Emisja MUX3 z RON Gorzów

Rahm

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: Rahm » 5 czerwca 2011, o 17:18

Staszek07 pisze:
Rahm pisze:
Jarosław Bałuka pisze:Harmonogram wdrażania MUX3 jest TU. Pełny zasięg w 2014r.
MUX1 - żadne terminy nie są obecnie znane.
MUX-3: przez 3 lata telewizja osiedlowa w Gorzowie.
MUX-1: nikt nic nie wie.

Moja propozycja to wziąć sobie TNK bez doładowania i są dwa kanały TVP. TVP3, TVP Kultura i Historia z Astry.

Rahm TVP Kultura,TVP Historia to ja mam z HB mi w szczególności chodzi o TVP-1,TVP-2 oraz TVP-Info Lubuskie
Niestety jest tylko problem z lubuskim TVP 3. Nie będę tematu winy rozwijał, bo już mam 2 ostrzeżenia od p.Bałuki. Zaraz będzie ban.

qwass

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: qwass » 28 maja 2012, o 14:33

Czy jest możliwość wzmocnienia sygnału MUX-3 z nadajnika w Gorzowie tak aby można było w niedalekiej okolicy Gorzowa

fireman
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2012, o 14:46
Odbiornik: Samsung UE37D5500
Instalacja antenowa: Zwykła, stara antena kierunkowa:)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: fireman » 4 czerwca 2012, o 17:14

Witam. Jestem laikiem jeśli chodzi o MUXy:) itp. Mieszkam w miejscowości Jenin 9km od Gorzowa. Odbieram TVP 1 HD i resztę kanałów z MUX 1. Niestety brak jest TVP2 HD. Czy te MUXY mogą być odbierane jednocześnie?? Co zrobić by łąpać TVP2HD? Mam zwykłą antenę kierunkową na dachu domu ustawioną na Jemiołów.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: brachu » 4 czerwca 2012, o 18:53

Poczekać aż włączą MUX 3 z Jemiołowa, bo tej pyrkawki z Gorzowa raczej nie odbierzesz.

fireman
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2012, o 14:46
Odbiornik: Samsung UE37D5500
Instalacja antenowa: Zwykła, stara antena kierunkowa:)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: fireman » 4 czerwca 2012, o 19:21

Kurcze do tej pyrkawki mam zaledwie 10 km:) hehe. A kiedy można się spodziewać włączenia MUX3 w Jemiołowie??

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: brachu » 4 czerwca 2012, o 19:24

najpóźniej do kwietnia 2014
http://www.emitel.pl/telewizja/naziemna ... ania-mux-3

ale że u nas wyłączają już w listopadzie analog to mogą włączyć szybciej, ale na to że w tym roku to nie ma co liczyć.

fireman
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2012, o 14:46
Odbiornik: Samsung UE37D5500
Instalacja antenowa: Zwykła, stara antena kierunkowa:)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: fireman » 4 czerwca 2012, o 19:27

Dzięki za podpowiedź:) Rozumiem że jak włączą to nic nie bede musiał robić i samo to wskoczy??

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: brachu » 4 czerwca 2012, o 19:32

A tu to już zależy od odbiornika, nie mam pojęcia jak to jest w twoim Samsungu.

fireman
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2012, o 14:46
Odbiornik: Samsung UE37D5500
Instalacja antenowa: Zwykła, stara antena kierunkowa:)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: fireman » 4 czerwca 2012, o 20:35

Wiem tylko tyle że TVP1 HD wskoczył sam. Nie znam się na tym wszystkim, nie wiem czy poszczególne multipleksy wyszukuje sie każdy z osobna. NIe mam o tym zielonego pojęcia :roll:

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: brachu » 4 czerwca 2012, o 22:09

Jeżeli chodzi o TVP 1 HD to tam nastąpiła wymiana wersji SD na HD w ramach tego samego MUX-a więc skan nie był potrzebny. Spróbujmy inaczej: w grudniu wyszukiwałeś MUX1 ręcznie czy sam "wskoczył"?

fireman
Posty: 5
Rejestracja: 4 czerwca 2012, o 14:46
Odbiornik: Samsung UE37D5500
Instalacja antenowa: Zwykła, stara antena kierunkowa:)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: fireman » 4 czerwca 2012, o 22:18

No i tutaj n ie pomogę ponieważ TV z dekoderem kupiłem jakieś 3 tygodnie temu. Wcześniej odbierałem tylko sygnal analogowy. Ale z tego co wnioskuje po twojej wypowiedzi bedzie prawdopodobnie chodziło o Automatyczne dostrojenie kanałów?

brachu
Posty: 235
Rejestracja: 27 kwietnia 2011, o 08:50
Odbiornik: T-HD 1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jemiołów, Wilkanowo

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: brachu » 4 czerwca 2012, o 22:32

Prawdopodobnie tak, ale jakimś wybitnym specjalistą też nie jestem więc nie bierz tego też jako 100% pewnik.

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 522
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Emisja MUX3 z RON Gorzów

Post autor: DanielK » 10 czerwca 2012, o 13:20

fireman pisze:Witam. Jestem laikiem jeśli chodzi o MUXy:) itp. Mieszkam w miejscowości Jenin 9km od Gorzowa. Odbieram TVP 1 HD i resztę kanałów z MUX 1. Niestety brak jest TVP2 HD. Czy te MUXY mogą być odbierane jednocześnie?? Co zrobić by łąpać TVP2HD? Mam zwykłą antenę kierunkową na dachu domu ustawioną na Jemiołów.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ustaw antenę dokładnie na Gorzów i zrób automatyczne wyszukiwanie. Być może odbierzesz też MUX-3. Potem w razie potrzeby delikatnie reguluj anteną aby uzyskać optymalne poziomy sygnałów z Jemiołowa i Gorzowa.
W razie czego wymień antenę i kabel na nowe.

Odpowiedz