Skymaster STB M265

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 795
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: Skymaster STB M265

Post autor: DanielK »

eter pisze: 21 maja 2021, o 02:25 2 Po wyłączeniu tunera, wyłącza również "przelotkę" sygnału antenowego [nie podaje na drugi odbiornik] co według mnie jest śmieszne, skoro dają właśnie tę przelotkę (poza tym i na włączonym jest spore tłumienie sygnału - zwiększa się ilość błędów na TV).
Teraz chyba wszystkie STB tak mają. Lepiej użyć rozgałęźnik.
eter pisze: 21 maja 2021, o 02:25 6 Nie można ręcznie wyszukać sygnału na paśmie VHF, ponieważ nie można przełączyć szerokości pasma z 8 na 7 MHz.
To zdecydowanie wymaga poprawki. Czasem po prostu trzeba ręcznie wyszukać, chyba że tuner jest na tyle inteligentny, że zgodnie z LCN najpierw przypisze programy o lepszym sygnale, a słabsze pójdą na koniec listy.
eter pisze: 21 maja 2021, o 02:25 7 Przestawione kanały na liście nie zmieniają numeracji na kolejne według listy, tylko zachowują nadal poprzednie i wybieranie klawiszowe wówczas nie ma sensu..bo drugi na liście ma na przykład numer 5 i wobec tego klawisz 2 nie włącza programu 2 tylko piąty.
Czy LCN ustawiłeś na WYŁĄCZONE?
eter pisze: 21 maja 2021, o 02:25 ....wiem to tylko 100 zł - więc chyba wszystkie te "pudełka" mają takie i inne wady.
(...)
Jestem świadomy, że pewnie z 80 procent użytkowników nawet nie zauważy tego błędu....
To jest najlepsze podsumowanie :!:

Dla pozostałych 20% użytkowników wybór sprzętu nie jest prosty. Ja zawsze pokazuję ludziom dekodery pod kątem pilota. Bo będzie go w ręku trzymać przez kilka lat.

Dla 1-5 % użytkowników tylko tuner z systemem Linux :-)

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

W międzyczasie pokazało się nowsze firmware.
Zmienili trochę rzeczy, można już wyszukać ręcznie MUX8 - chociaż jest na sztywno pokazane pasmo 8 kHz (jednak wyszukuje MUX).
Dodali zaznaczenie w programach, które programy są DVBT-2.
Faktycznie, po wyłączeniu LCN programy na liście mają już właściwą numerację (to mój błąd).
Poza tym, plus na bardzo szybki czas zmiany programu, czułość głowicy i fajne duże dokładne opisy programów i błyskawiczne dociąganie tych opisów przy zmianie programu z innego MUXa.
Jednak duża wada z tym przesterem sygnału wizyjnego.
Z pobliskiego sklepu wziąłem na próbę tuner Manty.
Jest równie czuła, jednak nie potrafiła dobrze odtwarzać nie wiedzieć czemu MUXa regionalnego TVL. Sygnał cały czas miał czkawkę...
I co najważniejsze "przester sygnału wizyjnego" i owszem też miała.....
Wynika z tego, że obecnie, pchają szajs do wszystkich tych tunerków, tylko z innym menu i w innych pudełkach.
Taka sama głupia "maniera" automatycznej zmiany zdjęć w przeglądarce i ten przester sygnału, wskazuje chyba na jeden i ten sam typ procesora....
Nie mogę się nadziwić nadal starej WIWIE, która to uscaling SD do HD ma świetny, poziom sygnału wizyjnego o wiele wyższy i z idealnymi parametrami sygnału, bez jego przesterowania.
Ciekawi mnie, czy nowe WIWY nadal mają tak dobre parametry sygnału wizji, czy też już w trzewiach te same czipy z tym przesterem.
Sprawdziłem jeszcze na Xiaomi Mi TV Box S i ma prawidłowy poziom sygnału, bez przesteru...więc wyraźnie pchają ten sam złom z tym samym błędem do różnych pudełek.
Szkoda, że Mi Box nie ma tunera TV....nie potrzebnie kupowałem go, nie wiedząc, że potrzebne będzie niedługo kolejne pudełko.

