DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Czals

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: Czals » 16 maja 2012, o 11:22

Witam
Może ktoś z emitala poda wreszcie konkretną datę końca wymiany tego masztu.
Dziękuje bardzo.

grzegorz0plonka
Posty: 614
Rejestracja: 13 lipca 2011, o 23:12
Odbiornik: Avermedia A827, H810.
Instalacja antenowa: Antena dołączony z tunerem Avermedia.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Zakopane Gubałówki

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: grzegorz0plonka » 16 maja 2012, o 13:06

Razie nie. Emitel nie podac konkretny daty. Do dzis jest fatalnie pogody i nie da się obiecywać. Najlepiej nie obiecywać i nie podawać daty, bo jak nie dotrzymać terminu od razu bedzie awantura. Widze, ze emitel nauczył swoich błedów i stara się nie robi wiecej błedów. Gratulacje. Trzymaj tak dalej.

krystianb
Posty: 127
Rejestracja: 27 października 2010, o 11:30

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: krystianb » 17 maja 2012, o 21:58

Z racji pojawienia się mux1 w rozpisce częstotliwości Rachocina (tu http://emi.emitel.pl/EMITEL/przeglad_obiektow.aspx ) ktoś coś odbiera, bo zwykle tu pojawiało się po fakcie. Czyżby tym razem się pospieszyli, czy moja instalacja jakimś cudem wycina niskie kanały?

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: Jarosław Bałuka » 17 maja 2012, o 22:37

Nie ma jeszcze emisji MUX1 z Rachocina.

kasior83
Posty: 28
Rejestracja: 21 marca 2012, o 17:28
Odbiornik: Samsung le32b550
Instalacja antenowa: ATX-55. 18 m.n.p.g. + 25m przwodu
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock/Rachocin

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: kasior83 » 18 maja 2012, o 14:31

A kiedy w takim razie powrócą normalne emisje MUX2 i MUX3? Czyżby razem z włączeniem emisji MUX1?

Tharazi
Posty: 78
Rejestracja: 12 października 2010, o 14:46
Odbiornik: Ferguson Ariva 250
Instalacja antenowa: DIPOL 19/21-69; siatka ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Płock/Rachocin;Konin;Włocławek

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: Tharazi » 18 maja 2012, o 15:40

No właśnie kiedy Panie Jarosławie koniec wymiany systemu antenowego miało być do połowy maja a tu nadal nic, tego sygnału w ogóle nie da się odbierać nawet na porządnie ustawionej antenie.

grotandy
Posty: 13
Rejestracja: 21 maja 2012, o 08:12

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: grotandy » 21 maja 2012, o 08:28

A czy zgodnie z planem do 01 czerwca zostanie włączony MUX1 i zostaną przywrócone MUX 2 i 3.
Czy też Emitel zakończy konserwację dopiero po EURO?

carolef
Posty: 14
Rejestracja: 23 maja 2012, o 10:42
Odbiornik: 50C6500
Instalacja antenowa: ATX55
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PŁOCK RACHOCIN

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: carolef » 23 maja 2012, o 10:45

Chyba coś się dzieje, bo nie działa nic z Rachocina. Nawet analog.

krystianb
Posty: 127
Rejestracja: 27 października 2010, o 11:30

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: krystianb » 23 maja 2012, o 11:21

Zajrzyj do konserwacji, jeszcze dużo przerw jest planowanych. Może wreszcie coś robią z tym systemem antenowym, wczoraj tubus wyglądał na nieruszony. Choć tylko przejazdem go widziałem.

grzegorz0plonka
Posty: 614
Rejestracja: 13 lipca 2011, o 23:12
Odbiornik: Avermedia A827, H810.
Instalacja antenowa: Antena dołączony z tunerem Avermedia.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Zakopane Gubałówki

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: grzegorz0plonka » 23 maja 2012, o 11:52

Dlaczego robią tak czesto przerw konserwacyjny?

kasior83
Posty: 28
Rejestracja: 21 marca 2012, o 17:28
Odbiornik: Samsung le32b550
Instalacja antenowa: ATX-55. 18 m.n.p.g. + 25m przwodu
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock/Rachocin

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: kasior83 » 23 maja 2012, o 12:03

~grzegorz0plonka a zobacz ile jeszcze będzie tych przerw...Masakra!

grzegorz0plonka
Posty: 614
Rejestracja: 13 lipca 2011, o 23:12
Odbiornik: Avermedia A827, H810.
Instalacja antenowa: Antena dołączony z tunerem Avermedia.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Zakopane Gubałówki

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: grzegorz0plonka » 23 maja 2012, o 12:38

