LV6TMPVR4

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T

Post autor: programista » 26 marca 2011, o 00:15

Dziwne u mnie ta sama sytuacja z wpisywaniem hasła jest bez zmian, szybkie naciśnięcia i hasło wprowadzone, szybkie naciśnięcie zmiany kanału też bez zarzutu.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T

Post autor: @GUTEK@ » 26 marca 2011, o 09:59

U mnie aż tak bardzo jak to opisuje fido104 i moni tuner nie mulił. Narazie wróciłem do V5-NEWIR z uwagi na pilot.

Jedynie przy przełączaniu opcji w menu / kanałów / listy plików widać było że reakcje nie są natychmiastowe, ale nie było aż tak jak piszą wyżej.
Ciekawe czemu takie różnice są, może to zależy od jakichś ustawień. Czy po wgraniu tego V6 przywróciliście ustawienia fabryczne?

fido104
Posty: 30
Rejestracja: 28 lutego 2011, o 15:08
Odbiornik: LG LE5300
Instalacja antenowa: siatkowa 9m npt
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kisielice, Chwaszczyno, Jagodnik

Re: LV6T

Post autor: fido104 » 26 marca 2011, o 11:07

Tak, przywracałem ustawienia fabryczne.

iw1
Posty: 8
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:23

Re: LV6T

Post autor: iw1 » 26 marca 2011, o 13:20

programista pisze:Ktoś wysunął diodę z pilota, daje to coś ? W sumie nie narzekam, ale jak można by poprawić to czemu nie.
U mnie znacząco poprawiło to działanie pilota. Teraz dioda wystaje 2-3 mm poza obudowę

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T

Post autor: programista » 26 marca 2011, o 15:31

iw1 pisze: Teraz dioda wystaje 2-3 mm poza obudowę
Rozumiem dolutowałeś "przedłużacz" ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T

Post autor: @GUTEK@ » 26 marca 2011, o 15:57

programista pisze:
iw1 pisze: Teraz dioda wystaje 2-3 mm poza obudowę
Rozumiem dolutowałeś "przedłużacz" ?
Wylutowujesz diode (leda), przedłużasz nóżki drucikami, wlutowujesz i gotowe.
Tylko pamiętaj o polaryzacji, jak wlutujesz odwrotnie led nie będzie świecił.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 814
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung LE32C450 + NPR,
Wiwa HD-80,
Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: LV6T

Post autor: ploomba » 26 marca 2011, o 17:20

Pytanie na szybko.
Czy w LV6T da się sortować kanały wg własnej kolejności tak, żeby numeracja odpowiadała też tej kolejności? Właśnie próbuje poukładać kanały i niby da się te zrobić ale numeracja jest przypisana na sztywno do programów - wygląda to potem tak, że na liście jest kolejnośc np: 1,2,3,7,8,4,5 :P

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T

Post autor: @GUTEK@ » 26 marca 2011, o 17:21

ploomba pisze:Pytanie na szybko.
Czy w LV6T da się sortować kanały wg własnej kolejności tak, żeby numeracja odpowiadała też tej kolejności? Właśnie próbuje poukładać kanały i niby da się te zrobić ale numeracja jest przypisana na sztywno do programów - wygląda to potem tak, że na liście jest kolejnośc np: 1,2,3,7,8,4,5 :P
Wyłącz numerowanie według LCN.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 814
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung LE32C450 + NPR,
Wiwa HD-80,
Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: LV6T

Post autor: ploomba » 26 marca 2011, o 18:45

@GUTEK@ pisze:Wyłącz numerowanie według LCN.
czyli ustawić obojętnie jaki inny tryb?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T

Post autor: @GUTEK@ » 26 marca 2011, o 18:58

ploomba pisze:
@GUTEK@ pisze:Wyłącz numerowanie według LCN.
czyli ustawić obojętnie jaki inny tryb?
W menu w pierwszej zakładce masz ostatnią pozycję:
LCN włączony/wyłączony - ustaw na wyłączony. Sortowanie zostaw jak jest, a ułóż kanały po swojemu.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 814
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung LE32C450 + NPR,
Wiwa HD-80,
Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: LV6T

Post autor: ploomba » 26 marca 2011, o 19:03

ok, dzieki wielkie 8-)

rsad9
Posty: 6
Rejestracja: 28 marca 2011, o 07:40

Re: LV6T

Post autor: rsad9 » 28 marca 2011, o 07:55

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Do tej pory tylko przeglądałem wątek, ale teraz jako posiadacz (od piątku) LV6T mam od razu problem.
Problem ten dotyczy pilota. Przy pracy w trybie tunera DVB klawisze "PLAY (>)" i "CZERWONY" reagują właściwie już na samo ich dotknięcie :?: , praktycznie bez naciskania. Reakcją jest wyświetlenie listy programów (jak po naciśnięciu klawisza "LIST"), a następnie po drugim ich dotknięciu wybranie programu z tej listy (jak po naciśnięciu klawisza "OK"). Pozostałe klawisze działają normalnie, tzn. trzeba je nacisnąć aby zadziałały.
Z kolei w trybie odtwarzania filmów ww. klawisze wymagają dużo mocniejszego naciśnięcia niż pozostałe, aby poprawnie zadziałały.
Oprogramowania w moim LV6T - zaktualizowane do V4.

