PULS2 w MUX2

informacje techniczne związane z wdrażaniem drugiego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
BadBoy475
Posty: 283
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: TV Samsung LE40C650,
UE32D5500,
Tuner PCI X3M HPC2000
Instalacja antenowa: ATX-91 Kamieńsk ~55km, ATX-55 Przysucha ~30km, FM. Wzm.ALCAD AM-417+Filtr FR-413
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wszystko wokół

TV Puls 2 testuje ?

Post autor: BadBoy475 » 23 grudnia 2010, o 18:29

W miejscu kanału TV6 pojawił się PULS2. Aktualnie lecą zapowiedzi programowe na Święta. Czyżby start TV Puls 2 się zbliżał :) ?

yokker

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: yokker » 23 grudnia 2010, o 18:44

Potwierdzam u mnie też wykrywa Puls 2. Okolice Śremu. Swoja drogą ciekawe kiedy dadzą jakis sportowy kanał. Chciałbym EuroSport. Może gwiazdor przyniesie... xD

vigoo
Posty: 504
Rejestracja: 9 lipca 2010, o 11:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Szczecin/Kołowo

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: vigoo » 23 grudnia 2010, o 18:45

Nie Eurosport, tylko będzie na 100% Polsat Sport News

yokker

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: yokker » 23 grudnia 2010, o 18:47

... a czy wiadomo kiedy będzie PSN dostępny?

vigoo
Posty: 504
Rejestracja: 9 lipca 2010, o 11:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Szczecin/Kołowo

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: vigoo » 23 grudnia 2010, o 18:49

Tego to najstarsi górale nie wiedzą. Może od stycznia a może nie. Puls2 miał startować w sierpniu a tutaj nagle pojawiają się testy...

Awatar użytkownika
Andrew525
Posty: 238
Rejestracja: 22 grudnia 2010, o 20:26
Odbiornik: Panasonic TX-L42S10E
Instalacja antenowa: DAVBOL W1
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne,Kosztowy,Frydek

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: Andrew525 » 23 grudnia 2010, o 18:54

Potwierdzam Puls2 działa.

DVB-T

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: DVB-T » 23 grudnia 2010, o 19:16

jest format 16:9?

Awatar użytkownika
geolog
Posty: 100
Rejestracja: 3 października 2010, o 13:16
Odbiornik: SONY KDL-32W5500
Instalacja antenowa: Pordzewiała antena siatkowa bez wzmacniacza na bloku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa / Raszyn

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: geolog » 23 grudnia 2010, o 19:17

widać zatrudnienie dyrektora programowego dało rezultat. Wiedzą że sensu płacenie za pasy łowickie nie ma więc wolą nadawać cokolwiek. Jednak nie wydaje mi się żeby prawdziwy PULS2 ruszył niebawem. Stawiam że wcześniej ruszy kanał sportowy polsatu, może w styczniu :)

Awatar użytkownika
Drekan
Posty: 1065
Rejestracja: 12 stycznia 2010, o 13:15
Odbiornik: Samsung 32C650
Instalacja antenowa: ATX 55, antena siatkowa z SWA-49 w polaryzacji wertykalnej
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Ostrawa, Čadca

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: Drekan » 23 grudnia 2010, o 19:34

BadBoy475 pisze:W miejscu kanału TV6 pojawił się PULS2. Aktualnie lecą zapowiedzi programowe na Święta. Czyżby start TV Puls 2 się zbliżał :) ?
Gdzie wy widzicie TV Puls2? :?:

Na kanale opisanym jako TV6 lecą reklamy oferty świątecznej kanału TV Puls (nie TV Puls2).
Z informacji od nadawcy wiadomo, że kanał Puls2 wystartuje dopiero w sierpniu. :(
Tutaj wypowiedz z innego wątku dotycząca właśnie terminu powstania kanału TV Puls 2:
marcin.poznan pisze:Kanał TV PULS 2 ma ruszyć dopiero w sierpniu 2011 cyt z korespondencji

Szanowany Panie,

Planujemy start drugiego kanału na sierpień 2011.

Pozdrawiamy i zachęcamy do oglądania Telewizji Puls.

