PULS w MUX2

informacje techniczne związane z wdrażaniem drugiego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
momus
Posty: 362
Rejestracja: 19 grudnia 2011, o 21:57
Odbiornik: AverMedia Hybrid Volar HX
Opieka: Manta DVBT-02, WIWA HD-90
Instalacja antenowa: drucik od tunera,
do manty i wiwy podpięte siatki no-name, wzmacniacze no-name
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź - EC-4

Re: PULS w MUX2

Post autor: momus » 23 sierpnia 2012, o 15:35

A może zrobią tak, że będzie czerwone, ale będzie tylko pokazywane czasowo, tak jak robi się to za granicą, chwile na początku danej pozycji, potem po każdej reklami i tyle widzimy logo danego kanału, wtedy może być nawet różowe i na pół ekranu.

Widziałem relacje z otwarcia igrzysk na BBC, piękny obraz niczym nie zasłąnięty, bez nadmiaru komentarzy. Może na Pulsie teraz też tak będzie. Inaczej przecież może być problem ze wszystkimi typami telewizorów

DVBManiak

Re: PULS w MUX2

Post autor: DVBManiak » 23 sierpnia 2012, o 15:47

Przydałaby się ustawa o zakazie nadawania kolorowego loga na ekranie. Jedynie przy jinglach reklamowych i autopromocji. A tak to jest pełna samowolka.

Awatar użytkownika
seba133
Posty: 1286
Rejestracja: 8 kwietnia 2012, o 12:27
Odbiornik: SONY KD-49X8505B Samsung UE37ES5700S 37"
Instalacja antenowa: Dipol 19/21-69 + symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź EC 4 MUX 1, 2, 3 100%

Re: PULS w MUX2

Post autor: seba133 » 23 sierpnia 2012, o 16:56

Niech biorą przykład z polastu- Po reklamie pokazuje się kolorowe logo, po czym robi sie przezroczyste.

Ustawa o zakzie kolorowego loga, powinna być dawno.

fred
Posty: 282
Rejestracja: 13 kwietnia 2012, o 01:17
Odbiornik: Ferguson Ariva T65
Ferguson Ariva T650i
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź, ECIV Zygry

Re: PULS w MUX2

Post autor: fred » 23 sierpnia 2012, o 18:03

Co się czepiacie. Nie udało się z ramówką (a może udało?) to zajęli się czymś innym, aby pokazać swoją kreatywność.

Już niedługo jedynym elementem wartym dyskusji będzie logo. Program nie będzie warty uwagi.

Awatar użytkownika
seba133
Posty: 1286
Rejestracja: 8 kwietnia 2012, o 12:27
Odbiornik: SONY KD-49X8505B Samsung UE37ES5700S 37"
Instalacja antenowa: Dipol 19/21-69 + symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź EC 4 MUX 1, 2, 3 100%

Re: PULS w MUX2

Post autor: seba133 » 23 sierpnia 2012, o 18:08

Warty chyba do omijania :lol:

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: PULS w MUX2

Post autor: brachu » 23 sierpnia 2012, o 18:26

Ktoś mógłby mi pokazać w którym miejscu zostało potwierdzone że na ekranie znajdzie się kolorowe logo? Bo tutaj jest sytuacja z ATM, ktoś coś powiedział inny dopowiedział i poszła krytyka. Poczekajcie może z lamentami, bo nie jest nigdzie powiedziane że na ekranie logo będzie kolorowe.

DVBManiak

Re: PULS w MUX2

Post autor: DVBManiak » 23 sierpnia 2012, o 18:52

To jest raczej do przewidzenia, ale masz rację, poczekajmy.

qweir205
Posty: 152
Rejestracja: 19 lutego 2012, o 22:25
Odbiornik: TV LG 32LG2000 + OPTICUM RED SLOTH COMBO
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa Ze Wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Św.Krzyż /g.Św Marcina

Re: PULS w MUX2

Post autor: qweir205 » 3 września 2012, o 12:19

Nie widzę by logo się zmieniło.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: PULS w MUX2

Post autor: belliash » 5 września 2012, o 21:38

Nie wiem czemu sie tak czepiliscie loga... Inne stacje tez takie maja i nikt nie narzeka, chociazby TLC. Smiem nawet twierdzic ze logo tlc jest jeszcze wieksze niz Puls2.

telewizorek
Posty: 223
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:50
Odbiornik: Plazma Panasonic
TX-P42CX3E
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna 5-65
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza

Re: PULS w MUX2

Post autor: telewizorek » 6 września 2012, o 21:21

Kanału tlc nie ma dvb-t. Wątek dotyczy kanału puls.
Napisałeś ze nikt nie narzeka na jaskrawe logo, jest to nieprawda .Kliknij np tutaj ,
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f= ... &start=740
na linki np na forum tvp i inne

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: PULS w MUX2

Post autor: belliash » 7 września 2012, o 00:17

Nie napisałem, że jest w DVB-T. Napisałem, że również posiada kolorowe (czerwone) i nie przezroczyste logo, które jest nawet większe od tego Puls 2. I jakos ludzie z tym żyją, oglądają i nie narzekają, a kto nie chce, ten nie musi - proste. Nikt przecież nikogo nie zmusza.

telewizorek
Posty: 223
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:50
Odbiornik: Plazma Panasonic
TX-P42CX3E
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna 5-65
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza

Re: PULS w MUX2

Post autor: telewizorek » 7 września 2012, o 06:13

Wcale nie klikasz na linki.Gdybyś klikał na linki i przeczytał posty to znalazłbyś nawet odpowiedz od kanału tlc,cytuje treść listu.

