Strona 3 z 37

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 00:16
autor: tomc1o
giaur500 pisze:Hmm być może operator instalacji wstawił gdzieś filtr, który nie przepuszcza tej częstotliwości? Pozostaje interwencja w administracji albo kupno anteny
napisalem e-mail do telewizji kablowej zobaczymy:) dziekuje jeszcze raz. pozdrawiam:)

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 10:00
autor: giaur500
Małe pytanko: czy działają u was napisy dvb na tvn? Bo u mnie, gdy oglądam w vlc, mogę wybrać napisy, ale nie pojawiają się one w ogóle. Wczoraj po południu właśnie miałem dostępna ścieżkę napisów na tvn.

Chwilowo nie mam pod ręką innego oprogramowania aby sprawdzić to.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 10:25
autor: qwerty
Nie na każdym filmie są napisy.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 10:29
autor: giaur500
Jasne. Jednak, założyłem że skoro ścieżka napisów jest obecna, to napisy powinny być. Gdy ścieżki napisów nie ma, to napisów nie ma.

Chyba że jest zawsze, tyle że przeważnie pusta?

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 10:31
autor: przejazd2
Kupiłem dzisiaj dwie anteny, obie rewelacyjnie ściągają mux-3 ale żadna nie łapie mux-2, nawet trochę. Ręce opadają.
Dobrze, że jest możliwość zwrotu.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 10:35
autor: giaur500
Powinieneś spróbować dobrej anteny ze wzmacniaczem. Antena kierunkowa wg mnie niewskazana, lepsza może być mniej kierunkowa, bo będzie zbierać odbicia co jest akurat korzystne.

Próbowałeś tradycyjną siatkę ze wzmacniaczem? Wiem że gabaryty nie zachęcają, ale lepsze chyba to niż czarny ekran? I upewnij się, że rzeczywiście "celujesz" w nadajnik a nie gdzie indziej.

Jeszcze jedna masz możliwość - pogadać z adminsitratorem jeśli jest na twoim bloku zbiorcza instalacja antenowa, ale tutaj może być ciężka sprawa z uzyskaniem czegokolwiek, wiem na swoim przykładzie.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 10:57
autor: przejazd2
Giaur500 już jest ok, złapałem na podobnej antenie jak Twoja, 42 zł w Monitorze na Brukowej, w końcu. W tym TV po prostu nie da się ręcznie wpisać kanału i go dostrajać, on musi złapać sygnał z tego kanału i wtedy go zapisze. Teraz tylko montaż na stałe do balustrady i będzie git. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi, pozdrawiam, co nie znaczy, że uciekam z forum :lol:

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 11:11
autor: qwerty
Skoro macie takie problemy to trzeba prosić emitel o SFN z cieszyńskiej o mocy kilku kW.:)

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 11:12
autor: p-b
;)

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 12:26
autor: tomc1o
testowalem juz 3 anteny pokojowe ani jedna nie dziala - pytam wiec czy w obecnej chwili dziala mux 2 bo 3 lapie na kazdej?

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 12:34
autor: przejazd2
Działa. Ja też testowałem co tylko miałem w domu (parter, dookoła bloki), ale udałem się dzisiaj po antenę zewnętrzną ze wzmacniaczem i się udało. 40-50 zł proponuje wydać i od razu jest efekt.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 12:43
autor: tomc1o
przejazd2 pisze:Działa. Ja też testowałem co tylko miałem w domu (parter, dookoła bloki), ale udałem się dzisiaj po antenę zewnętrzną ze wzmacniaczem i się udało. 40-50 zł proponuje wydać i od razu jest efekt.
ja o tyle mam lepiej ze mieszkam na brukowe i 4 pietrze, a ta antene ktora kupiles mialem w domu przed chwila - odstraszylo mnie jedynie to ze trzeba sie bawic z kablem... probowalem juz chyba kazda z ktorej nie trzeba 'ukrecac' efekt mizerny ;/ pewnie problemem jest to ze nie mam okna na nadajnik w krynicy

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 12:58
autor: halasik1
troche odbiegne od tematu suwałki ktoś odbiera bo tez powinny byc dzis :)

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 13:52
autor: giaur500
Też jestem ciekawy, moi rodzice powinni być w zasięgu. halasik1 - nie sprawdzałeś? Powinieneś mieć bliżej do suwałk.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 14:27
autor: halasik1
suwałki poszły uff bo dosc juz bialoruskiej

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 14:48
autor: tomash
Białystok- Waszyngtona, wieżowiec,X piętro i mux2 brak.Próbowałem wszystkiego co mam dostępne-stara antena pokojowa, kabelek 10m wypuszczony za okno...i nic. Mux3 oczywiście idealnie na byle czym..ale co w tym dziwnego do Cieszyńskiej kilkaset metrów.Nigdy nie miałem problemów z jakimkolwiek odbiorem analogu , nawet wystarczył drucik, a teraz czarno to widzę- tak jak na ekranie:).A miało być tak pięknie...lepszy sygnał itp.Na tym ma polegać ta "rewolucja" aby każdy kupował anteny zewnętrzne ze wzmacniaczami i całe bloki mają być oklejone antenami za oknami?Jak tak to ja dziękuję za taką telewizję.Mam nadzieję ,że coś jeszcze się zmieni.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 14:52
autor: halasik1
spróbój wewnetrznej z wzmacniaczem ja w olecku 35 km od nadajnika w suwałkach tak odbieram mux2!

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 15:54
autor: tomc1o
probowalem ta za 42 zl o ktorej wspomnial kolega - jak bylo tak i jest wielkie 0. :lol: mam tylko cicha nadzieje ze cos sie zmini w przyszlosci pozdrawiam.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 16:10
autor: przejazd2
Tomc1o napisz jaki masz tuner. Może któremuś z nas to pomoże coś podpowiedzieć. Ja też nie mam okna na nadajnik, a na balkonie w dodatku znalazłem jedno tylko miejsce gdzie świetnie odbierają oba mux-y.

Re: DVB-T z RTCN BIAŁYSTOK KRYNICE

: 22 lipca 2011, o 16:15
autor: tomc1o
przejazd2 pisze:Tomc1o napisz jaki masz tuner. Może któremuś z nas to pomoże coś podpowiedzieć. Ja też nie mam okna na nadajnik, a na balkonie w dodatku znalazłem jedno tylko miejsce gdzie świetnie odbierają oba mux-y.
nie mam tunera (jedynie ten wbudowany w telewizor) a moj telewizor to LG 32LE4500