DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

wezyrone

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: wezyrone » 14 lipca 2011, o 18:07

Potwierdzam odbiór w Bytomiu-Szombierki. Monitor LG227WDP antena pokojowa mała, teleskopowa, sygnał w granicach 40-50%

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: @GUTEK@ » 14 lipca 2011, o 18:08

an10ka-dx pisze:
@GUTEK@ pisze:Działa! Są kanały!
Potwierdza to ktoś jeszcze, bo u mnie ciemność :evil:
Obrazek

jakubek666

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: jakubek666 » 14 lipca 2011, o 18:10

piotr'ek pisze:@jakubek666 - Poczekaj do końca października bo to w MUX1 będzie, a teraz MUX2 staruje (TVN, Polsat, TVPuls).
dobre i to.

Ja również potwierdzam odbiór w Katowicach na tysiącleciu.
2 polsaty sportowe, tvn, polsat, puls, tv4, tvn7 no i czeskie.

Ps. ja odbieram na starej, zardzewiałej antenie siatkowej zdjętej z dachu.

rafla
Posty: 40
Rejestracja: 14 lipca 2011, o 13:36
Instalacja antenowa: pasywna ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: rafla » 14 lipca 2011, o 18:19

Potwierdzam z okolic Wadowic 100%/100% i to w czasie burzy. :D

mmm777
Posty: 39
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: mmm777 » 14 lipca 2011, o 18:26

Uff, jakość - tak na pierwsze oko - lepsza niż z Czech. :D

mac_33
Posty: 478
Rejestracja: 30 czerwca 2010, o 09:58

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: mac_33 » 14 lipca 2011, o 18:29

dg 100/100 brawo Emitel

Awatar użytkownika
darko_n
Posty: 30
Rejestracja: 23 grudnia 2010, o 19:11
Odbiornik: Samsung UE32F5300,
LG DM2352,
WIWA HD90 jako nagrywarka
Instalacja antenowa: 2 zestawy "siatek" ze wzmacniaczami
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Bytków, Frýdek

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: darko_n » 14 lipca 2011, o 18:33

Witam,
potwierdzam odbiór na k.49 (~6,5 km od nadajnika) :)
poziom sygnału 80-88% na "siatce" skierowanej na... Skrzyczne

____
pzdr

Awatar użytkownika
Maciejek
Posty: 835
Rejestracja: 7 lipca 2010, o 14:46
Odbiornik: Philips 7334, Onkyo NS-6170
Instalacja antenowa: YAGI-UDA, instalacje pasywne
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Lysá Hora

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Maciejek » 14 lipca 2011, o 18:37

Skoczów. 48km jakość 100% antena na strychu. Cieszyn to samo 100% . Mamy już wybór Skrzyczne lub Kosztowy :)

lukapi

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: lukapi » 14 lipca 2011, o 18:43

Witam,
potwierdzam odbiór na CH 49, okolice Trzebini, 35.4 km od nadajnika.
Poziom sygnału jakość 100%, siła 95% - brawo Emitel

darog69

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: darog69 » 14 lipca 2011, o 18:44

Witam u mnie kanały znalazł lecz jest tylko dźwięk i monit na ekranie:
Rozdzielczość HD nie jest obsługiwana
Czy to oznacza że mój tv posiada tuner MPEG2?

Awatar użytkownika
exmartino
Posty: 109
Rejestracja: 14 lipca 2011, o 09:34
Odbiornik: TV LG 42LF652V oraz OPTICUM XTS703 Radio: GoGEN DAB502
Instalacja antenowa: Antena siatkowa i kierunkowa LOG 2-69
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice - Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: exmartino » 14 lipca 2011, o 18:46

Potwierdzam odbiór MUX2 w Rudzie Śląskiej z Katowice Kosztowy!!!
Muszę mieć jednak włączone zasilanie 5V na dekoderze.
Jakość: 90%
Poziom: 72%
Kanały śmigają wyśmienicie!! BRAWO EMITEL!!!
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2011, o 19:10 przez exmartino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomasz Berezowski
Posty: 690
Rejestracja: 19 czerwca 2009, o 16:41
Instalacja antenowa: siatka pasywna, wzmacniacz budynkowy
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Tomasz Berezowski » 14 lipca 2011, o 18:48

darog69 pisze:Witam u mnie kanały znalazł lecz jest tylko dźwięk i monit na ekranie:
Rozdzielczość HD nie jest obsługiwana
Czy to oznacza że mój tv posiada tuner MPEG2?
Niestety tak.

Tom345
Posty: 669
Rejestracja: 22 grudnia 2009, o 22:10
Odbiornik: Samsung P2370HD, Not Only TV LV5TDelux
Instalacja antenowa: Thomson ANT-85 lub kawałek druta.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa PKiN/Raszyn

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Tom345 » 14 lipca 2011, o 18:49

darog69 pisze:Witam u mnie kanały znalazł lecz jest tylko dźwięk i monit na ekranie:
Rozdzielczość HD nie jest obsługiwana
Czy to oznacza że mój tv posiada tuner MPEG2?
Tak.

d.kostyra
Posty: 39
Rejestracja: 15 marca 2009, o 12:16

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: d.kostyra » 14 lipca 2011, o 18:52

Lędziny, kilka kilometrów od nadajnika, kanał 49, poziom 95 % sygnału, MUX 2 działa i jeszcze wrócił MUX 2 ze Skrzycznego.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: @GUTEK@ » 14 lipca 2011, o 18:54

W Gliwicach da się nawet odbierać na antenach pokojowych.
Udało mi się odebrać na tunerze usb na prowizorce - wzmacniacz + przykręcone "wąsy".

piotr'ek
Posty: 128
Rejestracja: 4 sierpnia 2009, o 13:43

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: piotr'ek » 14 lipca 2011, o 18:55

darog69 pisze:Czy to oznacza że mój tv posiada tuner MPEG2?
Tak. Jaki to TV? Ma gniazdo CI z boku obudowy?

darog69

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: darog69 » 14 lipca 2011, o 19:00

to tv Samsung LE40A656 ma z boku wejście na moduł przelotowy ale czytałem że one nie za dobrze pracują.Pozostanie mi chyba dokupić tuner zewnętrzny

Np. taki:signal-hd-507

co sądzicie o nim?
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2011, o 19:07 przez darog69, łącznie zmieniany 2 razy.

ms93

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: ms93 » 14 lipca 2011, o 19:05

Slaby strasznie ten sygnal - u mnie w Sosnowcu-Zagorzu ledwo lapie, do tego tylko w jednym miejscu mieszkania, przy czym analog (zasniezony, ale dziala) jest wszedzie.
Czekam na Choragwice.

piotr'ek
Posty: 128
Rejestracja: 4 sierpnia 2009, o 13:43

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: piotr'ek » 14 lipca 2011, o 19:08

ms93 pisze:Slaby strasznie ten sygnal - u mnie w Sosnowcu-Zagorzu ledwo lapie
Niemożliwe! Nadajnik za winklem, a Tobie słabo łapie. Z Krakowa nic lepszego się nie spodziewaj, bo teren jest niekorzystnie ukształtowany.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: @GUTEK@ » 14 lipca 2011, o 19:11

darog69 pisze:Np. taki:signal-hd-507

co sądzicie o nim?
Jeśli chcesz tuner typu scart, chowany za tv to polecam. Przejrzyj jeszcze opinie na forum o nim i o innych.

Odpowiedz