DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

PawełZ
Posty: 18
Rejestracja: 12 października 2012, o 14:29
Odbiornik: Wiwa 100, Opticum HD1
Instalacja antenowa: Antena log-per na balkonie, 4 piętro
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kosztowy,

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: PawełZ » 19 marca 2013, o 08:58

A u mnie pojawił się w doskonałej jakości MUX-3 na kanale 41, ze Skrzycznego.

pikaczu
Posty: 1274
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu » 19 marca 2013, o 09:57

w tychach brak mux 3 z wisły

Arek_So
Posty: 69
Rejestracja: 18 października 2011, o 11:53
Odbiornik: LG 37LH3000
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Arek_So » 19 marca 2013, o 10:16

U mnie dziś kiepsko z MUX-em 3 na kanale 51, ale na kanale 41 z Wisły jest. :)

Awatar użytkownika
kb997
Posty: 1574
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 16:58
Odbiornik: Tv LG 42'LK530
Instalacja antenowa: quados 8 obliczony na 722 mhz. 7 piętro
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy Jesenik Zilina

Re: Odp: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: kb997 » 19 marca 2013, o 10:32

Wszedzie kiepsko. Chyba zasypało anteny.

AdamP
Posty: 1024
Rejestracja: 21 stycznia 2012, o 07:27
Odbiornik: Sony 48W705C, Sony 32HX750
Instalacja antenowa: Maximum UHF200, Vivanco TVA502
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne (Mux 1, 2, 3)

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: AdamP » 19 marca 2013, o 10:59

pikaczu pisze:w tychach brak mux 3 z wisły
A ustawiłeś antenę na Skrzyczne :?:

pikaczu
Posty: 1274
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu » 19 marca 2013, o 11:02

nie, mam na kosztowy, wcześniej było

Awatar użytkownika
kb997
Posty: 1574
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 16:58
Odbiornik: Tv LG 42'LK530
Instalacja antenowa: quados 8 obliczony na 722 mhz. 7 piętro
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy Jesenik Zilina

Re: Odp: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: kb997 » 19 marca 2013, o 12:48

Macie jakieś info o k51 bo u mnie jak nigdy - brak.

lesz
Posty: 31
Rejestracja: 15 lutego 2012, o 15:17
Odbiornik: Kruger Matz KM000186 twin tuner, Wiwa 90 MC
Instalacja antenowa: antena szerokopasmowa o strukt.logarytmiczno periodycznie dipolowej bez wzmacn
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy 13km, Skrzyczne

Re: Odp: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: lesz » 19 marca 2013, o 12:53

Mux3 ze Skrzycznego miał być przeniesiony z kanału 51 na 41, więc może nie działać.

AdamP
Posty: 1024
Rejestracja: 21 stycznia 2012, o 07:27
Odbiornik: Sony 48W705C, Sony 32HX750
Instalacja antenowa: Maximum UHF200, Vivanco TVA502
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne (Mux 1, 2, 3)

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: AdamP » 19 marca 2013, o 12:54

pikaczu pisze:wcześniej było
Co wcześniej było, bo na pewno nie Mux3 na k.41.
pikaczu pisze:nie, mam na kosztowy,
Kosztowy masz na azymucie 49 stopni a Skrzyczne na azymucie 178 stopni. Jak nie obrócisz anteny to nie będziesz miał sygnału ze Skrzycznego.

AdamP
Posty: 1024
Rejestracja: 21 stycznia 2012, o 07:27
Odbiornik: Sony 48W705C, Sony 32HX750
Instalacja antenowa: Maximum UHF200, Vivanco TVA502
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne (Mux 1, 2, 3)

Re: Odp: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: AdamP » 19 marca 2013, o 12:57

lesz pisze:Mux3 ze Skrzycznego miał być przeniesiony z kanału 51 na 41, więc może nie działać.
Co to za bzdura :shock: Dawno temu Mux3 ze Skrzycznego był na k.62 ale potem zniknął całkowicie - na k.51 nigdy go nie było.

pikaczu
Posty: 1274
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu » 19 marca 2013, o 13:12

jak było na starym kanale

lesz
Posty: 31
Rejestracja: 15 lutego 2012, o 15:17
Odbiornik: Kruger Matz KM000186 twin tuner, Wiwa 90 MC
Instalacja antenowa: antena szerokopasmowa o strukt.logarytmiczno periodycznie dipolowej bez wzmacn
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy 13km, Skrzyczne

Re: Odp: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: lesz » 19 marca 2013, o 13:15

AdamP pisze:
lesz pisze:Mux3 ze Skrzycznego miał być przeniesiony z kanału 51 na 41, więc może nie działać.
Co to za bzdura :shock: Dawno temu Mux3 ze Skrzycznego był na k.62 ale potem zniknął całkowicie - na k.51 nigdy go nie było.
Racja. Mux 3 nadawany jest na kanale 51, ale z Kosztów. Nigdy go nie złapałem, więc stąd pomyłka. Mea culpa!

Kolo
Posty: 5
Rejestracja: 15 marca 2013, o 09:37
Odbiornik: Sony wbudowany
Instalacja antenowa: Pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa/Raszyn Koszalin/Gołogóra

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Kolo » 19 marca 2013, o 13:56

Podobno za miesiąc odpalą MUX3 z Kosztowych, Kosztów , czy jak tam zwał

Awatar użytkownika
eXte77
Posty: 272
Rejestracja: 4 maja 2011, o 17:44
Odbiornik: Sony Bravia
Instalacja antenowa: Dipol 11/21-60 (symetryzator)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Wisła Skrzyczne

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: eXte77 » 19 marca 2013, o 14:00

pikaczu pisze:w tychach brak mux 3 z wisły

W Tychach MUX3 z RTON Wisła/Skrzyczne (k41) około 20% silniejszy od RTCN Katowice/Kosztowy (k51). Kiedy RTCN Katowice/Kosztowy rozpocznie nadawanie MUX3 z k41 w SFN? 20 maja 2013?

marcin6660
Posty: 547
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: marcin6660 » 19 marca 2013, o 14:36

Tak 20 maja.

Awatar użytkownika
seba133
Posty: 1286
Rejestracja: 8 kwietnia 2012, o 12:27
Odbiornik: SONY KD-49X8505B Samsung UE37ES5700S 37"
Instalacja antenowa: Dipol 19/21-69 + symetryzator
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź EC 4 MUX 1, 2, 3 100%

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: seba133 » 19 marca 2013, o 14:55

Kolo pisze:Podobno za miesiąc odpalą MUX3 z Kosztowych, Kosztów , czy jak tam zwał
za dwa miesiące
marcin6660 pisze:20 maja.

krzysztof
Posty: 31
Rejestracja: 12 października 2012, o 20:22
Odbiornik: Samsung
Instalacja antenowa: Zasilacz PWA-40 (20dB)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: krzysztof » 19 marca 2013, o 18:51

Maciejek pisze:Całkiem możliwe. Nie piszesz na czym odbierasz. Sygnał z Katowic w Ustroniu jest b. silny w szczególności na k.49 pod warunkiem odkrytej "widoczności" w kierunku nadajnika. Jeżeli masz wzmacnuiaczw antenie - usuń go i wstaw symetryzator (nie zapomnij o wymianie wtyczki antenowej na zwykłą - bez zasilacza).
Po południu się poprawiło (znowu 90% na MUX2), możliwe że chwilowo coś było nie tak.
Nadajnik mam zasłonięty przez Lipowski Groń, a więc z samym symetryzatorem chyba się nie będzie dało.

Awatar użytkownika
TVRuda
Posty: 700
Rejestracja: 24 sierpnia 2011, o 22:02
Odbiornik: 1) Samsung

2) LG 22LK330-ZB
Instalacja antenowa: Antena siatkowa, zawieszona na maszcie ze wzmacniaczem.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice - Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: TVRuda » 19 marca 2013, o 20:17

Mi to obojętne kiedy z Kosztów ruszy k41 jak moje położenie i ustawienie anteny sprawia, że już cieszę się doskonałym odbiorem mux3 z Wisły.

Awatar użytkownika
domino16297
Posty: 337
Rejestracja: 10 maja 2012, o 15:30
Odbiornik: Cabletech URZ 0083
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa z symetryzatorem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Konin-Żółwieniec

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: domino16297 » 19 marca 2013, o 20:56

Teraz jak masz włączone mux-3 to ci obojętne. :lol: Niech się martwią inni co nie mają co?

pikaczu
Posty: 1274
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu » 19 marca 2013, o 21:07

jestem ciekaw, czy po wylaczeniu analoga w maju, tvp zrezygnuje z tvp info krakow, z kosztow?

Odpowiedz