MAXIMUM T-102 HD PVR

bejgra

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: bejgra » 24 lipca 2011, o 23:37

Witam,

niedawno nabyłem tuner T-102 i mam kilka pytań/uwag co do aktualnej wersji softu.
1. Czy możliwe jest taka konfiguracja EPG lub jest może w planach uruchomienie EPG w wersji dla wielu kanałów na jednym ekranie z uwzględnieniem aktualnego czasu? Takie EPG dostępne jest w moim tunerze telewizji N i jest bardzo wygodne w użytkowaniu. Widać co dzieje się na poszczególnych kanałach i jak zazębiają się emitowane programy.
2. Zaznaczanie programów do nagrania z EPG jest dość uciążliwe. Dla przykładu chcemy nagrać dwa programy które emitowane będą za 3 dni. Wybieramy 1 program zaznaczamy nagrywanie i tuner powraca do aktualnie nadawanego programu. Żeby wybrać kolejną pozycję trzeba znów przewinąć kilkadziesiąt programów. Po zaznaczeniu pierwszego tuner powinien pozostać na tej pozycji, ewentualnie czy można zrobić to na zasadzie podobnej do usuwania plików z dysku. Zaznaczamy kolejne programy które chcemy nagrać i zatwierdzamy wszystkie jednocześnie do nagrania.
3. Dłuższe przytrzymanie przycisków góra/dół w EPG nie powoduje szybszego przewijania programów. Żeby przewinąć o kilkanaście pozycji zamiast przytrzymać dłużej przycisk, trzeba nacisnąć go kilkanaście razy. Można co prawda przewijać ekranami ale to nie do końca rozwiącuje problem.

Oprócz tych uwag nie mam żadnych zastrzeżeń do tunera. Działa szybko stabilnie i bezproblemowo.

Pozdrawiam,
Paweł

Awatar użytkownika
Protre'K
Posty: 23
Rejestracja: 30 marca 2011, o 21:48

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: Protre'K » 25 lipca 2011, o 15:20

Kolgo Bejgra - porównywanie tunera N z dekoderem MAXIMUM T-102 to jest jak porównywanie Ferarri do Fiata :) Jeden i drugi jeździ ale dekoder N to jest inna bajka. EPG w dekoderze N realizowane jest w MHP natomiast w prostych dekoderach DVB-T w sposób jaki miałeś okazję opisać. Mniej pamięci wewnętrzej oraz wolniejszy procesor nie pozwalają na zrobienie tego samego co ma telewizja N. Po prostu przyjmij to za pewnik, że tak jest i niewiele więcej da się już zrobić. Też mam oba dekodery w domu i jedno czego nie potrafi dekode N to odtwarzanie plików z USB (audio, video, zdjęcia), ale podobno pracują nad tym. Wartość mojego dekodera Turbo w N to prawie 2000 zł a Maximum T-102 kosztował 190 zł - to też o czymś świadczy.

eMumatic

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: eMumatic » 25 lipca 2011, o 18:34

Protre'K pisze:Kolgo Bejgra - porównywanie tunera N z dekoderem MAXIMUM T-102 to jest jak porównywanie Ferarri do Fiata :)
proporcje sie nie zgadzaja, ale niech Ci bedzie.
Protre'K pisze:Wartość mojego dekodera Turbo w N to prawie 2000 zł a Maximum T-102 kosztował 190 zł - to też o czymś świadczy.
dekoder jest wlasnoscia operatora. ten post nie ma sensu :)

bejgra

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: bejgra » 25 lipca 2011, o 18:53

Protre'K pisze: EPG w dekoderze N realizowane jest w MHP natomiast w prostych dekoderach DVB-T w sposób jaki miałeś okazję opisać. Mniej pamięci wewnętrzej oraz wolniejszy procesor nie pozwalają na zrobienie tego samego co ma telewizja N. Po prostu przyjmij to za pewnik, że tak jest i niewiele więcej da się już zrobić.
Dekoder N podałem dla przykładu. Chodziło mi o zasadę. Podobnie działa EPG w telewizorze Sony, który jak się okazało ma tylko tuner mpeg-2 i jedyne co mogę w nim zobaczyć to właśnie EPG wyświetlone na tej samej zasadzie co tunera N. Dlatego przyszło mi do głowy że skoro inny tuner czy też tym bardziej telewizor potrafi to dlaczego maximum miałby nie dać rady tego zrobić. Jeśli jest to ograniczenie sprzętowe to nie ma sprawy, jednak jeśli jest to kwestia softu, myślę że uprzyjemniłoby to użytkowanie takiego tunera.