delKichote
Posty: 30
Rejestracja: 28 lutego 2011, o 23:13

Re: Skymaster STB M265

Post autor: delKichote »

eter pisze: 21 maja 2021, o 02:25 To wszystko to nic wobec najpoważniejszego błędu, który całkowicie dyskwalifikuje go przynajmniej dla mnie - jakim jest niepoprawny sygnał wideo na wyjściu HDMI.
Porównałem go z sygnałem ze starej WIWY, która ma go w idealnych parametrach, a chodzi o nieprawidłowe odtwarzanie gradacji bieli, koloru i czerni.
Niestety, korekcja poziomu kontrastu i jasności jaka jest w tunerze nie niweluje tego błędu.
Na planszy kontrolnej nie da się w żaden sposób ustawić tak tych wartości, aby były widoczne wszystkie odcienie kolorów, bieli oraz czerni.
[...]
Błąd ten daje obraz "prześwietlony" na białych fragmentach obrazu i zbyt czarny w ciemnych ujęciach.
Efekt jest mierny, brak szczegółów kiedy na obrazie mamy dużo bieli.
Więc mając już na wyjściu tunera przejaskrawioną biel, nic nie zrobimy więcej z tym w TV.
[...]
Jestem świadomy, że pewnie z 80 procent użytkowników nawet nie zauważy tego błędu....
No to jestem w tych 20%, bo widać taki efekt na pierwszy rzut oka bez testów - zbyt jaskrawa biel, zbyt rozległa czerń, płytkie kolory.
Oprócz wspomnianej przez Ciebie Manty ten efekt jest też w tunerach LTC (testowałem 2 podobne modele DVB-T2 - tam też jedyna zaleta to najczulsze, najskuteczniejsze na rynku głowice DVB-T2, ale i tak nie dorównują głowicom w starych, dobrych tunerach DVB-T1).

Ale co to za "plansza kontrolna" i jak wykonać taki test?

2Tom
Posty: 52
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: Skymaster STB M265

Post autor: 2Tom »

delKichote pisze: 29 maja 2021, o 20:34 Ale co to za "plansza kontrolna" i jak wykonać taki test?
W tym temacie kolega zamieścił plansze kontrolną, jak zrobisz fotkę jej to wklej do tamtego tematu.. viewtopic.php?f=36&t=8284&start=180

delKichote
Posty: 30
Rejestracja: 28 lutego 2011, o 23:13

Re: Skymaster STB M265

Post autor: delKichote »

2Tom pisze: 29 maja 2021, o 23:41 W tym temacie [...]
Dzięki!
(W sumie na zrzutach ekranu z obrazów kontrolnych programów "nokia monitor test" itp. jest dokładniejsze stopniowanie odcieni szarości)

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

Przester jest dużo mniej dokuczliwy, kiedy TV włączę (przynajmniej u mnie na Philipsie) w opcji PC.
Obraz jest dużo lepszy (sygnał wideo idzie bez wszystkich usprawniaczy jakie są w torze wideo, prawie bezpośrednio na ekran, co całkowicie zmienia jakość obrazu, przynajmniej na moim TV, obraz jest bez wszystkich wad jakie są w normalnym trybie, czyli nie ma przesterów ostrości i tym podobne - jest dużo większy zakres kolorów i surowy balans bieli, czyli taki jaki idzie ze źródła).
Ale to pewnie zależy już od samego TV...

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2276
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Skymaster STB M265

Post autor: Krosnoludek »

Po zdjęciach przodu odbiornika widać że prawdopodobnie są to te same tunery różniące się tylko panelem przednim, dla danej sieci sklepów, Lite wygląda na mniejszy.
Obrazek

https://update.skymaster.de/

Dobrycel
Posty: 355
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: Skymaster STB M265

Post autor: Dobrycel »

W Skymaster marketing jest gorszy jak w kole gospodyń wiejskich. Nie ma nikogo, kto by cos napisał co jest w środku tszn procesor, pamiec, gdzie błędy zgłaszać. itp. Totalne zero. Tam nikt nic nie wie. Inne marki takie jak Ferguson - mozna sie dodzwonić napisac, ale tak kłamią i takie niedorzeczne bzdury opowiadają.... Jak chcesz tylko pooglądac TV to mozna kupic. Ale jak chcesz nagrywac, mieć EPG, drażnią cię błędy w sofcie itp to lepiej wydać więcej kasy i kupić coś lepszego.

