Moduły NEOTION NP

Tom345
Posty: 669
Rejestracja: 22 grudnia 2009, o 22:10
Odbiornik: Samsung P2370HD, Not Only TV LV5TDelux
Instalacja antenowa: Thomson ANT-85 lub kawałek druta.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa PKiN/Raszyn

Re: LG 37LG3000 pytanie

Post autor: Tom345 » 22 stycznia 2011, o 12:53

http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=3&t=822

Na przyszłość polecam wyszukiwarkę ;) Pierwszy wynik w googlach po wpisaniu frazy '37LG3000 np4'.

Matrix6789
Posty: 6
Rejestracja: 21 stycznia 2011, o 21:56

Re: LG 37LG3000 pytanie

Post autor: Matrix6789 » 22 stycznia 2011, o 15:10

Przeglądałem ten temat już wcześniej, ale nie było w nim jasnej dla mnie odpowiedzi.
Chodzi mi o to, że według tej strony http://rwt.pl/public/dokumenty/lista%20 ... 202010.pdf NP4+ powinien działać w moim tv, ale przewertowałem trochę internet i doczytałem się że po znalezieniu przez tv kanałów z cyfrowej tv naziemnej powinien być słyszalny dźwięk na tych kanałach, a u mnie dźwięku nie słychać, dlatego chciałbym mieć pewność że nie wyrzucę pieniędzy w błoto i NP4+ zdekoduje obraz i dźwięk w moim tv :)

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 950
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Odbiornik: LG 42LD550
Cabletech URZ0329
Instalacja antenowa: ATX-91, wzmacniacz AWS-141ST
Lokalizacja: okolice Radomska (łódzkie)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: LG 37LG3000 pytanie

Post autor: blockbuster » 22 stycznia 2011, o 16:06

Witam. Tak jak pisałem kilka postów wyżej ten moduł będzie działał z tym TV.
A co do dźwięku to zanim kupisz moduł uaktualnij soft i zobacz czy są jakieś różnice.

Tu jest link do najnowszego softu
http://www.lg.com/es/support/product/su ... t-profile#

W zależności od modelu 37LG3000 czy 37LG3000-ZA instalujemy pierwszy (3.53.01)lub drugi (3.55.01)soft.

Pozdrawiam.

Matrix6789
Posty: 6
Rejestracja: 21 stycznia 2011, o 21:56

Re: LG 37LG3000 pytanie

Post autor: Matrix6789 » 22 stycznia 2011, o 18:52

Z tyłu tv na naklejce jest napisane: model 37LG3000-ZA, a jak wejdę w diagnostyke na ekranie tv to mam napisane: model 37LG3000. Naklejka jest oryginalnie przyklejona więc pewnie to jest model z końcówką "ZA", ale czy mógłby ktoś to potwierdzić ??
Czy ta instrukcja wgrywania softu, która jest poniżej jest dobra do mojego modelu tv ??

" Aktualizacja przebiega za pomocą pamięci flash USB (pendrive) w formacie FAT32.
Instrukcja aktualizacji oprogramowania telewizora.
1. Pobierz plik.
2. Rozpakuj archiwum.
3. Skopiuj plik *.bin na pamięć USB.
4. Wyłącz telewizor do stanu czuwania
5. Umieść pamięć USB w gnieździe USB telewizora.
6. Włącz telewizor, proces aktualizacji rozpocznie się automatycznie.
W przypadku gdy wersja oprogramowania w telewizorze jest taka sama lub nowsza proces nie rozpocznie się.
7. Potwierdź chęć aktualizacji. Proces trwa ok. 2 minut.
W tym czasie nie wolno wyciągnąć pamięci USB, nie wolno wyłączać telewizora z sieci, nie wolno wciskać klawisza na pilocie i klawiaturze lokalnej !!!
8. Po zaktualizowaniu oprogramowania telewizor włączyć się automatycznie. Po włączeniu telewizora należy wybrać język oraz lokalizację W DOMU.
Telewizor przeprowadzi automatycznie proces instalacji. "

Bby
Posty: 51
Rejestracja: 16 marca 2010, o 14:13
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Bby » 23 stycznia 2011, o 21:52

Mam taki problem. Z tylu mam napisane ze model to za a w menu jest bez za. To które mam zainstalowac???

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 950
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Odbiornik: LG 42LD550
Cabletech URZ0329
Instalacja antenowa: ATX-91, wzmacniacz AWS-141ST
Lokalizacja: okolice Radomska (łódzkie)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: blockbuster » 23 stycznia 2011, o 22:42

Witam. Czy możesz podać to co masz napisane z tyłu TV po symbolu 37LG3000-ZA?

Bby
Posty: 51
Rejestracja: 16 marca 2010, o 14:13
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Bby » 24 stycznia 2011, o 14:54

W jednej linijce jest 37LG3000 - ZA, a w drugiej 37LG3000 - Za BEUOLJG

Matrix6789
Posty: 6
Rejestracja: 21 stycznia 2011, o 21:56

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Matrix6789 » 24 stycznia 2011, o 21:03

Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie dot. wgrywania softu, a mianowicie czy instrukcja podana wyżej jest prawidłowa?? Bo nie chciałbym źle wgrać oprogramowania.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: qwerty » 25 stycznia 2011, o 08:02

Matrix6789 pisze:Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie dot. wgrywania softu, a mianowicie czy instrukcja podana wyżej jest prawidłowa?? Bo nie chciałbym źle wgrać oprogramowania.
W archiwum z firmware będziesz miał opis jak poprawnie wgrywać.

Bby
Posty: 51
Rejestracja: 16 marca 2010, o 14:13
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Bby » 25 stycznia 2011, o 16:44

Ta instrukcja jest poprawna, wczoraj aktualizowałem to wiem :)

Matrix6789
Posty: 6
Rejestracja: 21 stycznia 2011, o 21:56

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Matrix6789 » 28 stycznia 2011, o 21:38

Wgrałem najnowsze oprogramowanie V3.55.01, ale dźwięku na kanałach cyfrowych dalej nie ma, a podobno po wgraniu tego softu, sam dźwięk bez obrazu powinien być.

somebody777

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: somebody777 » 30 stycznia 2011, o 15:29

Po aktualizacji do wersji 3.55 (37LG3000-ZA) dalej nie mam dźwięku i dalej jest napis serwis hd. Teraz nie wiem czy jak kupię kartę to będzie dobrze czy dalej nie będzie działać :(
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2011, o 08:10 przez somebody777, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: qwerty » 30 stycznia 2011, o 16:09

somebody777 pisze:Po aktualizacji do wersji 3.55 (37LG3000-ZA) dalej nie mam dźwięku i dalej jest napis service hd. Teraz nie wiem czy jak kupię kartę to będzie dobrze czy dalej nie będzie działać :(
Kup STB. Cena zbliżona, a mniej kłopotów.

somebody777

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: somebody777 » 30 stycznia 2011, o 16:24

qwerty pisze:
somebody777 pisze:Po aktualizacji do wersji 3.55 (37LG3000-ZA) dalej nie mam dźwięku i dalej jest napis service hd. Teraz nie wiem czy jak kupię kartę to będzie dobrze czy dalej nie będzie działać :(
Kup STB. Cena zbliżona, a mniej kłopotów.
nie chce kolejnej puchy pod tv

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2360
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: JaroslawMroczkowski » 30 stycznia 2011, o 21:27

nie chce kolejnej puchy pod tv
nie zapominajmy, że w przeciwieństwie do STB, moduł nie obsługuje programów HD, co może być problemem, jeśli któryś nadawca zdecyduje się emitować taki program.

somebody777

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: somebody777 » 31 stycznia 2011, o 08:09

JaroslawMroczkowski pisze:
nie chce kolejnej puchy pod tv
nie zapominajmy, że w przeciwieństwie do STB, moduł nie obsługuje programów HD, co może być problemem, jeśli któryś nadawca zdecyduje się emitować taki program.
no fajnie ale dalej nie mam odpowiedzi na pytanie czy po zainstalowaniu modułu będzie działać czy nie skoro nie mam teraz nawet dźwięku tylko napis serwis hd?!

stanny
Posty: 173
Rejestracja: 15 marca 2009, o 12:58
Odbiornik: sony bravia KDL26B4050
signal 527
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków - Choragwica

Re: NEOTION moduł transkodera

Post autor: stanny » 4 lutego 2011, o 15:33

z przykrością zawiadamiam,że CI "free to air" "zdechł" po wcale nie mocnym użytkowaniu :(
z pewnością na nowego się nie zdecyduję bo działał tyle ile Skrzyczne nadaje w MPEG-4 czyli zdecydowanie krótko.
oczywiście przyczyn może być mnóstwo ale zdecydowanie wykluczam przepięcia i inne zewnętrzne.
reasumując :"jestem na nie"

Adaś70

Re: Moduł CI w telewizorze 37LG3000

Post autor: Adaś70 » 19 lutego 2011, o 16:48

Mam 32LG7000.Też po zmianie softu na 3.27 i zaprogramowaniu programów nie było dzwięku i latał napis HD Service.Wczoraj włożyłem moduł NP4+ i wskoczył obraz i dzwięk też.Może LG mają taką opcję ,że "wycinają" dzwięk gdy nie ma obrazu.Załatw moduł,myślę ,że zaskoczy.

dips82
Posty: 2
Rejestracja: 2 marca 2011, o 13:56

Zawieszanie się kanałów na Neotion NP4+ i LG 32LG5700

Post autor: dips82 » 2 marca 2011, o 14:05

Witam.
Wczoraj zainstalowałem w swoim odbiorniku nową kartę CI NP4+ firmy RWT.
Wszystko przebiegło pomyślnie i mile zaskoczyła mnie jakość odbieranych programów. Jednak po dłuższym oglądaniu zauważyłem, iż kilka kanałów się przycina i kończy się to nawet zawieszeniem modułu NP4+. Kanały te to TV Puls, Puls2 i TV4 reszta śmiga aż miło. Przetrząsnąłem masę stron internetowych, ale nie znalazłem żadnej informacji, co może być przyczyną. Przetestowałem również tą kartę na telewizorze Samsunga (modelu nie znam) karta zachowywała się podobnie przycinały tylko wymienione programy.
Siła sygnału jest w granicach 75/80% i Jakość 100%, 0 błędów (wskazywał Samsung).
Oprogramowanie w TV LG zmieniałem kilkukrotnie od znalezionych starszych wersji do najnowszej 3.55.1 bez większych zmian.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ??
Lokalizacja Pomorskie > Władysławowo.

Tharazi
Posty: 78
Rejestracja: 12 października 2010, o 14:46
Odbiornik: Ferguson Ariva 250
Instalacja antenowa: DIPOL 19/21-69; siatka ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Płock/Rachocin;Konin;Włocławek

Re: NEOTION moduł transkodera

Post autor: Tharazi » 2 marca 2011, o 16:45

A testował ktoś na Sony 32s4000 bo na niektórych listach jest a na jednych nie ma?

Odpowiedz