SIGNAL HD-507

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1246
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: Signal HD-507

Post autor: bogdanzieba » 2 lutego 2011, o 08:40

A HD-507 ma wyjście HDMI chyba ma tylko Euro.

Przepraszam pomyłka widzę że jest HDMI. No to fajnie.

azet

Signal HD507

Post autor: azet » 14 lutego 2011, o 21:36

Też od kilku dni eksploatuję dekoder DVBT signal 507. Zgadzam się z honeym programy nagrywane są ciekawie. Jeśli ustawi się czas nagrywania później niż rzeczywisty, to nagra cały program do najbliższej reklamy. W trakcie przejścia z reklamy do właściwego programu, przestaje nagrywać obraz. Tak więc programy z reklamami w "środku" nie zostaną nagrane. Programy bez reklam nagrają się całe, pod warunkiem, że czasowo uda się nastawić czas rozpoczęcia nagrania po reklamach. Jeśli po programie pojawi się reklama, znów przestaje ją nagrywać. Na stronie firmy DIPOL nie ma najnowszego softu. Przypuszczam ,że jest to wina softu. Poza tym obraz i pozostałe możliwości bez zarzutu. Jeśli ktoś wpadnie na pomysł jak temu zaradzić, będziemy (użytkownicy) wdzięczni.

Szymon_Zy
Posty: 297
Rejestracja: 16 listopada 2010, o 12:30
Odbiornik: AF9015,IT9135,hd507,hd527,Samsung UE40D5500
Instalacja antenowa: Dipol-19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka/Błeszno

Re: Signal HD507

Post autor: Szymon_Zy » 14 lutego 2011, o 21:51

A wysłałeś maila do dipolu z tą informację? Niech Chińczyków pogonią - w końcu kupują to w China Market w tysiącach sztuk. Niech im zrobią customizację z działającym nagrywaniem :D

azet

Re: Signal HD507

Post autor: azet » 15 lutego 2011, o 20:13

tak wysłałem, jak coś będę wiedział, to napiszę

Szymon_Zy
Posty: 297
Rejestracja: 16 listopada 2010, o 12:30
Odbiornik: AF9015,IT9135,hd507,hd527,Samsung UE40D5500
Instalacja antenowa: Dipol-19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka/Błeszno

Re: Signal HD507

Post autor: Szymon_Zy » 18 lutego 2011, o 17:00

daj znac co odpisza.

mst
Posty: 7
Rejestracja: 20 lutego 2011, o 09:46

Re: Signal HD507

Post autor: mst » 20 lutego 2011, o 10:06

Witam,

Mam ten tuner od tygodnia i mam ten sam problem. Programy nagrywane z „TVN” jak są przerywane reklamami to nie da się je odtworzyć. Jak nagrywałem z „TV Puls” to nie mam tego problemu. Na innych stacjach jeszcze nie próbowałem.

Według mnie tuner nagrywa cały program tylko ma problem z jego odtworzeniem. Przerywa jego odtwarzanie przy przejściu między reklamami. Na komputerze natomiast mogę odtworzyć całe nagranie. Co prawda żadna to pociecha ale może jakaśc wskazówka.

Jedno pytanie. Jak nagrywam np. TVP1 to nie mogę na tunerze przełączyć się na TVN wyświetla się komunikat „Nagraj” – lub coś w tym rodzaju (piszę z pamięci). Czy też macie coś takiego, co jest tego powodem ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Signal HD507

Post autor: @GUTEK@ » 20 lutego 2011, o 10:10

mst pisze:Jedno pytanie. Jak nagrywam np. TVP1 to nie mogę na tunerze przełączyć się na TVN wyświetla się komunikat „Nagraj” – lub coś w tym rodzaju (piszę z pamięci). Czy też macie coś takiego, co jest tego powodem ?
Możesz przełączać kanały tylko w ramach jednego multipleksu.
Czyli jeśli nagrywasz z 3 to będą działały tylko kanały z niego, TVNu nie włączysz.

mst
Posty: 7
Rejestracja: 20 lutego 2011, o 09:46

Re: Signal HD507

Post autor: mst » 20 lutego 2011, o 22:08

@GUTEK@ pisze:
mst pisze:Możesz przełączać kanały tylko w ramach jednego multipleksu.
Czyli jeśli nagrywasz z 3 to będą działały tylko kanały z niego, TVNu nie włączysz.
Jeszcze jedno pytanie: czy ograniczenie do nagrywania i oglądania w ramach tylko jednego multipleksu ma każdy tuner czy jest to cecha HD507 ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Signal HD507

Post autor: @GUTEK@ » 20 lutego 2011, o 22:19

mst pisze:Jeszcze jedno pytanie: czy ograniczenie do nagrywania i oglądania w ramach tylko jednego multipleksu ma każdy tuner czy jest to cecha HD507 ?
Każdy, o ile w ogóle ma możliwość oglądania innego kanału podczas nagrywania, bo to też nie zawsze jest.
Poprostu głowica może się dostroić tylko do jednej częstotliwości, żebyś mógł oglądać kanały z innej częstotliwości (innego muxu) musisz mieć tuner z dwiema głowicami (chyba któryś RWT tak ma).
Zobacz przykładowo że w nbox recorderach musisz podłączyć dwa przewody z podwójnego konwertera, to ta sama zasada, jedna głowica służy do nagrywania, a na drugiej oglądasz.

Radoslaw

Problem z nagrywaniem na USB w Signal HD-507

Post autor: Radoslaw » 25 lutego 2011, o 09:57

Witam,

Kupiłem niedawno urządzenie Signal HD-507 i wszystko mi ładnie odbiera, ale pojawił się problem z nagrywaniem, a konkretnie odtwarzaniem nagrania. Nagrywam na USB, jednak odtwarzane (zarówno na komputerze jak i w telewizorze) nagranie mi przerwa, skacze, obraz nie nadąża za dźwiękiem. Czym może to być spowodowane? Zmniejszyłem rozdzielczość, formatowałem USB, ale nic nie pomaga. Wie ktoś może w czym leży problem??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Problem z nagrywaniem na USB w Signal HD-507

Post autor: @GUTEK@ » 25 lutego 2011, o 15:47

Radoslaw pisze:Wie ktoś może w czym leży problem??
Niedopracowany firmware?

azet

Re: Signal HD507

Post autor: azet » 25 lutego 2011, o 20:21

Już wiem jak odtwarzać nagrane programy. Jeśli oglądasz na pełnym ekranie, a zerwał obraz po reklamach, przełącz czerwonym klawiszem na podgląd. Tam pojawi się nagrany obraz. Teraz znów czerwonym klawiszem wracasz do pełnego ekranu i sprawa prosta do następnej reklamy. Doszedłem do tego po wielu próbach. Uważam, że procesor jest trochę za wolny. Nie zawsze występuje ten problem ze zmianą obrazu. Na maila do dipola nie odpowiedzieli. Myślę, że śledzą tę sprawę i potem mi odpowiedzą. Poza ta jedną wadą, innych nie zauważyłem. Sprawdziłem też, czy można podłączyć po złączu HDMI monitor, oczywiście tak, tylko trzeba dopasować rozdzielczość do możliwości monitora. Po podłączeniu do telewizora przez HDMI, sygnał z euro można podać np. na nagrywarkę stacjonarną i dodatkowo nagrywać bezpośrednio na płytę. Chętnie przyjmę wszelkie inne uwagi użytkowników. Pozdrawiam azet

duzyjanusz

SIGNAL HD-507 AUDIO

Post autor: duzyjanusz » 25 lutego 2011, o 20:43

Witam wszystkich użytkowników onego HD-507.Nie o video tu idzie,bo z tym jakoś sobie radzimy,ale o fonię.Otóż podłączyłem dekoder kablem HDMI z TV LCD SHARP LC 32D654E,który to TV połączony jest z LG HT 503SH też przy pomocy kabla HDMI.Niestety nie mogę słuchać dzwięku 5.1 ponieważ coś go "rwie",ma "czkawkę".Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

p-b
Posty: 282
Rejestracja: 9 października 2010, o 22:26

Re: SIGNAL HD-507 AUDIO

Post autor: p-b » 25 lutego 2011, o 21:18

;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 22:36 przez p-b, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-507 AUDIO

Post autor: @GUTEK@ » 25 lutego 2011, o 21:19

Jak ustawiłeś dźwięk w tunerze, na PCM czy RAW?

duzyjanusz

Re: SIGNAL HD-507 AUDIO

Post autor: duzyjanusz » 25 lutego 2011, o 21:45

Jakim tunerze?,nie bardzo rozumiem-bo nie chodzi chyba o LG/tam nie ma takich ustawień/.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: SIGNAL HD-507 AUDIO

Post autor: @GUTEK@ » 25 lutego 2011, o 21:53

duzyjanusz pisze:Jakim tunerze?,nie bardzo rozumiem-bo nie chodzi chyba o LG/tam nie ma takich ustawień/.
A o jakim tunerze temat założyłeś?

duzyjanusz

Re: Signal HD507

Post autor: duzyjanusz » 25 lutego 2011, o 22:56

Signal HD507-a gdzie tam możliwość ustawienia PCM/RAW?

mst
Posty: 7
Rejestracja: 20 lutego 2011, o 09:46

Re: Signal HD-507

Post autor: mst » 4 marca 2011, o 11:31

Witam,

Czy ktoś podłączał dysk do tego Tunera ?
Czy dysk „pociągnie” zasilenie z tego tunera, czy trzeba oddzielny zasilacz do dysku ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Signal HD-507

Post autor: @GUTEK@ » 4 marca 2011, o 12:34

Na tym forum w wątku LV6T testowali obciążalność USB w LV6T i spokojnie działał dysk który ciągnął bodajże 700mA, a skoro to podobne tunery to ten będzie miał podobnie.

Odpowiedz