SFN Warszawa: emisja synchroniczna PKiN - Raszyn

Awatar użytkownika
K63
Posty: 3024
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 + DIPOL 19/21-60 w polar. V, wzm.Telmor WWK-840, rozg. Telmor RDM-2F
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: SFN Warszawa: emisja synchroniczna PKiN - Raszyn

Post autor: K63 »

Przed kilkoma dniami na nowym wieżowcu Varso Tower zamontowano 80-metrową głowicę. Tym samym budynek stał się jednym z najwyższych w Europie. Ciekawe czy Emitel ma plany związane z przeniesieniem antena nadawczych z PKIN na ten nowy obiekt, który stoi w pobliżu?
https://www.bryla.pl/na-varso-tower-zam ... ropejskiej

Obrazek

Awatar użytkownika
adam13
Posty: 30
Rejestracja: 8 października 2011, o 14:04
Miejscowość: K-J
Odbiornik: Samsug z niemiec,T-magneta
Instalacja antenowa: LOG 2-69 DIGITAL
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn i PKiN

Re: SFN Warszawa: emisja synchroniczna PKiN - Raszyn

Post autor: adam13 »

Niestety od kilku dni zwiało mi mux-5 ,czy były prowadzone jakieś modernizacje k-31 ?, od uruchomienia tej paczki do tej pory było ok ,teraz ciemność.

rradek21
Posty: 110
Rejestracja: 31 października 2011, o 18:52
Odbiornik: GIGABYTE U8300
WIWA HD95MC
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn PKIN

Re: SFN Warszawa: emisja synchroniczna PKiN - Raszyn

Post autor: rradek21 »

Zwiększyli moc nadajnika, do tej pory nie odbierałem z Nasielska a teraz odbiera świetnie. Byc może teraz masz przesterowanie zbyt silnym sygnałem
Teraz patrze że i Raszyn uruchomili do tego muxa

Awatar użytkownika
adam13
Posty: 30
Rejestracja: 8 października 2011, o 14:04
Miejscowość: K-J
Odbiornik: Samsug z niemiec,T-magneta
Instalacja antenowa: LOG 2-69 DIGITAL
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn i PKiN

Re: SFN Warszawa: emisja synchroniczna PKiN - Raszyn

Post autor: adam13 »

Niestety ta" poprawa" spowodowała u mnie całkowity zanik sygnału na tym kanale :(.
Po modernizacji :evil: aby odbierać to co było do niej,musiałem zainwestować w drugi zestaw antenowy skierowany na inny nadajnik,niestety nie udało mi się tak dobrać parametrów aby mieć to co poprzednio na jednej antenie więc mam albo mux5 albo mux8 :shock: .

Odpowiedz