Teraz jest 25 listopada 2014, o 01:10

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 31 maja 2013, o 12:54 

Dołączył(a): 31 maja 2013, o 12:43
Posty: 3
Lokalizacja: Kraków
Odbiornik: Będzie Cabletech URZ0083Q lub Ferguson Ariva T65
Witam wszystkich.

Troszkę odświeżę temat.
mianowicie zastanawiam się które urządzenie wybrać. Na oku mam Cabletech URZ0083Q oraz Ferguson Ariva T65.

To na czym mi zależy to :

Odtwarzanie plików divX oraz BRRip (avi.mkv itp najpopularniejsze) oraz bezproblemowe odtwarzanie polskich napisów do nich.

Kwestie programów TV, EPG, telegazety i innych takich W OGÓLE mnie NIE INTERESUJĄ :)

Które z tych urządzeń biorąc pod uwagę powyższe wybralibyście ?

Z góry dzięki za odpowiedź .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 31 maja 2013, o 13:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 kwietnia 2009, o 23:17
Posty: 5337
Lokalizacja: Gliwice
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
frantic napisał(a):
Które z tych urządzeń biorąc pod uwagę powyższe wybralibyście ?

ŻADNE !

Jeśli zależy Ci na odtwarzaniu filmów kupujesz odtwarzacz multimedialny a nie tuner z FUNKCJĄ odtwarzania.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 31 maja 2013, o 13:10 

Dołączył(a): 31 maja 2013, o 12:43
Posty: 3
Lokalizacja: Kraków
Odbiornik: Będzie Cabletech URZ0083Q lub Ferguson Ariva T65
@GUTEK@ napisał(a):
Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.


To się nazywa konkretna odpowiedź :)
Jestem w tym temacie zielony. Czy możesz polecić jakieś odtwarzacze multimedialne pod moje preferencje? w cenie do 200 zł dostanę taki odtwarzacz ?

Aha - dobrze jak by miał wyjście HDMI


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 31 maja 2013, o 18:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 2801
Lokalizacja: Kraków-Olsza
Odbiornik: Samsung UE37D6500
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica
To nie jest temat do dyskusji na tym forum. Znajdź w sieci forum o odtwarzaczach filmów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 1 czerwca 2013, o 06:43 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 grudnia 2011, o 15:34
Posty: 1727
Lokalizacja: Lublin
Odbiornik: Samsung UE32EH5450W;
OPTICUM XC2 HD
Instalacja antenowa: Biquad (ch 25);
UPC (DVB-C)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski
Jeśli mogę zaproponować forum na którym poruszane są wątki multimedialne to zajrzyj na hdtv.com.pl, a tutaj jedynie rozmawiamy o instalacjach antenowych, odbiornikach DVB-T/T2 i o sprawach związanych z wdrażaniem DVB-T.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 7 lipca 2013, o 12:24 

Dołączył(a): 7 lipca 2013, o 12:16
Posty: 1
Mam analogowy sygnał z kablówki (bez dekodera - podstawowe "obowiązkowe" programy).
Czy tuner Cabletech pozwoli mi odbierać sygnał analogowy "z gniazdka"?
Chodzi mi głównie o nagrywanie programów, a dopiero po przeprowadzce odbiór DVB-T.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 7 lipca 2013, o 14:51 

Dołączył(a): 19 maja 2012, o 16:33
Posty: 82
Lokalizacja: Łódź, Centrum (Wólczańska między 6-tego Sierpnia a Struga)
Odbiornik: Ferguson Ariva T650i FW 1.11B3
WiFi Ferguson W02
Instalacja antenowa: DIPOL 16/21-69 + SWA-9. 15m nad ziemią.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN ŁÓDŹ EC4
Cyt. ze strony
"CABLETECH URZ0083Q - Tuner cyfrowy DVB-T MPEG-4"
Cyfrowy tuner, zwłaszcza tej klasy, zazwyczaj nie ma głowicy analogowej i przetworników analogowo-cyfrowych, pozwalających na nagrywanie audycji nadawanych analogowo. Sprawdź może w gniazdku masz już "obowiązkowe" multiplexy i sprawa rozwiązuje się.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 14 lipca 2013, o 20:34 

Dołączył(a): 14 lipca 2013, o 20:25
Posty: 3
witam, posiadam tuner cabletech urz0083q i czasem gubi ustawienia, np. po włączeniu zamiast ustawionych 22 kanałów, jest nagle 40-kilka, wszelkie ustawienia języka, obrazu, dźwięku napisów itp. są zmienione (jakby przywrócone na fabryczne); ostatnio zauważyłem, że stało się to po przerwie w zasilaniu tego tunera; mam jeszcze dwa tunery cabletech urz0083 i nie mają takich problemów, tylko urz0083q tak ma; pytanie, czy ktoś się spotkał z tym i jak to naprawił?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 15 lipca 2013, o 06:54 

Dołączył(a): 25 lipca 2011, o 20:17
Posty: 111
Odbiornik: URZ0083
Instalacja antenowa: siatka
jaką masz wersję oprogramowania? najlepiej zmien
http://www.lechpol.eu/sites/default/fil ... v.109_0.7z


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 15 lipca 2013, o 14:18 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 274
Lokalizacja: Jaworzno - Długoszyn
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy
Potwierdzam to co pisze "zinox".
Po zmianie softu jeszcze nic samo się nie zmieniło - nawet po tygodniowej przerwie w zasilaniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 15 lipca 2013, o 21:27 

Dołączył(a): 14 lipca 2013, o 20:25
Posty: 3
zainstalowałem dzisiaj rano ten nowszy firmware, po czym odłączyłem tuner od zasilania na kilka godzin i niby na razie po włączeniu wszystko w porządku, trzyma ustawienia; może faktycznie się naprawił; dzięki za poradę;


