Multipleks Regionalny TVT

Awatar użytkownika
Tomciosz
Posty: 503
Rejestracja: 20 sierpnia 2013, o 09:04
Odbiornik: Cabletech URZ0083, URZ0195
Wiwa HD 50
TV Blaupunkt HEVC
Instalacja antenowa: TriDigit+LNA188^5m(Wręczyca)|All-Ant ATS2000+SYM^8m(Koszt./Ornon./Ostr.)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Dobromierz|Kosztowy

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: Tomciosz » 27 marca 2017, o 18:30

A chociażby, w celach informacyjnych o ewentualnych zmianach. Nie wszyscy śledzą informacje na stronie TVT, a Emitel jest firmą bardziej znaną w kraju. ;)

MUX 1000
Posty: 135
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: MUX 1000 » 17 maja 2017, o 17:41

eXte77 pisze:Operatorem tego multipleksu nie jest EmiTel
A kto ?
O co mi chodzi ? O programy nadawane na tym multipleksie.Otóż głośność audio na TVT jest bardzo głośna.Pozostałe programy są w miarę równe a po przełączeniu na TVT muszę o razu ściszać.
Nie wiem do kogo wysłać maila.

Awatar użytkownika
Tomciosz
Posty: 503
Rejestracja: 20 sierpnia 2013, o 09:04
Odbiornik: Cabletech URZ0083, URZ0195
Wiwa HD 50
TV Blaupunkt HEVC
Instalacja antenowa: TriDigit+LNA188^5m(Wręczyca)|All-Ant ATS2000+SYM^8m(Koszt./Ornon./Ostr.)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Dobromierz|Kosztowy

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: Tomciosz » 18 maja 2017, o 07:45

Do telewizji TVT. :)

Awatar użytkownika
exmartino
Posty: 109
Rejestracja: 14 lipca 2011, o 09:34
Odbiornik: TV LG 42LF652V oraz OPTICUM XTS703 Radio: GoGEN DAB502
Instalacja antenowa: Antena siatkowa i kierunkowa LOG 2-69
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice - Kosztowy

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: exmartino » 19 maja 2017, o 23:01

Operatorem technicznym MUX L2 jest telewizja Stars TV, dzięki temu nadaje bez opłat za swoje miejsce na tym multipleksie.

Awatar użytkownika
elektryczny
Posty: 24
Rejestracja: 20 grudnia 2015, o 01:17
Odbiornik: wiwa HD95
Instalacja antenowa: siatka-SWA 1313
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice/Wisła/Ornontowice/Ostrava/Opava

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: elektryczny » 18 czerwca 2017, o 00:48

Od około tygodnia brak Tele5
Też wam zniknął ? ,czy tylko mi :?

marcin6660
Posty: 547
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: marcin6660 » 18 czerwca 2017, o 05:16

Własnie ostatnio udało mi się złapać chwilowo sygnał tego mux-a i nie było tylko tele5.

ainsztain
Posty: 73
Rejestracja: 19 sierpnia 2013, o 08:55
Odbiornik: sony kdl 46w4500, microm 4HD IR
Instalacja antenowa: 1/log5-65 +LG2 2/log5-65 +LG1 3/opticum AX1000 +AX W11, wzm. budynkowy WWK 982
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy,Ornontowice,Żilina, Ostrava

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: ainsztain » 18 czerwca 2017, o 15:13

Zamiast Eska Tv w tym muxie jest teraz Eska Tv Extra.

MUX 1000
Posty: 135
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: MUX 1000 » 19 czerwca 2017, o 11:24

ainsztain pisze:Zamiast Eska Tv w tym muxie jest teraz Eska Tv Extra.
Po przeskanowaniu na EPG nadal jest Eska Tv a na ekranie pokazuje Eska Tv Extra.
elektryczny pisze:Od około tygodnia brak Tele5
Też wam zniknął ? ,czy tylko mi :?
Tele5 nie ma już prawie miesiąc,nie było obrazu ale EPG działało teraz nie ma nic.Ciemny ekran.

Awatar użytkownika
exmartino
Posty: 109
Rejestracja: 14 lipca 2011, o 09:34
Odbiornik: TV LG 42LF652V oraz OPTICUM XTS703 Radio: GoGEN DAB502
Instalacja antenowa: Antena siatkowa i kierunkowa LOG 2-69
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice - Kosztowy

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: exmartino » 10 lipca 2017, o 22:37

Do MUX L2 dołączono stację MANGO 24.

ainsztain
Posty: 73
Rejestracja: 19 sierpnia 2013, o 08:55
Odbiornik: sony kdl 46w4500, microm 4HD IR
Instalacja antenowa: 1/log5-65 +LG2 2/log5-65 +LG1 3/opticum AX1000 +AX W11, wzm. budynkowy WWK 982
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy,Ornontowice,Żilina, Ostrava

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: ainsztain » 1 sierpnia 2017, o 08:41

W międzyczasie Mango24 zniknęło. Od dziś w tym multipleksie dodatkowo TVN HD oraz TVN7 HD. Dla mnie super 8-)

Awatar użytkownika
Tomciosz
Posty: 503
Rejestracja: 20 sierpnia 2013, o 09:04
Odbiornik: Cabletech URZ0083, URZ0195
Wiwa HD 50
TV Blaupunkt HEVC
Instalacja antenowa: TriDigit+LNA188^5m(Wręczyca)|All-Ant ATS2000+SYM^8m(Koszt./Ornon./Ostr.)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Dobromierz|Kosztowy

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: Tomciosz » 1 sierpnia 2017, o 14:02

Ulala!

Ale takie przerzucanie programów to porażka...

MUX 1000
Posty: 135
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: MUX 1000 » 1 sierpnia 2017, o 14:42

A teraz wylączyli sygnal na wszystkich kanalach.
TVN HD oraz TVN7 HD a po co to dublowanie kanalów ,nie można dać innych ?

djlosiu
Posty: 77
Rejestracja: 24 marca 2011, o 06:24
Odbiornik: samsung LED UE32H5500
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digit z symetryzatorem.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RCTN Katowice/Kosztowy

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: djlosiu » 1 sierpnia 2017, o 21:53

ale to masz w hd przynajmniej lepsza jakość obrazu.I tak innych kanałów nie wrzucą ci do naziemnej.

dylan80
Posty: 6
Rejestracja: 1 sierpnia 2017, o 22:16
Odbiornik: lg 39ln575s
Instalacja antenowa: hn63, symetryzator, 5m.n.p.g
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy, chrzelice, wręczyca, kamieńsk

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: dylan80 » 3 sierpnia 2017, o 00:25

co z tego że HD, jak klatkuje i pikseloza jak nie wiem co.... u mnie sygnał S80 Q100 a bez przerwy pikseloza... skąd oni wzieli ten przekaz... do tej pory na tym muxie nie było pikselozy, były tylko kilkusekundowe braki sygnału co jakiś czas, a teraz nawet w kanały SD wdarły sie zakłócenia, ale też nie we wszystkie...
na 474MHz polsat HD wygląda idealnie, a tu ten tvn tragicznie...,

piotrek93
Posty: 304
Rejestracja: 4 marca 2011, o 15:51

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: piotrek93 » 3 sierpnia 2017, o 09:28

Szkoda, że emitel nie może zarządzać tym multipleksem. Natomiast TVN powinien nadawać jeden kanał HD zamiast dwóch w tym muxie.

dylan80
Posty: 6
Rejestracja: 1 sierpnia 2017, o 22:16
Odbiornik: lg 39ln575s
Instalacja antenowa: hn63, symetryzator, 5m.n.p.g
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy, chrzelice, wręczyca, kamieńsk

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: dylan80 » 3 sierpnia 2017, o 11:13

innym też tak klatkuje? czy tylko u mnie są takie problemy?

piotrek93
Posty: 304
Rejestracja: 4 marca 2011, o 15:51

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: piotrek93 » 3 sierpnia 2017, o 12:04

klatkuje strasznie o braku dźwięku dolby i ścieżki oryginalnej już nie wspomnę nawet ścieżka polska jest podpisana jako nieokreślona.

Awatar użytkownika
Tomciosz
Posty: 503
Rejestracja: 20 sierpnia 2013, o 09:04
Odbiornik: Cabletech URZ0083, URZ0195
Wiwa HD 50
TV Blaupunkt HEVC
Instalacja antenowa: TriDigit+LNA188^5m(Wręczyca)|All-Ant ATS2000+SYM^8m(Koszt./Ornon./Ostr.)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Dobromierz|Kosztowy

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: Tomciosz » 3 sierpnia 2017, o 13:32

Szarpie, klatkuje, jakość sygnał skacze.... Już się przyzwyczaiłem, do takich cyrków. Czasem lepiej, czasem gorzej.

dylan80
Posty: 6
Rejestracja: 1 sierpnia 2017, o 22:16
Odbiornik: lg 39ln575s
Instalacja antenowa: hn63, symetryzator, 5m.n.p.g
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy, chrzelice, wręczyca, kamieńsk

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: dylan80 » 14 sierpnia 2017, o 06:43

ale przecież do momentu wrzucenia tvnów u mnie wszystko było z tym muxem w porządku.... nic nie ścinało, obraz był płynny, tylko czasami zanik sygnału był. u mnie siła 95% jakość 100% a pikseloza cały czas... czyżby mieli zwalony nadajnik, albo nie daje rady z HD

Adis
Posty: 9
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Odbiornik: tv sony i dekoder ferguson t 65
Instalacja antenowa: telmor 850 i siatkowa 10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: Multipleks Regionalny TVT

Post autor: Adis » 14 sierpnia 2017, o 11:11

u mnie 500 m od nadajnika to samo ciągle stopklatki według mnie wina po stronie operatora technicznego coś na multiplekrzerze

Odpowiedz