Moduły NEOTION NP

michal77
Posty: 90
Rejestracja: 20 marca 2009, o 13:09
Odbiornik: opticum 9600HD
LG 42LM620S
Instalacja antenowa: Tridigit + wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wisła Skrzyczne /Ostawa

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: michal77 » 16 marca 2010, o 17:56

Nie wiem czy patrzyłeś na listę zgodnych odbiorników?
Twojego tam nie ma, co nie oznacza że nie będzie działał. Zawsze można do 10dni oddać.

piotr'ek
Posty: 128
Rejestracja: 4 sierpnia 2009, o 13:43

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: piotr'ek » 17 marca 2010, o 07:25

Na końcu listy współpracujących TV jest dopisek:
"Uwaga: Wiekszosc telewizorów firmy LG współpracuje z modułem po wgraniu nowego oprogramowania ze strony producenta".

Ponadto na tej liście nie ma wielu modeli TV. Np.mojego Samsunga LExxA656 pomimo tego, że z w/w modułem współpracował bez problemu.

Tom345
Posty: 669
Rejestracja: 22 grudnia 2009, o 22:10
Odbiornik: Samsung P2370HD, Not Only TV LV5TDelux
Instalacja antenowa: Thomson ANT-85 lub kawałek druta.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa PKiN/Raszyn

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Tom345 » 17 marca 2010, o 11:17

Najczęściej wypisuje się odbiorniki przetestowane z modułem. A reszta w ciemno nie jest wypisana.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: qwerty » 17 marca 2010, o 11:27

Osobiście nie kupowałbym modułu. Skoro kosztuje on 200zl, a za 250-260 zł masz STB z USB (nagrywanie kanałów). Gdyby moduł kosztował 100zł to można byłoby się zastanowić co jest lepsze.

piotr'ek
Posty: 128
Rejestracja: 4 sierpnia 2009, o 13:43

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: piotr'ek » 17 marca 2010, o 13:15

Ale do TV tego STB nie wetknie. Ja jak wystaruje jakiś DVB-T w okolicy po śp.Chorągwicy to za 129 zł kupię sticka do eNki - też będę mógł nagrywać, bo neotiona już sprzedałem.

Bby
Posty: 51
Rejestracja: 16 marca 2010, o 14:13
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Bby » 17 marca 2010, o 13:40

a kiedy włączy się kanał mpeg4 np. TVPuls to piszę "Serwis HD" a mi się wydaje że jak by nie można było uzyć tego modułu nie wyszukało by wogóle tech kanałów albo byłby brak sygnału czy coś takiego

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: qwerty » 17 marca 2010, o 13:59

Wyszukałby, ale byłby tylko dźwięk.

MAVERIC
Posty: 34
Rejestracja: 21 kwietnia 2009, o 22:07
Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka, Błeszno.

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: MAVERIC » 23 marca 2010, o 09:42

Ten telewizor współpracuje z modułem Neotion tylko trzeba zrobić aktualizację oprogramowania. Znika wtedy napis Serwis HD. Moduły te pojawiają się na znanej stronie aukcyjnej już po 125zł a kolejne pudełko w postaci osobnego tunera w szafce pod telewizorem zaczyna inrytować.

Bby
Posty: 51
Rejestracja: 16 marca 2010, o 14:13
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Bby » 24 marca 2010, o 19:12

MAVERIC masz racje ja mam DVD i dekoder i jeszcze jeden tuner DVB-T to by była głupota dzięki :D

MAVERIC
Posty: 34
Rejestracja: 21 kwietnia 2009, o 22:07
Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka, Błeszno.

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: MAVERIC » 25 marca 2010, o 10:02

To ja Ci powiem że mam pod telewizorem 2 x tuner satelitarny, DVD, magnetowid, korektor dźwięku czyli 5 klocków. Więc gdybym miał jeszcze postawić tuner DVB-T to musiałbym chyba dokupiś następną szafkę. :(((

wojtek.dvb-t
Posty: 37
Rejestracja: 1 maja 2010, o 18:25
Odbiornik: Samsung lcd le19b650
Instalacja antenowa: zwykła antena naziemna pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów góra św.Marcina

moduł CI pre-paid

Post autor: wojtek.dvb-t » 7 lipca 2010, o 16:36

Czy przez moduł CI z kartą cyfrowy polsat lub telewizje na karte będzie można oglądać bez anteny satelitarnej w tv ?

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: moduł CI pre-paid

Post autor: qwerty » 7 lipca 2010, o 16:45

wojtek.dvb-t pisze:Czy przez moduł CI z kartą cyfrowy polsat lub telewizje na karte będzie można oglądać bez anteny satelitarnej w tv ?
Niektórzy mnie rozbrajają...
Jak sobie to wyobrażasz? W module umieścili programy na przyszłe 100 lat?

Awatar użytkownika
RAPIOTR
Posty: 839
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,KDL-42W828B,DAB:PHILIPS AE5220, DA1200/05
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem . SLR Poznań

Re: moduł CI pre-paid

Post autor: RAPIOTR » 7 lipca 2010, o 16:58

wojtek.dvb-t pisze:Czy przez moduł CI z kartą cyfrowy polsat lub telewizje na karte będzie można oglądać bez anteny satelitarnej w tv ?

hehehe ..
Oczywiście bez problemu zadziała :mrgreen: Należy tylko przedtem przez tydzień moczyć moduł w mszalnym winie a następnie położyć go na noc w miarę blisko św obrazu w Częstochowie.Cała operacja koniecznie musi być poprzedzona całodobową modlitwą w intencji tego( cudu) odbywającą się w pozycji leżącej z rozpostartymi rękoma coś na kształt krzyża. ;)

ps:
dawno mnie nic już tak nie rozbawiło hehe
Wybacz Wojtek odpowiedź brzmi nie nie będzie odbierać z ziemi programów Cyfrowego Polsatu
pozdrawiam

wojtek.dvb-t
Posty: 37
Rejestracja: 1 maja 2010, o 18:25
Odbiornik: Samsung lcd le19b650
Instalacja antenowa: zwykła antena naziemna pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów góra św.Marcina

Re: moduł CI pre-paid

Post autor: wojtek.dvb-t » 7 lipca 2010, o 17:03

Chyba się nie znacie na tym. :)
Oczekuje konkretnych oodpowiedzi.

giecze
Posty: 19
Rejestracja: 10 czerwca 2009, o 16:59

Re: moduł CI pre-paid

Post autor: giecze » 7 lipca 2010, o 17:21

Skład MUXów IV-VI nie został jeszcze ustalony. Jeżeli znajdą się w nich programy kodowane, prawdopodobnie poprzez moduły CI będzie je można dekodować bezp. w TV. Zakładam jednak, że nie wystarczy karta z CP lub TNK lecz będzie to zupełnie osobna karta.

Awatar użytkownika
RAPIOTR
Posty: 839
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,KDL-42W828B,DAB:PHILIPS AE5220, DA1200/05
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem . SLR Poznań

Re: moduł CI pre-paid

Post autor: RAPIOTR » 7 lipca 2010, o 17:23

Ciągle nie mogę dojść do siebie hehe .Musiałem łyknąć kropelki na serce w celu ustabilizowania.
Przeczytałem jeszcze raz twój post i przypominał mi się taki serial z Archiwum X.. hehe.
Twoje pytanie można zestawić w szeregu z tymi:
1)Czy można wywołać sztuczną mgłę na obszarze 20 km kwadratowych i do 1000 metrów wysokości? :lol:
2)Czy można wykopać sztuczny wąwóz ( w dwa dni) hehe :lol:
3)Czy można specjalnie na skraju tego wąwozu zasadzić trzy duże (wysokie)drzewa w dwa dni? hehe -(Drzewa muszą stać bez odciągów ;)
4.)Najważniejsze pytanie---- Czy można sztucznie przybliżyć ziemię do samolotu? :mrgreen: hehe

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: moduł CI pre-paid

Post autor: Jarosław Bałuka » 7 lipca 2010, o 18:19

wojtek.dvb-t pisze:Czy przez moduł CI z kartą cyfrowy polsat lub telewizje na karte będzie można oglądać bez anteny satelitarnej w tv ?
Nie, nie będzie można.

Awatar użytkownika
-=pUnIsHeR=-
Posty: 116
Rejestracja: 19 lipca 2010, o 23:36
Instalacja antenowa: Antena TV Dipol 44/21-69 Tri-Digit A2670 Platinum
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gołogóra(m1,m2)+ Słupsk/Banacha(m3)

Jaki moduł DVB-T do TV LCD?

Post autor: -=pUnIsHeR=- » 20 lipca 2010, o 00:06

Podpowiedzcie proszę - mam TV LCD Toshiba Regza 52Z3030 z miejscem na moduł DVB CI. Czy orientujecie się jaki moduł MPEG4 pasuje do tego TV? Szukałem w google, ale nic nie znalazłem na temat konkretnego modułu. Z góry dziękuję za podpowiedź.

tolus
Posty: 292
Rejestracja: 2 marca 2009, o 17:33
Odbiornik: 32B350, 40H5500, 40KU6000
Instalacja antenowa: ATX 55 GOLD ALL-ANT / symetryzator - 570 m n.p.m, 29 m.n.p.t
Nadajnik - obiekt nadawczy: wszystkie w promieniu ok 100km...

Re: Jaki moduł DVB-T do TV LCD?

Post autor: tolus » 20 lipca 2010, o 08:14

na oba twoje pytania masz odpowiedzi na tutejszym forum, zasilic sie mozesz wiedza praktyczna takze na telewizjacyfrowa.w.interia.pl

picia

Re: Jaki moduł DVB-T do TV LCD?

Post autor: picia » 20 lipca 2010, o 08:33

zobacz tu http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f= ... it=neotion

polecam Ci jakiś odbiornik zewnętrzny(na pewno nie będziesz narzekał no chyba tylko że to dodatkowe urządzenie)
Z modułami dostępu cały czas są cyrki,jeszcze nie do końca jest wszystko OK i raczej nie będzie,powodem jest zła współpraca tych modułów z odbiornikami TV,a producentom TV nie zależy za bardzo na aktualizowaniu Firmware TV (takich modeli z przed 3-4 i więcej lat gdzie pakowane były dekodery mpeg2)
WIĘC POLECAM JAK NAJBARDZIEJ ODBIORNIK(DEKODER) ZEWNĘTRZNY ;)
najlepiej jakiś Combo bo masz i SAT I DVBT na jednym ;)

Odpowiedz