PULS w MUX2

informacje techniczne związane z wdrażaniem drugiego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
Leon
Posty: 55
Rejestracja: 1 listopada 2011, o 21:54
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Wrocław/Ślęża

Re: PULS w MUX2

Post autor: Leon » 8 maja 2012, o 15:52

A co się dzieje z kanałem Puls2, to taka zapchaj dziura? Ktoś rzuci jakieś światło?

agravator
Posty: 99
Rejestracja: 4 grudnia 2010, o 23:12
Odbiornik: NOT Lv6tmpvr
Instalacja antenowa: Siatka ze wzmacniaczem, 8m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn+|EC4, Rachocin

Re: PULS w MUX2

Post autor: agravator » 8 maja 2012, o 16:01

Wie ktoś może czemu na moim lv6mpvr cały czas miga obraz na Puls2? Na innych odbiornikach ten problem nie występuje.
Jak jeszcze eska i polo emitowały swoje pasy testowe to obraz tak nie migał. Problem występuje od dawna(chyba od początku pulsowych pasiaków), ale dopiero teraz pytam.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2152
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: PULS w MUX2

Post autor: Puma » 8 maja 2012, o 16:02


zesepo
Posty: 551
Rejestracja: 3 października 2011, o 21:36
Odbiornik: Opticum HDFT24plus
TESCO DR14O3 R CE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chwaszczyno

Re: PULS w MUX2

Post autor: zesepo » 8 maja 2012, o 16:04

Czytaj Rzepę - Prezes Pulsu się udzielił. Kanał "dziecienco-lajfstajlowy".

pabloki
Posty: 179
Rejestracja: 1 sierpnia 2011, o 22:41
Odbiornik: philips 32PFL5606H/58
Instalacja antenowa: kierunkowa bez wzmacniacza thomson ANT 289, na zewnątrz(dach)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża(50km)

Re: PULS w MUX2

Post autor: pabloki » 14 maja 2012, o 13:04

Puls znow zmienił logo na stare. Jest lepsze, choć mogło by być mniej przezroczyste-wiecej zabielenia jak na tvn.

eftalo
Posty: 67
Rejestracja: 2 maja 2012, o 18:02
Odbiornik: tuner Cabletech bez HD
Instalacja antenowa: siatka oraz ATX91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnobrzeg,Piaski, Św.Krzyż, Tarnów

Re: PULS w MUX2

Post autor: eftalo » 14 maja 2012, o 13:33

Ja tam bym wolał aby zamiast produkować nowe,zrobili powtórki sprzed lat tak jak na kanale ATM rozrywka,to by było coś wyróżniającego.
A tak znowu te same głupoty jak na innych kanałach

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: PULS w MUX2

Post autor: m@rtops » 14 maja 2012, o 13:55

eftalo pisze: aby zamiast produkować nowe,zrobili powtórki sprzed lat tak jak na kanale ATM
:o
boże za parę lat dziecku nie powiesz "...za moich czasów to się oglądało...." tylko "jak byłem młody też to oglądałem..." :(
gdzie my zmierzamy z takim podejściem :shock:
po to przechodzimy na tv cyfrową aby mieć lepszą jakość oglądanych programów a więc nagrywanych w nowych technologiach :D
zobacz sobie starsze nagrania na polo tv - nie da się przerobić ich na super jakość
tak więc ja dziękuję za takie podejście (powtórki - tak -ale tylko wartościowych programów) ;)

Awatar użytkownika
momus
Posty: 362
Rejestracja: 19 grudnia 2011, o 21:57
Odbiornik: AverMedia Hybrid Volar HX
Opieka: Manta DVBT-02, WIWA HD-90
Instalacja antenowa: drucik od tunera,
do manty i wiwy podpięte siatki no-name, wzmacniacze no-name
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź - EC-4

Re: PULS w MUX2

Post autor: momus » 22 maja 2012, o 20:20

Czy mnie oczy mylą?? Latałem po kanałach i trafiłem na Puls, właśnie leci na nim film "Jaskinia śmierci", niby nic dziwnego, ale ma napisy, a dokładniej chyba transkrypcję dla osób mających problem ze słuchem - bo są napisy opisujące dźwięki.

