Teraz jest 2 lipca 2015, o 01:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: BLAZE VIDEO HDTV
PostNapisane: 27 lutego 2012, o 20:22 

Dołączył(a): 27 lutego 2012, o 20:10
Posty: 2
Odbiornik: Omega T900
chip IT9135
Witam,
po raz pierwszy, przeczytałem prawie wszystkie strony i posty w tym temacie i chciałem odgrzać oprogramowania BlazeVieo HDTV Player. Otóż jak już ktoś pisał po zainstalowaniu wersji v 6.5 lub v 6.6 obraz sam się ściemnia. Nadmienię iż akceleracja sprzętowa jest włączona. Ten sam program w wersji v 6.0 chodzi dobrze lecz nie wyświetla mi EPG, a te wyższe programy wyświetlają. Może coś poradzicie, kombinuje od kilku dni i nic mi nie wychodzi.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 27 lutego 2012, o 21:16 

Dołączył(a): 25 lipca 2011, o 21:17
Posty: 112
Odbiornik: URZ0083
Instalacja antenowa: siatka
zobacz na tym:
http://www.lechpol.eu/sites/default/fil ... ftware.rar wersja 6.0 i ma EPG


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 27 lutego 2012, o 21:40 

Dołączył(a): 27 lutego 2012, o 20:10
Posty: 2
Odbiornik: Omega T900
chip IT9135
Wielkie dzięki za szybką reakcję i za program. Odinstalowałem swoją 6 tkę i zainstalowałem Twoją i jestem pełen uznania - wszystko działa. Widać na mojej płytce wstawili jakąś kichę.
... pifko :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 11 marca 2012, o 12:47 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 261
Lokalizacja: Trzeciewiec(19,4 km) SLR Chodkiewicza(2,7 km) Chojna(51km). Iława(96km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/FergusonArivaT60/OV-TN-01
Instalacja antenowa: Dipol 16-21-60 ze wzmacniaczem LNA-177 (66+9m npm)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza/Chojna
Zainstalowałem sobie tą wersję z linku bo podobnie jak u kolegi wyżej nie chodziło mi EPG teraz wszystko śmiga ale niestety strasznie muli przez co nie da się oglądać normalnie i wróciłem do wersji która była dołączona oryginalnie do tunera. Najczęściej jak oglądam DVB-T to i tak używam Splash-a bo ma niewielkie wymagania systemowe.Mój sprzęt to już 5-letni "staruszek" reanimowany nie jeden raz : Celeron D 3,46 GHz, 2 GB RAM, GeFeorce 7100 GS 256 MB. Moje pytanie brzmi czy jest jakieś ustawienie które zmniejsza wymagania tego programu w wersji podesłanej przez kolegę zinox-a?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 13 marca 2012, o 22:38 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Niestety, mam MSI DigiVox mini II który jest na chipie AF9015BDA i sterowniki do niego nie są widziane przez program i nie wiem jak je doinstalować. Tak więc w dalszym ciągu mam Blaze DTV 6.0 z dołączonym serialem ale bez EPG. Ktoś może coś doradzić?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 00:27 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
pit24316 napisał(a):
sterowniki do niego nie są widziane przez program i nie wiem jak je doinstalować.

Tzn?
Masz sterownik zainstalowany?
System rozpoznaje tuner w menedzer urządzeń?
Program widzi ten tuner?

Włóz tuner i uruchom plik sterownika

http://www.blazevideo.com/driver/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 11:46 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Sterowniki zainstalowane, widoczne dla Win XP. Niestety w opcjach Blaze DTV funkcja "źródło DTV" jest nieaktywna i nie można wybrać tunera.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 12:56 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Sterownik oryginalny czy ten ze strony.
Blaze sam powinien zobaczyć tuner. Reinstalacja sterownika albo Blaze.
Inna wersja Blaze widzi? inne programy jak Splash widzą tuner?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 14:02 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Cały czas pracowałem na Blaze DTV 6.0 i sterownikach dostarczonych z płytą do zakupionego tunera. Używałem też ArcSoft TM ale też bez EPG. Sterowniki i oryginalne z płyty i te podane z linku.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 15:40 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Czyli działa na Blaze 6.0 ale nie działa z linku Lechpola?

