bo po ponownym włączeniu znikło

zależy, jaką byś kupił - możesz mieć i mniej, i więcej.devilson666 pisze:Czy na antenie kierunkowej będzie wyższy poziom sygnału?
Odbierasz prawidłowo; MUX2 z Trzeciewca = 8 programów. Więcej w Bydgoszczy nie ma.devilson666 pisze:Mieszkam w okolicach Bydgoszczy, mam dekoder dvb-t i antenę siatkową. Dlaczego odbieram tylko osiem kanałów z dostępnych dziesięciu? Konkretnie nie posiadam TVP 1 i TVP 2, a wszystkie inne w super jakości, poziom sygnału w granicach 77%.
Czy na antenie kierunkowej będzie wyższy poziom sygnału?
Jeśli chodzi o MUX-3 to opcja druga to Rachocin a w zeszłą sobotę podczas największego jak do tej pory tropo DVB-T jakie zauważyłem od kwietnia 2011 r. gdy zakupiłem tuner DVB-T można było oglądać w Bydgoszczy MUX-2 z Koszalina na zwykłej siatce.Robert03 pisze: Można próbować dziś odebrać MUX-3 z innego nadajnika-Iława Kisielice. Do tego jednak trzeba mieć dobrą antenę umieszczoną wysoko na dachu. Było o tym w innych wątkach na forum poszukaj.
Ale to jest forum o DVB-T, a nie DVD-BGołąb pisze:Mam kilka pytań odnośnie DVD-B.
Na Szwederowie łapie napewno na pokojowej, gdyż sprawdzałem u znajomego, aczkolwiek radziłbym siatkową (ze symentyzatorem, bez wzmaciacza), gdyż można ją walnąć jak ja w pokoju, nie zajmując dużo miejsca pozwala na bezproblemy odbiór dvb-t z Trzeciewca.Gołąb pisze:Witam.
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam kilka pytań odnośnie DVD-B. Od pewnego czasu zastanawiam się nad odbiorem naziemnej telewizji cyfrowej z Trzeciewca. Czy któryś z kolegów odbiera ją mieszkając na Szwederowie w Bydgoszczy? Czy wystarczy antena pokojowa? Nie chciałbym zainwestować w sprzęt, który nie spełniałby swojej roli.
Potwierdzam wyraźny spadek sygnału zarówno z Trzeciewca jak i Chodkiewicza w obu przypadkach nie da się odebrać sygnału w Bydgoszczy przy użyciu antenki i tunera DVB-T na USB, ale już na metrowym kabelku odbiór idealny w obu przypadkach, widać, że to jakieś testy i wycinanie sygnału w konkretnych kierunkach, wieczorem są polepszone warunki troposferyczne więc jest okazja do takich testów, tym bardziej, że o północy oficjalny start MUX-3 w Bydgoszczy.JanekT pisze:W Toruniu obserwuję spadek poziomu sygnału o około 10%. Co kilka sekund zacina się obraz, więc nie idzie oglądać. Wskaźnik sygnału skacze od 15% do 72%, a normalnie jest >79.
Co tu jest grane!?![]()
![]()
![]()
JanekT
O czym kolego piszesz ?? Na czym że niby potwierdzasz wyraźny spadek sygnału? Na metrowym kabelku czy na czym...? O jakim wycinaniu w konkretnych kierunkach mówisz? Nic takiego nie istnieje.BiTCity pisze:Potwierdzam wyraźny spadek sygnału zarówno z Trzeciewca jak i Chodkiewicza w obu przypadkach nie da się odebrać sygnału w Bydgoszczy przy użyciu antenki i tunera DVB-T na USB, ale już na metrowym kabelku odbiór idealny w obu przypadkach, widać, że to jakieś testy i wycinanie sygnału w konkretnych kierunkach
to wszystko przez to, że nie używasz metrowego kabelka...Puma pisze:Zdziwiłem się czytając że niby coś się wycina bo u mnie jest bez zmian sygnał.