Odbiór w Toruniu z Rachocina

mzamysle
Posty: 14
Rejestracja: 20 lutego 2012, o 10:04
Odbiornik: TV Philips
Instalacja antenowa: TELMOR DIGIT-6DT, 2-gie piętro, balkon ok 70km od Rachocina
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock/Rachocin

Re: Odbiór w Toruniu z Rachocina

Post autor: mzamysle » 4 czerwca 2012, o 20:54

Stentor pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum
Kmicica to bardzo blisko mnie...więc bardzo mnie to zastanawia.Masz symetryzator czy wzmacniacz w antenie?

Stentor
Posty: 38
Rejestracja: 5 lutego 2011, o 22:28
Odbiornik: TV Samsung B551, testowo tuner LV6TMPVR4
Instalacja antenowa: DIGIT Activia TELMOR, THOMSON ANT85, testowo OPTICUM AX 1000

Re: Odbiór w Toruniu z Rachocina

Post autor: Stentor » 5 czerwca 2012, o 00:54

NA Kmicica to u siostry. Ale wracając do tematu . Instalacja bez wzmacniacza. Tuner to LV6TMPVR4 a antena OPTICUM AX 1000 więc zysk zapewne podobny. Widok na Rachocin niczym nie przesłonięty.
Obrazek

mzamysle pisze:
Stentor pisze:edit/ Cytowanie posta pod postem. Czytaj Regulamin forum
Kmicica to bardzo blisko mnie...więc bardzo mnie to zastanawia.Masz symetryzator czy wzmacniacz w antenie?

Stentor
Posty: 38
Rejestracja: 5 lutego 2011, o 22:28
Odbiornik: TV Samsung B551, testowo tuner LV6TMPVR4
Instalacja antenowa: DIGIT Activia TELMOR, THOMSON ANT85, testowo OPTICUM AX 1000

Re: Odbiór w Toruniu z Rachocina

Post autor: Stentor » 7 czerwca 2012, o 11:35

U mnie z Rachocina nic dzisiaj nie widać, jak tam u Was? Czyżby znowu jakaś modernizacja?

Johnny Tsunami
Posty: 29
Rejestracja: 2 maja 2012, o 11:46
Odbiornik: Dekoder STB
Instalacja antenowa: Antena siatkowa szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec/RTCN Rachocin

Re: Odbiór w Toruniu z Rachocina

Post autor: Johnny Tsunami » 7 czerwca 2012, o 14:04

Prawdopodobnie coś majstruja przy antenie skoro u mnie wszystkie MUX -y mają 0 %

kiełebasa

Re: Odbiór w Toruniu z Rachocina

Post autor: kiełebasa » 8 czerwca 2012, o 20:07

Będzie ktoś tak miły z Emitelu i napisze co się dzieje z nadajnikiem w Rachocinie? Nie dość, że remont trwał 3 miechy to po jego zakończeniu po tygodniu znowu sygnał jest marny! Popisaliście sie na Euro! Na meczu otwarcia ciągle artefaktowało a czasami czarny ekran. Juz myślałem, że na analog będę musiał przełączyć. Licze na odpowiedź.

mzamysle
Posty: 14
Rejestracja: 20 lutego 2012, o 10:04
Odbiornik: TV Philips
Instalacja antenowa: TELMOR DIGIT-6DT, 2-gie piętro, balkon ok 70km od Rachocina
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock/Rachocin

Re: Odbiór w Toruniu z Rachocina

Post autor: mzamysle » 12 czerwca 2012, o 08:21

Ja na Stawkach jestem w zasięgu dwóch nadajników: Żółwieniec i Rachocin z tym, że w stronę tego pierwszego nie mam żadnych przeszkód terenowych, a w stronę drugiego dość wysokie drzewa w odległości 400-500m. Generalnie zawsze stabilniejszy był sygnał z Żółwieńca i choć już po remoncie przestawiałem antenę na Rachocin aby złapać MUX-3 odbiór nie był stabilny.
Od kilku dni jednak sygnał z Żółwieńca był zaskakująco słaby...na próbę przekręciłem wczoraj antenę na Rachocin i tu zaskoczenie...wszystkie MUX-y na 100%. Nie wiem czy to kwestia korzystnej propagacji fal czy nastąpiła jakaś zmiana w tych ośrodkach nadawczych... Zobaczymy jak długo taka sytuacja potrwa, oby już na stałe :).

Odpowiedz