DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

BiTCity
Posty: 409
Rejestracja: 21 października 2010, o 19:46
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/Toshiba40L1343DG
Instalacja antenowa: Dipol 16-21-60 (66+9m npm)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz/Chojna/Iława/Sierpc/Gołogóra

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: BiTCity » 19 maja 2013, o 17:15

Prawie ostatnie chwile analogu w Bydgoszczy - zostaje opcja przy tropo z Sierpca ale to tylko do 17 czerwca.

http://www.youtube.com/watch?v=vooFCl1K9xo

clipperton66
Posty: 83
Rejestracja: 1 kwietnia 2013, o 18:09
Odbiornik: SAMSUNG UE 37005
Instalacja antenowa: 19 el yagi
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kisielice-Limża / Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: clipperton66 » 19 maja 2013, o 19:54

Tylko komu potrzebny jest analog???Anarchia zamiast myslec o dvb-t to niektórzy wzdychają za analogiem...dziwne :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

BiTCity
Posty: 409
Rejestracja: 21 października 2010, o 19:46
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/Toshiba40L1343DG
Instalacja antenowa: Dipol 16-21-60 (66+9m npm)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz/Chojna/Iława/Sierpc/Gołogóra

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: BiTCity » 19 maja 2013, o 20:26

To sentyment do czegoś co prawdopodobnie odejdzie na zawsze :)

a co do DVB-T to co tu myśleć powstaną 3 DAB-y w każdym po 6 stacji radiowych, raczej będzie też Internet bo Minister Cyfryzacji obiecał szybki Internet w każdym domu do 2020 r. (choć pierwsza opcja był to 2015 r.), pewnie będzie MUX regionalny bo już obecni analogowi nadawcy starają się o częstotliwości i myślę, że powstanie płatny MUX TVN-u lub innego komercyjnego podmiotu.

gg99gg
Posty: 29
Rejestracja: 24 października 2010, o 18:22
Odbiornik: technisat T4
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit x2sztuki 90m.n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN-Trzeciewiec+Rusinowo+Chojna

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: gg99gg » 20 maja 2013, o 01:06

o 1:00 wyłączone zostały wszystkie TV z Trzeciewca zgodnie z planem
TVP1 41
TVP2 36
TVP INFO/Bydgoszcz 28
TVN 21
Polsat 53
---KONIEC ANALOGU Z TRZECIEWCA--- :cry: :cry: :cry: :cry:

: nagrałem samo wyłączenie jutro wkleje link do filmiku

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2156
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Puma » 20 maja 2013, o 06:50

Włączyli MUX 3 około 6:00 :)

Sygnał dobry, tak jak innych multipleksów.

clipperton66
Posty: 83
Rejestracja: 1 kwietnia 2013, o 18:09
Odbiornik: SAMSUNG UE 37005
Instalacja antenowa: 19 el yagi
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kisielice-Limża / Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: clipperton66 » 20 maja 2013, o 07:59

Odbiór z Trzeciewca
MUX1- K41- SIŁA 100%
MUX2- K32- SIŁA 100%
MUX3- K36- SIŁA 100%
TO PARAMETRY ODBIORU W ŚWIECIU A TAKŻE W OKOLICACH LISEWA ZA CHEŁMNEM
GRATULACJE DLA EMITELA , :) :) :) DOBRA ROBOTA PANOWIE,SYGNAŁ IDEALNY !!! :D :D :D

gg99gg
Posty: 29
Rejestracja: 24 października 2010, o 18:22
Odbiornik: technisat T4
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit x2sztuki 90m.n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN-Trzeciewiec+Rusinowo+Chojna

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: gg99gg » 20 maja 2013, o 10:35

Puma pisze:Włączyli MUX 3 około 6:00 :)

Sygnał dobry, tak jak innych multipleksów.

