: 24 lipca 2011, o 14:50 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2009, o 08:48
Posty: 2061
Lokalizacja: Chojnice
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)
Moim zdaniem lepiej jest kupić zewnętrzny dekoder który ma więcej opcji niż gdybyś kupił moduł, tym bardziej że cena jak piszesz jest podobna.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB

Copyright © TP EmiTel sp. z o.o. 2008

Start | Mapa Strony | Informacje Prawne