PULS2 w MUX2

informacje techniczne związane z wdrażaniem drugiego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
mateusiak22
Posty: 104
Rejestracja: 22 maja 2011, o 10:07
Odbiornik: Obecnie SHD-85 - Niestety
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa?
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Św.Krzyż

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: mateusiak22 »

Odebrać Pulsowi miejsce na Puls 2 i dodać np Kino Polska albo co innego co już działa

Awatar użytkownika
Poland
Posty: 1914
Rejestracja: 4 marca 2009, o 13:19
Miejscowość: Trzciana k. Bochni
Odbiornik: Radio: GRUNDIG COSMOPOLIT 7A / DUAL DAB 3 / DUAL DAB P-100
Instalacja antenowa: Ant.: Teleskopowa (Radio DAB+ x3)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków "Chorągwica"

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Poland »

mateusiak22 pisze:Odebrać Pulsowi miejsce na Puls 2 i dodać np Kino Polska albo co innego co już działa
Najlepiej do tego multipleksu pasowałaby stacja Tele 5 która skutecznie mogłaby zastąpić pasy z kanału PULS2. Argument za tym kanałem jest taki że ostatnio nieco poprawiają się z programem.

suromarek
Posty: 56
Rejestracja: 18 lutego 2012, o 21:54

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: suromarek »

tylko na stronie pulsu pisało kiedyś że bez problemu wyrobią się z rozpoczęciem nadawania do lipca 2012

Awatar użytkownika
twmichal
Posty: 721
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 14:40
Odbiornik: LV5T Deluxe
Samsung UEH320050W
Cabletech URZ0194
Instalacja antenowa: Tri Digit, antena pokojowa Sonus
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn/PKiN

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: twmichal »

Czy ty masz człowieku rozum? Tele5 to prawie to samo co Puls, nawet filmy się czasem pokrywają.
Tandecie Berlusconiego mówię stanowcze nie! Ilość pozycji która u nich jest to chyba można na palcach jednej ręki policzyć. Kiedyś byli o wiele ciekawszą telewizją.
Poza tym jedynym miejscem, gdzie mogą ewentualnie się znaleźć to MUX-1 gdy będzie konkurs (o ile w ogóle będzie) w miejsce kanałów TVP.
I mam nadzieję, że wtedy nie będzie żadnych kontrowersyjnych decyzji jak z przyznaniem miejsca Polo TV.
Nie wierzę też, że poprawiłaby się oferta. Istniejące od dawna kanały, które pojawiły się w DVB-T wyglądają coraz gorzej - zwłaszcza TV4 i Puls, Eska i Polo mają widzów tam gdzie słońce nie sięga. Jedynie nowe kanały - PSN i TTV starają się wzbogacać ofertę.

W MUX-2 nie będzie żadnych konkursów - po 2 miejsca miały dostać komercyjne TV, odbierane naziemnie.
Gdybanie można zacząć, gdy pojawią się oficjalne informacje co do Puls2.

Ale nie ma kompletnie sensu snuć teraz żadnych teorii, układać "wymarzonych" MUX-ów, częstotliwości, harmonogramów uruchomień emisji. Przynajmniej my nie opowiadajmy bajeczek jak to robi Puls. Choć ta o Puls HD mi się podobała :D

agravator
Posty: 99
Rejestracja: 4 grudnia 2010, o 23:12
Odbiornik: NOT Lv6tmpvr
Instalacja antenowa: Siatka ze wzmacniaczem, 8m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn+|EC4, Rachocin

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: agravator »

A mogą zrobić tak jak ATM Rozrywka i puszczać "ruchome pasy" albo własny ident w pętli? W ten sposób nie zarzucą im braku rozpoczęcia emisji, a faktyczny start może się jeszcze odciągnąć w czasie....

