Teraz jest 31 października 2014, o 11:27

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: LG LCD 32LD350
PostNapisane: 11 stycznia 2011, o 10:34 

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 460
Lokalizacja: Rawicz / RTCN Poznań / Śrem
Kupiłem wczoraj ten telewizor do kuchni, aby umilić sobie poranne posiłki :D , mam jednak pytanie do posiadaczy odbiorników marki LG. Chodzi mi o parametry odbioru DVB-T. Odbieram z RTCN Śrem Mux 2 i 3 i w obu przypadkach moc i jakość to 100%, natomiast nie ma żadnych innych wskazań, dotyczących ewentualnych błędów. Czy LG ma tak ubogie menu?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG LCD 32LD350
PostNapisane: 11 stycznia 2011, o 20:00 

Dołączył(a): 20 marca 2009, o 13:09
Posty: 89
Lokalizacja: Gorzyce-Osiny
Odbiornik: opticum 9600HD
LG 42LM620S
Instalacja antenowa: Tridigit + wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wisła Skrzyczne /Ostawa
Niestety w LG jest tylko sygnał i jakość.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG LCD 32LD350
PostNapisane: 11 stycznia 2011, o 22:35 

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 460
Lokalizacja: Rawicz / RTCN Poznań / Śrem
O.K., tak przypuszczałem, pytanie tylko dlaczego brak różnicy między kanałem 39 i 28 i w obu przypadkach to 100% siły i 100% jakości? W Panasonicu i STB Sagem różnica w mocy to ok 10%, a tutaj brak jakiejkolwiek różnicy, a siła 100% wygląda jakbym był oddalony od masztu nie o ponad 50km, a góra 5? Dziwne te wskazania. Nie wiem, czy pozwoliłyby one komuś ustawić antenę tak aby uzyskać maksymalną siłę i jakość sygnału.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG LCD 32LD350
PostNapisane: 12 stycznia 2011, o 08:09 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 września 2009, o 15:41
Posty: 2976
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice
Przemo napisał(a):
O.K., tak przypuszczałem, pytanie tylko dlaczego brak różnicy między kanałem 39 i 28 i w obu przypadkach to 100% siły i 100% jakości? W Panasonicu i STB Sagem różnica w mocy to ok 10%, a tutaj brak jakiejkolwiek różnicy, a siła 100% wygląda jakbym był oddalony od masztu nie o ponad 50km, a góra 5? Dziwne te wskazania. Nie wiem, czy pozwoliłyby one komuś ustawić antenę tak aby uzyskać maksymalną siłę i jakość sygnału.

Wskazania procentowe są umowne. W jednym tunerze wskaże 100% przy sygnale -60dBm, a inny już przy 40dBm.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG LCD 32LD350
PostNapisane: 16 stycznia 2011, o 14:37 

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 460
Lokalizacja: Rawicz / RTCN Poznań / Śrem
O.K. dzięki, czy ktos może wie gdzie do tego odbiornika znajdę nowsze oprogramowanie? Na polskiej stronie LG nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG LCD 32LD350
PostNapisane: 16 stycznia 2011, o 22:27 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 2011, o 20:58
Posty: 769
Lokalizacja: okolice Radomska
Odbiornik: LG 42LD550
Cabletech URZ0319
Dual Dab 43
Instalacja antenowa: antena ATX-91 ze wzm. SWA-501S zawieszona na wysokości 12m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Błeszno, Kosztowy, Lysá Hora
Witam. Polska strona LG z jakiś powodów nie udostępnia nowego softu ale można go bez problemu znaleźć na rosyjskiej oficjalnej stronie LG. Tu ma kolega link do swojego sprzętu:

http://www.lg.com/ru/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=32LD350&initialTab=drivers&targetPage=support-product-profile#

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG LCD 32LD350
PostNapisane: 17 stycznia 2011, o 12:54 

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 460
Lokalizacja: Rawicz / RTCN Poznań / Śrem
blockbuster napisał(a):
Witam. Polska strona LG z jakiś powodów nie udostępnia nowego softu ale można go bez problemu znaleźć na rosyjskiej oficjalnej stronie LG. Tu ma kolega link do swojego sprzętu:

http://www.lg.com/ru/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=32LD350&initialTab=drivers&targetPage=support-product-profile#

Pozdrawiam


Dzieki, już wgrałem, wszystko działa ok. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: LG 32LD350
PostNapisane: 29 sierpnia 2011, o 06:18 

