TV6 w MUX2

informacje techniczne związane z wdrażaniem drugiego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: TV6 w MUX2

Post autor: programista » 31 maja 2011, o 19:13

Nie no oggy jest spoko.

DVBManiak

Re: TV6 w MUX2

Post autor: DVBManiak » 31 maja 2011, o 19:13

A ja powiem krótko radę dali TVN, który dał dopracowany i znany kanał TVN7 (miejsce 1 jak dla mnie) i Polsat, który swój nowy kanał również bardzo dobrze zorganizował (miejsce 2, bo dopiero zaczyna). TV6 zawodzi jak narazie - miejsce 3 i Puls2 - 4 miejsce, ale jeszcze nie wystartował. Tak oceniam MUX-2.

Awatar użytkownika
ks41
Posty: 401
Rejestracja: 27 stycznia 2011, o 16:30
Odbiornik: LG 26LD350,
LG M2450D
Instalacja antenowa: ATX-11 + symetr. 8 metrów nad ziemią. 16 km do nadajnika
(do DX ATX-91 LNA-177)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Siedlce/Łosice, РТПС Ракитница

Re: TV6 w MUX2

Post autor: ks41 » 31 maja 2011, o 22:25

voitek pisze:Czu u was też co jakiś czas na ułamek sekundy pokazuje się ekran kontrolny? Takie dziwne "mignięcia są" co kilkanaście minut...
Te dziwne mignięcia to to Obrazek

http://img819.imageshack.us/img819/1423 ... anie2q.jpg

Awatar użytkownika
juter
Posty: 198
Rejestracja: 4 grudnia 2010, o 21:11
Odbiornik: Panasonic TX-L42U3E
Instalacja antenowa: Antena z avatara (symetryzator+druty), zawieszona na 4m, teren - 120m.n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: TV6 w MUX2

Post autor: juter » 31 maja 2011, o 22:27

ks41 pisze:
voitek pisze:Czu u was też co jakiś czas na ułamek sekundy pokazuje się ekran kontrolny? Takie dziwne "mignięcia są" co kilkanaście minut...
Te dziwne mignięcia to to Obrazek

http://img819.imageshack.us/img819/1423 ... anie2q.jpg
Potwierdzam, u mnie też takie coś występuje

Bartosz Czach

Re: TV6 w MUX2

Post autor: Bartosz Czach » 31 maja 2011, o 22:47

Jeśli przypatrzeć się bliżej, wcale nie jest to plansza kontrolna. To kawałek jakiejś planszy z grafiką.

voitek
Posty: 419
Rejestracja: 22 czerwca 2010, o 21:36
Odbiornik: KDL-40EX500
WinFast Dongle H, NOT LV5T Deluxe, Wiwa HD-90
Instalacja antenowa: DIPOL 19/21-69 DVB-T i wzm. dopuszk. LNA-177 30dB ekran.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn/PKiN - 55 km

Re: TV6 w MUX2

Post autor: voitek » 1 czerwca 2011, o 00:08


Awatar użytkownika
wołominiak
Posty: 32
Rejestracja: 1 października 2010, o 15:22
Odbiornik: TV Samsung UE32C4000
Instalacja antenowa: stara pordzewiała antena siatkowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Warszawa / Raszyn

Re: TV6 w MUX2

Post autor: wołominiak » 1 czerwca 2011, o 20:50

TV6 się rozwija nawet reklamy już zaczęli puszczać :lol:

Jak do tej pory to jedynie Mam talent był całkiem ciekawy. Reszta ramówki to niestety dno.

Awatar użytkownika
eXte77
Posty: 272
Rejestracja: 4 maja 2011, o 17:44
Odbiornik: Sony Bravia
Instalacja antenowa: Dipol 11/21-60 (symetryzator)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Wisła Skrzyczne

Re: TV6 w MUX2

Post autor: eXte77 » 1 czerwca 2011, o 21:00

Żle jest ustawiony obraz. Obcina tekst podczas zwiastunów, szczególnie nazwe dnia tygodnia w górnym lewym rogu. Dodam, że odbieram z G. Skrzyczne.

Awatar użytkownika
Andrew525
Posty: 238
Rejestracja: 22 grudnia 2010, o 20:26
Odbiornik: Panasonic TX-L42S10E
Instalacja antenowa: DAVBOL W1
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne,Kosztowy,Frydek

Re: TV6 w MUX2

Post autor: Andrew525 » 1 czerwca 2011, o 21:37

wołominiak pisze:TV6 się rozwija nawet reklamy już zaczęli puszczać :lol:

Jak do tej pory to jedynie Mam talent był całkiem ciekawy. Reszta ramówki to niestety dno.
Racja jedynie Mam Talent jest ok tylko nie rozumiem dlaczego to co leci o 21 znowu jest o 23 ;/

DVBManiak

Re: TV6 w MUX2

Post autor: DVBManiak » 1 czerwca 2011, o 21:38

Nie mają co nadawać :D.