Pozdrawiam,
Paweł

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: belliash » 25 lipca 2011, o 22:31

Wam tez przycina obraz przy ogladaniu AVIkow z USB? Podejrzewam wadliwego pendrive, ale wole jeszcze zapytac, moze ktos sie z tym spotkal?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 26 lipca 2011, o 12:36

belliash pisze:Wam tez przycina obraz przy ogladaniu AVIkow z USB? Podejrzewam wadliwego pendrive, ale wole jeszcze zapytac, moze ktos sie z tym spotkal?
Nic takiego nie zauważyłem od "AVIków" po MKV-1080p odtwarzał bez zacięć.
Spróbuj inny pendrive lub inny film.

Markar
Posty: 6
Rejestracja: 21 lipca 2011, o 15:18

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: Markar » 27 lipca 2011, o 18:30

@GUTEK@ pisze: Minusy:
- również za długo wyświetlający się pasek info po zmianie kanałów
Można sobie z tym w pewnym sensie poradzić na tym tunerze naciskając przycisk "exit" na pilocie po przełączeniu kanału. Znika wtedy natychmiast okienko z informacją o programie (pasek info).
Niby jedno naciśnięcie przycisku na pilocie więcej ale naprawdę szybko się to robi (pilot mały to i przyciski są blisko siebie :)

Pewnie "odkryłem Amerykę" ale może ktoś tego jeszcze nie wiedział :P

Ogólnie potwierdzam pozytywne opinie o tym tunku - intuicyjna obsługa, mały, czarny - nie rzuca się w oczy :D Programy przełączają się na mój gust z normalną szybkością. O jakości odbioru czy sile sygnału nic na razie nie napiszę bo mieszkam jakieś 900m od nadajnika w Chorągwicy więc jaki to ma sens ;) Tuner kupiłem rodzicom (jakieś 15km od nadajnika), jak podłączę go im to będę wiedział coś więcej ;)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 27 lipca 2011, o 20:04

Markar pisze:Pewnie "odkryłem Amerykę" ale może ktoś tego jeszcze nie wiedział :P
Hehe Ameryki nie odkryłeś, to działa we wszystkich tunerach oprócz WIWA HD-100.
Ale ponieważ bez ręcznego wyłączenia ten pasek według mnie za długo się wyświetla to tuner dostał minusa z tego powodu.

belliash
Posty: 632
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: belliash » 27 lipca 2011, o 20:20

@GUTEK@ pisze:
Markar pisze:Pewnie "odkryłem Amerykę" ale może ktoś tego jeszcze nie wiedział :P
Hehe Ameryki nie odkryłeś, to działa we wszystkich tunerach oprócz WIWA HD-100.
Ale ponieważ bez ręcznego wyłączenia ten pasek według mnie za długo się wyświetla to tuner dostał minusa z tego powodu.
Fakt - z 1 strony troche za dlugo. Ale popatrz na to z 2 strony. Ktos mowil, ze ktorys tuner wyswietla te info zbyt krotko... Ja jednak wole aby bylo dluzej z mozliwoscia wylaczenia, niz za krotko i abym musial co chwile wciskac INFO ;)

A tak poza tym, to sie jeszcze taki nie narodzil, co by kazdemu dogodzil ;) Wiec grunt to miec wybor ;)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 27 lipca 2011, o 20:27

Dlatego też pod tym moim porównaniem napisałem że to jest moja opina i nie każdy musi się z nią zgadać, dla mnie za długo było i tak napisałem.
Też uważam że lepiej tym exitem wyłączyć niż jak ma to się za krótko wyświetlać.
Ten inny tuner o którym piszesz to Signal HD-507 i tam wydłużono czas wyświetlania w nowej wersji softu i według mnie jest teraz optymalny.

terrade
Posty: 19
Rejestracja: 15 kwietnia 2011, o 15:55
Odbiornik: Maximum T-102
Instalacja antenowa: Yagi ATV 21 el.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łazy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: terrade » 29 lipca 2011, o 20:43

bejgra pisze:Można co prawda przewijać ekranami
Nie można, ani w EPG, ani w nagranych programach, to powinni poprawić.
@GUTEK@ pisze:Też uważam że lepiej tym exitem wyłączyć niż jak ma to się za krótko wyświetlać.
Lepiej żeby to się w ogóle nie wyświetlało lub żeby można to wyłączyć w opcjach. Podobnie z innymi dłuuuuuuugimi komunikatami dzięki którym nagrywając jeden program po drugim mamy minutę przerwy.

