Teraz jest 2 października 2014, o 02:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: BLAZE VIDEO HDTV
PostNapisane: 27 lutego 2012, o 20:22 

Dołączył(a): 27 lutego 2012, o 20:10
Posty: 2
Odbiornik: Omega T900
chip IT9135
Witam,
po raz pierwszy, przeczytałem prawie wszystkie strony i posty w tym temacie i chciałem odgrzać oprogramowania BlazeVieo HDTV Player. Otóż jak już ktoś pisał po zainstalowaniu wersji v 6.5 lub v 6.6 obraz sam się ściemnia. Nadmienię iż akceleracja sprzętowa jest włączona. Ten sam program w wersji v 6.0 chodzi dobrze lecz nie wyświetla mi EPG, a te wyższe programy wyświetlają. Może coś poradzicie, kombinuje od kilku dni i nic mi nie wychodzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 27 lutego 2012, o 21:16 

Dołączył(a): 25 lipca 2011, o 21:17
Posty: 108
Odbiornik: URZ0083
Instalacja antenowa: siatka
zobacz na tym:
http://www.lechpol.eu/sites/default/fil ... ftware.rar wersja 6.0 i ma EPG


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 27 lutego 2012, o 21:40 

Dołączył(a): 27 lutego 2012, o 20:10
Posty: 2
Odbiornik: Omega T900
chip IT9135
Wielkie dzięki za szybką reakcję i za program. Odinstalowałem swoją 6 tkę i zainstalowałem Twoją i jestem pełen uznania - wszystko działa. Widać na mojej płytce wstawili jakąś kichę.
... pifko :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 11 marca 2012, o 12:47 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 233
Lokalizacja: MUX1-2-3 Trzeciewiec (18,6 km) SFN MUX3 SLR Chodkiewicza (1,6 km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/
FergusonArivaT60 / OV-TN-01
Instalacja antenowa: antena teleskopowa(38+10m npt)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza
Zainstalowałem sobie tą wersję z linku bo podobnie jak u kolegi wyżej nie chodziło mi EPG teraz wszystko śmiga ale niestety strasznie muli przez co nie da się oglądać normalnie i wróciłem do wersji która była dołączona oryginalnie do tunera. Najczęściej jak oglądam DVB-T to i tak używam Splash-a bo ma niewielkie wymagania systemowe.Mój sprzęt to już 5-letni "staruszek" reanimowany nie jeden raz : Celeron D 3,46 GHz, 2 GB RAM, GeFeorce 7100 GS 256 MB. Moje pytanie brzmi czy jest jakieś ustawienie które zmniejsza wymagania tego programu w wersji podesłanej przez kolegę zinox-a?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 13 marca 2012, o 22:38 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Niestety, mam MSI DigiVox mini II który jest na chipie AF9015BDA i sterowniki do niego nie są widziane przez program i nie wiem jak je doinstalować. Tak więc w dalszym ciągu mam Blaze DTV 6.0 z dołączonym serialem ale bez EPG. Ktoś może coś doradzić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 00:27 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
pit24316 napisał(a):
sterowniki do niego nie są widziane przez program i nie wiem jak je doinstalować.

Tzn?
Masz sterownik zainstalowany?
System rozpoznaje tuner w menedzer urządzeń?
Program widzi ten tuner?

Włóz tuner i uruchom plik sterownika

http://www.blazevideo.com/driver/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 11:46 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Sterowniki zainstalowane, widoczne dla Win XP. Niestety w opcjach Blaze DTV funkcja "źródło DTV" jest nieaktywna i nie można wybrać tunera.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 12:56 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Sterownik oryginalny czy ten ze strony.
Blaze sam powinien zobaczyć tuner. Reinstalacja sterownika albo Blaze.
Inna wersja Blaze widzi? inne programy jak Splash widzą tuner?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 14:02 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Cały czas pracowałem na Blaze DTV 6.0 i sterownikach dostarczonych z płytą do zakupionego tunera. Używałem też ArcSoft TM ale też bez EPG. Sterowniki i oryginalne z płyty i te podane z linku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 15:40 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Czyli działa na Blaze 6.0 ale nie działa z linku Lechpola?

zinox napisał(a):


a ten twój serial działa z tym z Lechpola?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 15:58 

