Multipleks lokalny L7 TVL

eter
Posty: 610
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: eter » 18 października 2017, o 19:59

Dziwna sytuacja.
Po włączeniu programu TVL, po chwili TV przestawił się samoczynnie na Tele5 a TVL zupełnie zniknął z listy...
Teraz nawet jak ponownie dam wyszukiwanie programów, to na tym Muxie wyszukuje ciągle tylko 1 program, którym jest właśnie Tele5 :cry: a TVL w ogóle nie wyszukuje.....
Coś za dużo kombinują z tym swoim Muxem.
Poza tym Tele5 ponownie nadają bez sygnału przełączającego format z 16/9 na 4/3 gdzie duża liczba programów jest nadawana właśnie w tych starych proporcjach i jest rozciągnięta na ekranie.
Nie oglądam tego badziewia, ale jak już zdecydowali się to przekazywać to mogli zadbać o właściwą formę a tak to widać tylko zupełny brak profesjonalizmu w tym co robią ...

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 527
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: DanielK » 19 października 2017, o 13:56

Tak dokładnie. Na jednym z mierników normalnie wczytują się oba kanały, ale na tunerze DVB-T już tylko Tele 5 wchodzi na listę.

eter
Posty: 610
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: eter » 19 października 2017, o 19:05

Co dziwne, nadawane są tak jak mówisz obydwa, ponieważ przecież przez chwilę go normalnie odbierałem, aż do momentu automatycznej podmiany.
Widocznie jakiś "parametr" mają skopany, odpowiedzialny za identyfikację programu w muxie.
Najbardziej mnie dziwi to, że przecież jest chyba jakiś "admin", który zarządza całą emisją.....i jego niewiedza w temacie, że nadają program, którego nie można odbierać.
Śmiech na sali....

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 527
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: DanielK » 20 października 2017, o 09:50

Teraz już operatorem nie jest EmiTel tylko ktoś inny, może dopiero ogarniają sprzęt.

eter
Posty: 610
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: eter » 20 października 2017, o 16:52

Tak wiem, że zmienił się operator i niestety to "widać".
Myślę, że administrator forum, mimo zmiany operatora pozwoli jednak nadal dzielić się uwagami co do tego muxa na swojej stronie.
Ostatnio zmieniony 22 października 2017, o 17:08 przez eter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 527
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: DanielK » 21 października 2017, o 10:58

Już kanały wyszukują się normalnie, ale tym razem na Tele5 plansza:
Obrazek

eter
Posty: 610
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: eter » 22 października 2017, o 17:19

No niestety nie "normalnie".
Nadal mają coś zbugowanego, ponieważ kiedy daję wyszukiwanie programów, to dziwnym zbiegiem okoliczności za każdym razem, owszem TV znajduje teraz dwa i je zapisuje, tylko nie wiadomo jakim cudem, program TVL wskakuje mi na miejsce Eska TV z Muxa 1(?)
Po prostu telewizor podmienia TVL na miejsce Eski TV i tyle.
Kiedy dam ponowne wyszukanie Muxa 1 to kasuje mi program TVL z pamięci i podmienia go z powrotem na Eska TV?
Tak jakby TVL mial te same parametry jak EskaTV i po prostu jest możliwość dodania tylko jednego z tych programów.
Dziwna sytuacja.
Tele5 co jakiś czas nadaje treść, aby potem nadawać planszę, albo czarny ekran i informację o sygnale, że jakość dobra, moc zero..
Cały czas więc "macają" i nic im nie wychodzi.

Edit:
Już to naprawili.
TV normalnie wyszukuje i dołącza programy.

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 527
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: DanielK » 21 listopada 2017, o 16:15

Kolejna zmiana w multipleksie - obecnie dwukrotnie nadawana jest TV Regionalna, już bez Tele 5.
Obrazek

Rob
Posty: 6
Rejestracja: 29 września 2012, o 08:38

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: Rob » 21 listopada 2017, o 23:28

Jestem ciekaw, czy widać jakąś różnicę w jakości obrazu lub dźwięku pomiędzy obydwoma kanałami?

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 527
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: DanielK » 24 listopada 2017, o 10:37

Różnicy raczej nie ma.
Za to nadal można zobaczyć na antenie TV Regionalnej reklamę Tele5 "przeprogramuj dekoder" ;)

tolus
Posty: 292
Rejestracja: 2 marca 2009, o 17:33
Odbiornik: 32B350, 40H5500, 40KU6000
Instalacja antenowa: ATX 55 GOLD ALL-ANT / symetryzator - 570 m n.p.m, 29 m.n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: wszystkie w promieniu ok 100km...

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: tolus » 29 listopada 2017, o 17:58

Wczoraj skanowałem SKY Tower / Świdnica .... zero programów... (wyszukuje 7 pozycji ale bez nazw i nie zapisuja sie jako programy TV) natomiast na L7 Lubin tylko 2 x Regionalna i nic więcej ... tak ma byc?

Rob
Posty: 6
Rejestracja: 29 września 2012, o 08:38

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: Rob » 6 grudnia 2017, o 00:04

Programy z L4 wyszukują się normalnie. Przynajmniej tak było u mnie kilka dni temu. Z tego co wiem, w L7 jest teraz tylko TV Regionalna zdublowana na dwóch pozycjach. Osobiście jednak nie odbieram tego muksa - mieszkam za daleko.

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 527
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: DanielK » 22 lutego 2018, o 10:24

Rob pisze:Jestem ciekaw, czy widać jakąś różnicę w jakości obrazu lub dźwięku pomiędzy obydwoma kanałami?
Różnica jest taka, że jeden z przekazów jest w MPEG-2.

Rob
Posty: 6
Rejestracja: 29 września 2012, o 08:38

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: Rob » 22 lutego 2018, o 16:52

Właśnie dlatego pytałem, czy widać jakąś różnicę (w obrazie) ;)

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 527
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Multipleks lokalny L7 TVL

Post autor: DanielK » 23 lutego 2018, o 13:56

Więcej szczegółów:
id: TVregionalna.pl - Video: MPEG-2, Audio: 160 kb/s
id: tvregionalna.pl - Video: MPEG-4 AVC, Audio: 192 kb/s

Odpowiedz