DVB-T z RTCN RZESZÓW SUCHA GÓRA

Awatar użytkownika
marek70
Posty: 47
Rejestracja: 29 stycznia 2011, o 22:51
Odbiornik: Bravia ex401, canva t710
Instalacja antenowa: biquad DIY
Nadajnik - obiekt nadawczy: G. św. Marcina

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: marek70 » 16 lutego 2011, o 20:41

potwierdzam- 20.40- polsat jest hd (1080), kanały testowe- czarny ekran

zajaczek2006
Posty: 12
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 16:07
Odbiornik: Tv Samsung UE40C5000
Instalacja antenowa: Antena siatkowa+SWA7 5m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kielce Święty Krzyż

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: zajaczek2006 » 16 lutego 2011, o 21:07

panowie pewnie mecz tylko puscili w HD!

zajaczek2006
Posty: 12
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 16:07
Odbiornik: Tv Samsung UE40C5000
Instalacja antenowa: Antena siatkowa+SWA7 5m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kielce Święty Krzyż

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: zajaczek2006 » 16 lutego 2011, o 21:41


otsenre
Posty: 9
Rejestracja: 22 grudnia 2010, o 21:16

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: otsenre » 16 lutego 2011, o 23:22

Oby te testy trwały długo to przynajmniej obejrzę Ligę Mistrzów i F1 w hd i to za darmo i po polsku.Co prawda nie jest to niestety jakość taką jaką daje np.austryjacki ORF ale jest porównywalne z taką szajsowatą jakością jaką daje telewizja N.A swoją drogą to mecz był przedniej jakości.Od razu widać że Ci którzy kupili badziewiaste odbiorniki teraz mogą żałować bo to nie mają fonii na tvn, a to nic nie widzą na polsacie

Dig Dug
Posty: 163
Rejestracja: 23 września 2009, o 15:16

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: Dig Dug » 17 lutego 2011, o 07:43

A ja myslałem, że sobie jaja robią pokazując znaczek HD obok Polsat-u :)

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1271
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: bogdanzieba » 17 lutego 2011, o 11:42

Koniec Polsatu HD z Suchej Góry?

kemi73
Posty: 739
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: LV6TMPVR4,Tuner USB AveMedia
Instalacja antenowa: TriDigit + Symetryzator, pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: nadajnik: RTCN Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: kemi73 » 17 lutego 2011, o 11:48

Przecież była informacja że testy były tylko do 23 :) Przecież czytasz satkuriera:).

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1271
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: bogdanzieba » 17 lutego 2011, o 11:53

No niestety ale wczoraj dostałem bana :twisted:

Pakos
Posty: 54
Rejestracja: 29 grudnia 2009, o 20:31
Miejscowość: Krosno
Nadajnik - obiekt nadawczy: Krosno-Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: Pakos » 17 lutego 2011, o 18:28

Wczoraj był PolsatHD a dzisiaj maja przez to problemy http://satkurier.pl/news/63563/n-zada-o ... ot-lm.html

daruncio1
Posty: 174
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 11:09
Odbiornik: Signal HD 507 Zakopane
tv lg 37ld465-Roztoka
Instalacja antenowa: antena pokojowa-Zakopane
tri digit wzm lna 177-Roztoka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gubałówka i Przechyba

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: daruncio1 » 17 lutego 2011, o 20:13

dlaczego w nocy niema sygnału tvp1 i2 w analogu co sie dzieje? Panowie z emitela odpowiadać szybko

Tom345
Posty: 669
Rejestracja: 22 grudnia 2009, o 22:10
Odbiornik: Samsung P2370HD, Not Only TV LV5TDelux
Instalacja antenowa: Thomson ANT-85 lub kawałek druta.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa PKiN/Raszyn

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: Tom345 » 17 lutego 2011, o 20:18

http://satkurier.pl/news/63562/tvp-oszc ... emnym.html

Link już pojawił się kilka razy.

kemi73
Posty: 739
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: LV6TMPVR4,Tuner USB AveMedia
Instalacja antenowa: TriDigit + Symetryzator, pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: nadajnik: RTCN Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: kemi73 » 17 lutego 2011, o 20:21

Ja bym zapytał TVP, ale zamiast czytać co dzieje się na forum to lepiej zadać ponownie to samo pytanie :(.

forest

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: forest » 18 lutego 2011, o 11:40

