PULS2 w MUX2

informacje techniczne związane z wdrażaniem drugiego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
derwalski
Posty: 80
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Bravia W4000/LV5HDeluxe/Wiwa HD-90/Opticum HD TS 9600
Instalacja antenowa: 11 el. Y-U
Nadajnik - obiekt nadawczy: Żółwieniec/Śrem

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: derwalski » 4 maja 2012, o 22:48

Bo to jedyny kanał bez zakłamywania rzeczywistości, czy to w lewo, czy w prawo. Tutaj zawsze białe jest białe, a czarne jest czarne :twisted:

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: alabama1 » 4 maja 2012, o 22:51

Miałem proroczy sen... Wystartują w lipcu.:-)

Awatar użytkownika
Cietrzewiec Rusinowy
Posty: 121
Rejestracja: 17 grudnia 2011, o 14:04
Odbiornik: eldżi plazma
Instalacja antenowa: siatkowa/strych
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piła/Wałcz - Rusinowo

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Cietrzewiec Rusinowy » 4 maja 2012, o 23:17

derwalski pisze:Bo to jedyny kanał bez zakłamywania rzeczywistości, czy to w lewo, czy w prawo. Tutaj zawsze białe jest białe, a czarne jest czarne :twisted:
A różowy nie demoralizuje młodych widzów.

Awatar użytkownika
kupon
Posty: 670
Rejestracja: 18 lutego 2009, o 15:02
Odbiornik: Panasonic TX-50DXU701 / Panasonic TX 32AS650E
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit+DIPOL-4/5-12 pol.V+Zwrotnica antenowa FM/6-12/21-69/75
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: kupon » 5 maja 2012, o 12:16

TomW pisze:To się nazywa sukces medialny. Zero programu do tej pory i aż 26 stron postów tą sytuację opisujących. :lol: :lol: :lol:
dwudziesta siódma :D

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1749
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung QE65Q7FN; Samsung UE32EH5450
Instalacja antenowa: Instalacja zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski/Raabego

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Anduraki » 5 maja 2012, o 17:00

Pisali na swojej stronie, że wystartują w Lipcu, teraz tej wiadomości nie ma bo coś namieszali.

DVBManiak

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: DVBManiak » 5 maja 2012, o 17:35

Jak nie w lipcu to wcale. Innej opcji już nie ma. Chyba, że uda im się przedłużyć koncesje i będziemy mieli pasy przez kolejne parę lat. :lol:

rradek21
Posty: 100
Rejestracja: 31 października 2011, o 18:52
Odbiornik: GIGABYTE U8300
WIWA HD95MC
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn PKIN

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: rradek21 » 6 maja 2012, o 16:55

Jestem ciekawy kto wybrał puls2 do dvb-t
dajcie jego nazwisko

Awatar użytkownika
twmichal
Posty: 721
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 14:40
Odbiornik: LV5T Deluxe
Samsung UEH320050W
Cabletech URZ0194
Instalacja antenowa: Tri Digit, antena pokojowa Sonus
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn/PKiN

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: twmichal » 6 maja 2012, o 17:06

W przypadku MUX-2 nie było konkursu tak jak na MUX-1.

Po dwa miejsca mieli dostać nadawcy komercyjni, dostępni dotychczas drogą naziemną
ITI (TVN, TVN7), Polsat (Polsat, Polsat Sport News), Polskie Media (TV4, TV6), TV Puls (Puls, Puls2)

Pavl6
Posty: 188
Rejestracja: 18 lutego 2012, o 09:58
Odbiornik: Ferguson Ariva 120 Combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: Lublin-Piaski

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Pavl6 » 6 maja 2012, o 17:09

Nikt. Stacje nadające analogowo dostały dodatkowe miejsce w zamian za to, że zgodziły się przyśpieszyć wprowadzenie NTC. W przeciwnym razie musielibyśmy poczekać na cyfryzację jeszcze kilka lat (do zakończenia trwania koncesji na nadawanie analogowe stacji).

