DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 21 lutego 2014, o 12:59

myszoswinka pisze:odbiera ktoś z was tvn hd z ostroleki lub okolic?

ja mam antenę ustawioną na Ławy to jest właściwie w przeciwnym kierunku więc nie pomogę

Kamilx
Posty: 823
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Odbiornik: Opticum HD T80plus
Instalacja antenowa: Antena siatkowa w polaryzacji poziomej z zasilaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: Kamilx » 21 lutego 2014, o 19:27

ortalion pisze:dzisiaj w Ostrołęce problem z Tv Trwam jest głos a brak obrazu - czarny ekran czy to problem ze strony nadawcy czy Emitela?
Wyszukaj ponownie kanały!

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 21 lutego 2014, o 19:34

ok dzięki pomogło :P

houston4
Posty: 13
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 14:23

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: houston4 » 11 marca 2014, o 19:25

Witam.

Mam dekoder Korr HD 158 Plus i potrzebuję poradę w sprawie anteny do odbioru DVB-T.
Kiedyś jak telewizja cyfrowa była nadawana z masztu na Kopernika to korzystałem z anteny wewnętrznej ze wzmacniaczem (40-800MHz, 75Omów, 4dB) i wszystkie programy działały bez zarzutu, a teraz po podłączeniu wspomnianej anteny tuner nie znajduje mi żadnego kanału.

I jak się domyślam problem jest po stronie anteny. Stąd moja prośba o doradę anteny. Dodam tylko że mieszkam w bloku na Goworowskiej na 2 piętrze.

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 11 marca 2014, o 21:26

to bardzo trudne pytanie ja osobiście odbieram na antenie siatkowej ze wzmacniaczem ale w innym pomieszczeniu wszystko chodzi na bi quadzie ;)

houston4
Posty: 13
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 14:23

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: houston4 » 12 marca 2014, o 09:46

A ta antena siatkowa ze wzmacniaczem to wewnętrzna? I jaka jest odległość od tej anteny do nadajnika w Ławach?

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 12 marca 2014, o 18:51

tak siatkowa wewnętrzna i osiedle Pomian w domku na I piętrze ;)

kiltel
Posty: 64
Rejestracja: 10 sierpnia 2009, o 00:46
Odbiornik: NOT ONLY TV LV5T USB
Instalacja antenowa: YAGA 16-el
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Ostrołęka / Ławy

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: kiltel » 30 marca 2014, o 13:15

Dziś od rana brak sygnału z nadajnika w Ławach. Co się dzieje?

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 30 marca 2014, o 14:12

u mnie też wszystkie muxy 0% siły 0% jakości chyba padł nadajnik na Ławach

kiltel
Posty: 64
Rejestracja: 10 sierpnia 2009, o 00:46
Odbiornik: NOT ONLY TV LV5T USB
Instalacja antenowa: YAGA 16-el
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Ostrołęka / Ławy

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: kiltel » 30 marca 2014, o 15:40

Sygnał się pojawił. Jest ok.

Edek1968
Posty: 1
Rejestracja: 30 marca 2014, o 21:36
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ławy

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: Edek1968 » 30 marca 2014, o 21:41

Ludzie już mają TV, a u moich rodziców nie ma sygnału.
Przed awarią odbiór był rewelacyjny.
Co mamy zrobić?

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 31 marca 2014, o 17:19

może trzeba poprawić system antenowy?? niekiedy niewielka zmiana ustawienia anteny daje efekt

--- posty połączono
Napisane: 29 kwi 2014 09:41


czy może ktoś podrzucić jaki jest zasięg nadajnika w Ostrołęce

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 10 lipca 2014, o 09:33

Mam pytanie do Pana administratora czy prawdą jest że moc nadajnika ma być jeszcze zwiększona ?

houston4
Posty: 13
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 14:23

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: houston4 » 5 listopada 2014, o 12:10

Witam.

Mieszkam w Ostrołęce. Mam tuner Korr HD-158 Plus i jakość sygnału mam dobrą (jak mnie pamięć nie myli coś koło 80%). Mam takie pytanie/problem. Tuner ten pobiera czas z nadajnika z Ław? I co jakiś czas (tak około kilka razy na tydzień) samoistnie przestawia mi się godzina w tunerze raz to jest +10 minut, innym razem jest to + 30 minut - różnie ale zawsze na plus (czyli się "spieszy").

Na początku pomyślałem że jest to wina tunera. Rozmawiałem z producentem/serwisem Korr'a i tam mi powiedzieli, że nie spotkali się jeszcze z taką sytuacją. Poszedłem do sklepu i tam mi od ręki wymienili na taki sam model tylko że nowy. I w tym nowym modelu jest identyczna sytuacja.

I tak się zastanawiam, czy to przypadkiem wina nie leży po stronie nadajnika z Ław?

Miał ktoś podobną sytuację? A może ktoś wie czy to może być wina nadajnika?

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 7 listopada 2014, o 20:13

u mnie na wiwie nie ma takiego problemu

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 8 lutego 2015, o 11:47

ponowne problemy z odbiorem w mieście



http://www.moja-ostroleka.pl/skrzynka-s ... 811,3.html

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2360
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: JaroslawMroczkowski » 8 lutego 2015, o 12:09

To poprosimy o jakieś konkrety, a nie link do nic nie mówiącego artykułu.
Ktoś sobie wylał żale w lokalnej gazetce, ok, ale to nam nic nie powie na temat tego, co się naprawdę dzieje.

houston4
Posty: 13
Rejestracja: 14 lutego 2014, o 14:23

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: houston4 » 2 kwietnia 2015, o 15:06

U mnie od kilku dnie nie działają MUX-1 i MUX-2. Wcześniej miałem moc i jakość sygnału na poziomie 98. Teraz przy w/w MUXach mam moc i siłę na poziomie 0 A w przypadku MUX-3 coś koło 60.

Czy ktoś może powiedzieć jak u niego z odbiorem MUXów 1 i 2? A może w ostatnim czasie coś się zmieniło w parametrach nadawania i należy na nowo wyszukać kanałów?

Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2360
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: JaroslawMroczkowski » 7 kwietnia 2015, o 16:35

W ostatnim czasie żadne parametry nie były zmieniane. Analizatory pokazują, że emisja prowadzona jest poprawnie.
Na początek sprawdź instalację antenową. Może coś się uszkodziło albo przestawiło?
Potem daj znać na forum, czy udało się rozwiązać problem.

Awatar użytkownika
ortalion
Posty: 226
Rejestracja: 19 marca 2012, o 18:49
Odbiornik: wiwa HD90
Instalacja antenowa: siatkowa pokojowa;-)
Nadajnik - obiekt nadawczy: O-ka ŁAWY

Re: DVB-T z RTON OSTROŁĘKA ŁAWY

Post autor: ortalion » 7 kwietnia 2015, o 20:49

Proszę spróbować wyszukać kanały miałem podobny problem w jednym dekoderze

Odpowiedz