Moje uwagi co do tunera i sugestie poprawek:
1.Zalety:
-normalność to nie zaleta, to że chodzi stabilnie i się nie zawiesza to bezwzględny obowiązek (a jeśli nie to wykluczam zakup tak jak kiedyś Technisata, podobnie notonly nie ma ma prawa się zawieszać, a widzę że ludzie wrócili do V9 z powodu niestabilnych 2 nowszych wersji)
-Maximum to jakaś marka, niewielka (solidne anteny), ale przynajmniej nie "no name"
2.Problemy:
-w proporcjach obrazu jedynie słuszny wybór to letterbox (przy TV 4:3), niestety u góry ekranu (lewa połowa) mamy irytującą białą przerywaną linię, szczególnie widoczną na Polsat Sport News (na innych rzadko)
-auto nie działa z zewnętrzną nagrywarką (auto przełącza proporcje w TV między compress 16:9 i 4:3)
-pilot jest zbyt mały, więc trudno odtwarzać nagrane programy przewijając, dlatego nagrywam też na zewnętrzną nagrywarkę Panasonica
-szybkość przewijania jest nieprawidłowa (x2,x4,x8,x16,x32 to realnie na Puls x1.8,x2.7,x5.5,x11,x22, a na PolsatHD i TVP1 x3,x2.2,x6.3,x9,x18, w Panasonicu mam realne x3,x10,x30,x120 i to jest optymalne, x2 z Maximuma jest zbędne)
-obraz tnie podczas przewijania
-czas dostępu do HDD jest bardzo długi, aż 20 sekund dla 1TB po naciśnięciu REC lub LIST, rozwiązałem to robiąc partycje po 200GB (dzięki temu jest 5 sekund, a na partycji 8MB 0 sek)
-nie da się wyłączyć napisów np.w Wiadomości TVP1 (w opcjach mam wyłącz i po naciśnięciu subtitle też wyłącz, a mimo to i tak musiałbym wyłączać ręcznie, więc nagrywa mi się na Panasonica z napisami).
Mimo tych problemów nadal ten tuner wydaje mi się najlepszy (dużo tańszy niż nagrywarka Panasonic DMR-EX795 do kupienia w przyszłości).

Najważniejszy problem to mały pilot. Czy możecie polecić jakiś uniwersalny (i markowy! nie ma prawa się zepsuć, wielkość np.20x5 cm) żeby zastąpić to maleństwo?

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1247
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: bogdanzieba » 29 lipca 2011, o 21:15

Kupiłem Maximum T-102 ustawiłem przeskanowałem ale nie mogę posortować kanałów tak aby TVP-1 był na kanale 1, TVP-2 na kanale 2 i TVP Info na 3 i tak dalej..... Jak to zrobić? Zrobiłem je jako ulubione ale za nic nie mogę tak ustawić.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 29 lipca 2011, o 22:39

terrade:
- ostatni oficjalny soft do NOT to V9 i taki jest na oficjalnej stronie producenta, to co my dostajemy to są niejako softy testowe
- Maximum to marka po prostu słabo u nas znana
- ta biała przerywana linia to sygnał WSS i tuner tu nie ma nic do rzeczy bo tak jest nadawany program
- to że auto nie działa z nagrywarką to widocznie wina tej nagrywarki, tuner sygnał o proporcjach na SCART podaje w trybie auto poprawnie
- pilot - każdy ma swoje upodobania, dla mnie właśnie pilot z tego tunera jest idealny w porównaniu z całą resztą, przyciski odpowiedniej wielkości i miękkie, również rozsądne rozmieszczenie funkcji, jeśli chcesz ogromny pilot kup Wiwe
- na jakiej podstawie określasz że szybkości przewijania są błędne, to że Twój Panasonic przewija inaczej? to nie porównanie, inna technologia, inny algorytm, inny chipset, dla tunerów na mstar jest to tak dobrane i koniec
- z dyskami nie wiem jak jest, ale pendrive 32GB działa bez problemów
- nie wiem o jakie napisy Ci chodzi w Wiadomościach, ja nie zauważyłem żeby się jakiekolwiek wyświetlały (?)

Pilot jak chcesz markowy to Logitech

bogdanzieba - wyłącz numerowanie według LCN w menu a potem posortuj kanały tak jak chcesz.