Dołączył(a): 23 grudnia 2010, o 08:59
Posty: 111
Lokalizacja: Krzeszowice
Odbiornik: LCD LG 32LH2000
LCD LG 32LD350
Instalacja antenowa: Tri Digit+Symetryz.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy
Mam problem z LG 32LD350 nie dośc, że miałem przejścia przy jego zakupie (opisane gdzies na tym forum) to teraz coś dziwnie sie zachowuje. Mam nadzieję, że bardziej obeznani doradzą mi co robić.
TV traci sygnał na DTV a przynajmniej tak wygląda, całośc trwa może 5-6sec. Wygląda to tak, że obraz zamarza, potem robi sie czarny ekran, następnie na chwile pojawia się napis brak sygnału i wszystko wraca do normy. Raz na analogu wygladało jak by na chwilę też zamroziło obraz ale tylko taka malutka przycinka bez czarnego ekranu.
Sytuacja powtarza się 2 góra 3 razy dziennie. Sprawdzałem na dwóch różnych instalacjach antenowych i na obu występuje ten sam objaw (drugi TV LGLH2000 działa OK). Gdy obraz zamarzał próbowałem szybko sprawdzić parametry i pokazywało S:94% J:100%
Co może być tego powodem TV sie psuje i niestey serwis czy może to jakiś inny powód i można go usunąc na miejscu.
Jakieś pomysły?


edit/
Post przeniosłem do właściwego wątku. Kolego, używaj funkcji Szukaj zanim założysz zbyteczny wątek. Admin.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG 32LD350
PostNapisane: 20 października 2011, o 20:24 

Dołączył(a): 20 października 2011, o 17:55
Posty: 86
Odbiornik: Tuner w TV LG LD350
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Skrzyczne, Kosztowy
Może masz za silny sygnał - niepotrzebnie wzmacniany.
Mam taki TV i sądzę, że tuner w nim jest bardzo czuły.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG 32LD350
PostNapisane: 20 października 2011, o 20:45 

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 460
Lokalizacja: Rawicz / RTCN Poznań / Śrem
Mam ten telewizor w domu i przy sygnale 100% i jakości 100% zero problemu. Tuner jest na tyle czuły, że przy jakości ok. 13% i sile 4% również można oglądać bezproblemowo DTV. Dla pewności można podłączyć jakiś stary magnetowid lub tuner sat z modulatorem i sprawdzić, czy są podobne objawy. Ten czarny ekran na analogu może świadczyć o usterce lub zimnym lucie, jeśli jednak usterka jest przy odbiorze cyfrowym, to może wtyczka lub przewód ma słaby kontakt. Kilkusekundowy zanik sygnału tak właśnie się objawia, następnie pojawia się plansza brak sygnału i gdy sygnał powróci chwilę trzeba poczekać, aż zostanie zdekodowana klatka kluczowa w strumieniu i zniknie czarne tło, a pojawi się obraz telewizyjny.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG 32LD350
PostNapisane: 26 października 2011, o 05:14 

Dołączył(a): 23 grudnia 2010, o 08:59
Posty: 111
Lokalizacja: Krzeszowice
Odbiornik: LCD LG 32LH2000
LCD LG 32LD350
Instalacja antenowa: Tri Digit+Symetryz.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy
Próbował ktoś aktualizować soft w TV LG LD350 nr 03.03.34? Wczoraj próbowałem kilka razy (zciągałem ze strony LG z różnych kompów i na różne pamięci USB) i wywalało mi za każdym razem komunikat "plik uszkodzony aktualizacja niemożliwa (czy przerwana)"
Nie wiem czy ja coś źle robie czy plik ze strony LG jest naprawdę uszkodzony.
Ofkoz czynnośći wykonane zgodnie z insrukcją (np. założenie folderu LG_DTV itp. itd.)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG 32LD350
PostNapisane: 26 października 2011, o 11:07 

Dołączył(a): 13 października 2011, o 13:34
Posty: 12
Spróbuj zrobić reset do ustawień fabrycznych TV, a następnie wgraj nowy soft.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LG 32LD350
PostNapisane: 27 października 2011, o 05:33 

Dołączył(a): 23 grudnia 2010, o 08:59
Posty: 111
Lokalizacja: Krzeszowice
Odbiornik: LCD LG 32LH2000
LCD LG 32LD350
Instalacja antenowa: Tri Digit+Symetryz.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy
@keram57 Dzięki! Reset pomógł, soft wgrał sie bez problemów. Teraz musze sprawdzić co z opisywanymi wyżej przycinkami obrazu. Kilka dni potestuje i dam znać czy zmiana softu pomogła.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB

Copyright © TP EmiTel sp. z o.o. 2008

Start | Mapa Strony | Informacje Prawne