CABLETECH URZ0083Q

frantic
Posty: 3
Rejestracja: 31 maja 2013, o 13:43
Odbiornik: Będzie Cabletech URZ0083Q lub Ferguson Ariva T65
Lokalizacja: Kraków

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: frantic » 31 maja 2013, o 13:54

Witam wszystkich.

Troszkę odświeżę temat.
mianowicie zastanawiam się które urządzenie wybrać. Na oku mam Cabletech URZ0083Q oraz Ferguson Ariva T65.

To na czym mi zależy to :

Odtwarzanie plików divX oraz BRRip (avi.mkv itp najpopularniejsze) oraz bezproblemowe odtwarzanie polskich napisów do nich.

Kwestie programów TV, EPG, telegazety i innych takich W OGÓLE mnie NIE INTERESUJĄ :)

Które z tych urządzeń biorąc pod uwagę powyższe wybralibyście ?

Z góry dzięki za odpowiedź .

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5375
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy
Lokalizacja: Gliwice

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: @GUTEK@ » 31 maja 2013, o 14:03

frantic pisze:Które z tych urządzeń biorąc pod uwagę powyższe wybralibyście ?

ŻADNE !

Jeśli zależy Ci na odtwarzaniu filmów kupujesz odtwarzacz multimedialny a nie tuner z FUNKCJĄ odtwarzania.

frantic
Posty: 3
Rejestracja: 31 maja 2013, o 13:43
Odbiornik: Będzie Cabletech URZ0083Q lub Ferguson Ariva T65
Lokalizacja: Kraków

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: frantic » 31 maja 2013, o 14:10

@GUTEK@ pisze:Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum.


To się nazywa konkretna odpowiedź :)
Jestem w tym temacie zielony. Czy możesz polecić jakieś odtwarzacze multimedialne pod moje preferencje? w cenie do 200 zł dostanę taki odtwarzacz ?

Aha - dobrze jak by miał wyjście HDMI

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2882
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica
Lokalizacja: Kraków-Olsza

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: Jarosław Bałuka » 31 maja 2013, o 19:52

To nie jest temat do dyskusji na tym forum. Znajdź w sieci forum o odtwarzaczach filmów.

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1744
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung UE32EH5450W;
OPTICUM XC2 HD
Instalacja antenowa: Biquad (ch 25);
UPC (DVB-C)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski
Lokalizacja: Lublin

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: Anduraki » 1 czerwca 2013, o 07:43

Jeśli mogę zaproponować forum na którym poruszane są wątki multimedialne to zajrzyj na hdtv.com.pl, a tutaj jedynie rozmawiamy o instalacjach antenowych, odbiornikach DVB-T/T2 i o sprawach związanych z wdrażaniem DVB-T.

bogdanh
Posty: 1
Rejestracja: 7 lipca 2013, o 13:16

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: bogdanh » 7 lipca 2013, o 13:24

Mam analogowy sygnał z kablówki (bez dekodera - podstawowe "obowiązkowe" programy).
Czy tuner Cabletech pozwoli mi odbierać sygnał analogowy "z gniazdka"?
Chodzi mi głównie o nagrywanie programów, a dopiero po przeprowadzce odbiór DVB-T.

kucyk20
Posty: 82
Rejestracja: 19 maja 2012, o 17:33
Odbiornik: Ferguson Ariva T650i FW 1.11B3
WiFi Ferguson W02
Instalacja antenowa: DIPOL 16/21-69 + SWA-9. 15m nad ziemią.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN ŁÓDŹ EC4
Lokalizacja: Łódź, Centrum (Wólczańska między 6-tego Sierpnia a Struga)

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: kucyk20 » 7 lipca 2013, o 15:51

Cyt. ze strony
"CABLETECH URZ0083Q - Tuner cyfrowy DVB-T MPEG-4"
Cyfrowy tuner, zwłaszcza tej klasy, zazwyczaj nie ma głowicy analogowej i przetworników analogowo-cyfrowych, pozwalających na nagrywanie audycji nadawanych analogowo. Sprawdź może w gniazdku masz już "obowiązkowe" multiplexy i sprawa rozwiązuje się.

