Strona 280 z 281

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 27 października 2020, o 20:02
autor: Majster1234
Nie, nie ma kablówki jest tylko naziemna tv. Nie wiem czy babcia oglądała czeską tv ale podejrzewam że tak, ale chyba z ciekawości.

To racja że ten dekoder manty taki trochę felerny, bo często rozwala się na nim lista programów w cały świat i trzeba na nowo porządkować, lata swoje już ma i wyeksploatowany.
Faktycznie chyba trzeba będzie zainwestować w nowy.

Nic nie daje dłuższe przytrzymanie na kanałach TVP, dalej brak sygnału.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 29 października 2020, o 13:17
autor: TLW/SZA
To musisz sprawdzić na innym dekoderze czy odbiera mux3, jeśli będzie odbierał, to znaczy się że ten stary dekoder fiksuje.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 4 listopada 2020, o 13:41
autor: pikaczu
Czy działa dźwięk na tvp kultura 2 na mux 8?

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 4 listopada 2020, o 13:54
autor: ObywatelDVB-T
Na LG 55UN81003LB działa.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 4 listopada 2020, o 15:23
autor: dvbtowiec
Widzę że dźwięk wrócił.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 4 listopada 2020, o 15:27
autor: pikaczu
No, jest

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 4 listopada 2020, o 15:58
autor: TLW/SZA
U mnie na dekoderze wiwa dostawionym do tv LG dźwięk jest.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 4 listopada 2020, o 18:33
autor: ObywatelDVB-T
Chodzi o TVP Kultura 2, dostępnym z HbbTV.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 8 listopada 2020, o 10:16
autor: Majster1234
Witam ponownie. Problem z odbiorem 3 muxu u babci rozwiązany, kupiłem jej nowy dekoder cabletech dvbt-2 265h i ogarnia nie tylko Polskie ale i czeskie programy. Dzięki za porady. Pozdrawiam.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 19 listopada 2020, o 12:21
autor: Adis
Co się dziś dzieje z mux5hevec spadki sygnału rano do zera teraz 80/56 zawsze miałem 100/99

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 19 listopada 2020, o 13:18
autor: ObywatelDVB-T
U mnie bez zmian 100/100, idzie płynnie.
Oglądałem rano tak przed 8 i teraz po 12 przez około godzinę TVP Dokument. Po Twoim poście sprawdzałem jakość.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 19 listopada 2020, o 14:04
autor: dvbtowiec
Zauważyłem to samo rano w Krakowie. Odbiór był dotychczas doskonały, a dziś skakała jakość rano. Teraz się ustabilizowało i słupki są na 100%

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 19 listopada 2020, o 14:19
autor: Adis
Może jakiś brak synchronizacji między Krakowem a Katowicami

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 19 listopada 2020, o 14:22
autor: dvbtowiec
To możliwe, bo nadajniki pracują na tym samym kanale.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 25 listopada 2020, o 17:29
autor: DVBtolog
W północnej części Bytomia kanał 27 z Mux5 jest nieosiągalny.Brak sygnału od 19-tego listopada. Znajomi twierdzą to samo.Wszystkie Muxy i kanały, odbiór w stu procentach, oprócz kanału 27?

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 8 grudnia 2020, o 18:34
autor: J8539
Witam. Dosyc dlugo nie oglądałem ostatnio telewizji ale dzisiaj po zeskanowaniu na nowo kanałów, zauważyłem że tesyowy mux 5 tvp juz dziala normalnie. A dwa miesiące temu telewizor nie był w stanie go poprawnie zdekodować, rwanie i pikseloza obrazu przy 90%jakości i siły sygnału. Może obniżyli bitrate kanałów albo poprawili synchronizacje z Krakowem.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 15 grudnia 2020, o 10:37
autor: pikaczu
Czy w kosztowach też będą modernizować maszt?

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 3 stycznia 2021, o 09:48
autor: pikaczu
Działa wam hybryda na kanałach polsatu, tzn. polsat news?

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 3 stycznia 2021, o 10:24
autor: ObywatelDVB-T
Działa. Przed chwilą sprawdziłem na Polsat, TV 4 a także na MUX 4 na Polsat News. Wszędzie jest.

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

: 3 stycznia 2021, o 10:30
autor: pikaczu
Mam nowy tv sony kd-43xh8096 i nie ma.