Witam,

Przede wszystkim bardzo dziękujemy za zwrócenie nam uwagi na Pański problem.
Z przyjemnością chcę Pana poinformować, że właśnie podejmujemy prace nad zwiększeniem transparencji logotypu i wprowadzimy to w niedługim czasie na kanale TLC.
Mamy nadzieję, że oglądanie naszych kanałów stanie się dla Pana przyjemniejsze i częstsze.

Pozdrawiam serdecznie.


W polsce w większości odpowiedzi od stacji telewizyjnych piszą nieprawdę lub trzęsą portkami gdy trzeba odpowiedzieć na podobny list od telewidza który dotyczy logo. Skargę na jaskrawe logo puls 2 do KRRiT wysłałem i oczekuje pozytywnej odpowiedzi.Na odpowiedz od KRRiT trzeba czekać około 31 dni.

Tu masz wyrazny przykład ze starym logo tvp
http://imageshack.us/photo/my-images/171/m27401is.jpg/
Sprawa nie podlega dyskusji , logo puls 2 ma być półprzezroczyste jak np tvn, tv4,tv6.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: PULS w MUX2

Post autor: belliash » 7 września 2012, o 07:30

To możesz sobie poczekać ;) Mi wczoraj KRRiT odpisała na list z 18 sierpnia 2011r :D

telewizorek
Posty: 223
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:50
Odbiornik: Plazma Panasonic
TX-P42CX3E
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna 5-65
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza

Re: PULS w MUX2

Post autor: telewizorek » 7 września 2012, o 07:45

Nie wierze ze tak długo czekałeś na list bo jest ustawowy termin na odpowiedz.W sprawie logo tvp otrzymałem odpowiedz w terminie i logo zmieniono na półprzezroczyste.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: PULS w MUX2

Post autor: belliash » 7 września 2012, o 08:59

http://imageshack.us/photo/my-images/259/krrit.jpg/

Wierzyć nie musisz ;)
Co by nie było, w tych ustawowych 30 dniach się zmieścili - nie licząc roku ubsuwy :lol:
Jeszcze dostałem to mailem... No mam nadzieję że pocztą oryginału już nie wysyłali - wstydziliby sie ;) Chociaż z 2 strony... pamiątka bezcenna :D

Wiking

Re: PULS w MUX2

Post autor: Wiking » 7 września 2012, o 10:20

To ja miałem szczęście, bo na zapytanie z 21 grudnia 2011 roku otrzymałem odpowiedź od Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji 8 sierpnia 2012 roku. :)

zesepo
Posty: 551
Rejestracja: 3 października 2011, o 21:36
Odbiornik: Opticum HDFT24plus
TESCO DR14O3 R CE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chwaszczyno

Re: PULS w MUX2

Post autor: zesepo » 9 września 2012, o 23:00

Ja też napisałem list , ale dzień później. Odpowiedź nadeszła jakoś też w tych okolicach. Sam nie pamiętałem że coś takiego wysyłałem.

Przemo
Posty: 512
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: Odp: PULS w MUX2

Post autor: Przemo » 21 października 2012, o 22:58

Dzisiaj zauważyłem, że na kanale Puls obraz ma przycięcia. Ktoś kontroluje to co jest nadawane? :-/

sajlens
Posty: 16
Rejestracja: 16 maja 2012, o 18:06
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Antena zewnętrzna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Mikstat

Re: PULS w MUX2

Post autor: sajlens » 25 października 2012, o 05:00

Chyba nikt nie kontroluje, ja się zacząłem martwić, że mi komputer tnie, ale na każdym innym kanale obraz jest płynny. Coś kojarzę, że Puls już kiedyś miał takie dziwactwa z obrazem, ale pewności nie mam, dawno to było.;)

luckd
Posty: 133
Rejestracja: 11 lutego 2009, o 13:14
Odbiornik: Golden Media Unibox 9080 Combo Plus, LG 37LV5500
Instalacja antenowa: Dipol Tri Digit
Nadajnik - obiekt nadawczy: Mikstat + tyłem Kobyla Góra

Re: PULS w MUX2

Post autor: luckd » 27 października 2012, o 08:50

Tnie jak diabli ale chyba nikogo to nie obchodzi, na miejscu reklamodawców zarządałbym zwrotu kasy za taką kichę.

Odpowiedz