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 16 lipca 2013, o 13:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 stycznia 1970, o 01:00
Posty: 274
Lokalizacja: Jaworzno - Długoszyn
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy
Nie próbuj tylko używać funkcji szukania kanałów bo pomiesza listę(jeżeli masz ręcznie ułożoną).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 26 października 2013, o 09:31 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 14:34
Posty: 53
Lokalizacja: Sieniawa k.Przeworska
Odbiornik: Tuner DVB-T2 Cabletech URZ0319 oraz Cabletech URZ0083E
Instalacja antenowa: Antena siatkowa(ze wzmacniaczem SWA-7) 8 m.n.p.t i Biquad
Nadajnik - obiekt nadawczy: Leżajsk oraz Drohobycz/Ropa Marypa
Do dekodera DVB-T Cabletech URZ0083Q dostępne jest najnowsze oprogramowanie(soft) z fabryczną datą z 26 września 2013r.
Soft: URZ0083Q_V1.1.1
Dostępny pod adresem:
www.cabletech.pl/pl/11303-tuner-cyfrowy ... -cabletech
lub
www.lechpol.eu/model/urz0083q


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 27 października 2013, o 13:39 

Dołączył(a): 14 lipca 2013, o 20:25
Posty: 3
a wiadomo może, jakie zmiany wprowadzają te sterowniki?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 27 października 2013, o 13:50 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 grudnia 2011, o 15:34
Posty: 1727
Lokalizacja: Lublin
Odbiornik: Samsung UE32EH5450W;
OPTICUM XC2 HD
Instalacja antenowa: Biquad (ch 25);
UPC (DVB-C)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski
Pytanie do Was czy Lechpol poprawił już zmianę czasu z letniego na zimowy czy za każdym razem trzeba ręcznie zmieniać?(czas letni Nie/Tak)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odp: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 27 października 2013, o 14:34 

Dołączył(a): 23 sierpnia 2011, o 13:35
Posty: 68
A jaki to problem przestawić sobie raz na pół roku czas letni i zimowy? No bez przesady . Tak nawiasem mówiąc to lechpol juz od dawna nie zajmuje się poprawą softu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 27 października 2013, o 18:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 14:34
Posty: 53
Lokalizacja: Sieniawa k.Przeworska
Odbiornik: Tuner DVB-T2 Cabletech URZ0319 oraz Cabletech URZ0083E
Instalacja antenowa: Antena siatkowa(ze wzmacniaczem SWA-7) 8 m.n.p.t i Biquad
Nadajnik - obiekt nadawczy: Leżajsk oraz Drohobycz/Ropa Marypa
Zmiany w sofcie URZ0083Q_V1.1.1 to:
-powiększono okno szczegółowe informacje o programie, dodano informacje o programie
(data produkcji, reżyser, aktorzy)
-poprawiono błąd przy zmianie wysokości wyświetlanych napisów
-inne drobne błędy
Co do automatycznej zmiany czasu z letniego na zimowy i odwrotnie to chyba w żadnym tunerze tej firmy nie zostało to ulepszone tak aby automatycznie się to zmieniało. Sam dzisiaj musiałem na URZ0083E zmieniać czas ręcznie i faktycznie jest to nie komfortowe zmienianie tego ustawienia(bo w przypadku gdyby była ustawiona automatyczna zmiana czasu to włączymy TV i nie zastanawimy się czy jest czas poprawnie ustawiony czy też nie) , choć zmiana go nie jest też jakimś wysiłkiem, to dobry sprzęt powinien takie podstawowe właściwości posiadać. Takie jest moje zdanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 27 października 2013, o 18:50 

Dołączył(a): 25 lipca 2011, o 20:17
Posty: 111
Odbiornik: URZ0083
Instalacja antenowa: siatka
Anduraki napisał(a):
Pytanie do Was czy Lechpol poprawił już zmianę czasu z letniego na zimowy czy za każdym razem trzeba ręcznie zmieniać?(czas letni Nie/Tak)

a gdzie w URZ0083Q masz taką opcję ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 27 października 2013, o 18:57 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 14:34
Posty: 53
Lokalizacja: Sieniawa k.Przeworska
Odbiornik: Tuner DVB-T2 Cabletech URZ0319 oraz Cabletech URZ0083E
Instalacja antenowa: Antena siatkowa(ze wzmacniaczem SWA-7) 8 m.n.p.t i Biquad
Nadajnik - obiekt nadawczy: Leżajsk oraz Drohobycz/Ropa Marypa
A właśnie ja odniosłem się do dekoderów wyprodukowanych przed M3801, więc być może w tych dekoderach na najnowszym prosecorze nie ma potrzeby recznej zmiany czasu. Proszę o potwierdzenie jak jest ze zmianą czasu z letniego na zimowy i odwrotnie w dekoderach na M3801(URZ0083Q,URZ0194,URZ0195...), czy jest zmiana automatyczna czy manualna czy taka i taka ? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CABLETECH URZ0083Q
PostNapisane: 10 kwietnia 2014, o 16:04 

Dołączył(a): 2 listopada 2011, o 20:28
Posty: 65
Lokalizacja: Warszawa
Odbiornik: Wiwa HD-90,
Wand TV USB,
jakaś taniocha z marketu
Instalacja antenowa: DIPOL 16/21-69 + SWA-1
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łosice, PKiN
Witam,
Czy ktoś z forumowiczów posiada może archwialne wersje oprogramowania do tego tunera i jest w stanie mi je przesłać?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB

Copyright © TP EmiTel sp. z o.o. 2008

Start | Mapa Strony | Informacje Prawne