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

Napisałem dużo złego o tym tunerze, ale oprócz niestety tego złego odtwarzania kontrastu, to jednak po dokładnym jego przeanalizowaniu stwierdzam, że wszystko pozostałe działa bez zarzutu.
Nagrywanie działa bardzo dobrze, przełączanie kanałów również i ten fajny duży opis programów oraz pasek postępu wyświetlany również na liście a nie tylko po przełączeniu.
Włączając w tryb PC obraz wyraźnie dużo zyskuje, nie widać już tak tych przesterów (chociaż nadal są, ponieważ tuner nieprawidłowo odtwarza i tak kontrast [plansza kontrolna]).
Jednak już tak bardzo nie drażni.
Tutaj zdjęcia z trybu TV i PC.
Zobaczcie na jego twarz, kurtkę i tę białą zasłonę.
W trybie PC jest dobrze, na zasłonie widać szczegóły, twarz jest nie prześwietlona.
Oczywiście zrzut z ekranu nie pokazuje tego jak jest w rzeczywistości.
W trybie TV ustawienia są jak najbardziej optymalne pod względem kontrastu i jasności, ale nie idzie uzyskać prawidłowego obrazu.
Tryb TV

Obrazek

Tryb PC
Obrazek

adiq
Posty: 42
Rejestracja: 21 listopada 2020, o 02:48
Miejscowość: Polska

Re: Skymaster STB M265

Post autor: adiq »

Jest dobrze, bo tryb PC w telewizorach powinien przetwarzać sygnał Full RGB, a ten tuner właśnie taki sygnał nadaje.
Tak jak pisałem wcześniej, Chińczyki w softach do tego chipsetu najwyraźniej stwierdziły, że skoro i tu i tu jest HDMI, to co za różnica czy podłączamy TV czy monitor. Efekt jest jaki jest.

Zresztą moje WIWY na chipsetach MSTAR też do końca tego nie ogarniają - wideo leci poprawnie w telewizyjnym zakresie limited RGB, ale już zdjęcia otwierają w pełnym 0-255 więc jest black crush i przepalanie.

Ot, chińska myśl technologiczna bez jakichkolwiek standardów jakości.

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

To chyba nie do końca o to chodzi, ponieważ Skymaster w opcji zdjęcie oraz programu TV i w trybie PC daje przekłamanie bieli i czerni.
Obraz jest lepszy, ale defekt na obrazie kontrolnym i TV jest zarówno w trybie AV jak i w trybie PC.
Natomiast u mnie WIWA daje prawidłowy obraz w opcji zdjęcie i TV zarówno w trybie AV jak i w trybie PC.
Więc wychodzi na to, że Skymaster podaje po prostu zbyt kontrastowy obraz bez względu na jego rodzaj.
Po prostu walą na odwal tę taniochę nie patrząc na normy.

2Tom
Posty: 52
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: Skymaster STB M265

Post autor: 2Tom »

Napisze kilka słów o bliźniaczym tunerze TV SKYMASTER STB-2GEN DVB-T2 HEVC dostępnym w Media Markt.
Testowałem go dzisiaj , wraz z najnowszym oprogramowaniem STB_2GEN_1.0.4-2021-05-06. Telegazety nie można włączyć lub wiesza się , ale to już wiedziałem z waszych opisów. Albo da rade wejść na główną stronę telegazety i następuje czarny ekran po chęci wybrania innej podstrony.