john wayne
Posty: 3
Rejestracja: 14 lipca 2013, o 21:25

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: john wayne » 14 lipca 2013, o 21:34

witam, posiadam tuner cabletech urz0083q i czasem gubi ustawienia, np. po włączeniu zamiast ustawionych 22 kanałów, jest nagle 40-kilka, wszelkie ustawienia języka, obrazu, dźwięku napisów itp. są zmienione (jakby przywrócone na fabryczne); ostatnio zauważyłem, że stało się to po przerwie w zasilaniu tego tunera; mam jeszcze dwa tunery cabletech urz0083 i nie mają takich problemów, tylko urz0083q tak ma; pytanie, czy ktoś się spotkał z tym i jak to naprawił?

zinox
Posty: 117
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv LG
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: zinox » 15 lipca 2013, o 07:54

jaką masz wersję oprogramowania? najlepiej zmien
http://www.lechpol.eu/sites/default/fil ... v.109_0.7z

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy
Lokalizacja: Jaworzno - Długoszyn

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: cignacy » 15 lipca 2013, o 15:18

Potwierdzam to co pisze "zinox".
Po zmianie softu jeszcze nic samo się nie zmieniło - nawet po tygodniowej przerwie w zasilaniu.

john wayne
Posty: 3
Rejestracja: 14 lipca 2013, o 21:25

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: john wayne » 15 lipca 2013, o 22:27

zainstalowałem dzisiaj rano ten nowszy firmware, po czym odłączyłem tuner od zasilania na kilka godzin i niby na razie po włączeniu wszystko w porządku, trzyma ustawienia; może faktycznie się naprawił; dzięki za poradę;

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy
Lokalizacja: Jaworzno - Długoszyn

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: cignacy » 16 lipca 2013, o 14:52

Nie próbuj tylko używać funkcji szukania kanałów bo pomiesza listę(jeżeli masz ręcznie ułożoną).

Awatar użytkownika
DVB-T(2) INQUIRING
Posty: 544
Rejestracja: 9 maja 2013, o 15:34
Odbiornik: Dekoder DVB-T2 Cabletech URZ0319 ----- Cabletech URZ0083E
Instalacja antenowa: Ant. Pokojowe: Biquad ----- ONE FOR ALL SV 9360 ----- Siatka ze wzm. SWA-7
Nadajnik - obiekt nadawczy: Leżajsk/Giedlarowa --- Krosno/Sucha Góra
Lokalizacja: Sieniawa koło Jarosławia, województwo Podkarpackie

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: DVB-T(2) INQUIRING » 26 października 2013, o 10:31

Do dekodera DVB-T Cabletech URZ0083Q dostępne jest najnowsze oprogramowanie(soft) z fabryczną datą z 26 września 2013r.
Soft: URZ0083Q_V1.1.1
Dostępny pod adresem:
www.cabletech.pl/pl/11303-tuner-cyfrowy ... -cabletech
lub
www.lechpol.eu/model/urz0083q

john wayne
Posty: 3
Rejestracja: 14 lipca 2013, o 21:25

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: john wayne » 27 października 2013, o 13:39

a wiadomo może, jakie zmiany wprowadzają te sterowniki?

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1744
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung UE32EH5450W;
OPTICUM XC2 HD
Instalacja antenowa: Biquad (ch 25);
UPC (DVB-C)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski
Lokalizacja: Lublin

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: Anduraki » 27 października 2013, o 13:50

Pytanie do Was czy Lechpol poprawił już zmianę czasu z letniego na zimowy czy za każdym razem trzeba ręcznie zmieniać?(czas letni Nie/Tak)

dr146
Posty: 82
Rejestracja: 23 sierpnia 2011, o 14:35

Re: Odp: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: dr146 » 27 października 2013, o 14:34

A jaki to problem przestawić sobie raz na pół roku czas letni i zimowy? No bez przesady . Tak nawiasem mówiąc to lechpol juz od dawna nie zajmuje się poprawą softu

