Emisja TVN HD

rradek21
Posty: 98
Rejestracja: 31 października 2011, o 18:52
Odbiornik: GIGABYTE U8300
WIWA HD95MC
Instalacja antenowa: siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn PKIN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: rradek21 » 12 marca 2012, o 15:10

Czemu mi 2 razy łapie TVN HD?
Specjalnie przestroiłem od nowa kanały i po 2 dniach pojawił się 2-gi TVN HD
Ciekawe jest to iż jeden z tych kanałów odbiera dobrze a drugi wcale

Awatar użytkownika
nkp123
Posty: 553
Rejestracja: 8 grudnia 2011, o 18:21
Odbiornik: TV LG 32LW4500
Ariva 120 Combo
Instalacja antenowa: Antena ATX91 z symetryzatorem, ~11m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN / Warszawa-Raszyn

Re: Emisja TVN HD

Post autor: nkp123 » 12 marca 2012, o 15:22

Zmieniły się parametry emisji TVN HD - to jest powód - skasuj niedziałający program.

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1247
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: Emisja TVN HD

Post autor: bogdanzieba » 12 marca 2012, o 16:00

Co to jest Hbb TV?

belzebiusz
Posty: 2498
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: Emisja TVN HD

Post autor: belzebiusz » 12 marca 2012, o 16:20

Ostatnio zmieniony 12 marca 2012, o 23:16 przez belzebiusz, łącznie zmieniany 1 raz.

sebomur98
Posty: 24
Rejestracja: 12 stycznia 2011, o 14:37
Odbiornik: Opticum HD T90
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Szczecin-Kołowo

Re: Emisja TVN HD

Post autor: sebomur98 » 12 marca 2012, o 16:27

Jestem ciekawy, kto w Polsce ma zestaw do odbierania HbbTV

PanJ26
Posty: 26
Rejestracja: 24 lipca 2010, o 18:48

Re: Emisja TVN HD

Post autor: PanJ26 » 12 marca 2012, o 17:26

A czym różni się Hbb z mhp?

DVBManiak

Re: Emisja TVN HD

Post autor: DVBManiak » 12 marca 2012, o 17:28

No tak w sprawach technicznych TVN jak zawsze przoduje. :)

loleklolek
Posty: 352
Rejestracja: 25 sierpnia 2011, o 17:49
Odbiornik: LG LE4500
Philips PFL5405H/12
WIWA HD-50/HD-90
Instalacja antenowa: ASP-4A na balkonie (4m n.p.g., 30km), ASR-345 +wzmacznicz, na dachu (10m, 25km)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Olsztyn, RTCN Śrem

Re: Emisja TVN HD

Post autor: loleklolek » 12 marca 2012, o 18:12

Podobno tv Philipsa z net.tv działa z hbb.tv - roczniki 2009 (pflxxx4h) i 2010 (pflxxx5h) w jakiejś okrojonej formie, a 2011 (pflxxx6h) podobno pełne wsparcie. Jak ktoś ma, to może sprawdzić ;p

edit: W razie co, to macie adekwatne forum pomocy philipsa ;-) http://www.supportforum.philips.com/en/ ... t-TV-HbbTV

Awatar użytkownika
Miodzik
Posty: 172
Rejestracja: 29 września 2010, o 12:24
Odbiornik: LG 47LM765S
Instalacja antenowa: Antena szerokopasmowa logarytmiczno - periodyczna
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN / Raszyn

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Miodzik » 12 marca 2012, o 18:57

No to trzeba by udać się na zakupy, ale Philipsa nie chcę - LG też wspiera Hbb, trzeba się tylko dowiedzieć które modele - pewnie te co mają "Smart" w nazwie.

Panie Tomaszu, te testy planujecie na dłużej, czy np. przez tydzień i koniec? Nie chciałbym na tydzień kupować nowego tv, bo za chwilę kolejna nowość się pojawi i zaś nie będzie obsługiwana :P

Awatar użytkownika
Tomasz Berezowski
Posty: 690
Rejestracja: 19 czerwca 2009, o 16:41
Instalacja antenowa: siatka pasywna, wzmacniacz budynkowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Tomasz Berezowski » 12 marca 2012, o 19:19

Planujemy wspierać ten standard. A w zasadzie chcemy doprowadzić do odblokowania tej funkcji w sprzedawanych w PL telewizorach (bo ona tam już jest).

kasper93
Posty: 152
Rejestracja: 4 marca 2012, o 17:46
Odbiornik: MT4161
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa/PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: kasper93 » 12 marca 2012, o 22:57

I to się chwali. Ale znając życie specjaliści od marketingu pozwolą na aktualizacja oprogramowania tylko w najnowszych modelach telewizorów, a wszystkim innym powiedzą, aby udali się do sklepu po nowy odbiornik. Po za tym jak ze wszystkimi nowymi rozwiązaniami nadawca nie wprowadzi, bo telewizor nie obsługuje, telewizor nie obsługuje bo nie ma co i tak zatrzymujemy się w jednym miejscu.