Przy każdym włączeniu tego egzemplarza następuje błysk zielonego ekranu. Czułość albo inaczej podatność na zakłócenia to dramat w porównaniu do WIWY MAXX i PRO. Tam gdzie obie wiwy odbierały bezproblemowo tam Skymaster pomimo pokazywanej siły 90% jakości 100% co jakiś czas dostawał zakłóceń obrazu i dźwięku. Najbardziej widoczne to było na mux5 testowym..

Ustawienia opcja "inne" umożliwia wybór zachowania tunera przy przełączaniu programu czarny ekran albo zamrożenie
Przy wyborze 2 opcji co jakiś czas zamiast poprawnego obrazu występował obraz z artefaktami.

Opcja aby nie pokazywał zegara nie działa , z waszych opisów myślałem nie powinno jej być, tu była..
Przełączanie kanałów odrobine szybsze niż w wiwie , spodziewałem się błyskawicznej zmiany hehe
Plansza testowa zachowuje się jak w Skymaster STB M265 czyli przepalone biele za czarne czernie.. Nagrania przeprowadzone na wiwie są bezproblemowo odtwarzane na tym tunerze..

Słowa uznania do obsługi w Media Markt, powiedziałem tylko ze telegazeta wiesza się lub nie działa poprawnie , spytali czy zrobiłem uaktualnienie..
Potwierdziłem i dostałem zwrot gotówki..

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

To więc zupełna chyba loteria jest z tymi tunerami.
U mnie natomiast jest bardzo czuły, nawet kiedy sygnał jest około 15% mocy i 60% jakości odbiór jest w miarę stabilny, kiedy jest 30% mocy i 70% jakości odbiór jest bez żadnych zakłóceń....nie ma żadnych artefaktów, przy bardzo słabym sygnale nie występują trzaski fonii (po prostu wycisza się jedynie) w momentach zaniku sygnału a obraz tylko się na chwilę zamraża, również nie występuje rozsypanie obrazu na ekranie.
Przełączanie programów jest bardzo szybkie.
Co do innych spraw to telegazeta działa dobrze, jedynie trzeba poczekać jeden cykl - aby się całość załadowała do pamięci, wówczas działają wszystkie strony (sama czcionka jest fatalna podobna do tych z innych tunerów).
MUX5 akurat u mnie działa bardzo dobrze.
Można wybrać, aby zegar był widoczny podczas oglądania programów zamiast wybranego numeru programu.
Więc ta funkcja ma takie znaczenie, a nie że można wyłączyć zegar w opcji czuwania tunera.
Kolega wcześniej pytał się, czy EPG na Polsat News działa dobrze.
Dzisiaj sprawdziłem i jest wszystko OK.
Godziny programów i czas są prawidłowe.
Jedyną wadą jaką ma ten tuner, ale najważniejszą jest właśnie zbyt duży kontrast, czyli prześwietlona biel i zbyt czarny.
Jednak jeśli włączy się TV w funkcję PC (musi być tuner włączony w progresywnym skanowaniu, wówczas taka opcja pojawia się w TV) to ten przester bieli i czerni znacznie się zmniejsza.
Rozwiązanie grafiki oraz opisów i znacznika postępu, tak na liście jak i programu jest zrobione bardzo dobrze, wyraźnie duże i bez tych wszystkich rozpraszaczy jak w innych tunerach, czyli jaki dźwięk, od ilu lat itd...

2Tom
Posty: 52
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: Skymaster STB M265

Post autor: 2Tom »

Możliwe ze jest loteria skoro piszesz że Twój tuner odbiera poprawnie , albo uszkodzoną sztukę trafiłem...
Trudno mi uznać za poprawne działanie Telegazety, włączyłem na TVP1 wystąpił czarny ekran po wybraniu innej podstrony. Przełączyłem na TV4 , POLSAT , TVN brak reakcji po wciśnięciu przycisku telegazety. Może trzeba było wyłączyć i włączyć tuner nwm. Nie miałem czasu na dogłębne testowanie tej funkcji.. Czytelne EPG, opisy , duży pasek postępu są bardzo dobre to fakt . Podobało mi się też ze jak wcisnąłem przycisk "ok" to lista programów która się pojawiła miała pokazaną nazwę aktualnie nadawanej audycji na obecnie oglądanym mux. Sprawdziłem też te ścieżki dźwiękowe faktycznie były 2, nagrany materiał ma za to wszystkie 3 w przypadku TVP1
Obrazek