No jest Masakra i dlatego pytałem. A Zakopane / Gubałówka robią jakies Co 2-4 miesiące przerwą konserwacyjną. A bydgoszcz albo w Kraków ch mają prawie ciagle przerwą konserwacyjną. Nie rozumiem tego, dlaczego tak bez przerwy? Tam ciagle psuje?

carolef
Posty: 14
Rejestracja: 23 maja 2012, o 10:42
Odbiornik: 50C6500
Instalacja antenowa: ATX55
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PŁOCK RACHOCIN

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: carolef » 23 maja 2012, o 12:55

Prace widocznie zakończyły się zgodnie z planem, bo już jest sygnał. Ma muxach i analogu.

carolef
Posty: 14
Rejestracja: 23 maja 2012, o 10:42
Odbiornik: 50C6500
Instalacja antenowa: ATX55
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PŁOCK RACHOCIN

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: carolef » 23 maja 2012, o 14:52

Właśnie przeskanowałem eter i proszę :D jest MUX1 z Rachocina :D

grotandy
Posty: 13
Rejestracja: 21 maja 2012, o 08:12

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: grotandy » 23 maja 2012, o 15:01

A u mnie jest tylko MUX 3 i do tego występuje pixelioza że nie da się oglądać: Siła sygnału na 62% a Jakość na 25-28% :(
Pytanie czy nadajniki nadają już z pełna mocą czy to dalej nadajniki zastępcze? I można będzie liczyć na poprawę?

kasior83
Posty: 28
Rejestracja: 21 marca 2012, o 17:28
Odbiornik: Samsung le32b550
Instalacja antenowa: ATX-55. 18 m.n.p.g. + 25m przwodu
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock/Rachocin

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: kasior83 » 23 maja 2012, o 17:57

carolef pisze:Właśnie przeskanowałem eter i proszę :D jest MUX1 z Rachocina :D
potwierdzam. Jest już MUX1 na kanale 25. MUX2 i MUX3 nie ma poprawy rzeczywiście. Czy nadal są obniżone moce? Jak długo to jeszcze potrwa?

Mr.Raffi
Posty: 3
Rejestracja: 2 kwietnia 2012, o 19:59
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock-Rachocin

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: Mr.Raffi » 23 maja 2012, o 20:23

Wg. mnie moce są wciąż obniżone, ale to tylko przypuszczenia. Co prawda w Borowiczkach sygnał jest na granicy "być albo nie być" jednak można oglądać. Przyłączam się również do pytania kiedy planowane jest załączenie docelowych anten (o ile to już nie nastąpiło), bo nie chciałbym w momencie załączenia przekazu HD na czas Euro 2012 wymieniać anteny na inną i stawiać 10m masztu, bo nagle okaże się, że o HD w borowickiej dolince można zapomnieć.

Awatar użytkownika
nkp123
Posty: 553
Rejestracja: 8 grudnia 2011, o 18:21
Odbiornik: TV LG 32LW4500
Ariva 120 Combo
Instalacja antenowa: Antena ATX91 z symetryzatorem, ~11m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN / Warszawa-Raszyn

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: nkp123 » 23 maja 2012, o 20:57

Jeżeli odbiera Ci SD, to i będzie odbierać HD (oczywiście, jeżeli odbiornik obsługuje HD) ;)

Awatar użytkownika
x-l
Posty: 17
Rejestracja: 26 lipca 2010, o 15:02
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit/symetryzator/ TRISET-113 PE/ wysokość ok. 11 m n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Rachocin

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: x-l » 23 maja 2012, o 21:29

Ciemność widzę, widzę ciemność. Przed przełączeniem systemu nadawczego na zastępczy (ponad dwa miesiące temu) normalne odbierałem obydwa MUXy. Chyba jeszcze nie nadają z nowego szczytowego systemu antenowego.

Awatar użytkownika
Makler1983
Posty: 11
Rejestracja: 23 maja 2012, o 22:08
Odbiornik: TUNER WIWA HD90
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna UHF Dipol 44/21-69 Tri Digit Symetryzator antenowy SA IV-V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PŁOCK RACHOCIN

Re: DVB-T z RTCN PŁOCK RACHOCIN

Post autor: Makler1983 » 23 maja 2012, o 22:29

Witam. U mnie sytuacja przedstawia się następujaco: Mux-1 siła 88%; Mux-2 siła 83; Mu70x-3 siła 70 % - na antenie z symetryzatorem. Na antenie ze wzmacniaczem LNA-177 wyszukało mi 30-kilka programów testowych kodowanych,pikseloza na Mux-3 oraz brak odbioru programów z Mux-1, nie mam pojęcia skąd te testowe programy - może u kogoś jest podobnie?

Odpowiedz