Małe pytanie do Panów z Emitela:
co robiliście dzisiaj rano, a dokładnie o godzinie 06:38 i 6:45?
Wczoraj miałem sygnał trochę kiepski a dzisiaj jest żyleta.
Załączam obrazek z mojego monitoringu:
http://obrazki.elektroda.pl/1483229500_1298025503.jpg

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: Jarosław Bałuka » 18 lutego 2011, o 15:52

forest pisze:Małe pytanie do Panów z Emitela:
co robiliście dzisiaj rano, a dokładnie o godzinie 06:38 i 6:45?
Wczoraj miałem sygnał trochę kiepski a dzisiaj jest żyleta.
Załączam obrazek z mojego monitoringu:
http://obrazki.elektroda.pl/1483229500_1298025503.jpg
Co robiliśmy? Ja spałem :D

A na serio.. nie mam informacji aby coś było robione.

jedrula1964
Posty: 1
Rejestracja: 21 lutego 2011, o 19:33

Jaką zastosować antenę DVB-T aby odbierać sygnał z Rzeszowa

Post autor: jedrula1964 » 21 lutego 2011, o 20:12

Mieszkam w miejscowosci Kamionka koło Sędziszowa Małopolskiego zakupiłem tuner SIGNAL HD-507 DVB-T wraz z anteną pokojowa
DIPOL A6030,niestety to rozwiazanie nie spełniło moich oczekiwań.Proszę o radę co mam zrobić
ewentualnie jaką zastosować antenę abym mógł odbierać sygnał z Rzeszowa.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2011, o 19:18 przez jedrula1964, łącznie zmieniany 1 raz.

DVB-T

Re: Jaką zastosować antenę DVB-T aby odbierać sygnał z Rzesz

Post autor: DVB-T » 21 lutego 2011, o 20:29

1. W samym woj. podkarpackim są 2 miejscowości o tej nazwie.
2. Antena zewnętrzna typu Yagi, ATX lub TriDigit. W razie potrzeby wzmacniacz, ale być może wystarczy symetryzator (zalecane). Im dłuższa antena tym lepsza. Trudno powiedzieć jaka będzie potrzebna w Twojej lokalizacji. Najlepiej sprawdzać metodą prób i błędów ;)
3. Anteny pokojowe zazwyczaj sprawdzają się tylko w pobliżu nadajnika
http://www.dipol.com.pl/oferta-anteny-t ... t,4356.htm

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 1068
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Miejscowość: okolice Radomska
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91, wzmacniacz AWS-141ST
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: Jaką zastosować antenę DVB-T aby odbierać sygnał z Rzesz

Post autor: blockbuster » 21 lutego 2011, o 20:31

Witam.
Nadajnik Rzeszów-Baranówka jeszcze nie nadaje. Jedynym nadajnikiem z DVB-T jest Sucha Góra k/Krosna.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1996
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: Krosnoludek » 21 lutego 2011, o 22:29

DVB-T z Suchej Góry, a operatorzy kablowi i brak u nich TVP Rzeszów:

http://www.tvp.pl/rzeszow/aktualnosci/s ... nu/4009858
oraz materiał filmowy, od 10 minuty:
http://www.tvp.pl/rzeszow/informacja/ak ... 02/4009728

i między innymi mamy odpowiedz o moc nadawczą 18 kW, a wcześniej podobno było 25 kW. Kablówki coś ściemniają z tym słabym sygnałem. Pan Krzysztof Wojtyszyn z TP Emitel mówi że w Krośnie niema żadnego problemu z odbiorem, ja również to potwierdzam, a... nawet u znajomego obok kablówki Vectra bez problemów to działa, a w kablówce coś nie chce to grać??? :lol: :lol: :lol: :lol: , a może brak (BARDZO DROGIEGO :lol: ) tunera MPEG-4 :shock:

Pozdrawiam.

kemi73
Posty: 739
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: LV6TMPVR4,Tuner USB AveMedia
Instalacja antenowa: TriDigit + Symetryzator, pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: nadajnik: RTCN Sucha Góra

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: kemi73 » 22 lutego 2011, o 09:47

Pewnie użyli sprzętu do retransmisji TVP1 i TVP2 a TVP Info brakło kasy na sprzęt :)

forest

Re: DVB-T z Suchej Góry

Post autor: forest » 22 lutego 2011, o 12:32

W Krośnie nie da się odebrać Suchej Góry?
Ile to jest kilometrów? Dziesięć?
Ja (w Stalowej Woli) mam do nadajnika 97 kilometrów i odbieram :D
Komuś się pupy nie chce ruszyć.

Odpowiedz