T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3016
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km
Lokalizacja: KRAKÓW Nowa Huta

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: m@rtops » 16 grudnia 2012, o 19:12

Marszal pisze:od Plusa.

to powinno cię zainteresować w tym przypadku ;)
http://media2.pl/telekomunikacja/98339-Koniec-Mobilnej-TV-w-Plusie.-Mozna-zwracac-dekodery.html

wiesiek0102
Posty: 73
Rejestracja: 9 września 2011, o 20:07
Odbiornik: WIWA HD-100
Nadajnik - obiekt nadawczy: KATOWICE KOSZTOWY
Lokalizacja: Polska Południowa

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: wiesiek0102 » 17 grudnia 2012, o 17:30

Czy to prawda, ze sie bardzo grzeje i zacina ten dekoder ?

fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: fegura » 19 grudnia 2012, o 18:43

Głównym problemem jest słaba czułość T-HD 1000 , zawieszanie się tunera i jego wysoka temperatura to kolejna wada tych tunerów . Kolejna : zapomnij o nagrywaniu na USB , przeniesieniu nagrania np: na PC , brak funkcji multimedialnych ( nie odtworzysz na nim nic poza tym co mógłbyś nagrać ) czy obecnie działa w ogóle USB nie wiem .

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5375
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
Lokalizacja: Gliwice

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: @GUTEK@ » 19 grudnia 2012, o 18:53

Ja tylko przypomne coś o czym jak widać niektórzy zapomnieli.

Ten tuner (a właściwie dekoder - bo w końcu ma wbudowaną obsługę systemu dostępu warunkowego) jest wyprodukowany, dostosowany i dystrybuowany przez platformę Cyfrowy Polsat i dedykowany TYLKO do współpracy z ich ofertą TV Mobilna.
Który zatem inny z dekoderów sprzedawany przez platformy czy to Cyfrowego Polsatu czy inne pozwala na pełną obsługę multimediów z USB oraz nie ma w najlepszy przypadku szyfrowanego PVR ?
Bo ja akurat się jeszcze z takimi sprzętami nie spotkałem.

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2012
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Lokalizacja: Warszawa

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: JaroslawMroczkowski » 19 grudnia 2012, o 21:15

Obawiam się, że nie "tylko", a raczej "przede wszystkim" do współpracy z ich platformą. Dekoder ten obsługuje także kanały FTA, więc może być używany także bez wykupienia usługi TV Mobilnej.

Nie każdy potrzebuje nagrywania, czasem zamiast czułości ważniejsza jest selektywność. Nie wszyscy oczekują tego samego od odbiornika TV cyfrowej. Tak więc nie oceniajmy wszystkich produktów do odbioru DVB-T przez pryzmat tanich STB, którymi zalany jest rynek. Rożne grupy produktów kierowane są do różnych grup odbiorców. Inne nie zawsze znaczy gorsze.

Wiking

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: Wiking » 19 grudnia 2012, o 22:29

Posiadam ten odbiornik już ponad pół roku i jak dla mnie jest to bubel. :)
Brak ręcznego wyszukiwania kanałów. Odbiornik nie potrafi zapisać dwóch różnych wersji regionalnych TVP Info nadających w ramach MUX-1 z dwóch różnych nadajników. Po skanowaniu zapisuje kanały z nadajnika, do którego mam ponad 70 km, a nie z tego, do którego mam 4 km (odbiornik wyszukuje z obu nadajników kanały, ale automatycznie odrzuca duble, a nie da się tego obejść, bo nie ma ręcznego wyszukiwania kanałów). Nagrywanie dostępne jest od 16 listopada, ale nagra albo i nie. W przypadku kodowanych kanałów odbiornik ciągle gubi uprawnienia, więc dosyć często bywa, że po przełączeniu z niekodowanego na kodowany kanał minie z minuta zanim "wskoczy" obraz. :)
Troszkę szerzej rozwodziłem się nad tym odbiornikiem na moim forum. :)

Inaczej mówiąc nie polecam tego odbiornika, jeżeli ktoś szuka odbiornika tylko do odbioru darmowych/FTA kanałów. :)

@GUTEK@ pisze:Ten tuner (a właściwie dekoder - bo w końcu ma wbudowaną obsługę systemu dostępu warunkowego) jest wyprodukowany, dostosowany i dystrybuowany przez platformę Cyfrowy Polsat i dedykowany TYLKO do współpracy z ich ofertą TV Mobilna.