Czy to jest normalne, czy też mam uszkodzonego pilota i trzeba od razu oddawać sprzęt do reklamacji :?: i pożegnać się z nim na jakieś 2 -3 tygodnie :evil: ?

asier
Posty: 86
Rejestracja: 10 marca 2011, o 21:11
Odbiornik: WIWA HD-85
Instalacja antenowa: antena zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra

Re: LV6T

Post autor: asier » 28 marca 2011, o 10:26

Dostaliśmy od Lifeview kolejną wersję firmwaru do przetestowania.
Enclosed please kindly find the upgrade firmware that we have made following modification:
1. Press "aspect key" to adjust the ratio when tuner watching MKV,AVI Movie. Please check if it now OK.
2. Solved the display issue of 4:3 movie on the 16:9 TV; Now it displays like as your request.
3. Timeshift function now as per your request, please test.
Beside, others I am afraid we can't do it as it not a universal request from our Europe market, So please kindly understand.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T

Post autor: programista » 28 marca 2011, o 10:56

Dopiero co maila sprawdzam, więc dopiero przetestuję, ale jak widzicie , ostatnie zdanie mówi wszystko.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6T

Post autor: @GUTEK@ » 28 marca 2011, o 11:12

No to tak (po szybkim teście):

- Powiedzmy że zrobili to zachowanie proporcji dla odtwarzanych filmów, wygląda to tak że naciskając przycisk od aspectu zmienia Auto/4:3/4:3PS/4:3LB/16WS.
Teraz tak (sprawdzane na tv 16/9 podłączenie HDMI):
Auto - rozciąga wszystko na pełny ekran
4:3 - dla tv 4:3 prawie ok, film 4:3 pełny ekran, film 16:9 w LB, film 2.35:1 niestety też w LB, a pasy powinne być jeszcze większe
4:3PS i 4:3LB - odpowiednio rozciągnięte, zwężone dla tych ustawień, dokładnie nie sprawdzałem każdego filmu
16:9 - tu najciekawiej, wygląda że wszystko jest ok tak jak powinno film 16:9 pełny ekran, 4:3 w pillarboxie, 2,35:1 w letterboxie.

Minusy są takie że działa to tylko dla odtwarzania filmów, dla odtwarzania PVR nadal bez zmian (naciśnięcie przycisku aspect wyświetla się napis "niewłaściwy"), zmiana tych proporcji podczas odtwarzania filmu zmienia również dla kanałów tv, więc jeśli w filmie ustawimy przykładowo 4:3LB, to potem mamy też tv z pasami, powinno to być osobno dla tv i osobno dla filmów.

Z timeshiftem to nie wiem w sumie co zmienili, ja żadnych różnic nie widze, działa ok tak jak działał.

Firmware wrzuce na serwer wieczorem bo za chwile wychodze.

Ps. To teraz już mi możecie załatwić wersje NEWIR, bo w końcu jest co co chciałem.

Awatar użytkownika
programista
Posty: 504
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 20:53
Odbiornik: LV6TPMVR4 / PS43D450
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z usuniętą siatką, zasilanie z tunera, wewnątrz budynku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: DVB-T Śrem

Re: LV6T

Post autor: programista » 28 marca 2011, o 11:15

Nie ja nie mogę bo jestem wku*****. Dziękuję za uwagę.

Rufuss
Posty: 29
Rejestracja: 2 października 2010, o 00:10

Re: LV6T

Post autor: Rufuss » 28 marca 2011, o 12:22

Jabolec pisze:Przy muksowaniu w mkvtoolnix ustaw dla każdego strumienia kompresję nagłówka na "none". LV6T poprostu jej nie obsługuje i z tego powodu nie odtwarza twojego pliku
Dla formalności, odznaczenie nagłówka kompresji rozwiązało problem, wmuxowałem napisy dla dwóch języków i działają.
Sprawdziłem też jeden plik mkv z zewnętrznymi napisami. Odtwarzacz też takie złapał.
Na razie chyba o to chodzi, że plik nie może mieć żadnych napisów wmuxowanych, wtedy odtwarzacz widzi zewnętrzne.

Mam też pytanie na boku co do mkv.
Jak można zdjąć całkiem kodowanie CABAC lub zmniejszyć liczbę ramek referencyjnych w CABAC (chyba dobrze pytam)?
Pytam znowu na wyczucie. Udało mi się zdjąć CABAC, rekompresując film w Handbrake'u.
Film wyszedł dwa razy większy, a czytałem, że niby bez CABAC filmy są o 30% większe.

moni

Re: LV6T

Post autor: moni » 28 marca 2011, o 14:57

@asier: Wiesz o co moglo chodzic ze zmianami w timeshift?

Moglby ktos wrzucic ta najnowsza wersje?

asier
Posty: 86
Rejestracja: 10 marca 2011, o 21:11
Odbiornik: WIWA HD-85
Instalacja antenowa: antena zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra

Re: LV6T

Post autor: asier » 28 marca 2011, o 15:18

moni pisze:@asier: Wiesz o co moglo chodzic ze zmianami w timeshift?
Moglby ktos wrzucic ta najnowsza wersje?
Link do najnowszej wersji pojawi się wieczorem, tradycyjnie za pośrednictwem Gutka, który robi to profesjonalnie.
Timeshift to jeden z problemów zebranych i zgłoszonych przez Programistę. O ile dobrze pamiętam to chodziło o to, że naciskając klawisz exit dostajemy pytanie czy nagrać materiał czy nie i wybierając drugą opcję plik mimo wszystko nagrywa się na dysku zamiast skasować.

Awatar użytkownika
betoff
Posty: 58
Rejestracja: 19 października 2010, o 18:41

Re: LV6T

Post autor: betoff » 28 marca 2011, o 17:13

Jak możecie, to zgłoście problem z nagrywaniem, żeby nagrany plik był większy niż 2 GB.

Odpowiedz