Tyle lat i dalej Polsat ciągle nie potrafi naprawić tak głupiej usterki, jak prawidłowa synchronizacja ścieżki audio!
To już wygląda na to, jakby Polsat miał zupełnie gdzieś odbiorców DVB-T.
Dziwi mnie też samo stanowisko Emitela, który wprawdzie nie ma na to wpływu, ale jednak mógłby odpowiednio zaingerować u nadawcy, aby łaskawie naprawił standard nadawania swojej ścieżki audio dolby, lub nie nadawał jej priorytetu, co skutkuje w niektórych odbiornikach, właśnie domyślnie jej włączania i konieczność ciągle manualnego przestawiania na normalnie działającą.
Poza tym, jesteśmy teraz w czasie pandemii i moim zdaniem, Polsat powinien zastąpić swój program Super Polsat programem Polsat News, ponieważ użytkownicy DVB-T są pozbawieni innego źródła informacji poza rządowym, co nie jest normalne.
Polsat News jest dostępny naziemnie w większych miastach, gdzie gro użytkowników i tak ma do niego dostęp za pomocą kablówek, natomiast regiony na których dostępu nie ma, mają jedynie wybór w postaci satelity, jednak tak duża paczka programowa DVB-T powinna mieć zrównoważony dostęp do programów informacyjnych, co niestety nie ma obecnie miejsca.
Odkodowanie sygnału na muxie mobilnym Polsatu, też nie załatwia sprawy.
Dziwi mnie takie podejście i zupełny brak profesjonalizmu ze strony tej stacji.
W ogóle wiele materiałów ta stacja ma niechlujnie realizowanych pod względem synchronizacji ścieżki dźwiękowej, nie zależnie od wyżej wymienionego problemu.
Mając okazję zobaczenia odkodowanego Polsat News na mobilnym muxie tej stacji, też zauważyłem problem synchronizacji, wprawdzie mniejszy, ale jednak i dodatkowo fatalną jego w ogóle jakość, pod względem szerokości częstotliwości nadawanego dźwięku...wstyd i tyle.
Obraz Polsat News na mobilnym muxie, też nie jest dobrze zeskalowany do SD, brak widoczności końcówek napisów...ręce opadają jak ta stacja nadaje swoje treści w DVB-T.