Emisja TVN HD

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: Emisja TVN HD

Post autor: alabama1 » 5 maja 2012, o 12:34

Witam. Czy coś ostatnio się zmieniło w sprawie hbbtv? Nie odbieram tvn hd, ale jestem ciekawy, czy już działa to, czy nie. Przecież tvp też to uruchomi pierwszego czerwca. Ciekawe, jak im to pójdzie.

kr0lik
Posty: 7
Rejestracja: 23 maja 2012, o 14:59
Odbiornik: Panasonic TX-P50VT30E
Instalacja antenowa: 19 elementów yagi na balkonie
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn i PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: kr0lik » 23 maja 2012, o 15:06

U mnie na Panasonicu TX-P50VT30 działa HbbTV na TVN HD oraz na TVP1.

Na TVN HD wyświetla się mała grafika HbbTV i test czcionki z polskimi znakami.
Na TVP tylko mały tekst test HbbTV

Ciekawiej by było gdyby w ramach testu można było coś poklikać:)

Szymon_Zy
Posty: 297
Rejestracja: 16 listopada 2010, o 12:30
Odbiornik: AF9015,IT9135,hd507,hd527,Samsung UE40D5500
Instalacja antenowa: Dipol-19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka/Błeszno

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Szymon_Zy » 30 maja 2012, o 16:08

Na samsung d5500 po zmianie na tv dla eu-ger można włączyć hbbtv. Ale jak na tvp1 dam play na zwiastunie to mam black screen .... i żadnej reakcji.

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1246
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: Emisja TVN HD

Post autor: bogdanzieba » 31 maja 2012, o 09:31

Podobno nie działa kanał TVN HD z PKiN (k.53), może ktoś potwierdzić?

Panowie z Emitela coś może nam powiedzą?

Awatar użytkownika
rppmedia
Posty: 124
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sharp 32DH65E
Dual 500
Clint H1
Instalacja antenowa: Telmor Digit Activa
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec

Re: Emisja TVN HD

Post autor: rppmedia » 31 maja 2012, o 09:32

Potwierdzam. Od wczesnych godzin rannych zanikł sygnał kanału TVN HD... niestety.
Na razie brak jakiegokolwiek oficjalnego komunikatu ze strony TVN.

p__m
Posty: 2
Rejestracja: 25 maja 2012, o 17:19
Odbiornik: Wbudowany w TV
Instalacja antenowa: DVB-T Delta DV-Z LED
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: p__m » 31 maja 2012, o 09:33

U mnie nie działa, w dodatku pogorszyły się odbiory innych kanałów, jednak nie wiem czy mogę być wiarygodnym źródłem bo odbierałem do tej pory sygnał z odbicia...

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1246
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: Emisja TVN HD

Post autor: bogdanzieba » 31 maja 2012, o 09:34

Czyżby koniec testów? :(

Tak samo jak z Polsatem HD.

kr0lik
Posty: 7
Rejestracja: 23 maja 2012, o 14:59
Odbiornik: Panasonic TX-P50VT30E
Instalacja antenowa: 19 elementów yagi na balkonie
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn i PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: kr0lik » 31 maja 2012, o 09:37

raczej jakis prace konserwacyjne, bo analogu też nie ma i radio słabo działa

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1246
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: Emisja TVN HD

Post autor: bogdanzieba » 31 maja 2012, o 09:37

Na 100% przerwa konserwacyjna. Zmartwiłem się, że to już koniec TVN HD z PKiN.