zinox napisał(a):


a ten twój serial działa z tym z Lechpola?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 15:58 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Tak, też działa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 18:08 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 261
Lokalizacja: Trzeciewiec(19,4 km) SLR Chodkiewicza(2,7 km) Chojna(51km). Iława(96km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/FergusonArivaT60/OV-TN-01
Instalacja antenowa: Dipol 16-21-60 ze wzmacniaczem LNA-177 (66+9m npm)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza/Chojna
A masz lub miałeś zainstalowany AltDVB ? Kiedyś miałem tak - był zainstalowany Splash Lite i Blaze HD i wszystko chodziło idealnie ale coś mnie podkusiło by spróbować AltDVB i po jego instalacji ani Splash ani Blaze HD nie skanowało kanałów - sprzęt był wykrywany ale na wszystkich kanałach 0%. W moim przypadku pomogła dopiero reinstalacja Windowsa bo przywracanie systemu nie pomogło.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 18:51 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
BiTCity
A jakie kodeki używałeś do tego ALTDVB?
Ja używam na 1 z laptopów na VISTA wszystkie. czyli ALTDVB, SMARTDVB, Splash i Blaze i nic się nie dzieje. Wszystko chodzi i skanuje.

pit24316

Spróbuj odnależć wszystkie foldery Blaze w tym w plikach uzytkownika w APPData /Local i Roaming i usunąć ustawienia. Usunąć wpisy w rejestrze i od nowa zainstalować Blaze.
Może to rozwiąże sytuację. Reinstal systemu to tez rozwiązanie


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 19:46 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 261
Lokalizacja: Trzeciewiec(19,4 km) SLR Chodkiewicza(2,7 km) Chojna(51km). Iława(96km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/FergusonArivaT60/OV-TN-01
Instalacja antenowa: Dipol 16-21-60 ze wzmacniaczem LNA-177 (66+9m npm)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza/Chojna
janek 77 napisał(a):
BiTCity
A jakie kodeki używałeś do tego ALTDVB?
Ja używam na 1 z laptopów na VISTA wszystkie. czyli ALTDVB, SMARTDVB, Splash i Blaze i nic się nie dzieje. Wszystko chodzi i skanuje.


Jeśli chodzi o kodeki AV to paczka K-Lite Codec Pack a jeśli pytasz o dodatki do ALTDVB to nie napisze bo to było dawno i nie mam zamiaru wracać do ALTDVB. Wystarczy mi Splash i Blaze HD.

EDIT tak z ciekawości znalazłem poradnik instalacji ALTDVB w którym opisano instalację na czystym dysku a ja wtedy używałem go ponad 4 lata bez formatu więc to wina pewnie ustawień/rejestru/kodeków ps. dodam że wcześniej miałem kartę TV analogowej+Radio Aver Media TV GO 007 FM


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 15 marca 2012, o 21:50 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Nie wiem o jakich dodatkach do ALTDVB mówisz. Pytałem o kodeki i wyglada na to że ten K-Lite raczej wadził niż cokolwiek innego.
Blaze niespecjalnie lubie ze względu na wygląd i zrzut do mpg


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 16 marca 2012, o 18:47 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 261
Lokalizacja: Trzeciewiec(19,4 km) SLR Chodkiewicza(2,7 km) Chojna(51km). Iława(96km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/FergusonArivaT60/OV-TN-01
Instalacja antenowa: Dipol 16-21-60 ze wzmacniaczem LNA-177 (66+9m npm)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza/Chojna
Na kodekach K-Lite działa u mnie Splash i Blaze HD a jakie kodeki polecasz do ALTDVB ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 16 marca 2012, o 20:25 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Po pierwsze.
Splash i Blaze działają na swoich kodekach a nie na K-Lite.
Po drugie
To nie ten czy inny kodek tylko paczki kodeków często mieszają w systemie i powoduja problemy z róznymi programami korzystającymi z filtrów. Więc ja sam nie instaluję zadnych paczek. A W WIN7 nie ma potrzeby instalowac żadnych kodeków jak już wcześniej pisałem.
Niestety wiele osób dalej instaluje paczki bo się do tego przyzwyczaili.
Kodeki dobiera się do sytemu a póżniej jeśli potrzeba do programu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 5 kwietnia 2012, o 18:54 

Dołączył(a): 2 marca 2012, o 23:25
Posty: 20
co zrobic aby Blaze pokazywał aktualne EPG, a nie godzine czy nawet dwie do tyłu ...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 8 kwietnia 2012, o 10:24 

Dołączył(a): 6 marca 2011, o 16:49
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa - Raszyn
Ja z tego powodu zamieniłem BLAZE na SmartDVB.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 8 kwietnia 2012, o 16:34 

Dołączył(a): 2 marca 2012, o 23:25
Posty: 20
SmartDVB jest OK, ale ma tendencje do zwiech u mnie ...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB

Copyright © TP EmiTel sp. z o.o. 2008

Start | Mapa Strony | Informacje Prawne