biopar
Posty: 247
Rejestracja: 1 listopada 2010, o 21:03
Odbiornik: TV: LG 50lf652v
Instalacja antenowa: DIPOL 16/21-69 + LNA-177
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Kisielice/Iława

Re: TV6 w MUX2

Post autor: biopar » 1 czerwca 2011, o 23:15

juter pisze:
ks41 pisze:
voitek pisze:Czu u was też co jakiś czas na ułamek sekundy pokazuje się ekran kontrolny? Takie dziwne "mignięcia są" co kilkanaście minut...
Te dziwne mignięcia to to Obrazek

http://img819.imageshack.us/img819/1423 ... anie2q.jpg
Potwierdzam, u mnie też takie coś występuje
U mnie również. Myślałem, że mi BER podskoczył, że się antena przestawiła, ale na innych kanałach tego nie ma.

lemiel
Posty: 97
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Ariva T60, Wiwa HD80 mini
Instalacja antenowa: Yagi Dipol 21-69, siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Skrzyczne, Żar

Re: TV6 w MUX2

Post autor: lemiel » 4 czerwca 2011, o 22:39

Logo z nazwą stacji jest bardzo duże.

mexxtm

Re: TV6 w MUX2

Post autor: mexxtm » 5 czerwca 2011, o 10:14

A ja mam takie pytanie. Jestem zielony i mało wiem w tych tematach:) i ogólnie to chciałem się tylko zapytać czy TV6 jest dostępna w TNK (Telewizja Na Kartę). Bo skoro to darmowy program to powinien być:) dziękuje za info:)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: TV6 w MUX2

Post autor: @GUTEK@ » 5 czerwca 2011, o 10:17

mexxtm pisze:A ja mam takie pytanie. Jestem zielony i mało wiem w tych tematach:) i ogólnie to chciałem się tylko zapytać czy TV6 jest dostępna w TNK (Telewizja Na Kartę). Bo skoro to darmowy program to powinien być:) dziękuje za info:)
Dobrze mówisz, powinien być ;)

mexxtm

Re: TV6 w MUX2

Post autor: mexxtm » 5 czerwca 2011, o 13:33

A jest??:)

DVBManiak

Re: TV6 w MUX2

Post autor: DVBManiak » 5 czerwca 2011, o 13:36

mexxtm pisze:A ja mam takie pytanie. Jestem zielony i mało wiem w tych tematach:) i ogólnie to chciałem się tylko zapytać czy TV6 jest dostępna w TNK (Telewizja Na Kartę). Bo skoro to darmowy program to powinien być:) dziękuje za info:)
Ten kanał jest kodowany w CP, Cyfrze i N. Darmowy jest tylko w DVB-T. Podobnie Polsat Sport News. Nie ma go w tnk.

latonio
Posty: 88
Rejestracja: 5 października 2010, o 21:20
Odbiornik: Toshiba VL748,
NOT LV6TPMVR4
Funai LH7-M32BB
Korr HD128
Instalacja antenowa: 4 Siaty
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN oraz Raszyn

Re: TV6 w MUX2

Post autor: latonio » 5 czerwca 2011, o 13:52

DVBManiak pisze:
mexxtm pisze:A ja mam takie pytanie. Jestem zielony i mało wiem w tych tematach:) i ogólnie to chciałem się tylko zapytać czy TV6 jest dostępna w TNK (Telewizja Na Kartę). Bo skoro to darmowy program to powinien być:) dziękuje za info:)
Ten kanał jest kodowany w CP, Cyfrze i N. Darmowy jest tylko w DVB-T. Podobnie Polsat Sport News. Nie ma go w tnk.
Polsat Sport News nie jest dostępny także w CP, w pakiecie Familijny + Film :(

Awatar użytkownika
jarip
Posty: 45
Rejestracja: 27 maja 2010, o 08:41
Odbiornik: Thomson 32HU5253 / RWT DTV-401T
Instalacja antenowa: OPTICUM AX 1000 + pokojowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem

Re: TV6 w MUX2

Post autor: jarip » 5 czerwca 2011, o 16:03

Z tego co wiem od zeszłego roku tunery TNK mają wbudowany tuner DVB-T czyli jak w waszym zasięgu jest MUX-2 i do tunera dodacie antenę naziemną (np. jakąś dobrą pokojową)to i TNK powinno dać radę odebrać TV6 i PSN.

drzonca
Posty: 24
Rejestracja: 12 maja 2011, o 14:35
Odbiornik: Wikami 777
Instalacja antenowa: ATZ-8 + LNA-177

Re: TV6 w MUX2

Post autor: drzonca » 5 czerwca 2011, o 16:31

Piszesz o TNK HD. Dekodery zwykłej TNK sprzedawane w pakietach TNK nie mają obsługi DVB-T.

Rahm

Re: TV6 w MUX2

Post autor: Rahm » 5 czerwca 2011, o 17:12

DVBManiak pisze:Nie mają co nadawać :D.
Z takim poziomem, jak teraz, trudno im będzie zarobić na reklamach i na nadawanie w naziemnej.

Odpowiedz