Dołączył(a): 9 października 2011, o 19:21
Posty: 24
Odbiornik: MSI Digivox, URZ0083
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna + wzm. LOG2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Czes
Tak, też działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 18:08 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 233
Lokalizacja: MUX1-2-3 Trzeciewiec (18,6 km) SFN MUX3 SLR Chodkiewicza (1,6 km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/
FergusonArivaT60 / OV-TN-01
Instalacja antenowa: antena teleskopowa(38+10m npt)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza
A masz lub miałeś zainstalowany AltDVB ? Kiedyś miałem tak - był zainstalowany Splash Lite i Blaze HD i wszystko chodziło idealnie ale coś mnie podkusiło by spróbować AltDVB i po jego instalacji ani Splash ani Blaze HD nie skanowało kanałów - sprzęt był wykrywany ale na wszystkich kanałach 0%. W moim przypadku pomogła dopiero reinstalacja Windowsa bo przywracanie systemu nie pomogło.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 18:51 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
BiTCity
A jakie kodeki używałeś do tego ALTDVB?
Ja używam na 1 z laptopów na VISTA wszystkie. czyli ALTDVB, SMARTDVB, Splash i Blaze i nic się nie dzieje. Wszystko chodzi i skanuje.

pit24316

Spróbuj odnależć wszystkie foldery Blaze w tym w plikach uzytkownika w APPData /Local i Roaming i usunąć ustawienia. Usunąć wpisy w rejestrze i od nowa zainstalować Blaze.
Może to rozwiąże sytuację. Reinstal systemu to tez rozwiązanie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 14 marca 2012, o 19:46 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 233
Lokalizacja: MUX1-2-3 Trzeciewiec (18,6 km) SFN MUX3 SLR Chodkiewicza (1,6 km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/
FergusonArivaT60 / OV-TN-01
Instalacja antenowa: antena teleskopowa(38+10m npt)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza
janek 77 napisał(a):
BiTCity
A jakie kodeki używałeś do tego ALTDVB?
Ja używam na 1 z laptopów na VISTA wszystkie. czyli ALTDVB, SMARTDVB, Splash i Blaze i nic się nie dzieje. Wszystko chodzi i skanuje.


Jeśli chodzi o kodeki AV to paczka K-Lite Codec Pack a jeśli pytasz o dodatki do ALTDVB to nie napisze bo to było dawno i nie mam zamiaru wracać do ALTDVB. Wystarczy mi Splash i Blaze HD.

EDIT tak z ciekawości znalazłem poradnik instalacji ALTDVB w którym opisano instalację na czystym dysku a ja wtedy używałem go ponad 4 lata bez formatu więc to wina pewnie ustawień/rejestru/kodeków ps. dodam że wcześniej miałem kartę TV analogowej+Radio Aver Media TV GO 007 FM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 15 marca 2012, o 21:50 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Nie wiem o jakich dodatkach do ALTDVB mówisz. Pytałem o kodeki i wyglada na to że ten K-Lite raczej wadził niż cokolwiek innego.
Blaze niespecjalnie lubie ze względu na wygląd i zrzut do mpg


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 16 marca 2012, o 18:47 

Dołączył(a): 21 października 2010, o 19:46
Posty: 233
Lokalizacja: MUX1-2-3 Trzeciewiec (18,6 km) SFN MUX3 SLR Chodkiewicza (1,6 km)
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/
FergusonArivaT60 / OV-TN-01
Instalacja antenowa: antena teleskopowa(38+10m npt)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza
Na kodekach K-Lite działa u mnie Splash i Blaze HD a jakie kodeki polecasz do ALTDVB ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 16 marca 2012, o 20:25 

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, o 18:15
Posty: 1886
Po pierwsze.
Splash i Blaze działają na swoich kodekach a nie na K-Lite.
Po drugie
To nie ten czy inny kodek tylko paczki kodeków często mieszają w systemie i powoduja problemy z róznymi programami korzystającymi z filtrów. Więc ja sam nie instaluję zadnych paczek. A W WIN7 nie ma potrzeby instalowac żadnych kodeków jak już wcześniej pisałem.
Niestety wiele osób dalej instaluje paczki bo się do tego przyzwyczaili.
Kodeki dobiera się do sytemu a póżniej jeśli potrzeba do programu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 5 kwietnia 2012, o 18:54 

Dołączył(a): 2 marca 2012, o 23:25
Posty: 19
co zrobic aby Blaze pokazywał aktualne EPG, a nie godzine czy nawet dwie do tyłu ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 8 kwietnia 2012, o 10:24 

Dołączył(a): 6 marca 2011, o 16:49
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa - Raszyn
Ja z tego powodu zamieniłem BLAZE na SmartDVB.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: BLAZE VIDEO HD
PostNapisane: 8 kwietnia 2012, o 16:34 

Dołączył(a): 2 marca 2012, o 23:25
Posty: 19
SmartDVB jest OK, ale ma tendencje do zwiech u mnie ...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB

Copyright © TP EmiTel sp. z o.o. 2008

Start | Mapa Strony | Informacje Prawne