Obrazek

Dziękuję Panie Jarku za info :)
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, o 09:41 przez bogdanzieba, łącznie zmieniany 1 raz.

pauli

Re: Emisja TVN HD

Post autor: pauli » 31 maja 2012, o 09:39

U mnie zniknęły wszystkie kanały :(

wsz
Posty: 95
Rejestracja: 8 marca 2011, o 15:11

Re: Emisja TVN HD

Post autor: wsz » 1 czerwca 2012, o 10:07

Wczoraj po południu wszystko wróciło do normy.

telewizorek
Posty: 223
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:50
Odbiornik: Plazma Panasonic
TX-P42CX3E
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna 5-65
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza

polsat hd i tvn hd

Post autor: telewizorek » 10 czerwca 2012, o 12:09

Witam
Mam pytanie które dotyczy kanałów polsat i tvn w rozdzielczości hd. TVN cały czas testuje nadawanie tego kanału w warszawie.Polsat zakończył test hd. Jeśli testował to do czegoś potrzebny był ten test .Będzie emisja tych kanałów w wersji hd w całej Polsce? Jeśli można nadawać w hd w warszawie to pewnie w całej Polsce.Kanały w wersji sd można przecież zastąpić i nadawać tylko w hd. To znacznie lepszy pomysł niż nadawać dwa takie same kanały w wersji sd i hd.

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: polsat hd i tvn hd

Post autor: alabama1 » 10 czerwca 2012, o 12:12

Ale żeby TVN nadawał w hd, to musiałby usunąć TVN Siedem, a to jest dosyć ciekawa stacja. To samo z polsatem.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2152
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Odbiornik: LG 27MT93S
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: polsat hd i tvn hd

Post autor: Puma » 10 czerwca 2012, o 13:39

Polsat testował HD ze względów prawnych... mają swój cały multipleks mobilny to mogą tam dać HD :P

telewizorek
Posty: 223
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:50
Odbiornik: Plazma Panasonic
TX-P42CX3E
Instalacja antenowa: Antena logarytmiczna 5-65
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec/Chodkiewicza

Re: polsat hd i tvn hd

Post autor: telewizorek » 10 czerwca 2012, o 14:44

Telewizja mobilna mnie nie interesuje.W telewizji mobilnej nie ma żadnego kanału hd . Nie mam zamiaru płacić co miesiąc za zakodowane kanały i kupować dodatkową skrzynkę czyli dekoder.

jacor4

Re: Emisja TVN HD

Post autor: jacor4 » 13 czerwca 2012, o 08:10

blackpawel pisze:W telewizorze LG Smart TV (model **LW5500) nadal brak hbbtv na kanale TVN HD. Pomimo dostępnej opcji w menu serwisowym.

Obrazek

Panie Tomaszu proszę o interwencję. Z góry dziękuję :D
Czy kolega może zdradzić jak dostał sie do menu serwisowego

Awatar użytkownika
micial
Posty: 210
Rejestracja: 1 czerwca 2011, o 08:24
Odbiornik: różne
Instalacja antenowa: różne
Nadajnik - obiekt nadawczy: EC-4, Góra kamieńsk

Re: Emisja TVN HD

Post autor: micial » 18 czerwca 2012, o 21:47

No to wystarczy minimalne tropo a tvn HD dolatuje do łodzi. ;)

Awatar użytkownika
rppmedia
Posty: 124
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sharp 32DH65E
Dual 500
Clint H1
Instalacja antenowa: Telmor Digit Activa
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec

Re: Emisja TVN HD

Post autor: rppmedia » 7 lipca 2012, o 22:18

Zniknęła ścieżka DD oraz EPG.
Sprawdzane na dwóch odbiornikach.

Awatar użytkownika
djtom
Posty: 45
Rejestracja: 8 listopada 2011, o 14:03
Odbiornik: 46G30
Instalacja antenowa: AX400
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKIN i Raszyn

Re: Emisja TVN HD

Post autor: djtom » 8 lipca 2012, o 15:57

Potwierdzam.

Co się dzieje Panie Tomaszu?

Awatar użytkownika
orin
Posty: 398
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-50W809C, Samsung UE40H6700
Instalacja antenowa: Antena LOG 5-12 / 21-60 ~20m n.p.z. / kabel Triset113-10m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Warszawa PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: orin » 8 lipca 2012, o 22:46

Chyba generator EPG dla TVN HD się zagotował...epg brak w strumieniu z PKiN.

Odpowiedz