MUX 2 wrócił ponownie około 3:00 a MUX 1 około 4:00 a MUX 3 ruszył z przerwami około 4:30

DjGrab
Posty: 47
Rejestracja: 17 lipca 2009, o 21:30
Odbiornik: CYFROWY TUNER HDTV USB DVB-T MPEG4 KARTA TV RG61
Instalacja antenowa: Antena od tunera usb 5cm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: DjGrab » 20 maja 2013, o 12:09

Witam kolegów czy wy macie tez dwa wersje tvp Bydgoszcz bo powinna być jedna poznańska i bydgoska a są u mnie 2 bydgoskie czy to błąd emitela czy co się dzieje:) proszę o odpowiedz najlepiej przedstawiciela emitela:)

clipperton66
Posty: 83
Rejestracja: 1 kwietnia 2013, o 18:09
Odbiornik: SAMSUNG UE 37005
Instalacja antenowa: 19 el yagi
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kisielice-Limża / Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: clipperton66 » 20 maja 2013, o 12:22

To nie pomyłka.W mux1 i mux3 jest tvp bydgoszcz,Po co w kujawsko pomorskim tvp Poznań???czy to wielkopolska???Bardzo dobrze że tak zrobiono !!! :D

Lasser
Posty: 62
Rejestracja: 24 listopada 2010, o 14:27
Odbiornik: 1.ADB ITI-5800 S
2.Samsung XL2370HD, ADB 2850 ST
Instalacja antenowa: 1. Dipol ATV 21/21-45
2. Telmor DIGITactiva
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec /Srem /Sleza/Czechy/

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Lasser » 20 maja 2013, o 12:40

a ja zadam pytanie tak jak ty tylko odwrotnie......
a po co 2x TVP Bydgoszcz? chyba lepiej mieć wybór prawda?

p.s. na południe od Bydgoszczy jest już Wielkopolska ;)

adriant
Posty: 39
Rejestracja: 18 czerwca 2012, o 19:42
Odbiornik: Ariva Ferguson T60
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz "Trzeciewiec"

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: adriant » 20 maja 2013, o 14:33

Ja też się zdziwiłem, że dali dwa razy tą samą wersję TVP Info. Wcześniej przynajmniej można było się dowiedzieć co w Poznaniu słychać, a tak marnują miejsce na muxach powielając to samo. Bez sensu. Do czasu przeniesienia programów TVP na jeden multiplex powinno pozostać tak jak dotychczas. Ale i tak się cieszę, ze nareszcie można oglądać te kanały z normalną mocą. Dobrze, że Telewizja Polska się obudziła.

BiTCity
Posty: 409
Rejestracja: 21 października 2010, o 19:46
Odbiornik: Manta LED3201/Philips 221TE4LB/Toshiba40L1343DG
Instalacja antenowa: Dipol 16-21-60 (66+9m npm)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz/Chojna/Iława/Sierpc/Gołogóra

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: BiTCity » 20 maja 2013, o 17:01

Gdyby nie to, że TVP Info Poznań został usunięty to mój monitor z funkcją TV http://www.euro.com.pl/monitory-led-i-l ... e4lb.bhtml sam by sobie poradził ze zmianą na multipleksach bo zauważyłem, że on kieruje się numerami LCN i ja u siebie teraz mam tylko 1 wersję TVP Bydgoszcz z nadajnika SFN na kanale 36 ale też ma minus nie można zapisać tych samych stacji z różnych nadajników bo o ile pokazuje np. siłę, nazwę multipleksu, ilość kanałów w nim to na tym się kończy.

Cyfrowytelewidz

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Cyfrowytelewidz » 20 maja 2013, o 17:14

Zawsze TVP Poznań można obejrzeć na TVP Stream w internecie ;)

Moonstar
Posty: 2
Rejestracja: 20 maja 2013, o 16:48
Odbiornik: Samsung UE40ES8000,
Samsung T220 HD +
Strong SRT 8105, 8115
Instalacja antenowa: Televes DAT HD BOSS,
AverMedia Antenna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec, RTCN Żółwieniec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Moonstar » 20 maja 2013, o 17:16

Witam, mieszkam między Mogilnem a Inowrocławiem, antena ustawiona na Trzeciewiec. Wszystkie MUXy z Trzeciewca odbieram doskonale: Siła 100%, Jakość ok. 90%-100%. Z tą Bydgoską jest rzeczywiście "ciekawie" jak wyszukałem kanały... zdublowana Bydgoska na MUX1 (K. 41) i MUX3 (K. 36). Oczywiście kto chce to może Poznańską złapać na kanale 55 z Żółwieńca i nie będzie problemu.

Ciekawe jest to, że z Żółwieńca z MUX1 jest Poznańska a z MUX3 Bydgoska a u Nas z tych muxów są obydwie Bydgoskie. A co się stanie jak TVP w kwietniu 2014r. zwolni miejsca w muxie? Na Kanale 36 przecież nie będzie Bydgoszczy i Poznania razem... Chyba wiecie o co mi chodzi? ;-) Pozostaje kwestia pewnie połączenia to w TVP Regiony, sam nie wiem.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, o 23:14 przez Moonstar, łącznie zmieniany 2 razy.

Cyfrowytelewidz

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Cyfrowytelewidz » 20 maja 2013, o 17:18

Lasser pisze:p.s. na południe od Bydgoszczy jest już Wielkopolska ;)
Do Wielkopolski jeszcze sporo od Bydgoszczy to prawie na same południe około 70,80 km :)
Zawsze jest TVP Stream w którym można obejrzeć TVP Poznań ;)

DjGrab
Posty: 47
Rejestracja: 17 lipca 2009, o 21:30
Odbiornik: CYFROWY TUNER HDTV USB DVB-T MPEG4 KARTA TV RG61
Instalacja antenowa: Antena od tunera usb 5cm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: DjGrab » 20 maja 2013, o 18:03

Ja jednak wolałbym Tez i poznańska wersje jak było prędzej z nadajnika z chodzkiewicza jak bylem u swojej cioci to miała 2 wersje do wyboru a teraz marnują jedno miejsce bez sensu nie lepiej dać 2 wersje. chciałbym wiedzieć co dzieje się w poznaniu:)

karolp1993
Posty: 6
Rejestracja: 20 maja 2013, o 19:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: karolp1993 » 20 maja 2013, o 19:23

Witam wszystkich. Czy tylko ja mam problem z odbiorem MUX1 i MUX2 z Trzeciewca? MUX3 chodzi bardzo ładnie a te dwa podstawowe niestety, w ogóle ich nie widać. Jak to jest u Was?

globos
Posty: 9
Rejestracja: 19 sierpnia 2011, o 14:49
Odbiornik: TV LG 42LV3550 Winfast DTV1800
Instalacja antenowa: DIGITmaxHD/P25 TELMOR z wzmac. blok 4 pietro+ 4 metry maszt na balkonie
Nadajnik - obiekt nadawczy: TRZECIEWIEC/SLR CHODKIEW

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: globos » 20 maja 2013, o 19:45

Witam
U mnie odbiór bez żadnych problemów wszystkie 3 MUX-y. Jakość i siła sygnału 100%
Pozdrawiam

karolp1993
Posty: 6
Rejestracja: 20 maja 2013, o 19:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: Bydgoszcz Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: karolp1993 » 20 maja 2013, o 20:00

To nie mam pojęcia o co może chodzić, raczej wina instalacji to nie jest gdyż kuzyn w domu obok ma ta sama sytuację. A mieszkam w okolicach Torunia. O co może chodzić?

DjGrab
Posty: 47
Rejestracja: 17 lipca 2009, o 21:30
Odbiornik: CYFROWY TUNER HDTV USB DVB-T MPEG4 KARTA TV RG61
Instalacja antenowa: Antena od tunera usb 5cm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: DjGrab » 20 maja 2013, o 20:44

ja za to mam problem własnie z mux 3 a nie powinnam bo to niski kanał za to 41 kanał leci pięknie i mux 2 tez. ale może to muszę jakoś winna u mnie ale mam 20 km do nadajnika to powinno to działać extra przeskanuje jeszcze pasma i pobawię się z instalacja;)

Odpowiedz