Tak wygląda telegazeta na Wiwie H.265 Pro

Obrazek

Obrazek

Obrazek

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

Telegazeta (czcionka grubsza i brzydsza, niż na Wiwie - oraz zegar telegazety nie działa płynnie, tylko jak chce) i ten przester obrazu, to są jego główne wady.
Jakby to naprawili to byłby fajnym tunerkiem.
Po przyciśnięciu OK oprócz nazwy audycji nadawanej na liście programów pokazuje również pasek postępu programu, co jest bardzo fajnie zrobione.
No, ale ma też wyżej wymienione wady.
Szkoda.

Kamilx
Posty: 894
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Miejscowość: Topiło
Odbiornik: Skymaster STB M265
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z wzmacniaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: Skymaster STB M265

Post autor: Kamilx »

Pisałem wcześniej, że nie da się wyłączyć timeshiftu w ustawieniach, przez co pewna część pojemności dysku USB była rezerwowana specjalnie pod timeshift i nie można było zapełniać nagraniami całego pendrive'a. Okazało się, że w wersji 1.0.4 jest dostępna opcja wyłączenia timeshifta - nazywa się ona "przesunięcie czasowe" i jest dostępna w ustawieniach nagrywania. Po wybraniu tej opcji można już wykorzystywać całą pojemność USB.

Co do przekontrastowania się obrazu. To u mnie po podłączeniu przez łączę SCART do telewizora CRT, pierwotnie nie było, aż tak dużego przesterowania obrazu jak na zdjęciach (miałem podobnie jak na zdjęciu z trybem PC). Oczywiście było jakieś bardzo słabe przesterowanie, próbowałem przez ustawienia dekoder zmienić, ale to nic nie dawało. W telewizorze pozmieniałem w ustawieniach obrazu parametry, udało mi się to zniwelować do takiego poziomu, że jest to niewidoczne.

Co do błędów, to 2 tygodnie temu ponownie zgłosiłem je na adres info@skymaster.de. Kontaktowałem się wcześniej z Skymaster przez Facebooka i odpowiedziano mi, że najlepiej w sprawie oprogramowania pisać na ten adres, bo szybciej trafi to do odpowiedniego działu. Niestety na maile nie odpowiadają, ale... Pierwszy raz 6 maja rano wysłałem maila, a jak widać wersja oprogramowania 1.0.4 właśnie jest datowana na ten sam dzień (plik z oprogramowaniem zapisany został po godzinie 16) i uwzględniono w nim kilka moich uwag, ale kluczowe błędy nadal pozostały. Czyli jednak czytają te maile, ale nie odpowiadają.

W ramach ciekawostki podam, że mimo, że dekoder nie obsługuje 4K i nie wyświetla obrazu, to bez problemu nagrywa 4K i w programie VLC bez problemu odtworzyłem ten plik.

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

Ogólnie, przy tym nowym oprogramowaniu - to nie ma się do czego doczepić.
U mnie wszystko działa dobrze.
Na duży plus ten fajny interfejs (duży i ładne opisy - plus pasek postępu tak na liście jak i na info).
To, że zmieniłeś w TV ustawienia kontrastu i tak dalej, aż do momentu że nie widać tego - nie oznacza jednak, że obraz jest prawidłowy.
Niestety na obrazie kontrolnym i tak będziesz miał przester, co oczywiście jest najczęściej widoczne jedynie na programach ze studia i tak dalej (często nie zobaczysz guzików na białej koszuli i takie tam, a w ciemnych scenach znowu będzie czarno).
Na razie sobie go zostawiłem i oglądam w funkcji PC, gdzie jest szersza paleta kolorów i o wiele mniejszy ten przester.
Na ich stronie zgłoszenia w ogóle nie działają (brak reakcji)....pisałem też na ten mail i oczywiście nie odpowiadają.
Zadowolony jestem również z jego czułej głowicy, tam gdzie na TV mam tylko pikselozę to tuner odbiera bardzo dobrze.
Ty podłączasz TV analogowo, ja nie sprawdzałem.
Jednak włącz sobie ten obraz testowy jaki dałem w innym wątku i jestem na 100 procent pewien, że po analogu ma tę sama wadę (przester).
edit
Po dłuższym korzystaniu zauważyłem jeszcze taką wadę.
Pliki mp3 na liście odtwarza automatycznie tylko do trzeciego a na czwartym się zawsze zawiesza i trzeba ręcznie włączyć odtwarzanie (dziwny przypadek).
Tak więc ot takie błędy jak to zwykle mają pudełka...
Tutaj screeny z fajnego czytelnego menu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobrycel
Posty: 355
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: Skymaster STB M265

