SIGNAL HD-507

jassssss
Posty: 20
Rejestracja: 26 lipca 2011, o 15:44

Re: EPG włącza tv,a tego nie chce.

Post autor: jassssss » 20 lutego 2013, o 11:42

ale po co wysyła tam sygnał,przecież ja chce nagrywac,a nie oglądać...
mnie sie wydaje,że inne konstrukcje nie na m star,tak nie mają,przecież jak chcę tylko oglądać o zaprogramowanej godzinie,to jest taka opcja pod nazwą"oglądanie"
a sprawdziłeś to u siebie?

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: EPG włącza tv,a tego nie chce.

Post autor: m@rtops » 20 lutego 2013, o 12:18

przez scart mam akurat podłączoną "wiwę" - i tak sprawdziłem - zachowuje się tak samo czyli podczas nagrywania tv się "włącza" :oops:

jassssss
Posty: 20
Rejestracja: 26 lipca 2011, o 15:44

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: jassssss » 20 lutego 2013, o 16:04

A co na to firma dipol,może da się ten problem rozwiązać stosownym softem,myślę że wielu ludzi by chciało aby tak tuner się zachowywał jak wcześniej opisałem,
i byłoby w opcjach do wyboru:tak jak jest obecnie:"oglądaj","nagrywaj"(bez wspomnianej przeze mnie wady),"oglądaj i nagrywaj"
Do tego w opcjach po jakim czasie ma się tuner wyłączyć,fajnie by było dodać swoją ilość czasu np po 22 minutach,lub godzinie i 44minutach itp,lub chociaż po 15,30,45,bo obecnie dopiero wyłącza się automatycznie po godzinie.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: m@rtops » 20 lutego 2013, o 16:13

jassssss pisze:A co na to firma dipol,może da się ten problem rozwiązać stosownym softem
http://www.dipol.com.pl/adresy_telefony ... u_m300.htm :D

rupertvelbob
Posty: 18
Rejestracja: 16 sierpnia 2011, o 14:19
Odbiornik: Signal HD-507
Nadajnik - obiekt nadawczy: Święty Krzyż

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: rupertvelbob » 2 kwietnia 2013, o 19:20

Witam,

próbuję aktualizować soft w HD-507 i coś nie idzie.

Wrzucam na pena 'Software wersja 20120717' ze strony dipol.com.pl, podłączam do tunera i przeprowadzam aktualizację. Wyświetla się potwierdzenie przeprowadzenia aktualizacji i żeby zrobić restart.
Jednak po sprawdzeniu wersji softu w tunerze pokazuje się:

Wersja SW:Apr 21 2011-09:46:05

Wersja HW:BD_SZ060A_DMOT_01

Czy tak powinno być, bo wygląda to na starą wersję softu?

Dzięki.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: qwerty » 2 kwietnia 2013, o 19:28

A wgrywasz pod dobry numer seryjny? Jeżeli tak to spróbuj sformatować na FAT/FAT32/NTFS (próbuj każdy), a jak nie pójdzie to użyj innego pendrive.

Awatar użytkownika
kaem
Posty: 45
Rejestracja: 26 lipca 2011, o 14:14
Odbiornik: Signal HD-507
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów *G. Św. Marcina*

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: kaem » 12 kwietnia 2013, o 07:36

Tuner znajduje mi kilka kodowanych programów Polsatu. Po wybraniu takiego kanału wyświetla się komunikat "Zakodować kanał" - chyba powinno być "zakodowany kanał", mniejsza z tym.
Gdyby chciał zapłacić i skorzystać z możliwości oglądania tych kanałów Polsatu to co trzeba zrobić na urządzeniu HD-507? Nie widzę w menu żadnej możliwości wpisania jakiegoś kodu lub czegoś podobnego. Czy to kanały tylko dla specjalnego tunera Polsatu może?

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: qwerty » 12 kwietnia 2013, o 21:05

Było wielokrotnie na forum. Przejrzyj.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: m@rtops » 12 kwietnia 2013, o 22:08

kaem pisze:Czy to kanały tylko dla specjalnego tunera Polsatu może?
tak ;)

krabar
Posty: 11
Rejestracja: 3 sierpnia 2011, o 16:35

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: krabar » 6 lipca 2013, o 19:13

A tymczasem jeden z Signali, ktore kupowalem, umarl. Rowno 2 tygodnie przed uplywem 2 lat od zakupu. Ale zgubilem paragon wiec kupa z reklamacji.
Objawy sa takie, ze w ogole nie reaguje na pilota. Pilot dziala, bo go sprawdzalem. Dioda na odbiorniku Signala swieci sie ciagle na czerwono i nic sie nie zmienia. Dziwny pad ;)

Koval
Posty: 4
Rejestracja: 29 września 2011, o 21:02
Odbiornik: Signal HD 507

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: Koval » 22 grudnia 2013, o 22:11

No właśnie dzisiaj mnie spotkało coś podobnego. Tuner działał cały dzień bez problemu, a mam go już ponad 2 lata. Nagle się wyłączył, po prostu ciemny ekran. Pilot działa - sprawdzałem. Na ekranie TV pokazuje "no signal" i koniec. Resetowałem, odłączyłem, ponownie podłączyłem, wyłączyłem z prądu na godzinę i nic. Dziwne jest to, że pendrive podłączony do tunera miga, a więc zasilanie jest. Sam kabel kablówki odłączyłem od tunera i podłączyłem bezpośrednio pod TV i kanały działają.
Gwarancja minęła, więc rozumiem że jest po wszystkim? Czas na nowy? Czy macie jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 22 grudnia 2013, o 22:16

Gwarancja się skończyła to i sprzęt ;)
Na serio sprawdź jakie napięcie daje zasilacz.
Jak w normie to rozkręć i obejrzyj wnętrze.
Jak nie masz o tym pojęcia to kup nowy.

Awatar użytkownika
kaem
Posty: 45
Rejestracja: 26 lipca 2011, o 14:14
Odbiornik: Signal HD-507
Nadajnik - obiekt nadawczy: Tarnów *G. Św. Marcina*

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: kaem » 27 czerwca 2014, o 00:14

Koniec gwarancji koniec sprzętu? Więc koniec zaufania do firmy...

Urządzenie się włącza, pokazuje się logo rozruchowe z napisem siganl potem ma pokazać się już jakiś program tv a tu ciemny obraz i tuner się wyłącza.

Już nic z tym nie da się zrobić?

adac
Posty: 1866
Rejestracja: 19 czerwca 2011, o 08:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: najbliższy maszt GSM

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: adac » 27 czerwca 2014, o 00:57

Urządzenie jednorazowego użytku zakończyło żywot zgodnie z jego przeznaczeniem.
Ludność oczekiwała tanich tunerów i takowe otrzymała.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 27 czerwca 2014, o 08:31

Zastosowany chip MS7128 bardzo się grzeje. W swoim przykleiłem radiator i póki co działa. Jak padnie to dam wam znać, ale działa ciągle od listopada 2011r.

Pan_Paweł
Posty: 21
Rejestracja: 4 sierpnia 2011, o 02:09

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: Pan_Paweł » 14 października 2018, o 17:00

Witam Wszystkich,
Choć od ostatniego wpisu w tym wątku minęło kilka lat to mam jednak nadzieję, że może ktoś coś poradzi...
Mój Signal HD-507 "zaniemógł" - kolory przez niego generowane są przejaskrawione, czasem jakiś fragment obrazu "załamuje się". Dźwięk jest w porządku. Podłączyłem inny HD-507 do tego samego tv i wszystko jest OK. Zatem wnioskuję, że dekoder uszkodził się.
Czy ktoś wie może gdzie można teraz kupić taki sam model? Poszukiwania w internecie nie przyniosły pozytywnych rezultatów. Bo chyba (może się mylę?) nie naprawia się tego typu urządzeń?
pozdrawiam,
Paweł

aro84
Posty: 41
Rejestracja: 7 września 2011, o 21:23
Odbiornik: WIWA HD-90,
Cabletech URZ0085
Instalacja antenowa: Double Biquad - samoróbka,
umieszczony za oknem
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: aro84 » 14 października 2018, o 17:13

Pan_Paweł pisze:Witam Wszystkich,
Choć od ostatniego wpisu w tym wątku minęło kilka lat to mam jednak nadzieję, że może ktoś coś poradzi...
Mój Signal HD-507 "zaniemógł" - kolory przez niego generowane są przejaskrawione, czasem jakiś fragment obrazu "załamuje się". Dźwięk jest w porządku. Podłączyłem inny HD-507 do tego samego tv i wszystko jest OK. Zatem wnioskuję, że dekoder uszkodził się.
Czy ktoś wie może gdzie można teraz kupić taki sam model? Poszukiwania w internecie nie przyniosły pozytywnych rezultatów. Bo chyba (może się mylę?) nie naprawia się tego typu urządzeń?
pozdrawiam,
Paweł
Cześć,
Mogę Ci swój dekoder odstąpić, tylko jestem po przeprowadzce i musiałbym go znaleźć.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
K63
Posty: 2399
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo / Neon+
Instalacja antenowa: LOG 2-69 + DIPOL 19/21-60 w polar. V, wzm.Telmor WWK-840, rozg. Telmor RDM-2F
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: K63 » 14 października 2018, o 17:17

Pan_Paweł pisze:Bo chyba (może się mylę?) nie naprawia się tego typu urządzeń?
A dlaczego nie? Pozostaje tylko możliwość i ewentualny koszt oraz opłacalność naprawy.
Przy zakupie nowego weź pod uwagę standard dvb-T2 H.265 HEVC, który prawdopodobne pojawi się u nas w ciągu najbliższych 3 lat.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2462
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: DVB-T/S » 14 października 2018, o 18:26

Za 3 lata to nie wiadomo co będzie jak i nie wiadomo czy STB tyle wytrzyma :lol:

Weź rozkręć i popatrz na kondensatory elektrolityczne.

Pan_Paweł
Posty: 21
Rejestracja: 4 sierpnia 2011, o 02:09

Re: SIGNAL HD-507

Post autor: Pan_Paweł » 15 października 2018, o 23:10

Dzięki za odzew i sugestie.

Dobra rada zajrzeć do środka, ale jak żaden kondensator nie będzie miał zewnętrznych oznak wskazujących na uszkodzenie, to co...wymieniać wszystkie po kolei? Przypuszczam, że trochę może ich tam być....

Myślę, że kupno teraz modelu DVB-T2 z HEVC to trochę za wcześnie - nie byłoby nawet jak sprawdzić czy działa poprawnie, a poza tym trudno teraz znaleźć cokolwiek w obudowie jaką ma Signal HD-507 (a taka mi pasuje, ze względu na szczupłość miejsca przy tv).

Do aro84: Dzięki za deklarację. Czy mówimy o tym samym modelu?

pozdrawiam,
Paweł

Odpowiedz