W tej chwili, a już na pewno w czasie wyłączeń telewizji analogowej, ten odbiornik dystrybuowany jest jako dekoder do odbioru kanałów niekodowanych. A za dowód mogą posłużyć kampanie reklamowe tuż przed i tuż po dacie wyłączeń telewizji analogowej. :)

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3016
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km
Lokalizacja: KRAKÓW Nowa Huta

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: m@rtops » 20 grudnia 2012, o 11:30

Wiking pisze:W przypadku kodowanych kanałów odbiornik ciągle gubi uprawnienia

i tu się zgodzę - znajomy przyniósł go do pracy i rzadko kiedy kanały kodowane wskakują za pierwszym razem - jeśli wskoczą to jest "ok" ale po dłuższym oglądaniu darmowego kanału znów "gubi" uprawnienia :x
myślałem o nim ale po zetknięciu się z nim bezpośrednio już mi przeszło - niestety muszę się zgodzić iż jest to "bubel" :(

alex_777
Posty: 109
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: alex_777 » 4 stycznia 2013, o 14:31

Cyfrowy właśnie obniżył ceny tego dekodera, oraz wprowadził promocyjne ceny na DVB-H

cyt.
Dekoder naziemny Cyfrowego Polsatu T-HD 1000 w nowej promocji kosztuje 119 zł, a nie jak dotychczas 149 zł. W ramach ceny dekodera, klient otrzymuje w promocji Pakiet Extra na okres 6 miesięcy. Cena Pakietu Extra dla dekoderów prepaid po okresie promocji wynosi 19,90 zł. Ponadto, jeśli klient opłaci z góry Pakiet Extra na trzy miesiące, to otrzyma w prezencie jeden miesiąc tego pakietu. Natomiast, jeśli użytkownik opłaci z góry sześć miesięcy Pakietu Extra, to otrzyma dodatkowe trzy miesiące tego pakietu w prezencie.

http://satkurier.pl/news/81463/cyfrowy- ... -1000.html


jak dla mnie - oferta ciekawa, ale niestety dekoder nie odtwarza żadnych plików zewnętrznych, i chyba też nie ma PVR

preevy
Posty: 13
Rejestracja: 16 stycznia 2011, o 11:11
Odbiornik: Funai LH850-M26
NotOnlyTV LV5HD
Wiwa HD-90
Instalacja antenowa: Dipol 11/21-69 symetryzowana niewzmocniona ;)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice / Kosztowy
Lokalizacja: Jaworzno

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: preevy » 7 stycznia 2013, o 10:28

Wiking pisze:Posiadam ten odbiornik już ponad pół roku i jak dla mnie jest to bubel. :)
Brak ręcznego wyszukiwania kanałów. Odbiornik nie potrafi zapisać dwóch różnych wersji regionalnych TVP Info nadających w ramach MUX-1 z dwóch różnych nadajników. Po skanowaniu zapisuje kanały z nadajnika, do którego mam ponad 70 km, a nie z tego, do którego mam 4 km (odbiornik wyszukuje z obu nadajników kanały, ale automatycznie odrzuca duble, a nie da się tego obejść, bo nie ma ręcznego wyszukiwania kanałów). Nagrywanie dostępne jest od 16 listopada, ale nagra albo i nie. W przypadku kodowanych kanałów odbiornik ciągle gubi uprawnienia, więc dosyć często bywa, że po przełączeniu z niekodowanego na kodowany kanał minie z minuta zanim "wskoczy" obraz. :)
Troszkę szerzej rozwodziłem się nad tym odbiornikiem na moim forum. :)


Ponieważ zmieniły mi się warunki odbioru mam podobny problem z mux-1 - zamiast z nadajnika Katowice (gdzie odbiór mam dobry) zapisuje mi kanały z nadajnika z Bielska. Napisałem więc maila do Cyfrowego Polsatu z opisem problemu - jeśli coś z tym nie zrobią, oddam dekoder jako niezgodny z umową i zażądam zwrotu pieniędzy.

