DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 20 grudnia 2013, o 08:54

No chyba coś poprawione bo jest lepiej, nie tak jak było z kopernika ale lepiej ;)

Pager
Posty: 39
Rejestracja: 16 kwietnia 2011, o 10:20
Odbiornik: Sony Bravia KDL-46EX500
Instalacja antenowa: UHF-Tridigit,VHF- Televes V BIII +wzm.Telkom-Telmor WW12/4
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Giżycko/Miłki

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: Pager » 20 grudnia 2013, o 20:07

Na pewno sygnał idzie z większą mocą,40km od nadajnika,przy antenie ustawionej w innym kierunku odbiór poprawny.

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 20 grudnia 2013, o 20:57

czekamy na oficjalne wiadomości ;)

Gormar
Posty: 107
Rejestracja: 26 lutego 2012, o 16:05
Odbiornik: Media-Tech MT4160 V2.3
Instalacja antenowa: Antena pokojowa (2km w plecy od nadajnika 4kW). Aktualnie 0% siły sygnału.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Ostrołęka/Ławy

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: Gormar » 20 grudnia 2013, o 21:12

Potwierdzam, że coś zmienili. Teraz na antenie wewnętrznej ustawionej na parapecie mogę odbierać przekaz DVB-T :). Poprzednio miałem 0 siły sygnału nawet na antenie znajdującej się na parapecie zewnętrznym.

Nie wiem, czy to już moc docelowa, czy jedynie przejściowo przykładowo 12kW ERP, ale poprawa jest wyraźna.

MG_DVB-T
Posty: 39
Rejestracja: 11 października 2012, o 22:14
Odbiornik: SAMSUNG
Instalacja antenowa: Antena DVB-T 44/21-69 Tri Digit - ze wzmacniaczem LNA-177
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Warszawa / Raszyn

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: MG_DVB-T » 20 grudnia 2013, o 22:05

ortalion pisze:czekamy na oficjalne wiadomości
Wydaje mi się, że oficjalnie to już zostało ogłoszone. W najnowszym wykazie pozwoleń UKE jest wskazane, że emisja wszystkich 3 multipleksów prowadzona jest z mocą ERP=60kW. Moc zwiększyli z 4kW, więc ludzie w Ostrołęce i okolicach powinni odczuć poprawę.

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: Jarosław Bałuka » 27 grudnia 2013, o 12:05

Nadajniki MUX1, MUX2, MUX3 pracują z mocą 60kW ERP.

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 28 grudnia 2013, o 07:15

No i widać poprawę. Dobrze że się udało ;)

kiltel
Posty: 64
Rejestracja: 10 sierpnia 2009, o 00:46
Odbiornik: NOT ONLY TV LV5T USB
Instalacja antenowa: YAGA 16-el
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Ostrołęka / Ławy

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: kiltel » 30 grudnia 2013, o 17:54

Poprawa jest też muszę to potwierdzić. :D

Awatar użytkownika
orin
Posty: 398
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-50W809C, Samsung UE40H6700
Instalacja antenowa: Antena LOG 5-12 / 21-60 ~20m n.p.z. / kabel Triset113-10m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Warszawa PKiN

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: orin » 4 stycznia 2014, o 09:27

I do Was przyszedł Mikołaj, jeszcze przed gwiazdką :)

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 6 stycznia 2014, o 07:38

Raczej jednak naprawiono coś co nie funkcjonowało jak trzeba ;)

Awatar użytkownika
orin
Posty: 398
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony KDL-50W809C, Samsung UE40H6700
Instalacja antenowa: Antena LOG 5-12 / 21-60 ~20m n.p.z. / kabel Triset113-10m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Warszawa PKiN

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: orin » 18 stycznia 2014, o 11:44

Teraz macie całkiem przyzwoity nadajnik DVB-T.

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 18 stycznia 2014, o 11:53

Zgoda zgoda.Jak dotąd nie było tak dobrego nadajnika w okolicy. ;) z taką mocą . Tu zawsze była czarna dziiura

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 15 lutego 2014, o 12:48

coś chyba zepsuli brak mux3 i obrazu tvp2 SD ale może naprawią :?: :roll:

belzebiusz
Posty: 2498
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: belzebiusz » 15 lutego 2014, o 12:50


Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 15 lutego 2014, o 12:57

ok będzie lepiej trzeba wierzyć ;)

myszoswinka
Posty: 17
Rejestracja: 18 lutego 2014, o 22:55

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: myszoswinka » 19 lutego 2014, o 17:53

odbiera ktoś z was tvn hd z ostroleki lub okolic?

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 19 lutego 2014, o 19:47

z Ław nie da rady ;)

myszoswinka
Posty: 17
Rejestracja: 18 lutego 2014, o 22:55

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: myszoswinka » 19 lutego 2014, o 20:58

nie z pkin ale niektórzy pisali że odbierają ze 115km od nadajnika

distefano
Posty: 589
Rejestracja: 19 kwietnia 2013, o 19:15
Odbiornik: TV Panasonic 50"
Ferguson T65
LTC HD-302
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa 12 el. pasmo UHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Krzemianucha odl. 10 km

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: distefano » 19 lutego 2014, o 21:44

Przy sprzyjających warunkach i braku przeszkód na drodze sygnału może i tak. Kiedyś ktoś tu pisał, że odbierał czasami w Gdańsku kanały z Kłajpedy na Litwie przez kawałek Bałtyku.

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 228
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 21 lutego 2014, o 12:58

dzisiaj w Ostrołęce problem z Tv Trwam jest głos a brak obrazu - czarny ekran czy to problem ze strony nadawcy czy Emitela?

Odpowiedz