SIGNAL HD-507

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 12 lipca 2012, o 19:58

Masz na 7818?

Awatar użytkownika
mathome
Posty: 224
Rejestracja: 20 grudnia 2010, o 11:27
Odbiornik: SamsungC650
Ferguson Ariva252COMBO
Wand Tv
Opticum T90
Instalacja antenowa: DIPOL 19/21-69 z symetryzatorem / ATX 91/ kabel Triset 113-25m
Anteny 12m n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Krosno(Sucha Góra)/Bardejov + TROPO

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: mathome » 12 lipca 2012, o 20:14

@DVB-T/S
Jest dostępny na stronie Dipol-a lub http://ntcpolska.strefa.pl/tunery.html

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: qwerty » 12 lipca 2012, o 20:17

Ile sekund szybciej się włącza - jutro dopiero będę wgrywał.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 12 lipca 2012, o 21:40

Jutro sprawdzę. Jeśli LCN działa jak piszecie to by było super ;)

osbo
Posty: 92
Rejestracja: 3 listopada 2011, o 19:00
Nadajnik - obiekt nadawczy: Mokra Dolina:)

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: osbo » 13 lipca 2012, o 00:05

LCN działa, chociaż osobiście i tak z tego nie korzystam. Ustawienie przeźroczystości OSD i czasu wyświetlania paska info to duży plus.
Osobiście brakuje mi tylko możliwości przewijania nagrywanego programu z harmonogramu. Bardzo przydatne, kiedy nie jesteśmy pewni czy zdążymy na początek meczu, wtedy tylko sobie przewijamy i oglądamy od początku. No ale takie bajery to chyba tylko na nowszym Mstarze.

Co ciekawe w linku podanym przez Dipol na facbooku jest tylko jedna wersja softu, a nie jak poprzednio dwie wersje dla różnych numerów seryjnych. Poprzednio wgrywałem v2. Aktualizacja jednak przebiegła bez problemu i wszystko działa ok.

Co do czasu uruchamiania nie wiem jak było poprzednio, ale teraz od momentu naciśnięcia Power do pojawienia się kanału mija ok. 17 sekund.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 13 lipca 2012, o 09:09

Przeźroczystość poniżej 90% traci sens. Możliwość ustawienia czasu wyświetlania info jest ok.
LCN działa ale nie do końca właściwie. Antene mam na Chrzelice i na C003 zamiast Opole mam Wrocław - tyłem anteny łapie mi ze Ślęży.
Czemu na C001 jest TVP1 HD a na C002 jest TVP2? TVP2 HD jest gdzieś daleko?
I dlaczego choć znalazło mi blisko 50 programów dostępnych jest tylko 30 kilka?

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: qwerty » 13 lipca 2012, o 19:52

Kto zauważył przywrócenie starego bugu? :>

Bartosz Czach

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: Bartosz Czach » 13 lipca 2012, o 20:25

DVB-T/S pisze: Czemu na C001 jest TVP1 HD a na C002 jest TVP2? TVP2 HD jest gdzieś daleko?
I dlaczego choć znalazło mi blisko 50 programów dostępnych jest tylko 30 kilka?
Kwestia konfiguracji LCN.
Wśrod tych 50 zapewne łapiesz TV Mobilną.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 13 lipca 2012, o 21:35

Nie złapie bo z Opola nie nadają.

Bartosz Czach

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: Bartosz Czach » 13 lipca 2012, o 21:36

Właśnie Opole i Legnica wystartowały.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 13 lipca 2012, o 22:13

A jakie kanały i moce?

Bartosz Czach

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: Bartosz Czach » 13 lipca 2012, o 22:17

Opole - kanał 38 z mocą 2,5kW z lokalizacji: Wschodnia 23 oraz Dobrzeń Wielki/Brzezie.
Legnica - kanał 51, 3kW.

Bartosz Czach

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: Bartosz Czach » 14 lipca 2012, o 21:00

Sprawdziłem czas uruchamiania. Ok. 12 sekund.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: qwerty » 14 lipca 2012, o 21:05

U mnie uruchamia się tak samo długo, ale przywrócili błąd podczas wciskania przycisków numerycznych. :\

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 14 lipca 2012, o 21:26

Czyli jaki?

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: qwerty » 14 lipca 2012, o 22:03

Przytrzymaj "1". Teraz chce włączać kanał 111

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 15 lipca 2012, o 11:45

Jak masz drewniane palce to trudno ;)

Na komputerze też wyłączasz powtarzanie znaku - bo jak przytrzymasz też 1 będzie 11111111111111...

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: qwerty » 15 lipca 2012, o 11:52

To mi nie przeszkadza, ale powiedz to starszej osobie...

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 15 lipca 2012, o 12:00

Starsi ludzie są niereformowalni i co byś nie zrobił to i tak będzie ZA TRUDNO!!!!

Widzę to choćby u siebie. Widać jak byk że STB jest włączony (po diodzie LED) więc wystarczy włączyć TV. I starsze osoby robię to mechanicznie - włącza TV i... wyłącza STB i dziwi się czemu nie działa.

Wczoraj byłem u kumpla. Robiłem mu coś na kompie a on obok oglądał 37" TV. Przyszła jego matka i mówi przełącz na "jedynkę". Przełączył. Było przez 16-tą. Pooglądała z 15 minut i wyszła. Po tym przełączył na inny program. Po 10 min. matka wróciła i znowu przełącz na "jedynkę". Przełączył. Po 10 min. drze się jego matka czemu nie jest na "jedynce"! Oczywiście było o czym jej powiedział syn. A jego matka czemu nie ma teleekspresu? Była 16:15.

No comment ;)

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2366
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: JaroslawMroczkowski » 15 lipca 2012, o 14:43

No właśnie no comment.
Poczekaj, przyjdzie i na ciebie czas, a jakiś młokos będzie odmawiał ci dostępu podstawowych rozrywek śmiejąc się na cały internet, czy cokolwiek tam będzie, że w niektórych dziedzinach życia nie "łapiesz" wszystkiego tak szybko ja on.

Telewizja cyfrowa ma być dostępna dla wszystkich. Niestety niektórzy producenci czasem troszkę o tym zapominają w czasie projektowania urządzeń lub ich funkcji. Jeśli odbiornik TV nie spełnia wymagań wszystkich grup wiekowych to się po postu nie nadaje.

Odpowiedz