I wcześniej Polsat News HD działała, a teraz nie działa

Coś ten tester przekłamuje, bo jeśli pisałeś że w Sony jest wersja 1.5 to nie miał prawa dawać tak wysokich wyników przed nowym rokiem.
Trzeba poczekać na nowsza wersję, może będzie za niedługo, autor przygotowuje się do wydania. Może będzie obsługiwac HBBTV 2.0monter1981 pisze: ↑13 sierpnia 2020, o 18:39Zajrzałem pod maskę playera EmiTV za pomocą plaginu pod Firefoxa (emulator HbbTV). Wygląda to tak, że adresy streamów są w pliku JSON. Zawiera on też inne informacje (np. linki do loga). W konsoli Firefoxa zauważyłem, że przedmiotowy plik wczytuje się czasami z pustymi wartościami cechy 'url' (tzn brakuje linków do streamów), co w konsekwencji powoduje brak możliwości uruchomienia jakiejkolwiek stacji radiowej. Niestety nie ustaliłem dlaczego tak się dzieje. Mam jeszcze jeden pomysł... spróbuj wywołać playera, wejdź do dowolnej zakładki np. 'Polskie Radio' i zanim odpalisz jakąś stację poczekaj kilka minut. Może problem tkwi w długim czasie generowania pliku JSON. Jak to nie pomoże to sprawdzę jeszcze dokładnie w konsoli jaki soft odpowiada za odtwarzanie streamów.
Nic, nie odtwarza żadnego dźwięku. Mogę czekać i kilkanaście minut..i nic. Po wejściu w Player'a w EMI TV, wczytuje tylko loga stacji radiowych. Nic nie daje klikanie OK itd itp. Żadna stacja radiowa nie startuje. Odpalam Player'a, czekam dość długo, wchodzę dalej w stacje radiowe, cisza...monter1981 pisze: ↑13 sierpnia 2020, o 18:39Zajrzałem pod maskę playera EmiTV za pomocą plaginu pod Firefoxa (emulator HbbTV). Wygląda to tak, że adresy streamów są w pliku JSON. Zawiera on też inne informacje (np. linki do loga). W konsoli Firefoxa zauważyłem, że przedmiotowy plik wczytuje się czasami z pustymi wartościami cechy 'url' (tzn brakuje linków do streamów), co w konsekwencji powoduje brak możliwości uruchomienia jakiejkolwiek stacji radiowej. Niestety nie ustaliłem dlaczego tak się dzieje. Mam jeszcze jeden pomysł... spróbuj wywołać playera, wejdź do dowolnej zakładki np. 'Polskie Radio' i zanim odpalisz jakąś stację poczekaj kilka minut. Może problem tkwi w długim czasie generowania pliku JSON. Jak to nie pomoże to sprawdzę jeszcze dokładnie w konsoli jaki soft odpowiada za odtwarzanie streamów.
Odpowiedź z LG Polska:LG - HbbTV 2.0.2
Philips - HbbTV 2.0.2 (modele z 2019 i 2020 mają wersję HbbTV 2.0.2, wcześniejsze 1.5)
Hisense - HbbTV 2.0.2
TCL - HbbTV 2.0.2
Panasonic - ? Mają się dowiedzieć i mi odpisać
Sony - ? Sony Polska nie wie jak jest wersja w nowych telewizorach
Kruger&Matz - 1.5
Samsung - HbbTV 1.0![]()
Odpowiedź od Philipsa:Wersja HbbTV dla telewizorów posiadających system webOS 5.0 to HbbTV1.5.1 = HbbTV2.0.2
Szanowny Panie,
......
HbbTV 2.0.2
.....
Z poważeniem,
Anna
Philips TV/AVA
Ta wiadomość została napisana przez Marka i została przetłumaczona za pomocą narzędzia do tłumaczenia. Chociaż gramatyka może nie być doskonała, jesteśmy tutaj, aby wesprzeć Cię w każdy możliwy sposób.
Cześć!
Dziękuję za odpowiedź.
Nasze modele 2019 i nowsze korzystają z HbbTV w wersji 2.0.2. Nasze starsze telewizory używają wersji 1.5.
Z poważaniem,
Mark
Telewizor Philips
https://legislacja.rcl.gov.pl/docs//522 ... 453018.pdfUZASADNIENIE
Nowelizacja rozporządzenia wprowadza obligatoryjne wymagania dla telewizji hybrydowej
(HbbTV) we wskazanej wersji, tj. co najmniej 2.0.1 oraz odpowiadającej jej specyfikacji
technicznej ETSI TS 102 796 V1.4.1 (2016-08) dla odbiorników posiadających możliwość
podłączenia do Internetu, co pozwala na zwiększenie poziomu atrakcji dla odbiorców.
Implementacja HbbTV we wskazanej wersji stanowi odpowiedź na głosy producentów
dotyczące niedostatecznego przygotowania rynku do wdrożenia HbbTV w najnowszej wersji,
tj. 2.0.2.
Notification Number: 2020/416/PL (Poland) : Date received: 01/07/2020 : End of Standstill: 02/10/2020
https://ec.europa.eu/growth/tools-datab ... 6&mLang=PL
Dostałem od Philipsa info, że w nowych telewizorach jest wersja HbbTV 2.0.2 i zaktualizowałem listę.Szanowny Panie ,
1. Tak, w modelach 43PUS8505/12, 43PUS8545/12, 43PUS8535/12, 43PUS8555/12, 43PUS9235/12 działa Polsat News poprzez HbbTV.
2. Problem z Hbb TV w 43PUS7334/12 jest już od dłuższego czasu badany przez specjalistów. I wkrótce zostanie rozwiązany.
3. W modelach 43PUS8505/12, 43PUS8545/12, 43PUS8535/12, 43PUS8555 oraz 43PUS9235/12 w Polsce możliwe jest utworzenie jednej listy ulubionych kanałów, do której można dodać kanały DVB-T i DVB-S.
Z poważeniem,
Anna
Philips TV/AVA
Sorrki, chciałbym prosić o łopatologiczną odpowiedź explicit verbis:Krosnoludek pisze: ↑21 sierpnia 2020, o 22:40Dlaczego chcą zaniżyć w Polsce wersję HbbTV do 2.0.1, jak już prawie każdy nowy telewizor na 2020 rok posiada wersję HbbTV 2.0.2 ?
Odpowiedź z LG Polska:LG - HbbTV 2.0.2
Philips - HbbTV 2.0.2
Hisense - HbbTV 2.0.2
TCL - HbbTV 2.0.2
Panasonic - ? Mają się dowiedzieć i mi odpisać
Sony - ? Sony Polska nie wie jak jest wersja w nowych telewizorach
Kruger&Matz - 1.5
Samsung - HbbTV 1.0
Odpowiedź od Philipsa:Wersja HbbTV dla telewizorów posiadających system webOS 5.0 to HbbTV1.5.1 = HbbTV2.0.2Szanowny Panie,
......
HbbTV 2.0.2
.....
Z poważeniem,
Anna
Philips TV/AVA
Czyli jak ?