PULS w MUX2

informacje techniczne związane z wdrażaniem drugiego multipleksu DVB-T
qweir205
Posty: 152
Rejestracja: 19 lutego 2012, o 22:25
Odbiornik: TV LG 32LG2000 + OPTICUM RED SLOTH COMBO
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa Ze Wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Św.Krzyż /g.Św Marcina

Re: PULS w MUX2

Postautor: qweir205 » 28 października 2012, o 20:25

Nadal niestety tnie :?

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3037
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: PULS w MUX2

Postautor: m@rtops » 28 października 2012, o 21:01

tnie,tnie,tnie.....
prośba aby po weekedzie zająć się problemem :oops: :D

Awatar użytkownika
momus
Posty: 362
Rejestracja: 19 grudnia 2011, o 21:57
Odbiornik: AverMedia Hybrid Volar HX
Opieka: Manta DVBT-02, WIWA HD-90
Instalacja antenowa: drucik od tunera,
do manty i wiwy podpięte siatki no-name, wzmacniacze no-name
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź - EC-4

Re: PULS w MUX2

Postautor: momus » 28 października 2012, o 22:00

Oglądałem dzisiaj bajki i żadnych przycięć nie widziałem, teraz też patrze na ten kanał i nic nie widzę.

Awatar użytkownika
Jingiel
Posty: 143
Rejestracja: 1 stycznia 2009, o 23:38
Odbiornik: SONY KLD 40U4000, SAMSUNG LE 37C650
Instalacja antenowa: Logarytmiczna
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra, św.Krzyż, Góra św. Marc

Re: PULS w MUX2

Postautor: Jingiel » 29 października 2012, o 08:06

Tak tnie, że nie da się oglądać.

Wiking

Re: PULS w MUX2

Postautor: Wiking » 29 października 2012, o 08:57

W tej chwili przełączyłem na TV Puls i nic nie tnie. :)

Awatar użytkownika
Wojewoda82
Posty: 183
Rejestracja: 18 lutego 2012, o 10:01
Odbiornik: LG 32LD465
Toshiba 32HL833
Wiwa 90 + stary kineskopowy tv
Instalacja antenowa: Yagi 19- elem. z symetryzatorem umieszczona pod dachówką + rozgałęźnik ART/4
Nadajnik - obiekt nadawczy: 1,2,3 - Ślęża

Re: PULS w MUX2

Postautor: Wojewoda82 » 29 października 2012, o 11:17

Potwierdzam, tnie. RTCN Ślęża.

yerry
Posty: 381
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Thomson DTI2011
Instalacja antenowa: Telmor Digit
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica

Re: PULS w MUX2

Postautor: yerry » 29 października 2012, o 14:34

Potwierdzam, nic nie tnie. Chorągwica, Luboń, Tarnów.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3037
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: PULS w MUX2

Postautor: m@rtops » 29 października 2012, o 15:49

nie oglądam "namiętnie" pulsu ale miałem okazję wczoraj chwilę u rodziców oglądać film po 20:00 i cięło :(
jak widać po postach występuje to nie na każdej audycji - na filmie było to widoczne zwłaszcza w "szybkich" scenach :oops:

rotalplus
Posty: 1133
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: PULS w MUX2

Postautor: rotalplus » 30 października 2012, o 08:48

Mi też się wydaje że lekko się tnie obraz(wczoraj na filmie MORDERCZE PSZCZOŁY po 20:00) - coś jak na Polsacie, tylko ,że rzadziej ale może nieco "intensywniej"

Przy okazji PULS szaleje:
UDZIAŁY w rynku za zeszły tydzień:
2,9% w gr. 4+i 3,3% w 16-49 (rekord stacji)

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tv ... rzed-tvn24

To są chyba już efekty nieuchronnie zbliżającego się wyłączenia analogu w Lubuskiem. PULS w zeszłym tygodniu miał nieco gorsze wyniki, ale i tak wyższe niz to co notował wcześniej.