Awatar użytkownika
twmichal
Posty: 721
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 14:40
Odbiornik: LV5T Deluxe
Samsung UEH320050W
Cabletech URZ0194
Instalacja antenowa: Tri Digit, antena pokojowa Sonus
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn/PKiN

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: twmichal »

Puls2 już tak robił - w okolicach Świąt 2010 do końca roku były zapętlone zapowiedzi filmów na Pulsie. A ATM ma się pojawić już na dniach.

agravator
Posty: 99
Rejestracja: 4 grudnia 2010, o 23:12
Odbiornik: NOT Lv6tmpvr
Instalacja antenowa: Siatka ze wzmacniaczem, 8m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn+|EC4, Rachocin

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: agravator »

No własnie te zapowiedzi filmowo-programowe zostały zdjęte ponieważ łamało to jakąś ustawę o maksymalnej długości reklam w stosunku do programu "właściwego".

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: brachu »

Nadawcy nie śpieszą się też z uruchamianiem nowych kanałów, które mają działać w ramach nowej usługi. Jak podał Dariusz Dąbski, właściciel i prezes TV Puls, dopiero w lipcu ruszy np. Puls 2.
http://www.satelitarne.tv/index.php?opt ... &Itemid=86

pablo21_1984
Posty: 168
Rejestracja: 24 kwietnia 2011, o 12:20
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa/Raszyn

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: pablo21_1984 »

bo do lipca mają czas z uruchomieniem go do emisji w MUX2 DVB-T. Jest rystrykcja od KRRiTV! :-) Tak więc nie mają zbytnio wyboru z terminem startu stacji

pikaczu
Posty: 1396
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: pikaczu »

tez czekam na tv puls 2, oby jak najszybciej, nie od lipca :( :( nie chce kanalu super express tv

Pavl6
Posty: 188
Rejestracja: 18 lutego 2012, o 09:58
Odbiornik: Ferguson Ariva 120 Combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: Lublin-Piaski

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Pavl6 »

Myślę, że Puls zamiast bawić się w tworzenie nowego kanału powinien zrobić jeden w HD. Ja wiem, że teraz to byłby głównie upscal, ale trzeba myśleć przyszłościowo. Za jakiś czas byliby jedyną stacją, obok TVP, jeżeli rzeczywiście TVP 1 HD i TVP 2 HD zostanie na stałe, z kanałem o wysokiej rozdzielczości. No i byłoby po problemie, co zrobić z miejscem na dwie stacje.

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: brachu »

Na forum tylu fachowców od tworzenia telewizji no to teraz możecie się wykazać:
http://www.wirtualnemedia.pl/praca/ofer ... ls-2/54204

odziom91
Posty: 392
Rejestracja: 28 maja 2011, o 15:05
Odbiornik: Samsung UE32H5500
Netia Player
NOT LV6TMPVR4
NOT LV5HD
Instalacja antenowa: ATZ-19
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN *Trzeciewiec*

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: odziom91 »

"... za wysokie progi ..." - cytat z mini-serialu "Kapitan Bomba"
Swoją drogą - dobrze, że "coś się ruszyło", natomiast źle, że dopiero teraz...

pikaczu
Posty: 1396
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: pikaczu »

czyli bedzie puls 2 do lipca?

Awatar użytkownika
jarip
Posty: 49
Rejestracja: 27 maja 2010, o 08:41
Odbiornik: LG 32LF5800
Instalacja antenowa: OPTICUM AX 1000 + antena VHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: jarip »

Jak mnie pamięć nie myli to Puls już dawno miał specjalistę od "wdrożenia programu PULS2" ale jak widać po owocach go poznacie: http://pressroom.pulstv.pl/pressroom/puls2.

pikaczu
Posty: 1396
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: pikaczu »

czyli, bedzie :lol:

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: m@rtops »

na razie wiemy kim jest i co robił Pan Klaudiusz :lol:

Awatar użytkownika
jarip
Posty: 49
Rejestracja: 27 maja 2010, o 08:41
Odbiornik: LG 32LF5800
Instalacja antenowa: OPTICUM AX 1000 + antena VHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: jarip »

To info o Panu Klaudiuszu G. jest z połowy 2010 r. i jak widać wdraża i wdraża i wdrożyć nie może.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2176
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Puma »


yougo
Posty: 172
Rejestracja: 12 listopada 2011, o 10:27

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: yougo »

Zauważyliście :?: Jest cichszy pisk ... Zasadniczo to żadna zmiana, ale może ... :idea:

Odpowiedz