TVP2 HD w MUX3

informacje techniczne związane z wdrażaniem trzeciego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
Poland
Posty: 1903
Rejestracja: 4 marca 2009, o 13:19
Miejscowość: Trzciana k. Bochni
Odbiornik: Radio: GRUNDIG COSMOPOLIT 7A / DUAL DAB 3 / DUAL DAB P-100
Instalacja antenowa: Ant.: Teleskopowa (Radio DAB+ x3)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków "Chorągwica"

TVP2 HD w MUX3

Post autor: Poland » 2 kwietnia 2020, o 09:35

Myślę że przyszła pora by tak to jest w przypadku innych stacji omówić indywidualnie obecność TVP2 HD na MUX-3 stąd też podobnie jak w przypadku TVP1 HD otwieram osobny temat. Mam tutaj pewne pytanie a mianowicie jak obecnie w porównaniu do Jedynki wygląda przepustowość Dwójki na multipleksie? Zawsze było słabiej więc ciekawi mnie bardzo jak obecnie po ostatnich przetasowaniach wygląda sytuacja na trzecim multipleksie ;)

dvbtowiec
Posty: 959
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: TVP2 HD w MUX3

Post autor: dvbtowiec » 2 kwietnia 2020, o 18:57

Ales tych watkow pootwieral. O czym Ty chcesz w nich pisac? :) Beda martwe.
Przeplywnosc w calym MUX3 jest dynamicznie zmienna. Jesli scena jest mniej dynamiczna, Przeplywnosc spada. Zatem na tak postawione pytanie nie ma odpowiedzi.

Awatar użytkownika
K63
Posty: 2725
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 + DIPOL 19/21-60 w polar. V, wzm.Telmor WWK-840, rozg. Telmor RDM-2F
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: TVP2 HD w MUX3

Post autor: K63 » 2 kwietnia 2020, o 19:37

dvbtowiec pisze:
2 kwietnia 2020, o 18:57
Ales tych watkow pootwieral. O czym Ty chcesz w nich pisac?
Tym bardziej, że jak sam się przyznał ...
Poland pisze:
2 kwietnia 2020, o 09:16
nie mam już DVB-T
Na dodatek każdy z tych kanałów ma swój temat na innym forum, gdzie @Poland jest aktywny.

sebol55
Posty: 42
Rejestracja: 25 grudnia 2013, o 15:58
Odbiornik: ferguson t65
Instalacja antenowa: atx91
Nadajnik - obiekt nadawczy: pkin

Re: TVP2 HD w MUX3

Post autor: sebol55 » 2 kwietnia 2020, o 20:45

Wyglada tak samo jak tvp1HD

Awatar użytkownika
Poland
Posty: 1903
Rejestracja: 4 marca 2009, o 13:19
Miejscowość: Trzciana k. Bochni
Odbiornik: Radio: GRUNDIG COSMOPOLIT 7A / DUAL DAB 3 / DUAL DAB P-100
Instalacja antenowa: Ant.: Teleskopowa (Radio DAB+ x3)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków "Chorągwica"

Re: TVP2 HD w MUX3

Post autor: Poland » 3 kwietnia 2020, o 10:48

K63 pisze:
2 kwietnia 2020, o 19:37
dvbtowiec pisze:
2 kwietnia 2020, o 18:57
Ales tych watkow pootwieral. O czym Ty chcesz w nich pisac?
Tym bardziej, że jak sam się przyznał ...
Poland pisze:
2 kwietnia 2020, o 09:16
nie mam już DVB-T
Na dodatek każdy z tych kanałów ma swój temat na innym forum, gdzie @Poland jest aktywny.
Tu wyszedłem z założenia że skoro wszystkie kanały mają swoje tematy to czemu te publiczne z MUX-3 mają być poszkodowane.

dvbtowiec
Posty: 959
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: TVP2 HD w MUX3

Post autor: dvbtowiec » 8 kwietnia 2020, o 22:11

O jakim poszkodowaniu mowa?
Nie odpowiedziales na pytanie, o czym chcesz pisac w tych watkach? Przeciez te kanaly nadaja tak samo jak nadaje caly MUX3. O niektorych piszemy w osobnych watkach, gdyz zachodza w nich zmiany techniczne, przetasowania itp. O tym jest ten portal. A co sie dzieje w ramach TVP1, 2, czy Info? No chyba ze o kolorze krawata , czy mundurku prowadzacej chcesz rozmawiac? Ale wowczas lepiej zrobisz jak otworzysz takie watki na portalu plotkarskim :)

Odpowiedz