Lustro
Posty: 24
Rejestracja: 22 lipca 2011, o 09:08
Odbiornik: Maximum T-102
Signal HD 507
WIWA HD95 MEMO
Instalacja antenowa: Antena siatkowa Telmor ASR 860 P25
Maszt, 10m npt.
Wzmacniacz AWS-144st
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: Lustro » 29 lipca 2011, o 23:50

Od dziś jestem posiadaczem t-102 i kilka uwag na gorąco.
Pilot - ten układ przycisków - przyciski numeryczne na dole, trochę dziwnie. Ale poza tym rozmieszczenie ok. Pomysłowy przycisk przełączania DTV/VCR.
Odcinanie zasilania USB po wyłączeniu - bez względu na to czy dysk podłącza się na wyłączonym czy włączonym tunerze.
Zbyt blisko złącza scart - spróbujcie podłączyć dwa :D. Poza tym faktycznie bardzo słabo trzymają wtyczkę, w innych urządzeniach ta sama trzyma mocno.
Info jednak trochę za długo.
Jeśli chodzi o wgrywanie softu, to ta metoda: MENU-USB-MULTIMEDIA-MUZYKA(zaznaczmy plik wcześniej rozpakowany i wgrany)" u mnie nie działa. Tzn. niby się aktualizuje, niebieski ekran, ale sam się resetuje i soft zostaje ten sam. Dopiero po kombinacji przycisków MENU, 1, 4, 7, 8, 9, 0 nastąpiła aktualizacja. Też niebieski ekran, ale inna treść - jest pasek postępu aktualizacji i po skończeniu komunikat że należy zresetować tuner. Dopiero wtedy zaktualizował się soft.
Jeśli chodzi o przełączanie proporcji ekranu, to chyba zależy od TV. Ja na starym 29" Panasoniku CRT nie mam problemów ani z Signalem ani z t-102. Ustawione jest auto i działa dobrze. Signal idzie teraz do rodziców, a tam jest jakiś wynalazek o dziwnej nazwie - zobaczymy jak tam będzie działał.
I jeszcze jedno - szkoda że po wyłączeniu tunera przyciskiem na panelu odcinany jest Loop - ale tego się chyba softem zmienić nie da.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2011, o 00:16 przez Lustro, łącznie zmieniany 1 raz.

terrade
Posty: 19
Rejestracja: 15 kwietnia 2011, o 15:55
Odbiornik: Maximum T-102
Instalacja antenowa: Yagi ATV 21 el.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łazy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: terrade » 29 lipca 2011, o 23:56

@GUTEK@ pisze:1.ta biała przerywana linia to sygnał WSS i tuner tu nie ma nic do rzeczy bo tak jest nadawany program
2.to że auto nie działa z nagrywarką to widocznie wina tej nagrywarki, tuner sygnał o proporcjach na SCART podaje w trybie auto poprawnie
3.na jakiej podstawie określasz że szybkości przewijania są błędne
4.nie wiem o jakie napisy Ci chodzi w Wiadomościach, ja nie zauważyłem żeby się jakiekolwiek wyświetlały (?)
5.Pilot jak chcesz markowy to Logitech
1.Tylko dlaczego ta linia WSS jest tylko w letterbox?
2.Lepiej by tuner podawał obrobiony sygnał, bo tak mi w telewizorze się ciągle pojawiają napisy 4:3 lub compress 16:9, a nagrywarka nagrywa ludzi "olbrzymów"
3.Pomiary robiłem ze stoperem przez ok.30 sekund i dzieląc uzyskany wynik przez te 30. x4 to ma być x4 a nie x2.7 lub x2.2, x32 to ma być x32 a nie x18 lub x22, no i na PolsatHD x4 ma być 2 razy szybsze niż x2 (a nie wolniejsze, zresztą x2 jest zbędne).
4.Zwyczajnie podczas Wiadomości są napisy, czarne tło białe litery, często po 3 linie, zasłaniające dużo ekranu.
5.Mógłbyś podać model lub linka? Znalazłem w google, ale sorry, ceny powalają, może taki Philipsa się nada http://www.nokaut.pl/piloty/pilot-uniwe ... 6-8w1.html ?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 30 lipca 2011, o 00:00

W tunerach na mstar są problemy z aktualizacją jak się ma pendrive/dysk sformatowany na NTFS, możliwe że u Ciebie było podobnie, ale sprawdzę tą kombinację którą podałeś.