Awatar użytkownika
Tomasz Berezowski
Posty: 690
Rejestracja: 19 czerwca 2009, o 16:41
Instalacja antenowa: siatka pasywna, wzmacniacz budynkowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Tomasz Berezowski » 12 marca 2012, o 23:04

Nadawca wprowadzi. Zobaczymy co się stanie dalej.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1707
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Krosnoludek » 12 marca 2012, o 23:04

Panie Tomaszu, czy planujecie tą usługę HbbTV wprowadzić do MUX-2 do TVN w najbliższym czasie?.

Awatar użytkownika
Tomasz Berezowski
Posty: 690
Rejestracja: 19 czerwca 2009, o 16:41
Instalacja antenowa: siatka pasywna, wzmacniacz budynkowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Tomasz Berezowski » 12 marca 2012, o 23:19

Krosnoludek, jest taki plan. Ale najpierw będą testy w Warszawie na TVN HD. Wprowadzimy w MUX-2, gdy już będziemi gotowi.
HbbTv nie potrafi po prostu wyświetlić np. TVN Playera. Wymaga napisania odpowiedniej wersji strony w HTML-C i odpowiedniego przygotowania tzw. contentu. Będę informował.

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Jarosław Bałuka » 12 marca 2012, o 23:32

Tylko w miarę nowe TV mogą mieć zaszyty HbbTV w oprogramowaniu. W starszych nie ma co liczyć ze względu na ograniczenia sprzętowe w owym czasie. Czy jest - można sprawdzić, np. przełączając kraj na Niemcy, Francja.

Awatar użytkownika
Tomasz Berezowski
Posty: 690
Rejestracja: 19 czerwca 2009, o 16:41
Instalacja antenowa: siatka pasywna, wzmacniacz budynkowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Tomasz Berezowski » 13 marca 2012, o 00:00

Nie jest tak łatwo. Blokady HbbTv nie da się ominąć zmianą kraju, niestety. Chytrusy zaszyli to mocniej :-)

Bartt
Posty: 1397
Rejestracja: 19 maja 2011, o 21:53
Odbiornik: TV: Samsung LE40C550, PC: Hauppage HVR-1300
Instalacja antenowa: ATX91+APL109 - Baranówka, Tarnobrzeg, Św. Krzyż. Siatka - Leżajsk (378m n.p.m.)

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Bartt » 13 marca 2012, o 00:12

Np. w menu serwisowym danego tv ;)

Awatar użytkownika
Tomasz Berezowski
Posty: 690
Rejestracja: 19 czerwca 2009, o 16:41
Instalacja antenowa: siatka pasywna, wzmacniacz budynkowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Tomasz Berezowski » 13 marca 2012, o 00:18

Bartt, konia z rzędem Ci zafunduję, jesli odblokujesz HbbTv w najnowszych Samsungach sprzedawanych w PL. JA WIEM, ze tam siedzi HbbTv, ale na razie nie ma mocnego, który by to odblokował :-) Samsung nie pozwala :-)

Bartt
Posty: 1397
Rejestracja: 19 maja 2011, o 21:53
Odbiornik: TV: Samsung LE40C550, PC: Hauppage HVR-1300
Instalacja antenowa: ATX91+APL109 - Baranówka, Tarnobrzeg, Św. Krzyż. Siatka - Leżajsk (378m n.p.m.)

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Bartt » 13 marca 2012, o 00:33

W sumie w sieci są jakieś filmiki, instrukcje, ale czy to działa :?:. Inna sprawa to ryzyko że coś można zrobić nie tak i tv za parę $$$ już nam się nie włączy :(.
Dobrze że mam tv z serii C to nie będzie mnie to kusić :).

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1707
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Emisja TVN HD

Post autor: Krosnoludek » 13 marca 2012, o 00:52


Odpowiedz