Ferguson Ariva T760i

Artur912
Posty: 97
Rejestracja: 23 kwietnia 2016, o 13:19
Odbiornik: Cabletech
Instalacja antenowa: Antena siatkowa na zewnątrz z lna-177
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wisła Jesenik Ostawa Opawa Klimkovice

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: Artur912 »

Nie ma co wymagać w takich tanich tunerach

Leonidas1974
Posty: 5
Rejestracja: 2 grudnia 2019, o 13:06
Miejscowość: Jawiszowice
Odbiornik: Sony Bravia KDL55W815B, Samsung C650+Ferguson ArivaT760i
Instalacja antenowa: Kierunkowa ATX 1000 ze wzmacniaczem.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy, Cieszyn- Hostalkowice

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: Leonidas1974 »

Witam. Dzisiaj odpaliłem to cudo techniki. Wszystko ok. Polskie kanały z Kosztów śmigają, czeskie MUX 22 i 23 ok. Reszta w zależności od warunków . Pytanie jak posortować kanały tak aby nie zmieniały kolejności bo to to wiem jak ogarnąć? Czechy zbieram z Czeskiego Cieszyna.

pacik
Posty: 4
Rejestracja: 10 stycznia 2021, o 20:52
Miejscowość: Pszów

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: pacik »

Czy tuner przesyła sygnał na wyjście antenowe w trybie stand- by? Czy można dowolnie ustawiać listę kanałów wg własnej kolejności i własnej numeracji?

Beata
Posty: 28
Rejestracja: 16 grudnia 2020, o 20:53
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: Philips7334 viva
Instalacja antenowa: Sparta lambda. telmor
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice Wisła ostrawa

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: Beata »

Wylaczyc lcn i poukładac po swojemu

ams8
Posty: 66
Rejestracja: 23 lutego 2010, o 09:39

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: ams8 »

Leonidas1974 pisze: 5 maja 2021, o 16:39 ...Dzisiaj odpaliłem to cudo techniki. Wszystko ok. ..
Gratulacje.
Bedę wdzięczny za sprawdzenie jak to jest w praktyce z nagrywaniem :
1. czy da się nagrywać jednocześnie dwie audycje
2. czy da się nagrywać jedną audycję a oglądać inną

Leonidas1974
Posty: 5
Rejestracja: 2 grudnia 2019, o 13:06
Miejscowość: Jawiszowice
Odbiornik: Sony Bravia KDL55W815B, Samsung C650+Ferguson ArivaT760i
Instalacja antenowa: Kierunkowa ATX 1000 ze wzmacniaczem.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy, Cieszyn- Hostalkowice

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: Leonidas1974 »

Nie mam dysku zewnętrznego dlatego nie sprawdzę. Z resztą nie zależy mi na nagrywaniu oglądam tv sporadycznie. Głównie chodziło mi czy DVBT2 działa u mnie.

ams8
Posty: 66
Rejestracja: 23 lutego 2010, o 09:39

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: ams8 »

Leonidas1974 pisze: 6 maja 2021, o 10:48 ...nie zależy mi na nagrywaniu oglądam tv sporadycznie..
Jeju, dla mnie nagrywanie to ważna sprawa, od dawna zależy mi na urządzeniach, które potrafią nagrywać dwie audycje i jednocześnie oglądać coś z dysku. Tak działają moje zabytki: Manta i Hyundai.

-greg-
Posty: 3
Rejestracja: 31 października 2013, o 02:01
Miejscowość: Niwiska
Odbiornik: SONY KDL-32W706B
KOQIT T10 H.265
Instalacja antenowa: OPTICUM AX-1000
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów - 54km

Re: Ferguson Ariva T760i

Post autor: -greg- »

ams8 pisze: 6 maja 2021, o 16:28 Jeju, dla mnie nagrywanie to ważna sprawa, ...
Ten tuner mam i używam od roku, albo raczej mam, bo do używania mnie zniechęca. Kupiłem jako przede wszystkim nagrywarkę po dobrych doświadczeniach z poprzednim T65. Nie wyróżnia się niczym spośród innych tańszych. Pilot RCU-101 masakra, bez rozdziału na jakiekolwiek sekcje, nieprzyjemny w dotyku i używaniu. Od razu kupiłem RCU-200. Menu toporne. EPG coś pokazuje, ale jego forma i działanie nie do zaakceptowania. W ogóle urządzenie działa tak sobie: raz prawie dobrze, innym razem na reakcję trzeba czekać ok. 30s. i nie wiadomo co dalej. Czasem uda się coś nagrać innym razem same zakłócenia - pikseloza i uszkodzone pliki. Sprawdzone na kilku różnych szybkich pendrivach więc na pewno nie one są tego powodem. Właśnie wrócił z reklamacji, bo żadna aktualizacja nie rozwiązała problemu, ale serwis nie stwierdził usterki. Najwidoczniej dla nich niezoptymalizowane oprogramowanie, źle działający procesor czy pamięć albo po prostu problem z odprowadzaniem ciepła to nie wada.
Wracając do sedna: można nagrywać z jednego kanału i równocześnie oglądać inny na tym samym MUXie. Nic innego nie wchodzi w grę. Nie ustawisz nagrywania z dwóch kanałów, nie uruchomisz odtwarzania podczas nagrywania. Nie kupuj.

Odpowiedz