Post autor: Dobrycel »

@eter mozesz nagrac filmik jak u Ciebie wyglada nagrywanie na pendriwe czy sie zatrzymuje od razu itp?

Ze swej strony ja nie polecam tego dekodera. Łapie zakłócenia oraz sam robi szum w eterze . Naprawy serwisowe a raczej brak oraz kontakt z serwisem to dramat. Opinie na temat tej firmy w internecie tez są ciekawe.
Ja juz nic od nich nawet za darmo nie chce.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2276
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Skymaster STB M265

Post autor: Krosnoludek »

Za czasów Globo kontakt był bardzo dobry (można zobaczyć w wątku o tunerze N2, N3), natomiast teraz próba skontaktowania się z firmą Skymaster jest bezskuteczna, na podany numer telefonu 91 461 49 09 nikt nie odbiera, na e-maila info@skymaster.de również kilka razy pisałem bez odpowiedzi. Przez Facebooka pytałem jak się można z nimi skontaktować w sprawie tunerów DVB-T, to odpowiadają że przez e-maila.
Kiedyś miałem e-maila do Pana z supportu t.michalowski@skymaster.de ale już ten mail nie odpowiada zwraca go z powrotem. Na ich stronie w ogóle brak wzmianki o jakich kolwiek tunerach.

Może w takim razie ktoś z supportu Skymaster zgłosi się tu na forum i odpowie nam na pytania, zależy jeszcze na tym tej firmie czy już nie, by było jak dawniej?

Zadam więc takie publicznie pytanie, może ktoś z Skymaster na nie wreszcie odpowie:
Posiadam tuner Globo (Skymaster) XS65 Combo, czy pojawi się jego następca już z DVB-T2, HEVC, DVB-S2, i HbbTV 2.0.1 oraz z pilotem uczącym się?
Oraz tuner DVB-T2 HEVC z HbbTV i pilot uczący się jak w Wiwach?

eter
Posty: 802
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Skymaster STB M265

Post autor: eter »

Dobrycel pisze: 21 lipca 2021, o 10:13 @eter mozesz nagrac filmik jak u Ciebie wyglada nagrywanie na pendriwe czy sie zatrzymuje od razu itp?
Nagrywanie z "palca " normalnie.
Włączam, nagrywam ile chcę i wyłączam.
Pendrive wyłącza nagrywanie w momencie przerwania, przed wyłączeniem tuner pyta, czy chcę przerwać (na wyświetlaczu nie znika napis REC do momentu jakiejś czynności, zmiana kanału i tym podobne), jednak pendrive normalnie kończy zapis.
Czyli wszystko OK.
Zaprogramowane nagranie włącza się nagrywa i po zakończeniu wyłącza się tuner.
Tuner odczytuje zapisane filmy normalnie, bez żadnych kłopotów.
Jednak tuner ma niedopracowany sam odtwarzacz.
Przewijanie do przodu czasem zawiesza film, filmy w większości nie są płynnie odtwarzane, ale dotyczy to tylko filmów ściąganych z netu, te materiały które nagrywa tuner działają dobrze.
Jednak materiały z netu mają różny klatkarz (fps), niemniej jak wybieram wyjście video takie samo jak klatkarz filmu jest lepiej, ale moja stara Wiwa działa lepiej.

Odpowiedz