Telewizja Puls Sp. z o.o.
e-mail: kontakt@pulstv.pl
http://www.pulstv.pl

kowal801
Posty: 166
Rejestracja: 21 października 2009, o 12:11

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: kowal801 » 23 grudnia 2010, o 19:54

DVB-T pisze:jest format 16:9?
Narazie w 4:3

agravator
Posty: 99
Rejestracja: 4 grudnia 2010, o 23:12
Odbiornik: NOT Lv6tmpvr
Instalacja antenowa: Siatka ze wzmacniaczem, 8m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn+|EC4, Rachocin

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: agravator » 23 grudnia 2010, o 19:57

Jak dla mnie to nawet zapowiedzi czy tam telezakupy są lepsze niż plansza testowa. Polsat też mógłby włączyć coś na swoim kanale np. Kevin sam w domu (i tak do oporu przez całą wigilię :D)

Weołych Świąt dla użytkowników DVB-T w Polsce.

arik92
Posty: 663
Rejestracja: 4 czerwca 2010, o 15:37

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: arik92 » 23 grudnia 2010, o 19:58

Potwierdzam, w MUX 2 ze Śremu na k.39 zamiast TV6 jest kanał o nazwie PULS2. Jednak w kółko lecą tam zapowiedzi świąteczne, nawet logo jest TV Puls. Może jednak uda się im szybciej wystartować o ile mają czym zapełnić ramówkę.

Awatar użytkownika
gjego
Posty: 9
Rejestracja: 1 grudnia 2010, o 18:01

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: gjego » 23 grudnia 2010, o 20:47

Gdańsk 35 tvpuls 2 ok a coś sie skopał tvn analogowy i tvpinfo wiecie coś otym ? z c59 i c52 ;)

igal
Posty: 18
Rejestracja: 16 października 2010, o 14:31
Odbiornik: Sony KDL40EX720 / KDL32EX500
Instalacja antenowa: Maximum UHF-200 + symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock / Rachocin i Raszyn Warszawa

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: igal » 23 grudnia 2010, o 20:58

Płock/Rachocin również nadaje Puls 2. Może jednak coś ruszy wcześniej, oby.

wladyslaw.h

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: wladyslaw.h » 23 grudnia 2010, o 22:00

W Szczecinie też lecą reklamy oferty Puls

Awatar użytkownika
igorlan
Posty: 732
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung 48 HD 3D
Instalacja antenowa: Siatka + LNA188 (SK) Námestovo MUX1,2,3
ATV27 mod + LNA188 (CZ) Lysá hora MUX2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Námestovo, Lysá hora

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: igorlan » 23 grudnia 2010, o 22:28

Zapewne wszędzie ta zmiana nastapiła więc nie ma się co dziwić, że wszyscy to odbieramy. Gdybym obstawiał, który kanał wystartuje najpierw to pewnie bym przegrał bo stawiałem na Polsat Sport News :) fakt, że ten TV PULS2 to tylko trailer no ale lepsze to niż kolorowe pasy z piskiem w tle.

Awatar użytkownika
demolek
Posty: 68
Rejestracja: 25 października 2010, o 18:16
Odbiornik: GLOBO HD-TS1
Instalacja antenowa: obecnie - Opticum AX900 bez wzm.
było - MLog 6-60 + wzm. LG2 25dB
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczecin Kołowo

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: demolek » 23 grudnia 2010, o 23:01

Pewnie że lepsze od pasów testowych :

Obrazek

ale mogłoby to lecieć w 16:9.

wachcio
Posty: 64
Rejestracja: 8 grudnia 2009, o 22:15
Odbiornik: TV Samsung LE37B530, tuner wbudowany w laptop Asus A7K
Instalacja antenowa: TriDigit + Yaga 3 el. UKF - 3 mnpt, instalacja TV/SAT z multiswichem Triax-a
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rachocin,Iława,Trzeciewie

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: wachcio » 23 grudnia 2010, o 23:27

Koledzy ale tak na prawdę co w tym dziwnego. Ktoś w końcu pomyślał rozsądnie. Skoro za to płacą to czemu nie wykorzystać tego choćby na promowanie oferty świątecznej. Przy okazji testują czy wszystko jest ok.

smiodus

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: smiodus » 24 grudnia 2010, o 11:06

nie wiem jak jest z licencją (czy licencja dla Puls dotyczy również Puls 2) ale ja na ich miejscu włączyłbym bez żadnej specjalnej ramówki bajki dla dzieci ciurkiem (mają sporo licencji co widać w ramówce TV Puls), i pewnie w okolicach końca lipca by się okazało że mini-mini ma istotną konkurencję która ma większą widownię (minimini - kablówki i cyfra+) a tutaj FTA.

pozdr
S

Awatar użytkownika
RAPIOTR
Posty: 839
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,KDL-42W828B,DAB:PHILIPS AE5220, DA1200/05
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem . SLR Poznań

Re: TV Puls 2 testuje ?

Post autor: RAPIOTR » 24 grudnia 2010, o 14:21

igorlan pisze: TV PULS2 to tylko trailer no ale lepsze to niż kolorowe pasy z piskiem w tle.
Lepszy byłby widok live z kamery umieszczonej na wieży Emitela (RTCn Zakopane Gubałówka ) albo na żywo jakieś akwarium wypasione hehe.

pozdrawiam

Odpowiedz