Awatar użytkownika
DVB-T(2) INQUIRING
Posty: 544
Rejestracja: 9 maja 2013, o 15:34
Odbiornik: Dekoder DVB-T2 Cabletech URZ0319 ----- Cabletech URZ0083E
Instalacja antenowa: Ant. Pokojowe: Biquad ----- ONE FOR ALL SV 9360 ----- Siatka ze wzm. SWA-7
Nadajnik - obiekt nadawczy: Leżajsk/Giedlarowa --- Krosno/Sucha Góra
Lokalizacja: Sieniawa koło Jarosławia, województwo Podkarpackie

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: DVB-T(2) INQUIRING » 27 października 2013, o 18:42

Zmiany w sofcie URZ0083Q_V1.1.1 to:
-powiększono okno szczegółowe informacje o programie, dodano informacje o programie
(data produkcji, reżyser, aktorzy)
-poprawiono błąd przy zmianie wysokości wyświetlanych napisów
-inne drobne błędy
Co do automatycznej zmiany czasu z letniego na zimowy i odwrotnie to chyba w żadnym tunerze tej firmy nie zostało to ulepszone tak aby automatycznie się to zmieniało. Sam dzisiaj musiałem na URZ0083E zmieniać czas ręcznie i faktycznie jest to nie komfortowe zmienianie tego ustawienia(bo w przypadku gdyby była ustawiona automatyczna zmiana czasu to włączymy TV i nie zastanawimy się czy jest czas poprawnie ustawiony czy też nie) , choć zmiana go nie jest też jakimś wysiłkiem, to dobry sprzęt powinien takie podstawowe właściwości posiadać. Takie jest moje zdanie.

zinox
Posty: 117
Rejestracja: 25 lipca 2011, o 21:17
Odbiornik: tv LG
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dęblin/Ryki

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: zinox » 27 października 2013, o 18:50

Anduraki pisze:Pytanie do Was czy Lechpol poprawił już zmianę czasu z letniego na zimowy czy za każdym razem trzeba ręcznie zmieniać?(czas letni Nie/Tak)

a gdzie w URZ0083Q masz taką opcję ;)

Awatar użytkownika
DVB-T(2) INQUIRING
Posty: 544
Rejestracja: 9 maja 2013, o 15:34
Odbiornik: Dekoder DVB-T2 Cabletech URZ0319 ----- Cabletech URZ0083E
Instalacja antenowa: Ant. Pokojowe: Biquad ----- ONE FOR ALL SV 9360 ----- Siatka ze wzm. SWA-7
Nadajnik - obiekt nadawczy: Leżajsk/Giedlarowa --- Krosno/Sucha Góra
Lokalizacja: Sieniawa koło Jarosławia, województwo Podkarpackie

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: DVB-T(2) INQUIRING » 27 października 2013, o 18:57

A właśnie ja odniosłem się do dekoderów wyprodukowanych przed M3801, więc być może w tych dekoderach na najnowszym prosecorze nie ma potrzeby recznej zmiany czasu. Proszę o potwierdzenie jak jest ze zmianą czasu z letniego na zimowy i odwrotnie w dekoderach na M3801(URZ0083Q,URZ0194,URZ0195...), czy jest zmiana automatyczna czy manualna czy taka i taka ? :D

thompson
Posty: 65
Rejestracja: 2 listopada 2011, o 20:28
Odbiornik: Wiwa HD-90,
Wand TV USB,
jakaś taniocha z marketu
Instalacja antenowa: DIPOL 16/21-69 + SWA-1
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łosice, PKiN
Lokalizacja: Warszawa

Re: CABLETECH URZ0083Q

Postautor: thompson » 10 kwietnia 2014, o 17:04

Witam,
Czy ktoś z forumowiczów posiada może archwialne wersje oprogramowania do tego tunera i jest w stanie mi je przesłać?


Wróć do „Telewizory, Dekodery Zewnętrzne (STB) i Tunery Komputerowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika