Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 276
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: kasia » 21 sierpnia 2010, o 09:57

Po co wam ta nędzna NTC - i tak pobieracie filmy z internetu i oglądacie na komputerze.
W mux powinien być jeden kanał informacyjny, jeden regionalny - a jakoś to się nie zapowiada na to.
Czekacie na NTC, a tu polsat z samymi powtórkami i reklamami. Drugi tvn - jakieś gnioty własnej produkcji od kilku lat - odkąd Walter nie jest prezesem ten kanał coraz bardziej się stacza.
Jedynie TVP Kultura, i TVP HD są kanałami godnymi uwagi. TVP powinien powrócić do pomysłu nadawania kanału Tylko Muzyka - to było coś genialnego.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: qwerty » 21 sierpnia 2010, o 10:50

Nie każdy ma internet.

apk
Posty: 679
Rejestracja: 5 sierpnia 2009, o 23:59

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: apk » 21 sierpnia 2010, o 11:32

Czy jest taki film dobry aby polsat 5 razy nie powtarzał chyba że premiera która będzie wielokrotnie powtarzana ?

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 276
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: kasia » 21 sierpnia 2010, o 18:33

qwerty pisze:Nie każdy ma internet.
Zgadza się - to kolejny Polski mankament.

lpm11
Posty: 109
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung LE37B650 (DVB-T)
Instalacja antenowa: Antena siatkowa (+ symetryzator) na dachu
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków/Chorągwica

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: lpm11 » 23 sierpnia 2010, o 00:51

W Internecie trzeba szukać. W telewizji nie. Poza tym nie wszystko się znajduje w sieci.

misiek823

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: misiek823 » 3 września 2010, o 12:29

teraz jak polsat jest w c+ to wcale mi nie jest potrzebne dvb-t z krakowa moze wogule nie wejsc dla mnie :P

Awatar użytkownika
igorlan
Posty: 732
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung 48 HD 3D
Instalacja antenowa: Siatka + LNA188 (SK) Námestovo MUX1,2,3
ATV27 mod + LNA188 (CZ) Lysá hora MUX2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Námestovo, Lysá hora

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: igorlan » 3 września 2010, o 12:38

misiek823 pisze:teraz jak polsat jest w c+ to wcale mi nie jest potrzebne dvb-t z krakowa moze wogule nie wejsc dla mnie :P
Tobie może już niepotrzebne ale oprócz Ciebie w tym mieście i okolicach mieszka pare milionów ludzi.

misiek823

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: misiek823 » 3 września 2010, o 13:04

ktorzy maj polsat albo cyfre :P

Awatar użytkownika
igorlan
Posty: 732
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung 48 HD 3D
Instalacja antenowa: Siatka + LNA188 (SK) Námestovo MUX1,2,3
ATV27 mod + LNA188 (CZ) Lysá hora MUX2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Námestovo, Lysá hora

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: igorlan » 3 września 2010, o 13:14

misiek823 pisze:ktorzy maj polsat albo cyfre :P
Masz rację, nie opłaca się stawiania DVB-T w związku z tym. Dobrze, że decyzje nie zależą od Ciebie.. :D

misiek823

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: misiek823 » 3 września 2010, o 13:54

a w sumie to nawet niewiadomo kiedy to wlaczom bo krakow powinien byc od samego poczatku dobrze chociasz ze platformy sie dogaduja a rzad ma nas gdzies :D

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 276
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: kasia » 3 września 2010, o 16:42

misiek823 pisze:teraz jak polsat jest w c+ to wcale mi nie jest potrzebne dvb-t z krakowa moze wogule nie wejsc dla mnie :P
misiek823 pisze:a w sumie to nawet niewiadomo kiedy to wlaczom bo krakow powinien byc od samego poczatku dobrze chociasz ze platformy sie dogaduja a rzad ma nas gdzies :D

W sumie to pisze się: włączą i w ogóle - za dużo czasu spędzasz przed tą swoją cyfrą plus (lub w Twoim dialekcie - za dórzo czasu spendzasz pszed tom swojom cyfrom plós :lol: ).

A DVB-T nie jest dla jednostki (czyli Ciebie), a dla ludzi i powinna być już od dawna uruchomiona (nawet w postaci mpeg2 - i tak za dużo miejsca by jeszcze w muxach pozostało, bo nadawcy wiele do zaoferowania nie mają) ;) .

A idąc tokiem myślenia Kali - to szpitale są nie potrzebne - bo w końcu ja jestem zdrowa a, że misiek823 się rozchorował to jego problem (w końcu nie musiał tyle siedzieć przed swoją cyfrą plus) :arrow: czujesz to :?: :twisted: .

Mam nadzieję, że się mocno zbulwersujesz, zdenerwujesz, ale pomyślisz następnym razem zanim napiszesz nic nie wnoszące hasło do dyskusji wqr.. innych.

Awatar użytkownika
uggp
Posty: 259
Rejestracja: 23 czerwca 2009, o 19:55
Odbiornik: Samsung UE32D6100, Samsung XL2270HD
Instalacja antenowa: Bi-Quad x2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: uggp » 4 września 2010, o 14:40

ech, co jakiś czas ktoś podbija krakowski temat, człowiek wchodzi a tu znowu głupty

żeby chociaż sygnał testowy był nadawany, to by człowiek przynajmniej sprzęt sprawdził, bo tak to nie wiadomo co się w domu ma

Awatar użytkownika
piotr2802
Posty: 350
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Technomate 6900 Combo, tuner Wiwa HD85, TV Panasonic LCD 42
Instalacja antenowa: typowa siatka ze wzmacniaczem w puszce antenowej UHF 21-69 18 dB
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków - Chorągwica

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: piotr2802 » 5 września 2010, o 10:16

Ja wcześniej byłem bardzo zainteresowany szybkim wdrożeniem DVB-T w Polsce, a zwłaszcza w Małopolsce bo tu mieszkam.
Napiszę krótko: W tej chwili gdy do platformy C+ dołączono 8 kanałów Polsatu to DVB-T jest mi całkowicie obojętne. Zawsze miałem dostęp do jakiejś platformy, a na te parę złoty to mnie jeszcze stać....
Pamiętam jak w Małopolsce przez 6 miesięcy był testowany DVB-T na 25 kanale to obraz wcale nie powalał na kolana. Wiadomo też od dawna że wofercie przyszłego DVB-T nie będzie żadnych nowych kanałów od tych , które znamy z obecnych platform cyfrowych i staelity ;)

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2152
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: Puma » 5 września 2010, o 10:44

piotr2802 pisze:Wiadomo też od dawna że wofercie przyszłego DVB-T nie będzie żadnych nowych kanałów od tych , które znamy z obecnych platform cyfrowych i staelity ;)
Mylisz się, będą kanały regionalne który na satelicie nigdy nie będą dostępne.

analog
Posty: 21
Rejestracja: 8 sierpnia 2010, o 16:58

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: analog » 5 września 2010, o 10:47

piotr2802 pisze:...Wiadomo też od dawna że wofercie przyszłego DVB-T nie będzie żadnych nowych kanałów od tych , które znamy z obecnych platform cyfrowych i staelity ;) ...
Niektórzy nie potrzebują wielu kanałów mi wystarczy parę ogólną polskich programów w dobrej jakości a po drugie mało oglądam tv a płacenie za platformy to strata kasy dla mnie.

Awatar użytkownika
elwood-xp
Posty: 34
Rejestracja: 28 kwietnia 2010, o 23:17
Odbiornik: PC - Lv5TDLX
Laptop-Pinacle USB/hybrid
TV LG
Nadajnik - obiekt nadawczy: św.Krzyż/Chorągwica/Tarnów G.Św.Mar

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: elwood-xp » 5 września 2010, o 11:07

Cholercia, Czesi mają już wdrożone dvb-t w HD, a na zwykłe dvb w małopolsce przyjdzie czekac do 2020tego.

W związku z powyższym, czy ktoś może mi powiedzieć, czy na zmiennym tropo da się uchwycić cokolwiek z czeskich muxów w Krakowie i okolicach, bez inwestowania w 300 metrowe maszty wielkosci wiezy eiffela?

Chodzi mi głównie orejon srodmieścia i Krowodrzy:)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
igorlan
Posty: 732
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung 48 HD 3D
Instalacja antenowa: Siatka + LNA188 (SK) Námestovo MUX1,2,3
ATV27 mod + LNA188 (CZ) Lysá hora MUX2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Námestovo, Lysá hora

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: igorlan » 5 września 2010, o 20:13

elwood-xp pisze:Cholercia, Czesi mają już wdrożone dvb-t w HD, a na zwykłe dvb w małopolsce przyjdzie czekac do 2020tego.

W związku z powyższym, czy ktoś może mi powiedzieć, czy na zmiennym tropo da się uchwycić cokolwiek z czeskich muxów w Krakowie i okolicach, bez inwestowania w 300 metrowe maszty wielkosci wiezy eiffela?

Chodzi mi głównie orejon srodmieścia i Krowodrzy:)

Pozdrawiam
W Krakowie na Salwatorze odbieram następujące pakiety:

k38 MUX TVP Skrzyczne
k59 MUX2 Słowacja/Namestovo pol. V
k54 MUX1 Czechy/Lysa Hora lub Hostalkovice - odbiór sporadyczny, głównie w nocy i rano.

Obrotowy system antenowy z ATX107, dla pakietu ze Słowacji antena siatka ze wzmacniaczem LNA-177.

Awatar użytkownika
kasia
Posty: 276
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: kasia » 6 września 2010, o 17:06

igorlan pisze: W Krakowie na Salwatorze odbieram następujące pakiety:

k38 MUX TVP Skrzyczne
k59 MUX2 Słowacja/Namestovo pol. V
k54 MUX1 Czechy/Lysa Hora lub Hostalkovice - odbiór sporadyczny, głównie w nocy i rano.

Obrotowy system antenowy z ATX107, dla pakietu ze Słowacji antena siatka ze wzmacniaczem LNA-177.
Wysoko masz umieszczoną antenę nad poziomem terenu - to dom czy balkon bloku?
Na jakim odbiorniku odbierasz - jakieś USB, czy STB?

Awatar użytkownika
igorlan
Posty: 732
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung 48 HD 3D
Instalacja antenowa: Siatka + LNA188 (SK) Námestovo MUX1,2,3
ATV27 mod + LNA188 (CZ) Lysá hora MUX2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Námestovo, Lysá hora

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: igorlan » 6 września 2010, o 17:26

kasia pisze:
igorlan pisze: W Krakowie na Salwatorze odbieram następujące pakiety:

k38 MUX TVP Skrzyczne
k59 MUX2 Słowacja/Namestovo pol. V
k54 MUX1 Czechy/Lysa Hora lub Hostalkovice - odbiór sporadyczny, głównie w nocy i rano.

Obrotowy system antenowy z ATX107, dla pakietu ze Słowacji antena siatka ze wzmacniaczem LNA-177.
Wysoko masz umieszczoną antenę nad poziomem terenu - to dom czy balkon bloku?
Na jakim odbiorniku odbierasz - jakieś USB, czy STB?
A więc sytuacja ma się nastepująco:

Mieszkam w bloku 5-piętrowym, na którym jest maszt ok 6 metrów. Z resztą co będę opisywał, zerknij na fotę :)

Obrazek

Odbiornik jaki posiadam to Grundig DTR 8720 MPEG-4 HD

Obrazek

W razie czego służę pomocą.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 6 września 2010, o 21:16 przez igorlan, łącznie zmieniany 1 raz.

debe
Posty: 344
Rejestracja: 10 maja 2010, o 13:35
Odbiornik: SonyKDL-40EX700
Instalacja antenowa: WIWA AN 220
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Wichów/ Jemiołów

Re: Kraków w pierwszym czy trzecim etapie ??

Post autor: debe » 6 września 2010, o 17:58

igorlan pisze:
Obrotowy system antenowy z ATX107
Mógłbyś opisać to bliżej?
W jaki sposób obracasz tą antenę?

Zablokowany