LV6TMPVR4

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T MPVR4

Post autor: programista » 9 maja 2012, o 01:42

Nikt nie ma takiego problemu na żadnym tunerze?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T MPVR4

Post autor: @GUTEK@ » 9 maja 2012, o 15:35

x264 to masa różnych wersji kodeka. Ja mogę jedynie powiedzieć, że pliki które ja kompresuje do x264 odtwarza mi poprawnie, również LV6 odtwarzał gdy go jeszcze miałem.
Napisz coś więcej, wrzuć przykładowy plik to ktoś sprawdzi.

latonio
Posty: 88
Rejestracja: 5 października 2010, o 21:20
Odbiornik: Toshiba VL748,
NOT LV6TPMVR4
Funai LH7-M32BB
Korr HD128
Instalacja antenowa: 4 Siaty
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN oraz Raszyn

Re: LV6T MPVR4

Post autor: latonio » 9 maja 2012, o 20:20

Wrzuć plik, to sprawdzę.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T MPVR4

Post autor: programista » 10 maja 2012, o 19:04

Plik, że tak powiem według nowych zasad sceny jeśli jesteście w temacie, i to w kilku produkcjach ten sam problem, nie jest to jakoś szczególnie uciążliwe, ale jednak, także nic nie wrzucę, ale sprawdzić możecie.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T MPVR4

Post autor: @GUTEK@ » 10 maja 2012, o 19:09

Coś z tymi LOLami są ostatnio problemy. Zobaczę czy na Wiwie będzie to dobrze odtwarzać.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T MPVR4

Post autor: programista » 10 maja 2012, o 19:59

Fakt, sprawdziłem, produkcje różne, ale pod szyldem LOL.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T MPVR4

Post autor: programista » 14 maja 2012, o 19:03

Po następnych odcinkach okazuje się, że LOL coś chyba źle robi, to dziwne, że wszystko jest ok, ale na dole jest rozmyty pasek, nie ogarniam.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T MPVR4

Post autor: @GUTEK@ » 23 maja 2012, o 11:48

Pojawiło się jakieś nowe oprogramowanie na serwerze FEN do tego tunera:
ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveView%20 ... -05-21.zip

Niech ktoś sprawdzi i napisze jaka to wersja i jakie zmiany.

DVBManiak

Re: LV6T MPVR4

Post autor: DVBManiak » 23 maja 2012, o 12:37

Po 15 będę w domu to sprawdzę, bo mam znowu go u siebie.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T MPVR4

Post autor: programista » 23 maja 2012, o 12:59

Tak jak myślałem, porażka, nie wiem po co taki coś wysyłają.

Oznaczone to jest lv6-osd2-v3.

Zmiany:
- poprawek nie zauważyłem
- mp4 w h264 nadal mają rozmyty pasek
- wejście do multimedia na czerwony nie działa, nie działa zmiana aspectu podczas filmu
- napisy menu są gdzieniegdzie nie przetłumaczone i brakuje kolorów w opcjach napisów i tła
- oczywiście napisy na NORMAL są malutkie

PO PROSTU KPINA, także wracam już chyba na zawsze na V9.

Jak chcą pomóc to niech LEPIEJ soft rozpakowany przyślą albo gotowe KODY bo i tak nikt tego już nie poprawi, więc w czym problem, aby zrobili to użytkownicy, a podejrzewam, że ktoś z polskich firm może mieć źródła lub chociaż wie jak ten soft rozpakować.

----------
Najlepsze, że dziś napisałem do lifeview czy planują jakiś update 7828, przecież w tych 7818 też nic jakoś nie poprawiają, nie dodają kompletnie nic, także nie robią praktycznie nic, a 7828 to praktycznie to samo, wiec mogli by się postarać, ale nie ten sam syf przysłali.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, o 13:04 przez programista, łącznie zmieniany 1 raz.

DVBManiak

Re: LV6T MPVR4

Post autor: DVBManiak » 23 maja 2012, o 13:00

A to dzięki, nie będę nawet wgrywał. :P

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T MPVR4

Post autor: @GUTEK@ » 23 maja 2012, o 15:17

Tak myślałem że to będzie znów krok w tył w stosunku do V9. A działa może chociaż LCN?

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T MPVR4

Post autor: programista » 23 maja 2012, o 18:43

Nie wiem, ja tam akurat na LCN nie zwracałem uwagi, bo kanały mam jak leci, nic nie zmieniam.

Ale jeszcze tego nie wywaliłem, więc jak to sprawdzić?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T MPVR4

Post autor: @GUTEK@ » 23 maja 2012, o 19:01

No to byś musiał przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo zeskanować kanały. Jak działa to powinno posortować kanały poprawnie jak są w LCN.
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?p=76633#p76633

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T MPVR4

Post autor: programista » 24 maja 2012, o 01:23

Ten soft ma takie luki w multimediach, że szczerze odradzam instalacji, wygląda jakby to był jakiś odpad beta, i niestety tego lcn nie mogę zbadać.

Martiin_Dark
Posty: 9
Rejestracja: 12 lipca 2011, o 17:39

Re: LV6T MPVR4

Post autor: Martiin_Dark » 2 czerwca 2012, o 01:13

Ok, to który soft jest "najlepszy" z dotychczas wydanych? Dla LV6T MPVR4.

DVBManiak

Re: LV6T MPVR4

Post autor: DVBManiak » 2 czerwca 2012, o 09:16

V9. Jedyna ostatnia wersja, która była ok.

Martiin_Dark
Posty: 9
Rejestracja: 12 lipca 2011, o 17:39

Re: LV6T MPVR4

Post autor: Martiin_Dark » 2 czerwca 2012, o 11:52

Witam,
Podczas aktualizacji softu (na LV6-OSD1-V9) do LV6T MPVR4, pojawił mi się poniższy ekran
Obrazek

i tak już ponad godzinę :/

Czy soft w tunerze został zaktualizowany ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T MPVR4

Post autor: @GUTEK@ » 2 czerwca 2012, o 17:57

Nie, prawdopodobnie nie może odczytać danych z pendrivu i stanął w miejscu.

Awatar użytkownika
betoff
Posty: 58
Rejestracja: 19 października 2010, o 18:41

Re: LV6T MPVR4

Post autor: betoff » 8 czerwca 2012, o 09:18

Czy można ten tuner podłączyć kablem HDMI - DVI-D do monitora komputerowego ? Nie będzie jakiś problemów ?

Odpowiedz