TVP HD nie tylko w Poznaniu

przejście z nadawania analogowego na cyfrowe, strategie, plany i testy
Awatar użytkownika
kupon
Posty: 670
Rejestracja: 18 lutego 2009, o 15:02
Odbiornik: Panasonic TX-50DXU701 / Panasonic TX 32AS650E
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit+DIPOL-4/5-12 pol.V+Zwrotnica antenowa FM/6-12/21-69/75
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: kupon » 23 lipca 2010, o 16:43

Dudi91 pisze:Ja w sprawie MUXa3 z Poznania.Mam dekoderek telewizji na karteHD i nie mam foni na TVP1 i TVP2 czy ktoś z was ma podobny problem? :shock:
Przecież TnK leci ze satelity. :lol:

Kafar
Posty: 339
Rejestracja: 9 lutego 2009, o 19:45

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: Kafar » 23 lipca 2010, o 20:54

Błąd - dekoder TnK HD to tuner Combo, tak jak PVR Cyfry i nBOX po dołożeniu tunera DVB-T na USB. Także DVB-T odbiera prawidłowo.
Dziwne, że akurat TVP 1 i 2 fonia świruje - sprawdzałeś info o strumieniu i ustawienia w wyjściu dźwięku?

Awatar użytkownika
kupon
Posty: 670
Rejestracja: 18 lutego 2009, o 15:02
Odbiornik: Panasonic TX-50DXU701 / Panasonic TX 32AS650E
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit+DIPOL-4/5-12 pol.V+Zwrotnica antenowa FM/6-12/21-69/75
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chorągwica

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: kupon » 23 lipca 2010, o 21:24

Kafar pisze:Błąd - dekoder TnK HD to tuner Combo, tak jak PVR Cyfry i nBOX po dołożeniu tunera DVB-T na USB. Także DVB-T odbiera prawidłowo.
Dziwne, że akurat TVP 1 i 2 fonia świruje - sprawdzałeś info o strumieniu i ustawienia w wyjściu dźwięku?
No tak.
Sorry za zamieszanie

malinek

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: malinek » 23 lipca 2010, o 23:13

Na PHILIPS PVR HD z Cyfry tez nie ma dzwieku w MUX3 na TVP1 i TVP2. Oficjalnie kanalow z MUX3 na zadnym tunerze z Cyfry+ sie nie da odebrac, ale dla chcacego nic trudnego.

mm4738
Posty: 218
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Vu Duo2, T750 (T2)
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem, Ślęża, Mikstat, Praded

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: mm4738 » 5 sierpnia 2010, o 17:56

A mógłbyś kolego pomóc w uruchomieniu MUX-3 na dekoderach Cyfry?
Jak to zrobić?

malinek

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: malinek » 15 sierpnia 2010, o 12:58

Jesli jestes w zasiegu MUX3 wybierasz opcje szukaj kanalow naziemnych. Jak tuner znajdzie pierwsza paczke siedmiu kanalow, odlaczasz kabel antenowy od tunera cyfry+ i nie podlaczasz juz go do momentu wyswietlenia komunikatu "kanaly zostaly znalezione/zapamietane". No i takim pieknym sposobem masz MUX3.

mm4738
Posty: 218
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Vu Duo2, T750 (T2)
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem, Ślęża, Mikstat, Praded

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: mm4738 » 15 sierpnia 2010, o 14:14

Dzięki, rzeczywiście sposób zadziałał.
Wygląda tak, iż tuner Cyfry skanuje pasmo od najwyższego kanału w dół.
I zapisuje tylko jeden mux (pierwszy, który znajduje).
Tym samym sposobem można znaleźć mux z Wichowa (k.45).
Ale np. nie można już znaleźć mux z czeskiego Trutnova (k.40).

Wszyscy, którzy są w zasięgu mux-3 ze Śremu, a nie mają TVP-HD (inny pakiet niż najdroższy) mogą tym sposobem oglądać ten kanał.

C7_4K
Posty: 97
Rejestracja: 6 lipca 2009, o 23:26
Odbiornik: Samsung b650
Instalacja antenowa: NIE WIEM jakaś stara zardzewiała
Nadajnik - obiekt nadawczy: Poznan (UHF) /Śrem (UHF,VHF)

Re: TVP HD nie tylko w Poznaniu

Post autor: C7_4K » 20 sierpnia 2010, o 19:36

nie wyłączajcie TVP HD "TEST TVP HD" bo jest to jedyny kanał gdzie lecą dobre Polskie Seriale :P

Odpowiedz