Problem z mux 1

krzysztofrun
Posty: 9
Rejestracja: 17 lutego 2016, o 14:27

Problem z mux 1

Post autor: krzysztofrun » 16 października 2019, o 13:12

Witam.mam pytanie .czy są moze jakies problemy techniczne z mux 1 w okolicach wawy?

krzysztofrun
Posty: 9
Rejestracja: 17 lutego 2016, o 14:27

Re: Problem z mux 1

Post autor: krzysztofrun » 17 października 2019, o 13:49

To moze zapytam inaczej.czy możliwe jest by instalacja antenowa nagle przestała odbierac jeden mux a pozostałe działają jak żyleta?

VAHANARA
Posty: 78
Rejestracja: 22 sierpnia 2019, o 11:01

Re: Problem z mux 1

Post autor: VAHANARA » 17 października 2019, o 18:07

W Warszawie mux-1 odbieram normalnie, i to na wewnętrznym wynalazku, więc wygląda, że idzie OK.

Tak, może tak być, że wygasza się odbiór tylko jednego mux-a - wcale nie rzadki przypadek. Zwłaszcza, że mux-1 idzie wysoko, na k-58, więc jest bardzo podatnym na wszelkie złośliwości, jak silny bliski BTS lub AP pracujące w paśmie 800 czy 'padnięty' któryś z elementów instalacji antenowej.

krzysztofrun
Posty: 9
Rejestracja: 17 lutego 2016, o 14:27

Re: Problem z mux 1

Post autor: krzysztofrun » 18 października 2019, o 08:26

Własnie muszę znależć co padło.dzięki za pomoc.trzeba poszukac

krzysztofrun
Posty: 9
Rejestracja: 17 lutego 2016, o 14:27

Re: Problem z mux 1

Post autor: krzysztofrun » 21 października 2019, o 10:26

Wszystko wskazuje na to ze cos mi zakłóca ten mux1.czy symetryzator nie daje rady hmm.chyba trzeba bedzie pomyslec nad jakims delikatnym wzmacniaczem i zasilaczem.

VAHANARA
Posty: 78
Rejestracja: 22 sierpnia 2019, o 11:01

Re: Problem z mux 1

Post autor: VAHANARA » 21 października 2019, o 11:55

krzysztofrun pisze:
21 października 2019, o 10:26
Wszystko wskazuje na to ze cos mi zakłóca ten mux1.
Pierwszy strzał to LTE. Masz antenę z filtrem? Jak nie, trzeba by dołożyć, najlepiej przy odbiorniku. Np. Signal z Dipola.
krzysztofrun pisze:
21 października 2019, o 10:26
czy symetryzator nie daje rady hmm.chyba trzeba bedzie pomyslec nad jakims delikatnym wzmacniaczem i zasilaczem.
Symetryzator do zakłóceń nic nie ma - no, może poza tym, że jeśli jest BEZ złącza F, to stanowi dodatkową 'antenkę' dla zakłóceń. Jednak, zacząłbym od filtru LTE. Na szeroką skalę rozpowszechnia się LTE na paśmie 800, a moce, zarówno BTS-ów, jak i routerów są powalające. Wystarczy, że zmodyfikowano gdzieś koło ciebie BTS na pasmo 800, albo jakiś sąsiad zaczął używać pasma 800. Ale, jeśli sąsiad - ta raczej zakłócenia byłyby okresowe i chwilowe.

krzysztofrun
Posty: 9
Rejestracja: 17 lutego 2016, o 14:27

Re: Problem z mux 1

Post autor: krzysztofrun » 21 października 2019, o 20:07

Dzieki za podpowiedz.jak znajde troche czasu to sprobuje sie tym zajać.mam nowy symetryzator tylko aby go kiedys zamienic.jak to nie pomoze to pomysle o tym filtrze.

biopar
Posty: 248
Rejestracja: 1 listopada 2010, o 21:03
Odbiornik: TV: LG 50lf652v
Instalacja antenowa: DIPOL 16/21-69 + LNA-177
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Kisielice/Iława

Re: Problem z mux 1

Post autor: biopar » 12 grudnia 2019, o 13:24

Kujawsko-pomorskie (Grudziądz) - odbierany z Kisielic również zgłasza problem od jakiegoś miesiąca z 1 MUXem. Ten sam przypadek, co kolega z Wawy. Nagle antena przestała działać? Reszta muxów bez problemu.

Odpowiedz