Jeśli chodzi o proporcje to przy tv 4:3 proponuje ustawić w tym Signalu 4:3 Letter Box, wtedy telewizor cały czas pozostanie w trybie 4:3 a pasy góra-dół w momencie gdy kanał będzie nadawał w 16:9 zrobi sam tuner, według mnie to najlepsze ustawienie dla telewizorów crt.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5381
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Odbiornik: LG M2550D-PZ
WIWA HD95 MC
Thomson THT501
Pinnacle 72e i inne
Instalacja antenowa: antena ATX-91
z SYMETRYZATOREM
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: @GUTEK@ » 30 lipca 2011, o 00:06

terrade pisze:1.Tylko dlaczego ta linia WSS jest tylko w letterbox?
2.Lepiej by tuner podawał obrobiony sygnał, bo tak mi w telewizorze się ciągle pojawiają napisy 4:3 lub compress 16:9, a nagrywarka nagrywa ludzi "olbrzymów"
3.Pomiary robiłem ze stoperem przez ok.30 sekund i dzieląc uzyskany wynik przez te 30. x4 to ma być x4 a nie x2.7 lub x2.2, x32 to ma być x32 a nie x18 lub x22, no i na PolsatHD x4 ma być 2 razy szybsze niż x2 (a nie wolniejsze, zresztą x2 jest zbędne).
4.Zwyczajnie podczas Wiadomości są napisy, czarne tło białe litery, często po 3 linie, zasłaniające dużo ekranu.
5.Mógłbyś podać model lub linka? Znalazłem w google, ale sorry, ceny powalają, może taki Philipsa się nada http://www.nokaut.pl/piloty/pilot-uniwe ... 6-8w1.html ?
1. Podejrzewam że masz telewizor CRT 4:3, wtedy po prostu tem pasek jest tylko po prostu jest po za ekranem - w CRT często obraz jest lekko rozciągnięty, a po za tym ten pasek WSS nie jest zawsze wyświetlany, wszystko zależy od tego jak nadawca nadaje sygnał
2. Jeśli masz telewzor 4:3 to według mnie najkorzystniejsze ustawienie tunera to 4:3 LetterBox - wtedy tuner cały czas "nadaje" w 4:3, a w przypadku kanałów 16:9 pasy dodaje on sam.
3. Ja żadnych pomiarów nie wykonywałem, ogólnie to nie spotkałem cyfrowego sprzętu który by miał jakoś idealnie zrobione przewijanie, jak dla mnie to które jest ujdzie, po za tym mail do K1 nie jest jakąś tajemnicą zawsze możesz do nich napisać
4. Te napisy o których piszesz wygląda że są z telegazety ze strony 777 i owszem jeśli włączysz telegazetę i ustawisz tą stronę to będą wyświetlane, same u mnie nigdy się nie włączyły. Możliwe że jakoś ta Twoja nagrywarka włącza je automatycznie, dziwne.
5. Używane Logitechy można dostać całkiem tanio, a te piloty raz że są popularne, to mają też ogromną bazę kodów w porównaniu z innymi pilotami.

terrade
Posty: 19
Rejestracja: 15 kwietnia 2011, o 15:55
Odbiornik: Maximum T-102
Instalacja antenowa: Yagi ATV 21 el.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łazy

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: terrade » 31 lipca 2011, o 09:19

Zapomniałem o 2 sprawach:
-z zalet: tuner idealnie przeszedł wielokrotne brutalne testy z wyłączaniem prądu podczas nagrywania (włącza się ponownie i nagrywa dalej, pliki nie są tracone, ani uszkodzony system plików itp., jedynie data jest zła, ale to drobiazg, ważne że się bezpiecznie nagrało)
-z problemów: brak indeksowania znanego z magnetowidu czy chapter z nagrywarki, więc nagrany program ogląda się ciągle od początku (pomaga przycisk "goto", ale trzeba pamiętać gdzie się przerwało oglądanie).

serbit
Posty: 48
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 18:45

Dylemat Maximum T-102 HD PVR czy Media-Tech MT4160

Post autor: serbit » 31 lipca 2011, o 10:56

Witam
jak w temacie zastanawiam się nad jednym z tych 2 który polecicie
wcześniej miałem not TV HD ten plastikowy
Maximum czytałem ze ma lepsza głowicę itp a Media-tech na nowszy procek stąd moje wątpliwości

serbit
Posty: 48
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 18:45

Re: Maximum T-102 HD PVR

Post autor: serbit » 31 lipca 2011, o 11:14

Protre'K pisze:Po wgraniu do wersji T-102 FTA można również korzystać z funkcji PVR, ale trzeba wymienić pilota. W tej firmie można kupić taki w cenie 25 zł. Różni się tylko dwoma magicznymi guziczkami :)
a nie jest to tak ze pilot ma pola stykowe a nie ma tylko wyprowadzonych guziczków
(wystarczy może rozebrać wywiercić dziurki i wstawić gumki od jakiegoś nie potrzebnego pilota)

Osobiscie zastanawiam się nad tym tunerem ewentualnie Media-Tech MT4160
jak Wy na to się zapatrujecie

Odpowiedz