P.S. Z tymi uprawnieniami to też kpina, bo jak wyłączam na noc z prądu dekoder to łapie mi rano z 5 minut :evil:

ChuckyCiechanow
Posty: 7
Rejestracja: 16 listopada 2012, o 01:17

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: ChuckyCiechanow » 14 lutego 2013, o 08:14

Kupowałem ostatnio dekoder upatrzylem sobie Arive T65 w sklepie zaproponowali mi cudo Polsatu oczywiscie nie dałem sie namowić. Wystarczy ze znajomemu instalowalem kanaly w rym dekoderze . Od razu mnie zniechęcił.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1233
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra
Lokalizacja: Krosno, odległość od nadajnika: 10.6 km

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: Krosnoludek » 18 lutego 2013, o 15:28


fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: fegura » 22 lutego 2013, o 16:08

I oferują bubel który nie odbiera kanałów HD z dvb-t po podłączeniu HDD . Do tego CP dobrze wie o tym problemie od paru miesięcy a nadal bubel chce wciskać klientom .

technik93
Posty: 1
Rejestracja: 26 lutego 2013, o 18:20

Dekoder cyfrowego polsatu TH-1000 a mux 1 '' TVP Kraków"

Postautor: technik93 » 26 lutego 2013, o 18:31

Witam. Przedstawie powiedzmy mój mały problem. Antena skierowana na RTCN Chorągwica, świetny odbiór kanałów z MUX 1 i MUX 2 na Tv samsung. Po zakupie dekoderu wymienionego w tytule, małe zdziwienie. Dekoder wyszukuje wszystkie kanały dostępne na mux 1 i mux 2, lecz jest problem tvp kraków jest ale widać tylko czarny obraz, reszta kanałów bez zarzutów. Następna próba, inna antena skierowana na Chorągwice i znów powtórka z rozrywki. Dodam jeszcze, że odbiera TVP info Katowice nadawane z Kosztowy. Po 2 próbie udanie sie do cyfrowego polsatu w celu wymiany dekodera, ale znów to samo. 4 próba skierowanie anteny na katowice/kosztowy. Z tego nadajnika - tvp info Kraków dekoder odbiera. I w czym jest problem? :D aa dodam jak wymieniałem dekoder to Pani powiadomiła mnie już jakbym miał się znów pojawić to dopiero za tydzień. Ja zdziwienie i pytam w jakim celu? - Ona odpowiada - no wymiany lub zwrotu pieniędzy. A wracając do dekoderka to nie cała wina leży w nim, lecz tylko nie daje rady z sygnałem z Chorągwicy, ale czemu?? Jakieś sugestie?

Pozdrawiam

Wiking

Re: Dekoder cyfrowego polsatu TH-1000 a mux 1 '' TVP Kraków"

Postautor: Wiking » 26 lutego 2013, o 18:49

technik93 pisze:Dekoder wyszukuje wszystkie kanały dostępne na mux 1 i mux 2, lecz jest problem tvp kraków jest ale widać tylko czarny obraz, reszta kanałów bez zarzutów.

Sprawdź jaki kanał (informacja pojawi się po przytrzymaniu czerwonego przycisku na pilocie przez kilka sekund) jest przypisany do TVP Kraków. Zakładam, że będzie to kanał 55 dla MUX-1 z Katowice/Kosztowy. :)
Nie wiem dlaczego, ale T-HD 1000 odbierający sygnał MUX-1 z dwoma różnymi wersjami regionalnymi TVP Info z dwóch różnych nadajników tak się zachowuje. :)

Mam to samo tylko, że z TVP Info Gdańsk i TVP Info Szczecin. :)

rotalplus
Posty: 1131
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: Dekoder cyfrowego polsatu TH-1000 a mux 1 '' TVP Kraków"

Postautor: rotalplus » 26 lutego 2013, o 19:01

Osobiście jak się dowiedziałem że nie można w tym tunerze zmieniać układu kanałow, edytować usuwać, a do tego podobno zapisuje max. 20 kanałów, nie mówiąc już o funkcjach multimedialnych
to jestem szczęśliwy że nie posiadam tego tunera.