Niestety napisy są scalone z obrazem, nie widzę dodatkowej ścieżki z napisami.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2152
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: PULS w MUX2

Post autor: Puma » 23 maja 2012, o 07:44

Nie mylisz się, te napisy to nic nowego ;)

Awatar użytkownika
Kingston87
Posty: 82
Rejestracja: 17 stycznia 2012, o 08:17
Odbiornik: Apollo AHD-122
Omega Mini DVB-T
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa
Wzmacniacz: GPS Wa-501S-3
Nadajnik - obiekt nadawczy: Suwałki i Giżycko

Re: PULS w MUX2

Post autor: Kingston87 » 24 maja 2012, o 01:44

W nocy je najczęściej nadają właśnie wtedy gdy lecą archiwalne programy.

belzebiusz
Posty: 2498
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: PULS w MUX2

Post autor: belzebiusz » 26 lipca 2012, o 12:47

Dariusz Dąbski, prezes TV Puls: Za dwa lata to będzie inna stacja
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/da ... nna-stacja

vigoo
Posty: 504
Rejestracja: 9 lipca 2010, o 11:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Szczecin/Kołowo

Re: PULS w MUX2

Post autor: vigoo » 26 lipca 2012, o 18:27

... a za 10 jeszcze inna. Prezes już od kliku lat roztacza piękne wizje, tylko efekty jak na razie mizerne.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: PULS w MUX2

Post autor: belliash » 26 lipca 2012, o 20:09

może się lączą z polsatem po cichu? :D

vigoo
Posty: 504
Rejestracja: 9 lipca 2010, o 11:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Szczecin/Kołowo

Re: PULS w MUX2

Post autor: vigoo » 23 sierpnia 2012, o 11:10

Puls modyfikuje swoje logo: http://pulstv.eu/nowe-logo-tv-puls/
Kolorystyka jest teraz wspólna z Puls 2.
Czyżby kolejne czerwone logo na ekranie?

telewizorek
Posty: 223
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:50
Odbiornik: Plazma Panasonic
TX-P42CX3E
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna 5-65
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza

Re: PULS w MUX2

Post autor: telewizorek » 23 sierpnia 2012, o 11:46

Kolorystyka wspólna tzn logo półprzezroczyste?. Każde inne logo to pomyłka bo tylko transparentne logo wygląda estetycznie .Jest bezpieczne dla sprzętu.
NIEPRZEZROCZYSTE CZERWONE LOGO MOŻE UTRWALIĆ SIĘ NAWET W LCD.
Podobne przykłady były z tvn turbo i espn classic. Logo tych kanałów było nieprzezroczyste i czerwone, zmieniono na półprzezroczyste .
Jest tyle informacji na ten temat, posty piszemy , listy do puls wysyłamy i jak groch o ścianę.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Emers ... urn-In.jpg
Na kanale CNN jest dużo reklam i logo się wypaliło.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, o 12:34 przez telewizorek, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: PULS w MUX2

Post autor: m@rtops » 23 sierpnia 2012, o 11:51

było się żalić na logo "puls2"? :roll:
teraz czerwone będzie na obu stacjach :x

telewizorek
Posty: 223
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:50
Odbiornik: Plazma Panasonic
TX-P42CX3E
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna 5-65
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza

Re: PULS w MUX2

Post autor: telewizorek » 23 sierpnia 2012, o 11:54

Moja cierpliwość jest na wyczerpaniu. Znowu będę musiał wysłać list do KRRiT.
KRRiT przynajmniej udziela odpowiedzi na każdy list a puls nie zawsze.

DVBManiak

Re: PULS w MUX2

Post autor: DVBManiak » 23 sierpnia 2012, o 13:33

Wiedziałem. Pisałem w wątku Puls2, że poczekajcie a logo będzie większe albo jeszcze bardziej czerwone. No i stało się jeszcze gorsze - dwa czerwone loga. Coraz gorzej się dzieje.

Awatar użytkownika
seba133
Posty: 1286
Rejestracja: 8 kwietnia 2012, o 12:27
Odbiornik: SONY KD-49X8505B Samsung UE37ES5700S 37"
Instalacja antenowa: Dipol 19/21-69 + symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź EC 4 MUX 1, 2, 3 100%

Re: PULS w MUX2

Post autor: seba133 » 23 sierpnia 2012, o 14:42

DVBManiak pisze:Coraz gorzej się dzieje.
Nawet nie myśleć co będzie dalej.

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: PULS w MUX2

Post autor: alabama1 » 23 sierpnia 2012, o 15:03

Można by pomyśleć, że puls atakuje w posiadaczy słabszych telewizorów. :-)

Odpowiedz