Awatar użytkownika
TomW
Posty: 904
Rejestracja: 27 grudnia 2011, o 21:44
Odbiornik: Samsung UE32F5000
Instalacja antenowa: Siatkowa, pokojowa DAVBOL W1 (parter)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kosztowy

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: TomW » 6 maja 2012, o 17:14

Czy mam z tego rozumieć, że Puls2 zrobił nam łaskę, że w ogóle jest w MUX-2. :?:

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2163
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Puma » 6 maja 2012, o 17:20

Tak.

Bartosz Czach

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Bartosz Czach » 6 maja 2012, o 18:23

Nie rozumiem, dlaczego Puls nie dogada się z zagraniczną stacją nadającą z polskimi napisami. Audycje z powodzeniem zapełniłyby kilka godzin dziennie.

Pavl6
Posty: 188
Rejestracja: 18 lutego 2012, o 09:58
Odbiornik: Ferguson Ariva 120 Combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: Lublin-Piaski

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Pavl6 » 6 maja 2012, o 18:41

Ten pomysł mi się podoba. Połączenie np. TV5 Monde z Euronews (wystarczyłoby przetłumaczyć z ang. i dać komuś do czytania, kilka osób przecież pracuje przy programie "Taki jest świat") byłoby dla mnie super - obie stacje oglądam od czasu do czasu, a oglądałbym częściej, gdybym miał je w NTC.

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: alabama1 » 6 maja 2012, o 18:42

Po prostu puls nie ma zielonego pojęcia, co by mógł nadawać na puls 2. Najlepiej by było dla nich uruchomić jeden kanał tv puls hd, robiąc konkurencję tvp.

Awatar użytkownika
mateusiak22
Posty: 104
Rejestracja: 22 maja 2011, o 10:07
Odbiornik: Obecnie SHD-85 - Niestety
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa?
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Św.Krzyż

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: mateusiak22 » 6 maja 2012, o 19:34

ciekawe kiedy się doczekamy tego kanału mogli by puszczać:
jakieś filmy dokumentalne, programy rozrywkowe, np programy z TV5 Monde albo co kolwiek powtórki meczy skoków narciarskich.

belzebiusz
Posty: 2499
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: belzebiusz » 6 maja 2012, o 19:45

alabama1 pisze:Po prostu puls nie ma zielonego pojęcia, co by mógł nadawać na puls 2.
Dokładnie tak. Przecież nawet ogłaszali konkurs na koordynatora uruchamiania stacji Puls 2.

Bartosz Czach

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: Bartosz Czach » 6 maja 2012, o 20:56

Do Euronews niestety sporo musieliby dopłacać. Z TV5 pewnie poszłoby o wiele łatwiej.

Awatar użytkownika
jarip
Posty: 49
Rejestracja: 27 maja 2010, o 08:41
Odbiornik: LG 32LF5800
Instalacja antenowa: OPTICUM AX 1000 + antena VHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: jarip » 7 maja 2012, o 11:37

A zauważyliście jak wiele filmów Disneya leci teraz na PULSIE, już nie jakieś tanie wersje tylko oryginalne filmy tego producenta. A co miało lecieć na Puls 2 program dla dzieci???

Awatar użytkownika
maniek357
Posty: 271
Rejestracja: 2 lipca 2011, o 11:28
Instalacja antenowa: FRACARRO LP345MF UHF+VHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok / Krynice

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: maniek357 » 7 maja 2012, o 11:50

Proponuję zmienić nazwę Puls2 na Puls+1 i puścić tam TV Puls z godzinnym opóźnieniem :lol: Druga opcja to Puls HD zamiast 2 kanałów SD :lol:

A tak na serio, odstąpiliby miejsce jakiejś bardziej wartościowej stacji, bez amerykańskiego chłamu, nie mówię, że TV Trwam. Tylko, czy u nas są takowe ...

zesepo
Posty: 551
Rejestracja: 3 października 2011, o 21:36
Odbiornik: Opticum HDFT24plus
TESCO DR14O3 R CE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chwaszczyno

Re: PULS2 w MUX2

Post autor: zesepo » 7 maja 2012, o 12:01

Polonia1 coś kombinuje :lol:

Odpowiedz