Awatar użytkownika
kupon
Posty: 666
Rejestracja: 18 lutego 2009, o 15:02
Odbiornik: Panasonic TX-50DXU701 / Panasonic TX 32AS650E
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit+DIPOL-4/5-12 pol.V+Zwrotnica antenowa FM/6-12/21-69/75
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica

Re: PULS w MUX2

Postautor: kupon » 9 listopada 2012, o 21:10

Zmiany i wzmocnienie w TV Puls i Puls 2

http://media2.pl/media/97805-Zmiany-i-w ... uls-2.html

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: PULS w MUX2

Postautor: alabama1 » 9 listopada 2012, o 22:40

Proszę, proszę.... Kojarzycie- Jacek Ściobłowski? Przecież to nasz Tango Down, wielki wciskaćz kitów o ATM ROZRYWKA TV. Coś widać mu się nie poszczęściło w klonie Polsatu.

giaur500
Posty: 1342
Rejestracja: 1 lipca 2011, o 13:42

Re: PULS w MUX2

Postautor: giaur500 » 14 listopada 2012, o 11:36

Zapewne wywalili go dyscyplinarnie za spamowanie na forum w imieniu ATM Rozrywka. Wtedy właśnie ucichł.

Awatar użytkownika
ntcdvb
Posty: 1025
Rejestracja: 16 września 2012, o 19:52
Odbiornik: TV z DVB-T MPEG-4
(H.264/AVC)
Instalacja antenowa: indywidualna
Nadajnik - obiekt nadawczy: JG/ŚK 2,3 | ČR-Sit'1-4 | DE-Löbau

Re: PULS w MUX2

Postautor: ntcdvb » 1 marca 2013, o 17:02

Dlaczego Puls nie nadaje teletekstu :?:
W NTC to miał być standard.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2143
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: PULS w MUX2

Postautor: Puma » 2 marca 2013, o 10:14

Po zajmować miejsce i tak zdecydowana większość korzysta z telegazety.

belzebiusz
Posty: 2498
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: PULS w MUX2

Postautor: belzebiusz » 26 kwietnia 2013, o 17:21

TV Puls HD wkrótce rozpocznie nadawanie
http://satkurier.pl/news/85170/tv-puls- ... wanie.html

Wiking

Re: PULS w MUX2

Postautor: Wiking » 26 kwietnia 2013, o 19:33

Ale nie w MUX-2, więc nie wiem po co ten link. :)

grzegorz0plonka
Posty: 614
Rejestracja: 13 lipca 2011, o 23:12
Odbiornik: Avermedia A827, H810.
Instalacja antenowa: Antena dołączony z tunerem Avermedia.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Zakopane Gubałówki

Re: PULS w MUX2

Postautor: grzegorz0plonka » 26 kwietnia 2013, o 20:24

Sami wiecie, ze na mux 2 już nie ma żadnych szans HD, chyba usuną jednego kanału.

belzebiusz
Posty: 2498
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: PULS w MUX2

Postautor: belzebiusz » 17 maja 2013, o 17:56

TV Puls kończy z analogiem jako pierwsza w Polsce
http://satkurier.pl/news/85767/tv-puls- ... olsce.html

piotrek93
Posty: 301
Rejestracja: 4 marca 2011, o 15:51

Re: PULS w MUX2

Postautor: piotrek93 » 18 maja 2013, o 13:17

Ja mam takie pytanie czysto hipotetyczne czy z prawnego punktu widzenia nadawcy PULS albo TV 4 mogliby zrobić to samo co TVP w mux 1 że zamiast dwóch kanałów SD nadawać jeden w HD.

Awatar użytkownika
Wojewoda82
Posty: 183
Rejestracja: 18 lutego 2012, o 10:01
Odbiornik: LG 32LD465
Toshiba 32HL833
Wiwa 90 + stary kineskopowy tv
Instalacja antenowa: Yagi 19- elem. z symetryzatorem umieszczona pod dachówką + rozgałęźnik ART/4
Nadajnik - obiekt nadawczy: 1,2,3 - Ślęża

Re: PULS w MUX2

Postautor: Wojewoda82 » 18 maja 2013, o 22:53

Nie wiem, czy by mogli, czy nie, ale trzeba zadać sobie pytanie, czy to ma sens. Nie chodzi ci chyba o znaczek HD przy logo TV 4 lub Puls, który nijak się będzie miał do tego co będzie nadawane. Trzeba posiadać jakieś materiały w HD, aby to nadawać. Wątpię aby Puls i TV 4 miały takie zasoby.

PS: Odnoszę wrażenie że poziom oferty programowej TV4 leci w dół od jakiegoś czasu. Pojawia się coraz więcej gniotów. Kilka miesięcy wcześniej TV4 to był taki troszkę gorszy Polsat, obecnie coraz bliżej do ATM Rozrywka.


Wróć do „MUX-2”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika