DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Awatar użytkownika
JanekT
Posty: 69
Rejestracja: 27 lipca 2011, o 15:34
Odbiornik: RWT DTV-441T
Nadajnik - obiekt nadawczy: PL

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: JanekT » 31 lipca 2011, o 16:37

vari107 pisze:Ja tylko się dziwię, że istniejące systemy antenowe nie mogą przenieść kanału 32.
Może zbyt niski.
vari
To aż dziwne, bo Trzeciewiec na kanale 21 nadaje TVN, a na 28 TVP INFO. :?:



JanekT

Awatar użytkownika
JanekT
Posty: 69
Rejestracja: 27 lipca 2011, o 15:34
Odbiornik: RWT DTV-441T
Nadajnik - obiekt nadawczy: PL

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: JanekT » 31 lipca 2011, o 16:38

Chester pisze:w Koronowie Polsat odbieram normalnie...
Teraz już tak, ale przez dwie minuty był czarny ekran.



JanekT

Awatar użytkownika
Chester
Posty: 94
Rejestracja: 11 czerwca 2011, o 19:56
Odbiornik: TV Samsung MPEG4
Instalacja antenowa: Zbiorcza AZART
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Chester » 31 lipca 2011, o 16:39

No to obserwujmy dalej postępowanie EMITEL'a

kubica77
Posty: 61
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 19:22
Odbiornik: LG 42" mpeg4
Instalacja antenowa: antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: kubica77 » 31 lipca 2011, o 16:41

to wina polszmatu bo na polsacie cyfrowym tez nie bylo!!! i f1 calego nie zobaczylem !!!
edit NTC nadal brak :lol:
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2011, o 16:53 przez kubica77, łącznie zmieniany 1 raz.

wojtekr

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: wojtekr » 31 lipca 2011, o 16:43

się nie jarajcie to raczej problemy polsatu na cyfrze też zanikał a chyba dosyłu z trzeciewca nie mają :)

Aerix

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Aerix » 31 lipca 2011, o 16:57

No to pogadalismy sobie i to by bylo na tyle :) Bardzo watpie, czy dzisiaj cos bedzie :lol:

Szkoda, ze w Bydgoszczy sa takie marne szanse na zlapanie czegos z Konina. To najblizszy nadajnik jakby nie bylo. Chcoiaz nielicznym sie zapewne udaje.

Adam Brodziak
Posty: 68
Rejestracja: 2 marca 2011, o 12:43

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Adam Brodziak » 31 lipca 2011, o 17:05

kubica77 pisze:to wina polszmatu bo na polsacie cyfrowym tez nie bylo!!! i f1 calego nie zobaczylem !!!
edit NTC nadal brak :lol:
Jeśli taka pogarda dla stacji to proponuję zrezygnowć z oglądania. Szanujmy się na tym forum! Problemem F1 był dosył sygnału satelitarnego z Węgier, niestety też pogoda.

gregor2010
Posty: 32
Rejestracja: 19 kwietnia 2011, o 13:12
Odbiornik: X3M HU 2200,
WIKAMI 777
Instalacja antenowa: Antena DELTA za 30zł 2m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Opole / Częstochowa

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: gregor2010 » 31 lipca 2011, o 17:08

Adam Brodziak pisze:Problemem F1 był dosył sygnału satelitarnego z Węgier, niestety też pogoda.
To dziwne - bo moja córka nie mogła zobaczyć bajki na Disney Junior - też był czarny obraz...

Robert03
Posty: 884
Rejestracja: 24 lutego 2011, o 10:12
Instalacja antenowa: ATV 21/21-60 (H)
ATV 19/21-69 (H)
Hirschmann FM30 (V)
Hirschmann FM50 (H)
Nadajnik - obiekt nadawczy: *Kisielice*,*Trzeciewiec*

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Robert03 » 31 lipca 2011, o 17:34

gregor2010 pisze:
Adam Brodziak pisze:Problemem F1 był dosył sygnału satelitarnego z Węgier, niestety też pogoda.
To dziwne - bo moja córka nie mogła zobaczyć bajki na Disney Junior - też był czarny obraz...
Dziś są problemy odbioru wielu stacji.
Chwilowo zanikał TVN w MUX-2 z Kisielic, TVP1 z MUX-3 z Kisielic, Mini Mini z Cyfry Plus (Vectra) programy Discovery(też Vectra) i wymieniany już wcześniej POLSAT.
Napewno nie ma to nic wspólnego z Emitelem ani Trzeciewcem:-).

kubica77
Posty: 61
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 19:22
Odbiornik: LG 42" mpeg4
Instalacja antenowa: antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: kubica77 » 31 lipca 2011, o 17:44

Adam Brodziak pisze:
kubica77 pisze:to wina polszmatu bo na polsacie cyfrowym tez nie bylo!!! i f1 calego nie zobaczylem !!!
edit NTC nadal brak :lol:
Jeśli taka pogarda dla stacji to proponuję zrezygnowć z oglądania. Szanujmy się na tym forum! Problemem F1 był dosył sygnału satelitarnego z Węgier, niestety też pogoda.
aha a rtl juz nie mial probelmu z odbiorem F1 z węgier poza tym nie bylo zadnego kanalu z marki polsatowskiej...płace więc wymagam ;)
aby byc w temacie NTC w bydgoszczy nadal brak...
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2011, o 17:51 przez kubica77, łącznie zmieniany 2 razy.

pukko

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: pukko » 31 lipca 2011, o 17:45

mieszkam w Bydgoszczy na Wzgórzu Wolności i Konina nie łapię, bo zasłania mnie budynek, a mieszkam na 1 piętrze, natomiast mój kumpel mieszka nieopodal, na Wyżynach, ale nic go nie zasłania, mieszka na 2 piętrze i spoko Konin łapie, także różnie to bywa :oops:

vari107
Posty: 160
Rejestracja: 5 stycznia 2011, o 14:44
Odbiornik: RWT DTV-401T
Instalacja antenowa: dipol pętlowy z symetryzatorem w mieszkaniu na 10 piętrze
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN Warszawa

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: vari107 » 31 lipca 2011, o 18:02

kubica77 pisze:
Adam Brodziak pisze:
kubica77 pisze:to wina polszmatu bo na polsacie cyfrowym tez nie bylo!!! i f1 calego nie zobaczylem !!!
edit NTC nadal brak :lol:
Jeśli taka pogarda dla stacji to proponuję zrezygnowć z oglądania. Szanujmy się na tym forum! Problemem F1 był dosył sygnału satelitarnego z Węgier, niestety też pogoda.
aha a rtl juz nie mial probelmu z odbiorem F1 z węgier poza tym nie bylo zadnego kanalu z marki polsatowskiej...płace więc wymagam ;)
aby byc w temacie NTC w bydgoszczy nadal brak...
Nad Warszawą przechodzi bardzo powoli burza z południowego wschodu.
Prawie stoi w miejscu.
Leje mocno więc zaniki były nawet na TV4 z Łazów (takie standardy tej stacji należącej do Polsatu - Polsat i TV4 nawet na największych obiektach są pędzone satelitarnie a zdarza się, że tunerem jest stary Sagem (przynajmniej w Kołowie bo taki ma komunikat przy braku sygnału).
Cięcie kosztów nie tam gdzie trzeba to standard w polskich firmach mających polskich szefów.
Skoro autobus jedzie to nie pyszcz drogi kierowco, że hamulce słabe. Ważne że jedzie.
Może dojedzie i będzie OK.
"Moze się uda" to mantra polskiego urzędmnika.
Na Żuławach do budowy drogi rozebrano wały powodziowe na kanale Elbląskim bo... Piasek był blisko. Poniemieckie wały...
Ale to było w latach 90 i to nawet chyba przed powodzią stulecia, nikt wtedy nie uważał wałów za potrzebne.

krazykilla

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: krazykilla » 31 lipca 2011, o 18:04

pukko pisze:mieszkam w Bydgoszczy na Wzgórzu Wolności i Konina nie łapię, bo zasłania mnie budynek, a mieszkam na 1 piętrze, natomiast mój kumpel mieszka nieopodal, na Wyżynach, ale nic go nie zasłania, mieszka na 2 piętrze i spoko Konin łapie, także różnie to bywa :oops:
Wielu użytkownikom udaje się złapać sygnał z Kisielic, szczególnie tym, który mieszkają na wyższym terenie (szwederowo, błotnie, etc.). Więc może też spróbuj zamiast tego Konina.

Adam Brodziak
Posty: 68
Rejestracja: 2 marca 2011, o 12:43

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Adam Brodziak » 31 lipca 2011, o 18:06

kubica77 pisze:
Adam Brodziak pisze:
kubica77 pisze:to wina polszmatu bo na polsacie cyfrowym tez nie bylo!!! i f1 calego nie zobaczylem !!!
edit NTC nadal brak :lol:
Jeśli taka pogarda dla stacji to proponuję zrezygnowć z oglądania. Szanujmy się na tym forum! Problemem F1 był dosył sygnału satelitarnego z Węgier, niestety też pogoda.
aha a rtl juz nie mial probelmu z odbiorem F1 z węgier poza tym nie bylo zadnego kanalu z marki polsatowskiej...płace więc wymagam ;)
aby byc w temacie NTC w bydgoszczy nadal brak...
Czy mogę wiedieć w jaki sposób płaci Pan za Polsat naziemny?

kubica77
Posty: 61
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 19:22
Odbiornik: LG 42" mpeg4
Instalacja antenowa: antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: kubica77 » 31 lipca 2011, o 18:07

mam polsat cyfrowy...i za niego płace prosze czytać ze zrozumieniem ;)

Adam Brodziak
Posty: 68
Rejestracja: 2 marca 2011, o 12:43

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Adam Brodziak » 31 lipca 2011, o 18:21

kubica77 pisze:mam polsat cyfrowy...i za niego płace prosze czytać ze zrozumieniem ;)
Po co kupować coś czego się nie szanuje? Wszystkie transmisje satelitarne a w pewnym stopniu także naziemne mają swoje ograniczenia wynikające z warunków pogodowych. Burza w Warszawie uniemożliwiła nam odbiór sygnałów z Węgier i przestrzeganie dobrych praktyk(rezerwa) tym razem nie pomogło. Brakujące fragmenty przekazu F-1 zostaną nagrane.
Cały temat w tym miejscu zastępczy dlatego dołączam się do głosów przedmówców by Emitel ujawnił przewidywany termin uruchomienia nadajnika w Trzeciewcu.

minister_1
Posty: 26
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 15:41
Odbiornik: Signal HD-507
Instalacja antenowa: Antena siatkowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Bydgoszcz/Trzeciewie

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: minister_1 » 31 lipca 2011, o 18:51

Termin będzie znowu przesunięty. Zakładam, że w najbliższym miesiącu powinni się uporać ze śledztwem i dokończeniem montażu.

Wiadomo każdy z nas jest zły ale brak kultury czy wylewanie złości jest nie na miejscu.

Warto chyba ten temat zostawić już do wyjaśnienia i pomęczyć EmiTel żeby z MUX1 było zupełnie inaczej. Ma on ruszyć do października/listopada 2012 roku w całym kraju i nie chcielibyśmy by z Trzeciewca ruszył jako ostatni.

W moim miejscu zamieszkania MUX2 z Konina jest na poziomie 75% i idzie oglądać. Czasami niewielkie zakłócenia, pewnie z tego względu że mam antenę na strychu pod dachem.

Awatar użytkownika
Chester
Posty: 94
Rejestracja: 11 czerwca 2011, o 19:56
Odbiornik: TV Samsung MPEG4
Instalacja antenowa: Zbiorcza AZART
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Chester » 31 lipca 2011, o 18:53

No rozumiem, ale już każdy się złości...

Matthías
Posty: 124
Rejestracja: 8 września 2010, o 19:20
Odbiornik: Samsung
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Lębork/Skórowo Nowe

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: Matthías » 31 lipca 2011, o 18:53

@Adam Brodziak
Polsat posiada od tego sezonu prawa do Ekstraklasy, które są transmitowane na antenie Polsatu Futbol. W związku z tym mam pytanie. Czy Polsat zamierzać zwiększyć bitrate kanału Polsat Futbol? Obecnie przy takiej jakości obrazu czyli piksel goniący piksel meczów nie da się oglądać. A mecze w ramach Ekstraklasy na Polsacie Futbol reklamujecie na szeroką skalę.
Przepraszam za tzw. off topic, ale skoro jest okazja to wydaję mi się, że warto z niej skorzystać i zapytać przedstawiciela Polsatu.
Mam nadzieję, że moderacja mi wybaczy.

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 276
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: DVB-T z RTCN BYDGOSZCZ TRZECIEWIEC

Post autor: kasia » 31 lipca 2011, o 19:10

Emitel podał by termin, ale sam go pewnie nie zna. A składa się na to kilka czynników.
Po pierwsze - trwa postępowanie w sprawie śmiertelnego wypadku. Wypadek zdarzył się na wysokości - tam pewnie ekipa śledcza też zaglądnie. Pogoda raczej nie sprzyja.
Poza tym trzeba dokończyć prace w modernizacji systemu nadawczego.
A termin - 1 sierpień nie obowiązuje od chwili wypadku - jest to czynnik wyższy.
Tak więc kwestia uruchomienia to nie są raczej dni, a tygodnie.

Odpowiedz