DVB-T z RTCN RZESZÓW SUCHA GÓRA

Awatar użytkownika
Przecin
Posty: 226
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: LG M2362D, LG 42LW570S, Digyboxx T4,
Philips DSR6201HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sucha Góra, Bardejov

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: Przecin » 22 grudnia 2010, o 17:39

Pytanie do Panów Jarków z Emitela:
Dlaczego wyłącza sie przekaz TVP z kanału 42 jeżeli nie koliduje on z muxem 2 z kanału 61 i oba muxy mogą działać jednoczeście co można teraz zobaczyć. Jak wiadomo pozwolenie na nadawanie muxa TVP jest ważne do 31 grudnia. Nie lepiej zaczekać z tym wyłączeniem do ostatniego dnia pozwolenia i dać widzom możliwość oglądania programów TVP w cyfowej technologii jeszcze przez święta :?:

gras107

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: gras107 » 22 grudnia 2010, o 17:50

Niestety u mnie brak. Przestała natomiast działać TVP1 i reszta. :cry:

luki19910221
Posty: 25
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 14:32

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: luki19910221 » 22 grudnia 2010, o 17:51

U mnie mux TVP działa, ale na 61 pusto. Szkoda.

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 17:52

Mux 2 wreście działa.paczka tvp też.ale by było pięknie gdyby mogło tak pozostać ale to tylko CHYBA marzenia.sygnał tylko trochę słabszy niż na testowym tvp.

luki19910221
Posty: 25
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 14:32

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: luki19910221 » 22 grudnia 2010, o 17:53

slawek, jaki masz sygnal na testowej i mux2?

gras107

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: gras107 » 22 grudnia 2010, o 17:55

Czy jest możliwe że akurat teraz co się spaliło u mnie że przestała działać paczka tvp?? Widzę że reszcie na razie działa

luki ja miałem na testowej siła 70 jakość 95%. Teraz nie ma nic.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2010, o 17:56 przez gras107, łącznie zmieniany 1 raz.

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 17:56

luki19910221 może twoja antena nie obsługuje kanałów powyżej 60.były takie wzmacniacze a gdzie mieszkasz

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 17:59

mój tv to samsung 32b650 obiór super choć jestem na mapie zasiegu na żółto
tvp 80 %
mux-70%

luki19910221
Posty: 25
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 14:32

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: luki19910221 » 22 grudnia 2010, o 17:59

Lubaczów, siła sygnału dla paczki tvp to 86% więc dobrze. Jakość się od wczoraj waha ok 60-80%. To możliwe, żeby od razu spadło do 0?

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1685
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: Krosnoludek » 22 grudnia 2010, o 18:01

Pojawił się pierwszy artykuł w lokalnym portalu internetowym, dotyczącym startu NTC z Suchej Góry: http://www.krosno24.pl/informacje.php3?id=4561

Pozdrawiam.

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 18:03

gras107 pisze:Czy jest możliwe że akurat teraz co się spaliło u mnie że przestała działać paczka tvp?? Widzę że reszcie na razie działa

luki ja miałem na testowej siła 70 jakość 95%. Teraz nie ma nic.

spróbuj jeszcze raz przeskanować tv lub tuner jeżeli nic przy kablach nie grzebałeś to powinno chodzić.przy twoim zasięgu tvp masz średnie szanse na odbiór mux 2 ale masz :P

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 18:09

paczka tvp dalej leci siła bez zmian przynajmniej u mnie na mux 2 jest epg

gras107

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: gras107 » 22 grudnia 2010, o 18:15

No właśnie u mnie nie leci żaden sygnał.

3 godz wcześniej Tata puścił sygnał przez 2 wzmacniacz. Czy może to jest winą?? Wcześniej tj. przez 2godz chodziło normalnie. :!:

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 18:18

mysle że to bedzie przyczyna. albo masz gdzieś lużną wtyczke.spróbuj czy na tym wzmacniaczu analog ci odbiera

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 18:24

Mux- 2 przerywa pewnie chłopaki coś grzebią przy nadajniku tvp chodzi stabilnie

gras107

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: gras107 » 22 grudnia 2010, o 18:27

Chyba jednak tu leży problem. Analog też nie działa dzięki za pomoc. Spróbuje coś tym zrobić.

luki19910221
Posty: 25
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 14:32

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: luki19910221 » 22 grudnia 2010, o 18:28

Mam zwykłą siatkową antenę nieznajomego producenta, do tego płytka antenowa i zasilacz.
Do tej pory oglądałem tym analog i muxa tvp bez przeszkód.
Myślicie, że nie nadaje się ona dla kanału 61?

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 18:35

luki19910221 pisze:Mam zwykłą siatkową antenę nieznajomego producenta, do tego płytka antenowa i zasilacz.
Do tej pory oglądałem tym analog i muxa tvp bez przeszkód.
Myślicie, że nie nadaje się ona dla kanału 61?
Różne były płytki w wzmacniaczach te nowsze były do kanału 69 niestety zeby sie dowiedzieć o tym trzeba zaglądnąć do puszki jest napisane z tyłu na płytce.

Tak sobi9e teraz uświadomiłem że cały problem może być w tym że paczka tvp nie leci już w MPEG 2 tylko MPEG 4 i dlatego wam nie odbiera rzaden kanal cyfrowo. ja nie sprawdze jaki jest standard kompresji bo mój tv obsługuje obydwa standardy.

luki19910221
Posty: 25
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 14:32

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: luki19910221 » 22 grudnia 2010, o 18:44

Czyli potrzebuje czegoś takiego teoretycznie, jeśli tamta jest zła?
http://[nie podajemy linków do serwisów aukcyjnych]/wzmacniacz-antenowy-m ... 42011.html

slawek
Posty: 127
Rejestracja: 14 marca 2010, o 17:08
Odbiornik: Samsung Le32b650
Instalacja antenowa: Siatka+Swa 9701 Odbiór MUX8 +Siatka +symetryzator MUX 1 MUX 2 MUX 3 zwrotnica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha G Leżajsk Giedlarowa

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: slawek » 22 grudnia 2010, o 18:53

luki19910221 pisze:Czyli potrzebuje czegoś takiego teoretycznie, jeśli tamta jest zła?
http://[nie podajemy linków do serwisów aukcyjnych]/wzmacniacz-antenowy-m ... 42011.html
Podobno te są lepsze ale najpierw sprawdz stary bo szkoda kasy
http://[nie podajemy linków do serwisów aukcyjnych]/ekranowany-wzmacniacz ... 36801.html

Napisz też czy twój tv lub dekoder obsługuje mpeg4 bo tu może leżec problem bo może odbierałeś na mpeg2 i być może emitel teraz to zmienił.....

Duża prośba do któregoś z panów Jarków o ewentualne potwierdzenie

Odpowiedz