Najpewniej to wina softu w tych tunerach

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Dekoder cyfrowego polsatu TH-1000 a mux 1 '' TVP Kraków"

Postautor: brachu » 27 lutego 2013, o 22:24

rotalplus pisze:Osobiście jak się dowiedziałem że nie można w tym tunerze zmieniać układu kanałow,

Można ułożyć własną listę.
rotalplus pisze:edytować usuwać

Można
rotalplus pisze: a do tego podobno zapisuje max. 20 kanałów,

Bzdura, zapisuje tyle ile znajdzie
rotalplus pisze:nie mówiąc już o funkcjach multimedialnych

no tu akurat racja

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1233
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra
Lokalizacja: Krosno, odległość od nadajnika: 10.6 km

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: Krosnoludek » 5 marca 2013, o 12:20

Krosnoludek pisze:Od 4.03.2013 ten tuner będzie dostępny w Biedronce za 99zł.

Wczoraj te tunery rozeszły się jak ciepłe bułeczki, w południe już ich nie było.
Dodatkowo została przygotowana promocja dla klientów Biedronki, więcej tu: http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php ... 04#p724604

wiesiek0102
Posty: 73
Rejestracja: 9 września 2011, o 20:07
Odbiornik: WIWA HD-100
Nadajnik - obiekt nadawczy: KATOWICE KOSZTOWY
Lokalizacja: Polska Południowa

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: wiesiek0102 » 5 marca 2013, o 21:19

Oj jak szybko go kopiłem, tak szybko oddałem. Ale szajs.
1. Beznadziejne i mało przejrzyste menu epg, fatalna kolorystyka.
2. Lista kanałów jakaś bardzo dziwna ...
3. Kanały premium rwało jak stare prześcieradło
4 Słaba czułość dekodera. Wiwa dużo lepiej łapie
5 Złapane kanały miały duży szum.
6. Odległość od Mux 4 okolo 16 km
7 Doradca na infolinii technicznej powiedział, że ma złą antenę satelitarna :)
8 Moja antena powinna mieć 5 KW zysku (wg doradcy) nie wiem o co chodzi ...
To cudo może i dobrze działa ale pod nadajnikiem z Mux 4.

Osobiście nie polecam bo z Muxa raczej nie skorzystacie

adac
Posty: 1866
Rejestracja: 19 czerwca 2011, o 08:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: najbliższy maszt GSM
Lokalizacja: świętokrzyskie

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: adac » 5 marca 2013, o 21:39

A ustawiłeś antenę do pionu czy odbierałeś z tej samej co muxy 1,2 ?
Masz widok na ten nadajnik muxa-4 czy po drodze stoi kilka osiedli ?
Maszty mux-4 nie są takie wysokie jak u Emitela, a 16 km w mieście (za miastem ?) to już dużo.
Moc ERP to pojedyncze kilowaty.
To próba wyjaśnienia, dlaczego miałeś fatalny odbiór.

wiesiek0102
Posty: 73
Rejestracja: 9 września 2011, o 20:07
Odbiornik: WIWA HD-100
Nadajnik - obiekt nadawczy: KATOWICE KOSZTOWY
Lokalizacja: Polska Południowa

Re: T-HD 1000 Cyfrowy Polsat Technology

Postautor: wiesiek0102 » 5 marca 2013, o 21:53

Tak. Z tej samej samej co pozostałe muxy. Polsat mógłby sie pofatygować i poinformować kiedy będą rozbudowywać o kolejne muxy. Orientacyjny zasieg telewizji tutaj:
http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/tv-m ... mobilna.cp
Proponuje kupować jak ktoś ma dobry zasięg. Nie brać jak jest w zasięgu średnim bo nie będzie działać (no może w jakimś wieżowcu)


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika