HbbTV w NTC

naziemne telewizyjne emisje cyfrowe DVB-T i DVB-T2, strategie, plany i testy
dvbtowiec
Posty: 1233
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

W Sony z roku 2019 było przed nowym rokiem 95% i 3 błędy a teraz jest 5 błędów i poniżej 90% :)
I wcześniej Polsat News HD działała, a teraz nie działa :)
Coś ten tester przekłamuje, bo jeśli pisałeś że w Sony jest wersja 1.5 to nie miał prawa dawać tak wysokich wyników przed nowym rokiem.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 832
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: ploomba »

Działa Wam Player radiowy w EMI TV? Od kilku dni mam takie coś.Obrazek

….....
Edit.
Dzis rano wszystko wrocili do normy. Czyli stacje radiowe sie pojawiają, ale nie odtwarzają (na TCLu).
Myślałem, że spece z Emitela coś poprawiają w tej kwestii. Niestety na TCLu nadal ...radio bez odbioru.

monter1981
Posty: 261
Rejestracja: 31 marca 2010, o 10:10
Miejscowość: Sosnowiec
Odbiornik: Philips 32PFS5823
Instalacja antenowa: Biquad wewnątrz pomieszczenia

Re: HbbTV w NTC

Post autor: monter1981 »

Zajrzałem pod maskę playera EmiTV za pomocą plaginu pod Firefoxa (emulator HbbTV). Wygląda to tak, że adresy streamów są w pliku JSON. Zawiera on też inne informacje (np. linki do loga). W konsoli Firefoxa zauważyłem, że przedmiotowy plik wczytuje się czasami z pustymi wartościami cechy 'url' (tzn brakuje linków do streamów), co w konsekwencji powoduje brak możliwości uruchomienia jakiejkolwiek stacji radiowej. Niestety nie ustaliłem dlaczego tak się dzieje. Mam jeszcze jeden pomysł... spróbuj wywołać playera, wejdź do dowolnej zakładki np. 'Polskie Radio' i zanim odpalisz jakąś stację poczekaj kilka minut. Może problem tkwi w długim czasie generowania pliku JSON. Jak to nie pomoże to sprawdzę jeszcze dokładnie w konsoli jaki soft odpowiada za odtwarzanie streamów.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2119
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Widzę, że telewizory Hisense które są dostępne w Polsce od niedawna mają wersję HbbTV 2.0.2 https://pl.hisense.com/produkty/telewiz ... 02858#spec , a taki potentat jak Samsung daje 1.0 na Polskę :lol:
Absolutnie jak widzicie nie powinniśmy cofać się do tyłu z wersją HbbTV 2.0.2 do 2.0.1, bo jak widać coraz więcej telewizorów ma tą wersję HbbTV, a tylko jedna firma w Polsce płacze i wszystko jej nie pasuje.

Awatar użytkownika
sirdaniel
Posty: 235
Rejestracja: 16 maja 2012, o 08:28
Instalacja antenowa: Siatka + symetryzator

Re: HbbTV w NTC

Post autor: sirdaniel »

monter1981 pisze: 13 sierpnia 2020, o 18:39 Zajrzałem pod maskę playera EmiTV za pomocą plaginu pod Firefoxa (emulator HbbTV). Wygląda to tak, że adresy streamów są w pliku JSON. Zawiera on też inne informacje (np. linki do loga). W konsoli Firefoxa zauważyłem, że przedmiotowy plik wczytuje się czasami z pustymi wartościami cechy 'url' (tzn brakuje linków do streamów), co w konsekwencji powoduje brak możliwości uruchomienia jakiejkolwiek stacji radiowej. Niestety nie ustaliłem dlaczego tak się dzieje. Mam jeszcze jeden pomysł... spróbuj wywołać playera, wejdź do dowolnej zakładki np. 'Polskie Radio' i zanim odpalisz jakąś stację poczekaj kilka minut. Może problem tkwi w długim czasie generowania pliku JSON. Jak to nie pomoże to sprawdzę jeszcze dokładnie w konsoli jaki soft odpowiada za odtwarzanie streamów.
Trzeba poczekać na nowsza wersję, może będzie za niedługo, autor przygotowuje się do wydania. Może będzie obsługiwac HBBTV 2.0
jeszcze jest RedOrbit HbbTV Emulator na chrome, którego nie testowałem.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 832
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: ploomba »

monter1981 pisze: 13 sierpnia 2020, o 18:39 Zajrzałem pod maskę playera EmiTV za pomocą plaginu pod Firefoxa (emulator HbbTV). Wygląda to tak, że adresy streamów są w pliku JSON. Zawiera on też inne informacje (np. linki do loga). W konsoli Firefoxa zauważyłem, że przedmiotowy plik wczytuje się czasami z pustymi wartościami cechy 'url' (tzn brakuje linków do streamów), co w konsekwencji powoduje brak możliwości uruchomienia jakiejkolwiek stacji radiowej. Niestety nie ustaliłem dlaczego tak się dzieje. Mam jeszcze jeden pomysł... spróbuj wywołać playera, wejdź do dowolnej zakładki np. 'Polskie Radio' i zanim odpalisz jakąś stację poczekaj kilka minut. Może problem tkwi w długim czasie generowania pliku JSON. Jak to nie pomoże to sprawdzę jeszcze dokładnie w konsoli jaki soft odpowiada za odtwarzanie streamów.
Nic, nie odtwarza żadnego dźwięku. Mogę czekać i kilkanaście minut..i nic. Po wejściu w Player'a w EMI TV, wczytuje tylko loga stacji radiowych. Nic nie daje klikanie OK itd itp. Żadna stacja radiowa nie startuje. Odpalam Player'a, czekam dość długo, wchodzę dalej w stacje radiowe, cisza...

dvbtowiec
Posty: 1233
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

TCL tak ma, potwierdzam. Poza tym HbbTV działa bez zarzutu na tym odbiorniku w aktualnie serwowanych aplikacjach HbbTV.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2119
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Zgłoście to do serwisu TCL, by poprawili, wiedzą w ogóle o tym problemie?

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 832
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: ploomba »

Ja juz im to zglaszalem, ale "cisza" z ich strony. Napisali tylko, ze przekaza informacje do odpowiedniego dzialu. Moze warto, zeby ktos tez o tym do nich napisał.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2119
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Dlaczego chcą zaniżyć w Polsce wersję HbbTV do 2.0.1, jak już prawie każdy nowy telewizor na 2020 rok posiada wersję HbbTV 2.0.2 ?
LG - HbbTV 2.0.2
Philips - HbbTV 2.0.2 (modele z 2019 i 2020 mają wersję HbbTV 2.0.2, wcześniejsze 1.5)
Hisense - HbbTV 2.0.2
TCL - HbbTV 2.0.2
Panasonic - ? Mają się dowiedzieć i mi odpisać
Sony - ? Sony Polska nie wie jak jest wersja w nowych telewizorach
Kruger&Matz - 1.5


Samsung - HbbTV 1.0 :lol:
Odpowiedź z LG Polska:
Wersja HbbTV dla telewizorów posiadających system webOS 5.0 to HbbTV1.5.1 = HbbTV2.0.2
Odpowiedź od Philipsa:
Szanowny Panie,
......
HbbTV 2.0.2
.....
Z poważeniem,

Anna

Philips TV/AVA
Ta wiadomość została napisana przez Marka i została przetłumaczona za pomocą narzędzia do tłumaczenia. Chociaż gramatyka może nie być doskonała, jesteśmy tutaj, aby wesprzeć Cię w każdy możliwy sposób.

Cześć!

Dziękuję za odpowiedź.

Nasze modele 2019 i nowsze korzystają z HbbTV w wersji 2.0.2. Nasze starsze telewizory używają wersji 1.5.

Z poważaniem,

Mark
Telewizor Philips
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2020, o 15:09 przez Krosnoludek, łącznie zmieniany 9 razy.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2119
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Według mnie, to uzasadnienie co do obniżenia wersji HbbTV z 2.0.2 do 2.0.1 jest już nieaktualne, bo przeważnie każdy nowy telewizor posiada wersję HbbTV 2.0.2, i Ministerstwo Cyfryzacji powinno się z tego wycofać i pozostać czy pierwotnej wersji 2.0.2
Wersja 2.0.1 to jest praktycznie to samo co w wersji 1.5, dopiero w 2.0.2 wprowadzono zmiany.
UZASADNIENIE
Nowelizacja rozporządzenia wprowadza obligatoryjne wymagania dla telewizji hybrydowej
(HbbTV) we wskazanej wersji, tj. co najmniej 2.0.1 oraz odpowiadającej jej specyfikacji
technicznej ETSI TS 102 796 V1.4.1 (2016-08) dla odbiorników posiadających możliwość
podłączenia do Internetu, co pozwala na zwiększenie poziomu atrakcji dla odbiorców.
Implementacja HbbTV we wskazanej wersji stanowi odpowiedź na głosy producentów
dotyczące niedostatecznego przygotowania rynku do wdrożenia HbbTV w najnowszej wersji,
tj. 2.0.2.
https://legislacja.rcl.gov.pl/docs//522 ... 453018.pdf

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2514
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: HbbTV w NTC

Post autor: JaroslawMroczkowski »

Proces legislacyjny czasem nie nadąża za zmianami rynkowymi, a siła przekonywania dużych, międzynarodowych podmiotów jest naprawdę duża. Tylko merytoryczna dyskusja i duże poparcie alternatywnego stanowiska może stanowić przeciwwagę.

Na razie jest tak:
Notification Number: 2020/416/PL (Poland) : Date received: 01/07/2020 : End of Standstill: 02/10/2020
:arrow: https://ec.europa.eu/growth/tools-datab ... 6&mLang=PL

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2119
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Kto produkuje telewizory Kruger&Matz, bo dzisiaj się dowiedziałem że w ich telewizorach jest wersja HbbTV 1.5

dvbtowiec
Posty: 1233
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

Problem tylko w tym ze telewizory zgodne z HEVC sprzedaja sie od kilku lat a maja znacznie nizsze wersje HbbTV. Zastosowanie nawet najnowszego standardu w rozporzadzeniu niczego przez kolejne 10 lat minimum nie zmieni, gdyz zaden serwis FTA nie powstanie w oparciu o najnowszy standard, bo nadawca wytnie sobie znaczna czesc rynku.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2119
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Odnośnie Polsatu News poprzez HbbTV w telewizorach Philipsa taką dostałem odpowiedź:
Szanowny Panie ,

1. Tak, w modelach 43PUS8505/12, 43PUS8545/12, 43PUS8535/12, 43PUS8555/12, 43PUS9235/12 działa Polsat News poprzez HbbTV.


2. Problem z Hbb TV w 43PUS7334/12 jest już od dłuższego czasu badany przez specjalistów. I wkrótce zostanie rozwiązany.

3. W modelach 43PUS8505/12, 43PUS8545/12, 43PUS8535/12, 43PUS8555 oraz 43PUS9235/12 w Polsce możliwe jest utworzenie jednej listy ulubionych kanałów, do której można dodać kanały DVB-T i DVB-S.



Z poważeniem,

Anna

Philips TV/AVA
Dostałem od Philipsa info, że w nowych telewizorach jest wersja HbbTV 2.0.2 i zaktualizowałem listę.

some83
Posty: 206
Rejestracja: 20 maja 2018, o 23:35
Miejscowość: Poznań
Odbiornik: wGniazdko220V ethernetWiFi
chciałbymTaki Dab+
SW/MW/LW DRM+
Instalacja antenowa: wannabe:220V w gniazdko na ethernet/WiFi
over IP na wszystko

Re: HbbTV w NTC

Post autor: some83 »

Krosnoludek pisze: 21 sierpnia 2020, o 22:40 Dlaczego chcą zaniżyć w Polsce wersję HbbTV do 2.0.1, jak już prawie każdy nowy telewizor na 2020 rok posiada wersję HbbTV 2.0.2 ?
LG - HbbTV 2.0.2
Philips - HbbTV 2.0.2
Hisense - HbbTV 2.0.2
TCL - HbbTV 2.0.2
Panasonic - ? Mają się dowiedzieć i mi odpisać
Sony - ? Sony Polska nie wie jak jest wersja w nowych telewizorach
Kruger&Matz - 1.5


Samsung - HbbTV 1.0 :lol:
Odpowiedź z LG Polska:
Wersja HbbTV dla telewizorów posiadających system webOS 5.0 to HbbTV1.5.1 = HbbTV2.0.2
Odpowiedź od Philipsa:
Szanowny Panie,
......
HbbTV 2.0.2
.....
Z poważeniem,

Anna

Philips TV/AVA
Sorrki, chciałbym prosić o łopatologiczną odpowiedź explicit verbis:
Czyli większość nowych telewizorów obsługuje nowy standard HbbTV??

Potrzebowałbym tą odpowiedź, bym na innym forum, na podstawie waszego autorytetu, mógł powiedzieć: a nie mówiłem.

Normalnie miałbym wrażenie, patrząc po cenie, że HbbTV wymaga więcej mocy obliczeniowej, dużo bardziej skomplikowanego oprogramowania oraz dużo bardziej skomplikowanego procka, niż po prostu procki pod dekoder Video.
Choć miałbym wrażenie, że 8-10rdzeniowce po 2,5GHz/rdzeń na androidzie powinny dać radę po sofcie dekodować.
Jeśli nie z anteny, to po ip.
Więc normalnie, mimo, że sam twierdziłem, że jak się wymusi na producentach, to dadzą radę, no i jeśli to prawda to dali radę i to w zaledwie parę miesięcy, a jednak. (ja myślałbym raczej o perspektywie z parę razy dłuższej)

Ale, sam nie myślałem, że tak szybko się z tym uwiną, zważywszy, że aż tak dużo serwisów HbbTV w Polsce nie ma.
Jak porównam to z rynkiem niemieckim.
I tak prawdę mówiąc polski rynek do wprowadzenie nowego kodeka wideo, i transmisji HD (w sensie jako standardu, nie ciekawostki) osobiście mnie (w roli widza) nie interesuje.

Do dygresji, którą dodam małą czcionką, aby była tylko dla zainteresowanych:
{przydałoby się, by także odstęp między liniami się skalował w dół}
, że we Włoszech w trakcie pandemicznego lockdownu Włosi kupowali masowo Telewizory w 90% 4k UHD SmartTv, mimo, że wbrew zapowiedziom we Włoszech:
[list=1] nie wprowadzili HEVC na naziemnej,
[*] nie wystartowało RAi 8k,
[*] i nie odkodowali na orbicie RAi HD,
[*] no i RAi jako praktycznie jedyna TV włoskojęzyczna, nadaje w przestarzałym mpeg2 z dvbS1,
[*]nawet włoskie radio publiczne nadaje z dvbS2.[/list]

Co to ma wspólnego z HbbTV???
Otóż, otóż mam wrażenie, że to nie tyle producenci sprzętu z polskiej izby cyfrowej (bardziej poprawnie: w polskiej izbie cyfrowej), apelowali o to, by nie zawyżać standardu, co importerzy i sprzedawcy, oczywiście producenci sprzętu, też się dołączyli do apelu, bo co im szkodzi spróbować.
Sprzedawcy się bali, że to co u nich stoi na półkach się nie sprzeda.
Ale po wprowadzeniu przez urzędnika standardu, to przecież producent sprzętu, nie chce dopuścić, by jego telewizory nie schodziły, i na głowie staną, by taki update wypuścić.
Aby jego Telewizory z półek schodziły, bo jak nie będą to nie będą mogli wypuścić kolejnych.
Oczywiście dotyczy to co najwyżej Telewizorów, które stoją na półkach, nie tych modeli, co stoją w domach klientów.
Mam wrażenie, że podobne reakcje wystąpią w przypadku jeśli byśmy podnieśli wymagania na kodek video.
To jest przecież podobnie, jak jakiś kraj wypowiada wojną, albo raczej ma wypowiedzianą wojnę.
Po jej ogłoszeniu kurs waluty najczęściej idą w dół.
(Choć w przypadku USA potrafi $ iść w górę, jak kraj jest zamieszany w jakąś wojenkę).
Podobnie jak ogłaszają nowy standard, wszystko co jego nie spełnia: kurs giełdowy (nie koniecznie Papierów Wartościowych) idzie w dół. Jeśli sklep ma mnóstwo sprzętu ze starym standardem, wartość takiego sprzętu wciąż na półkach idzie w dół, chyba, że producent zrobi update. Oczywiście teoretycznie producent może mieć w nosie los pojedyńczego sklepu detalicznego, ale jeśli jest to problem większości sklepów, to sklepy będą musiały usiłować wcisnąć ten towar co mają klientom, i będą postponować kolejne zamówienia.
Dopóki telewizor, tzn dany model jeszcze nie jest sprzedany, to nawet producent może być skłonny nawet opłacić prawa patentowe za kolejny kodek.
A przy tym, nie muszę tutaj mieć na myśli kodeka video, co audio.
Nawet jeśli brakuje wyjść, to można audio przekazywać po ip przez WiFi, i np rozszerzyć obsługę audio, do audio over ip 3 warstwowego.
Jest 2020rok, a nie 1980.
Ja kojarzę, coś wyśmienite Sony i Panasonic.
Nie mówię ironicznie, ich sprzęt się nie psuł tak łatwo, ale specyfikacje to najwyższe w cenie za specyfikację nie były.
Choć sprzęt naprawdę dobry.
Zresztą podobnie Apple iphone'ach, nie byli wstanie wprowadzić obsługi BlueTooth, co szumnie nazywali, że wprowadzenie BlueTooth i używanie urządzeń BlueTooth innych niż te od apple jest nie niebezpieczne.
Ja się nie dziwię, jak informatycy są słabi, to i trudno o bezpieczeństwo, choćbym obstawiał, że informatycy byliby lepsi, ale firma tak ich upozycjonowała, musząc zwalić winę na coś.
Dodatkowo jeszcze przytoczę przykład kindle'a, jak zobaczyłem, jak chodzą słowniki Japońskiego oraz wiedząc, że to ma bardzo dobre głosy syntezatorów mowy, chciałem to już kupić, ale dowiedziałem się, że usunęli kartę dźwiękową z kindla, no, i za żadne pieniądze się nie dokupi takiego głosu pod kindla, chyba, że dokupi się niewygodną zewnętrzną kartę dźwiękową.
A zrobili to, bo dużo ludzi byłaby zadowolona z takiego głosu, ale oni wolą zarabiać na audiobookach.
Co to ma wspólnego z HbbTV?
Otóż to kolejny raz pokazuje, że informatycy/inżynierowie są zdolniejsi, niż działy marketingowe chciałyby im przyznać, lub pozwolić, i to nawet gdyby taki informatycy inżynierowie chcieliby pracować za darmo, to nie pozwolą im, chyba, że urzędnik ich zmusi, to nie mają wyboru.

No i jestem też zadziwion szczerze, że UE potrafi ustandaryzować klatki dla kur, owoce w całej UE, ale wymusić, by transmisje TV w całej UE nie były w najstarszym kodeku wideo, to nie potrafi, lub raczej nie chce, a to byłoby tańsze, i bardziej obiektywne, jednorazowo zastosowane, jednorazowy koszt, i powiększa jakość lub różnorodność TV na lata.
Zresztą gdyby nie sądy USA, to do tej pory by sprzedawali VHS i MC.

Powtórzę pytanie:
Sorrki, chciałbym prosić o łopatologiczną odpowiedź explicit verbis:
Czyli większość nowych telewizorów obsługuje nowy standard HbbTV??

MUX 1000
Posty: 157
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: HbbTV w NTC

Post autor: MUX 1000 »

Witam
Chcę się dowiedzieć jak to jest z tym całym HbbTV.
Chcę kupić nowy TV i jak czytam są już telewizory z najnowszą wersją HbbTV 2.0.2 i teraz jest pytanie czy coś odbiorę jeśli będą nadawać w niższej wersji np. 2.0.1 czy jeszcze niższej ?
A tak poza tym jaka wersja obowiązuje w Czechach ?
Dzięki za odpowiedz.

dvbtowiec
Posty: 1233
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

Wersje wyższe są kompatybilne wstecznie, więc odbierzesz.
W Czechach zdaje sie jest 2.0.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2119
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Wersja HbbTV 2.0 została wycofana jest 2.0.1 i 2.0.2

MUX 1000
Posty: 157
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: HbbTV w NTC

Post autor: MUX 1000 »

Krosnoludek pisze: 29 sierpnia 2020, o 23:38 Wersja HbbTV 2.0 została wycofana jest 2.0.1 i 2.0.2
Czyli jak ?
2.0 nie ma a jest 2.0.1 i 2.0.2 ale ogólnie czy w Czechach mają dwie wersje ? Interesuje mnie aktualna wersja w Czechach.

Odpowiedz